-
η ουκρανια στο νατο = καταπατηση του ζωτικου χωρου της ρωσιας (επομενο βημα ειναι εισβολη στη ρωσια)
δεν επαρκει σαν αιτια πολέμου?εσυ αν πυροβολήσουν ενα εκατοστο απο το προσωπο σου θα θεωρησεις οτι δεν επιτεθηκαν σε σενα αφου η σφαιρα δε σε πετυχε?και θα περιμενις.....πρωτα να σε πετυχει για να αντιδρασεις??
-
Η Ουκρανία στο Νάτο και μετά εισβολή στη Ρωσία;
Εγώ μόνο ως επιστημονική φαντασία μπορώ να δω ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν το ΝΑΤΟ ήταν μία χώρα με έναν τρελό φασίστα ηγέτη ίσως και να γινόταν μία εισβολή.
Αλλά το ΝΑΤΟ (με την σημερινή του μορφή) δεν δίνει (για μένα) ενδεχόμενο για εισβολή στην Ρωσία.
Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να προασπίσει τα σύνορα των χωρών μελών του, θα μπει σε διαδικασία εισβολής στην Ρωσία; Εδώ μία Τουρκία και την έχει αφήσει και αλωνίζει όπου βρει.Δεν βλέπω η Ουκρανία να απειλεί κανέναν. Εκτός αν έχω χάσει επεισόδια.
Και για να μην παρεξηγηθώ. Δεν γουστάρω τους δερβέναγες στον πλανήτη.
Είτε αυτοί λέγονται Πούτιν, είτε Ερντογάν, είτε Μπάιντεν, είτε οποιοσδήποτε άλλος που την έχει δει κοσμοκράτορας ή βαρύμαγκας. -
δεν στελνεις ενα ημειλ στον πουτιν που να του τα λες ολα αυτα να ησυχασει ο ανθρωπος να ησυχασουμε κι εμεις?
-
Αν και δεν τα ξέρω τόσο καλά , τα ρωσο-ουκρανικά- οπότε ας με διορθώσει ο Δίας ως ειδικός επί του θέματος, το θέμα της Ουκρανίας πάει πολύ παλιά.
Είναι θρησκευτικοί οι λόγοι αρχικά , που θέλουν τους μισούς Ουκρανούς να είναι καθολικοί ή και προτεστάντες και εξ αυτού του λόγου , αντί ορθόδοξοι που είναι οι άλλοι μισοί και βέβαια οι περισσότεροι , είτε Ρώσοι , είτε Ρωσόφιλοι.
Ακόμα στην Ουκρανία είναι πολύ ανεπτυγμένη η Ουνία , δηλαδή ιερείς με ορθόδοξο σχήμα και λειτουργικό τυπικό , αλλά υπαγόμενοι στον Πάπα.Αυτά τα γεγονότα έπαιξαν ρόλο και στον Β΄ ΠΠ , που οι Γερμανοί πέρασαν γρήγορα και εύκολα μέσα από την Ουκρανία , αφού αρκετοί τους προτιμούσαν .
Και τώρα έχουμε ανάλογο διχασμό , οπότε οι δύο μεγάλοι προσπαθούν να έχουν δικούς τους στην κυβέρνηση και όταν δεν έχουν κάνουν "επαναστάσεις" διαφόρων χρωμάτων , στην ουσία όμως είναι πραξικοπήματα, που καλύπτονται ανάλογα από τα μμε κάθε πλευράς.Η ουσία λοιπόν είναι ότι η Ουκρανία είναι δύο χώρες σε μία και έτσι είναι τρόπαιο για κάθε μεγάλο.
Εδώ θα πούμε και κάποια πράγματα , ώστε εμείς που δεν μισούσαμε τον Τράμπ , επειδή έτσι πρόσταζε το διεφθαρμένο χόλυγουντ , τα μμε του χρηματοπιστωτικού συστήματος , να θυμίσουμε ότι ο Τράμπ , δεν έκανε πολέμους.
Αντίθετα ο γηραιός κύριος , έχει γίνει έρμαιο σε κάτι δικαιωματιστές του κώλου στην αριστερά της Αμερικής , ανοίγει μπερδέματα με τον Πούτιν , αλλά στις δημοσκοπήσεις πάει χάλια και στις εκλογές που έρχονται θα φάει μεγάλη ήττα.
Δεν ξεχνάμε που προσπάθησαν δύο φορές να ρίξουν τον Τράμπ , με ψέμματα και τώρα φοβούνται ότι θα ξαναέλθει .
Στο κάπιταλ, διαβάζω άρθρα του μπλούμπεργκ και άλλων που είχαν πρωτοστατήσει εναντίον του Τράμπ , ότι ο Μπάιντεν δεν τραβάει.
Ολο αυτό το σκηνικό , δηλαδή από την μια ένας αποτυχημένος πρόεδρος , με επικίνδυνες παρέες σε ένα κόμμα που πάει προς τον αυταρχισμό και το διχασμό , έχει μπροστά του εκλογές που θα του απαγορεύσουν να νομοθετεί , αφού θα χάσει το κογκρέσο. Αυτό πιθανόν να τον κάνει να ερντογανίζει, δηλαδή να ψάξει στο εξωτερικό εχθρούς , ενώ από την άλλη ο Πούτιν , ίσως λόγω των καυσίμων , ή για άλλο λόγο , αισθάνεται πιο ισχυρός και μπαίνει δυνατά στο παζάρι. Ηδη ζήτησε να φύγει το νατο από Βουλγαρία και Ρουμανία.
Το θέμα λοιπόν είναι αν μέχρι τον Νοέμβριο που έχουν εκλογές στην Αμερική , θα έχουμε τίποτα θέματα στην Ουκρανία.
Από την άλλη έχουμε εκλογές στην Γαλλία , την άνοιξη, ενώ η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας , δεν στηρίζει κόντρες με την Ρωσία.
Οταν ήμουν μικρός είχα ακούσει μία φράση , ότι ο Τσώρτσιλ , είχε πει ότι πρέπει να βομβαρδίζεις την Γερμανία κάθε 30-50 χρόνια.
Βέβαια κάποιος τυπάκος , μικρής ηλικίας στα ντόπια χόαξ , λέει ότι δεν το έχει πει , αλλά όταν εγώ το άκουσα , 60-70, ήταν πολύ πρόσφατο τότε , οπότε ο τυπάκος παραμένει ο ίδιος χόαξ...
Αφορμή για αυτό , είναι οι δηλώσεις των γερμανών , ότι λόγω της υπογεννητικότητας , θέλουν 400000 νέους μετανάστες , ειδικευμένους όμως, κάθε χρόνο.
Δηλαδή τι μας λένε τα γερμανά.
Οτι εμείς στην ΕΕ θα πρέπει να μην ανεβάζουμε το χρέος , όπως κάνουν οι αμερικάνοι για παράδειγμα , αλλά να πιέζουμε τις χώρες , να μην είναι εύκολο να κάνει οικογένεια ένας Ευρωπαίος , αλλά να φέρουμε μετανάστες με άλλη κουλτούρα και κυρίως πολύ πιο θρησκόληπτους , από ότι οι Ευρωπαίοι και μάλιστα να τους βρούμε και ειδικευμένους.
Αυτό χλωμό βέβαια , άρα τι θέλουν , να πληρώνουν σχολεία οι άλλες χώρες και να φεύγει ο κόσμος από εκεί , για να πηγαίνει στην Γερμανία , έτοιμος , ενώ θα χάνεται από την χώρα του και σαν πληθυσμός και σαν επένδυση για το μέλλον.
Αρα αν συνοψίσουμε την κατάσταση , έχουμε μία Ρωσία με ένα ηγέτη , δυνατό στην στρατηγική , ίσως ο μεγαλύτερος των τελευταίων 50 ετών , στην Αμερική ακριβώς το αντίθετο, το οποίο άγεται και φέρεται από την αριστερή πτέρυγα των δημοκρατικών, που είναι μικρή μειοψηφία στην Αμερική και ίσως αυτή η μειοψηφία για να επιβιώσει τον οδηγήσει σε παιχνίδια πολέμου , που θα μας κάνουν κακό σε όλους και τέλος έχουμε μία άβουλη Ευρώπη , με την Γερμανία σε ρόλο δερβέναγα , τις Βρυξέλλες μία γυάλα πλουσίων χρυσόψαρων , τις άλλες χώρες σε αδυναμία και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στις γαλλικές εκλογές , αν βρεθεί κάποιος Ντε Γκώλ , ή Μιττεράν , να τραβήξει το αυτί των Γερμανών.
-
Τα πράγματα είναι απλά και η αιτία μια = ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Τρελό και άπληστο ον που κάνει τα πάντα, όσο παράλογα και εαν φαίνονται. Τόσους πολέμους έχουμε κάνει ως είδος (κανένα άλλο είδος στον πλανήτη δεν κάνει τις καταστροφές που κάνουμε εμείς!!), γιατί απορούμε ακόμα?? Απλά ελπίζω να έρθει κάποια μέρα η στιγμή που θα μας εξαφανίσει ο πλανήτης να ησυχάσει!
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Οταν ήμουν μικρός είχα ακούσει μία φράση , ότι ο Τσώρτσιλ , είχε πει ότι πρέπει να βομβαρδίζεις την Γερμανία κάθε 30-50 χρόνια.
Βέβαια κάποιος τυπάκος , μικρής ηλικίας στα ντόπια χόαξ , λέει ότι δεν το έχει πει , αλλά όταν εγώ το άκουσα , 60-70, ήταν πολύ πρόσφατο τότε , οπότε ο τυπάκος παραμένει ο ίδιος χόαξ...το ακουσες να το λεει ποιος?ακουσες τον τσωρτσιλ να το λεει?
-
Οχι αλλά τότε ζούσαν όλοι όσοι τον είχαν ακούσει...
-
δεν πιανεται
-
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Η Ρωσία θα μπορούσε να φτάσει στο Παρίσι σε 60 ώρες.
και γιατι δεν φτανει?
Ρητορικό το ερώτημα; Για να μην ξεκινήσει ο Γ' ΠΠ και πυρηνικός όλεθρος ίσως; Επίσης γιατί να θελήσει να το κάνει; Με τους Γάλλους τα πάει καλά άλλωστε.
Αυτό με τον Τσώρτσιλ πάντως δεν το βρήκα πουθενά επίσημα και το έχω ψάξει αρκετά.
-
οκ αμα ειναι ετσι κι η αμερικη θα μπορουσε να φτασει στο μοσχα σε 59 ωρες
-
Η Ρωσία θα μπορούσε να φτάσει στο Παρίσι σε 60 ώρες.
και γιατι δεν φτανει?
Ρητορικό το ερώτημα; Για να μην ξεκινήσει ο Γ' ΠΠ και πυρηνικός όλεθρος ίσως; Επίσης γιατί να θελήσει να το κάνει; Με τους Γάλλους τα πάει καλά άλλωστε.
Αυτό με τον Τσώρτσιλ πάντως δεν το βρήκα πουθενά επίσημα και το έχω ψάξει αρκετά.
Δεν ήταν επίσημο , ήταν κουβέντα παραπολιτική.
Τότε δεν είχαν και ίντερνετ να τα βρίσκουμε όλα , όπως βρίσκουμε της τελευταίας 10ετίας... -
Ανέκδοτο , το είχε αναφέρει ο Γεωργαλάς , εκείνες τις εποχές της υενεδ...
Τρέχουν ένα μικρόν αγώνα, ,μόνο ο Νίξον με τον Μπρέζνιεφ.
Κερδίζει ο Νίξον .
Την άλλη μέρα η Πράβντα.Σε διεθνή αγώνα ο Γραμματέας μας βγήκε δεύτερος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος , προτελευταίος...Γεωργαλάς , πρώην κομμουνιστής , μετά χουντικός...
Βασικά χουντικός ήταν πάντα , απλά χρώμα άλλαξε...
Να ανέβει λίγο το θέμα...
-
Η ουσια ειναι πως επαναλαμβανεται μια παραδοση των ΗΠΑ τις τελευταιες δεκαετιες. Δημοκρατικοι Προεδροι να εκκινουν εγκληματικους πολεμους. Κατα τα αλλα ο Τραμπης εφταιγε...
Ουτε η Ρωσια μπορει να καταλαβει την Ευρωπη μα ουτε και η ΗΠΑ με Ευρωπη την Ρωσια. Αντι να κοιταξουν να οικοδομησουν σχεσεις εμπιστοσυνης, δημιουργησαν μια ενεργειακη κριση διχως προηγουμενο και οι βλακες Ευρωπαιοι εχουν το ρολο του χρησιμου ηλιθιου.
Χεσμενη την εχουν ολοι την Ουκρανια. Στη Ρωσια επιτιθενται που ειναι η μονη ανεπηρεαστη απο πολλα που συμβαινουν στην παγκοσμια οικονομια.
Οι Αμερικανοι θελοντας να την βγαλουν απο τη Συρια εχασαν σχεδον ολη την Μεση Ανατολη. Ολα αυτα ειναι ευθυνες των Δημοκρατικων με προεξεχοντα τον... Αφροαμερικανο ομπαμια.
Οι Ρωσοι απο την αλλοι εχουν ισχυροτατους δεσμους με την Κινα. Αυτοματως η συμμαχια τους περιλαμβανει το 60% της επιφανειας του πλανητη.
Το μονο προβλημα της Ρωσιας ειναι πως εχει τσαρο και οχι Δημοκρατια. -
Είχα μείνει με την εντύπωση ότι μετά την πτώση του κομουνισμού στην Ρωσία, η χώρα πέρασε στο δυτικό τρόπο ζωής, στην καπιταλιστική κουλτούρα, όπως έκανε και η Κίνα αλλά διατηρώντας το κομουνιστικό καθεστώς. Δηλαδή μία κουλτούρα Δυτικού τύπου συνεννόησης και συνεργασίας.
Τώρα διαβάζω πάλι για ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, Δυτικοί, Πούτιν, Θρησκείες, Τραμπς, Μπάιντενς και ξανά μανά τα ίδια και τα ίδια.
Αναρωτιέμαι αν οι Ρώσοι πολίτες επικροτούν την πολιτική Πούτιν δηλ. στρατοί, σύνορα, εισβολές κλπ...
Για τους πολίτες των ΗΠΑ δεν αναρωτιέμαι τίποτα γιατί ξέρω ότι ζουν σε ένα μαγικό κόσμο ή μάλλον στην κοσμάρα τους. Είναι τόσο μακρυά που ούτε που ξέρουν τι σημαίνει η λέξη Ουκρανία και αδιαφορούν για τα γεγονότα στο πλανήτη.
Εδώ όταν ήμουν εγώ Αμερική το 2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα) είχαν την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι πόλη της Πορτογαλίας. Ούτε καν για την χώρα τους δεν έχουν άποψη ή γνώσεις.
-
Βρε τι τανκς και προελάσεις στα παρισια...
Νταξ, από τα 15000 ποσα λειτουργούν και είναι σύγχρονα;
Αλλά, δεν είναι αυτό, άμα μας κόψει το φα σε ημάς τους Ευρωπαίους ο Βλαδίμηρος μέσα στον χειμώνα, χαίρεται.... -
@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Το μονο προβλημα της Ρωσιας ειναι πως εχει τσαρο και οχι Δημοκρατια.
αν ειχε δημοκρατια θα ειχε διαλυθει σε μικρα ελεγχόμενα απο τη δυση κρατιδια
το βρισκω θετικο (για τη ρωσια) οτι εχει δικτατορια
το ιδιιο και για την κινα -
Δικιο εχεις Γκετζμαν. Παλι.
-
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ ξέρω τι λέω πάνω σε αυτό το θέμα, λόγω επαγγέλματος. Άπειρες προσομειώσεις έχουν γίνει. Μάλιστα σε περίπτωση εισβολής, το ΝΑΤΟ έχει σχέδιο για χρήση τακτικών πυρηνικών την 2η μέρα, καθώς η συμβατική άμυνα θεωρείται καταδικασμένη.
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δεν ήταν επίσημο , ήταν κουβέντα παραπολιτική.
Εμένα για "ράδιο αρβύλα" μου κάνει. Σαν το άλλο που δήθεν ο Κίσιντζερ είπε ότι ότι πρέπει να αφανιστούν οι Έλληνες. Απορώ ποιος ξεκινάει τέτοιες φήμες...
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Είχα μείνει με την εντύπωση ότι μετά την πτώση του κομουνισμού στην Ρωσία, η χώρα πέρασε στο δυτικό τρόπο ζωής, στην καπιταλιστική κουλτούρα, όπως έκανε και η Κίνα αλλά διατηρώντας το κομουνιστικό καθεστώς. Δηλαδή μία κουλτούρα Δυτικού τύπου συνεννόησης και συνεργασίας.
Τώρα διαβάζω πάλι για ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, Δυτικοί, Πούτιν, Θρησκείες, Τραμπς, Μπάιντενς και ξανά μανά τα ίδια και τα ίδια.Αν δεχτούμε την Κομμουνιστική ανάλυση, αυτά που συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα των συγκρούσεων του ανταγωνιστικού Κεφαλαίου των διαφόρων χωρών. Αν όμως δεν το δούμε οικονομικά, αλλά γεωπολιτικά, το ότι η Ρωσία πέρασε στον Καπιταλισμό, δεν σημαίνει ξαφνικά ότι γίνανε φίλοι με τους απέναντι. Είναι σαν τις Αυτοκρατορίες, που πολεμούσαν η μια την άλλη. Ίδιο πολίτευμα και κοινωνικό σύστημα είχαν, αλλά ήταν εχθροί.
Σχετικά με το καθεστώς στην Ρωσία, είναι αυτό που θέλει ο μέσος Ρώσος. Η Ρωσία ποτέ δεν είχε δυτικού τύπου "Δημοκρατία", καθώς πέρασε από την απόλυτη Μοναρχία του Τσάρου στα Σοβιέτ του Λένιν. Ο μέσος Ρώσος θέλει έναν ισχυρό ηγέτη που να εξασφαλίζει ότι η χώρα παραμένει υπερδύναμη και ότι του εξασφαλίζει κάποια αγαθά. Σε έρευνα που έγινε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, το συμπέρασμα που βγήκε ήταν η απογοήτευση του λαού για την ταπείνωση που δέχθηκε η χώρα τους. Δεν τους ένοιαζαν ούτε οι εκλογές, ούτε ότι επιτράπηκαν και άλλα κόμματα, η ελευθερία λόγου κλπ. Αυτό το άλλαξε ο Πούτιν, για αυτό κυβερνάει 20 χρόνια τώρα.
-
Με τον φάηβερ συζητούσαμε τη μόνη επιτυχημένη χώρα υπόδειγμα νεοφιλελευθερισμού στη λατινική Αμερική, αν δεν κάνω λάθος;
-
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ ξέρω τι λέω πάνω σε αυτό το θέμα, λόγω επαγγέλματος
ok
(αν επιτρεπετε τι επαγγελεσαι?)
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]