-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
συμφωνώ με τα παραπάνω.
Πάντως αν
α) έχεις μετρητό διαθέσιμο
β) έχεις κάποιον σοβαρό μηχανικό να σε βοηθήσει
γ) έχεις χρόνο
μπορείς να βρεις καθαρό πράγμα έξω.Το πρόβλημα των αρχικών ονομαστικών τιμών στις αγγελίες ιδιωτών, εγώ το έλυσα με έναν τρόπο: στο πρωτο τηλ και αν τα άκουγα καλά τα πράγματα τους ρώταγα αν συζητούν την τιμή στα Χ ευρώ. Αυτοί που δεν το συζητούσαν, αυτόματα έβγαιναν από τη λιστα μου.
Λάθος προσέγγιση φίλε μου για εμένα ειδικά αν δεν έχεις δει τι αγοράζεις. Δεν είναι όλα τα αμάξια ίδια. Επειδή είδες τις χ τιμές ή έχεις κάποια τιμή στο κεφάλι δεν σημαίνει ότι κάθε αμάξι έχει αυτήν την αξία.
Μεταξύ ομοιων μοντέλων θα πάρεις το πιο φθηνό ανεξαρτήτως κατάστασης ή το πιο εξοπλισμένο και σε καλύτερη κατάσταση πληρώνοντας προφανώς και λίγο παραπάνω;
Εγώ δεν αγοράζω μτχ αλλά ως πωλητής εκτίμησα αυτόν που ήρθε είδε προσεκτικά χωρίς μαλακισμενα σχόλια εννοείται και αφού το σκέφτηκε έκανε τυχόν αντιπροσφορα.
Σε έναν τέτοιο θα έκανα, όπως και έκανα τελικά ένα τελευταίο βήμα να τα βρούμε, στον άλλο που με ρώτησε αν παίζει παρακάτω από το τηλέφωνο του το έκοψα με τη μία, όπως έκοψα με τη μία και οποίους ήρθαν και προσπάθησαν να κάνουν παζάρια προσπαθώντας να μου υποβάθμισουν το αμάξι.
Γενικά βέβαια έχω απογοητεύθει με την αγορα και προτιμώ να δώσω το αμάξι ανταλλαγή για το νέο που θα πάρω. Σε 2-3 αντιπρόσωπειες να πας θα πάρεις τελικά καλη τιμή και ότι και να χάσεις θα το έχεις κερδίσει από την ψυχοφθορο διαδικασία της πώλησης.
Μόνο πρόβλημα αν δεν δίνεις ανταλλαγή αμάξι ίδιας μάρκας οπότε εκεί θα χάσεις λίγο ακόμα. Γι αυτό και εγώ συνήθως ψωνίζω από μια μάρκα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. -
Συνήθως όμως αυτοι που συζητάνε τι τιμή προς τα κάτω ακόμη και απο την πρωτη στιγμη χωρίς καν να έχεται ειδωθεί είναι αυτοι που θέλουν να ξεφορτωθούν το αυτοκίνητο γρήγορα λόγω ανάγκης ή γιατί έχει κάποιο θέμα το αυτοκίνητο. Κάποιος που ξέρει οτι το αυτοκινητο του είναι καθαρό δεν καταιβαζει τιμή χωρίς προσωπική επαφη ειδικα και αμα του πεις εσύ κάποια πολυ χαμηλή τιμη. Μάλλον, πολυ διακυνδινευμενη τη θεωρώ τη τακτική σου.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
συμφωνώ με τα παραπάνω.
Πάντως αν
γ) έχεις χρόνο
μπορείς να βρεις καθαρό πράγμα έξω.Το πρόβλημα των αρχικών ονομαστικών τιμών στις αγγελίες ιδιωτών, εγώ το έλυσα με έναν τρόπο: στο πρωτο τηλ και αν τα άκουγα καλά τα πράγματα τους ρώταγα αν συζητούν την τιμή στα Χ ευρώ. Αυτοί που δεν το συζητούσαν, αυτόματα έβγαιναν από τη λιστα μου.
Λάθος προσέγγιση φίλε μου για εμένα ειδικά αν δεν έχεις δει τι αγοράζεις. Δεν είναι όλα τα αμάξια ίδια. Επειδή είδες τις χ τιμές ή έχεις κάποια τιμή στο κεφάλι δεν σημαίνει ότι κάθε αμάξι έχει αυτήν την αξία.
Μεταξύ ομοιων μοντέλων θα πάρεις το πιο φθηνό ανεξαρτήτως κατάστασης ή το πιο εξοπλισμένο και σε καλύτερη κατάσταση πληρώνοντας προφανώς και λίγο παραπάνω;
Εγώ δεν αγοράζω μτχ αλλά ως πωλητής εκτίμησα αυτόν που ήρθε είδε προσεκτικά χωρίς μαλακισμενα σχόλια εννοείται και αφού το σκέφτηκε έκανε τυχόν αντιπροσφορα.
Σε έναν τέτοιο θα έκανα, όπως και έκανα τελικά ένα τελευταίο βήμα να τα βρούμε, στον άλλο που με ρώτησε αν παίζει παρακάτω από το τηλέφωνο του το έκοψα με τη μία, όπως έκοψα με τη μία και οποίους ήρθαν και προσπάθησαν να κάνουν παζάρια προσπαθώντας να μου υποβάθμισουν το αμάξι.
Γενικά βέβαια έχω απογοητεύθει με την αγορα και προτιμώ να δώσω το αμάξι ανταλλαγή για το νέο που θα πάρω. Σε 2-3 αντιπρόσωπειες να πας θα πάρεις τελικά καλη τιμή και ότι και να χάσεις θα το έχεις κερδίσει από την ψυχοφθορο διαδικασία της πώλησης.
Μόνο πρόβλημα αν δεν δίνεις ανταλλαγή αμάξι ίδιας μάρκας οπότε εκεί θα χάσεις λίγο ακόμα. Γι αυτό και εγώ συνήθως ψωνίζω από μια μάρκα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Μάλλον δεν έγινα κατανοητός.
Σαφώς και δεν αγοράζεις το φθηνότερο, αλλά αν έχω ταβάνι τα 15,000 ευρώ και ο άλλος ζητάει ακατέβατα τα 17 γιατί να χάσω το χρόνο μου και να πάω να το δω. Όσο καλό και να'ναι, δεν πρόκειται να το πάρω στα 17!! Μαλακισμένα σχόλια δεν έκανα σε κανένα, απλά αφού μου περιεγραφε την κατασταση του αυτοκινήτου, ρωτούσα αν είναι συζητήσιμος στα χχ ευρώ. Απλά, καθαρά και τίμια. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ενδεικτικά, ενας που δεν έπεφτε ούτε ευρώ, το έχει ακόμα προς πώληση, 3 μήνες μετά.Στον αντίλογο, εγώ εκτίμησα έναν που με πήρε τηλ και μου έκανε προσφορά για λιγότερα, την οποία δεν δέχθηκα και έτσι δεν έχασε κανείς από τους 2 μας το χρόνο του. Σίγουρα όλα έχουν να κάνουν με το πόσο γρήγορα θες να πουλήσεις.
-
Σε μένα η όλη διαδικασία από την αναζήτηση, εντοπισμό, συζητήσεις και έλεγχο μέχρι την αγορά του μτχ ήταν σχετικά εύκολη. Καθαρά θέμα τύχης.
22 μηνών τωρα το φαντασματακι μου και μέχρι στιγμής μια χαρά.
Παρόλα αυτά σαν εμπειρία και με αποφασισμένες επιλογές και όχι κουτουρου αν βρω, τι θα βρω ή τι θέλω άραγε, ήταν εφιαλτικη και άθλια ως προς την κατάντια και την δική μου και αυτών που μίλησα.
Την πώληση δε των δικών μου αυτοκινήτων πλέον την βλέπω σαν κωμική ταινία.
Εγώ απόλυτος σε διαπραγματευσεις και το τι άκουσα από υποψήφιους... δεν λέγεται. Σαν ξαφνικά να είχαν το νούμερο του κινητού μου όλοι οι μαλακες της χώρας.
Γενικά πάντως εμμενω στην άποψη μου ότι το καλύτερο μτχ είναι το χειρότερο καινούριο και εύχομαι στον εαυτό μου να μην ξαναζησει αυτή την κατάρα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εσύ έκανες ανταλλαγή ή το πήρες 'μετρητά';
Τι αυτοκίνητο πήρες;Δεν πήρα!
Ανταλλαγή συζήταγα ένα iQ για το Mini που πούλαγα. Η τιμή ήταν πολύ χαμηλή για το Μινι (μου έδινε με το ζόρι €2.700 γιατί έλεγε ότι δεν πουλιέται με τίποτα πάνω από €3.200 και το πούλησα €3.750!) και το iQ δεν το πρόλαβα (ευτυχώς γιατί άλλαξε κάτι στα οικονομικά της οικογένειας και δεν θα ήθελα να έχω δώσει τόσα χρήματα σήμερα).
Για μετρητά πήγα και είδα ένα Fiat Panda, το οποίο και είναι τελικά το αυτοκίνητο που ψάχνω να αγοράσω, με ταβάνι όμως τις €4.000 (για την χρήση που το θέλω).
-
ok. Νόμιζα ότι πήρες.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε μένα η όλη διαδικασία από την αναζήτηση, εντοπισμό, συζητήσεις και έλεγχο μέχρι την αγορά του μτχ ήταν σχετικά εύκολη. Καθαρά θέμα τύχης.
22 μηνών τωρα το φαντασματακι μου και μέχρι στιγμής μια χαρά.
Παρόλα αυτά σαν εμπειρία και με αποφασισμένες επιλογές και όχι κουτουρου αν βρω, τι θα βρω ή τι θέλω άραγε, ήταν εφιαλτικη και άθλια ως προς την κατάντια και την δική μου και αυτών που μίλησα.
Την πώληση δε των δικών μου αυτοκινήτων πλέον την βλέπω σαν κωμική ταινία.
Εγώ απόλυτος σε διαπραγματευσεις και το τι άκουσα από υποψήφιους... δεν λέγεται. Σαν ξαφνικά να είχαν το νούμερο του κινητού μου όλοι οι μαλακες της χώρας.
Γενικά πάντως εμμενω στην άποψη μου ότι το καλύτερο μτχ είναι το χειρότερο καινούριο και εύχομαι στον εαυτό μου να μην ξαναζησει αυτή την κατάρα...+1. Συμφωνώ σε όλα, απλά εγώ δεν έχω καταφέρει ούτε σοβαρό έλεγχο να κάνω στα μεταχειρισμένα που έχω αγοράσει. Από τύχη έχω πέσει σε αυτοκίνητα που δεν είχαν κάτι το σοβαρό. Αλλά η τύχη δεν θα υπάρχει πάντα.
Και εγώ δεν θα ήθελα να αγοράσω ξανά μεταχειρισμένο. Προτιμότερο το χειρότερο καινούριο. Και αυτό θα κάνω φυσικά στο επόμενο αυτοκίνητο. Καινούριο να' ναι και ας είναι και το ποιο φτηνό.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
συμφωνώ με τα παραπάνω.
Πάντως αν
γ) έχεις χρόνο
Μόνο πρόβλημα αν δεν δίνεις ανταλλαγή αμάξι ίδιας μάρκας οπότε εκεί θα χάσεις λίγο ακόμα. Γι αυτό και εγώ συνήθως ψωνίζω από μια μάρκα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Μάλλον δεν έγινα κατανοητός.
Σαφώς και δεν αγοράζεις το φθηνότερο, αλλά αν έχω ταβάνι τα 15,000 ευρώ και ο άλλος ζητάει ακατέβατα τα 17 γιατί να χάσω το χρόνο μου και να πάω να το δω. Όσο καλό και να'ναι, δεν πρόκειται να το πάρω στα 17!! Μαλακισμένα σχόλια δεν έκανα σε κανένα, απλά αφού μου περιεγραφε την κατασταση του αυτοκινήτου, ρωτούσα αν είναι συζητήσιμος στα χχ ευρώ. Απλά, καθαρά και τίμια. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ενδεικτικά, ενας που δεν έπεφτε ούτε ευρώ, το έχει ακόμα προς πώληση, 3 μήνες μετά.Στον αντίλογο, εγώ εκτίμησα έναν που με πήρε τηλ και μου έκανε προσφορά για λιγότερα, την οποία δεν δέχθηκα και έτσι δεν έχασε κανείς από τους 2 μας το χρόνο του. Σίγουρα όλα έχουν να κάνουν με το πόσο γρήγορα θες να πουλήσεις.
Σεβαστή η άποψη αλλά όπως και εσύ περιμένεις τον άλλο να πέσει ίσως και εσύ να ανεβαίνες λίγο αν έβρισκες κάτι πραγματικά άψογο. Το ίδιο δεν κάνουμε συχνά και όταν αγοραζουμε καινούργιο;
Για τα λοιπά να υπογράμμισω βέβαια ότι δεν αναφέρονται σε εσένα αλλά στην κατάσταση γενικά που πολύ ευγλωττα περιέγραψε και ο cosneo.
Είναι κάτι τέτοια που με οδηγούν σιγά σιγά στo leasing.... -
Πριν 10 χρονια πουλησα το αμαξι μου τοτε και δεν θελω να ξαναβρεθω σε αυτη την θεση.βεβαια οχι ολοι ειχαν την ιδια τυχη. Αρα προσεκτικη επιλογη ωστε να κρατησει χρονια το νεο αμαξι και αν δεν μπορεις να το κρατησεις χρονια τοτε ληζινγκ αν υπαρχει αλλοιως δυσκολο.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
συμφωνώ με τα παραπάνω.
Πάντως αν
γ) έχεις χρόνο
Σεβαστή η άποψη αλλά όπως και εσύ περιμένεις τον άλλο να πέσει ίσως και εσύ να ανεβαίνες λίγο αν έβρισκες κάτι πραγματικά άψογο. Το ίδιο δεν κάνουμε συχνά και όταν αγοραζουμε καινούργιο;
Για τα λοιπά να υπογράμμισω βέβαια ότι δεν αναφέρονται σε εσένα αλλά στην κατάσταση γενικά που πολύ ευγλωττα περιέγραψε και ο cosneo.
Είναι κάτι τέτοια που με οδηγούν σιγά σιγά στo leasing....Κουβέντα κάνουμε, δεν τα πήρα προσωπικά. Πάντως συμφωνώ μαζί σου ότι μπορείς έυκολα να μπλέξεις με περίεργους είτε είσαι αγοραστής ή πωλητής.
Εγώ έδωσα 28 χιλ για καινούριο οικογενειακό πέρσι. Το παρήγγειλα όπως το ήθελα, χρώμα, εργοστασιακά έξτρα κλτ. Αλλά έφαγα την απόσβεση του καινούριου στη μούρη. Θα μπορούσα να είχα πάρει καλό μεταχειρισμένο 2-3 ετών στα 20 χιλ και ουσιαστικά να είχα γλιτώσει κάποια χρήματα. Επίσης θα μπορούσα να πάρω δίλιτρο και με τη διαφορά στο καινούριο να πληρώνω φόρο πολυτελείας και σαφώς πιο ολοκληρωμένο όχημα.
Για αυτό και μόνο το λόγο, θα σκεφτώ πολύ σοβαρά όταν έρθει η ώρα να πάρω ξανά οικογενειακό το μεταχειρισμένο.
-
Εσύ citastak τι πήρες;
-
Ο χρήστης Failracer έγραψε:
Εσύ citastak τι πήρες;To μεταχειρισμένο που πήρα ήταν Mini cooper s r56.
-
Ξεκιναμε απο το εξης βασικο. Το αυτονοητο δηλαδη, οτι αυτος που αγοραζει ειναι σε θεση ισχυος Αυτος εχει τα λεφτα
Κατα δευτερον η πωληση και η αγορα μεταχειρισμενου απαιτει χρονο. Χρονος σημαινει χρημα και οποιος δεν εχει χρονο χανει χρημα ειτε αγοραζει ειτε πουλαει! Οποτε αν η 'ψυχοφθορα' διαδικασια κοστολογειται με 2-3 χιλιαρικα αν ειναι μαλιστα και πιο καινουργιο τ αμαξι, προτιμω να μην ειμαι φυγοπονος... Ετσι και αγοραζω αυτο που θελω πραγματικα...και δε σκοτωνω αυτο που εχω.
Σε οτι αφορα την αγορα μεταχειρισμενου για εμενα θελει προετοιμασια καιρο πριν. Χαζεμα αγγελιων να δεις πως κινουνται, γνωση πανω στο μοντελο αν καπου ποναει, συνεργειο να το ελεγξεις και χρονο να πηγαινεις να βλεπεις υποψηφια. Προσωπικα τη καραγουσταρω αυτη τη διαδικασια. Καλη επισης ιδεα ειναι κατευθειαν ραντεβου σε συνεργειο! Ωστε να πεισθει και ο αλλος οτι εισαι σοβαρα ενδιαφερομενος. Στο συνεργειο επισης μπορεις να πεις 'τοσα' τελικα γιατι θελει αυτο εκεινο και το αλλο. Και αυτο ειναι τιμιο. Αν τωρα εχεις μπατζετ συγκεκριμενο ,και επειδη ξαναλεω ο αγοραστης ειναι αυτος που ειναι σε πλεονεκτικη θεση παντα, απλα κανεις την προσφορα σου τηλεφωνα αν πεισθεις οτι σου κανει για να μη ταλαιπωρεις με ραντεβου και τον πωλητη εφοσον δε μπορεις να φτασεις τελικα τα χρηματα που ζηταει.
Σε οικογενειακο επιπεδο οτι αγοραστηκε με αυτη τη διαδικασια βγηκε πολυ καλη αγορα. -
Ναι μπορεί η στοκ Σέντερ να μην κόβει, που εμενα μου έκοψε ενα πεντακοσάρικο, αλλα παίρνεις ενα αμάξι που ειναι ελεγμένο, τα χιλιομετρα ειναι αυτα που λεει και έχεις πλήρες ιστορικό. Επισης παίρνεις ενα αμάξι μετα απο σέρβις που κάνει η ίδια η εταιρία και ειναι πλήρες με το κυριότερο να ειναι η εγγύηση που παρέχουν. Η δίκη μου ιστορια λεει οτι ακύρωσα ενα MX5 απο μια άλλη μάντρα που ηθελε τουλαχιςτον μια αλλαγή ελαστικών, είχε ενα εμφανέστατα τρακαρισμένο και κακοφτιαγμένο φτερό (δεν σημαίνει τίποτα) , είχε περισσότερα χιλιομετρα (επίσημα) , μαλλον γυρισμένο κοντέρ , κακοσυντηρημένα καθίσματα (μαλλον απο τα ψεύτικα χιλιομετρα) αλλα συνολικά δεν το έλεγες και χρεπι. Κατα την διαδικασία πλήρωσα παραπάνω τετρακόσια ευρώ που θεωρώ οτι ηταν απλά η αλλαγή ελαστικών που δεν χρειάστηκε να κάνω και πηρα ενα αμάξι που μετα απο 15 χιλιαδες χιλιομετρα και δεκαοχτώ μήνες δεν μου εχει κοστίσει τίποτε πέρα απο μια αλλαγή λαδιών σύμφωνα με τον επίσημο αντιπρόσωπο (τα λόγια του ηταν το αμάξι δεν εχει δεν χρειάζεται τίποτα ειναι καινουργιο) . Τα τακάκια του ειναι ακομη τα ΟΕΜ χωρίς ίχνος παραβίασης της ταινίας πρώτης αντικατάστασης. Στοκ Σέντερ και πάλι στοκ Σέντερ ΜΟΝΟ
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλη επισης ιδεα ειναι κατευθειαν ραντεβου σε συνεργειο! Ωστε να πεισθει και ο αλλος οτι εισαι σοβαρα ενδιαφερομενος. Στο συνεργειο επισης μπορεις να πεις 'τοσα' τελικα γιατι θελει αυτο εκεινο και το αλλο.Αυτο ειναι το καλυτερο αλλα ενεχει τζαμπα ταλαιπωρια ...πρωτον γιατι ο αλλος σου λεει απο το τηλεφωνο ''αριστο'' και καταληγεις στο συνεργειο να βλεπεις ενα χρεπι σκετο και δευτερον γιατι τα συνεργεια δουλευουν συγκεκριμμενες ωρες
Προσωπικα, εχω αγορασει μεχρι σημερα ενα κανουργιο αυτοκινητο και τεσσερα μεταχειρισμενα (2 απο ιδιωτες και 2 απο μαντραδες) . Των μαντραδων ηταν και τα δυο ενος ετους-Ελληνικα-εντος εργοστασιακης εγγυησης και ελεγχθηκαν απο επισημα συνεργεια της μαρκας τους.Απο αυτα, ειχα ενα κερδος περι τα 3500-4000 ευρω σε σχεση με το αν τα αγοραζα καινουργια (αμαξια με τιμη καταλογου 18.000 ευρω περιπου με το κλειδι στο χερι)
Το πρωτο που αγοραστηκε απο ιδιωτη ηταν τοσο καλο και τοσο φθηνο (οταν το αγορασα) που το πουλησα ενα χρονο και 15.000 χιλιομετρα μετα στην τιμη που το αγορασα ...δηλαδη τζαμπα αμαξι για ενα ετος. Το πουλησα γιατι απλα ηθελα το ιδιο σε πιο γρηγορο
Πολλοι βαζουν αγγελιες στο car οχι επειδη θελουν ντε και καλα να πουλησουν οσο-οσο αλλα θετουν μια τιμη (σχετικα υψηλη) και αν περασει, περασε (συνηθισμενο σε μικρα αμαξια με μικρο κοστος κτησης/τελων κλπ) ... αλλοι αγοραστες προτεινουν μια τιμη και επισης αν περασει, περασε.
Σε αριστο μεταχειρισμενο που πουλησα και ειχε φαει τρακο πισω (οχι σασι) απο παππου στην Αττικη Οδο το εγραφα αναλυτικα στην αγγελια που χτυπησε, που φτιαχτηκε, ειχα φωτο διαθεσιμες απο τη ζημια κλπ και εμφανιστηκαν ολοι οι πονηροι να το παρουν δωρεαν λες και το αμαξι ηταν πλεον αχρηστο επειδη αλλαξε ενα προφυλακτηρα,ενα parktronic και ενα φτερο τελικα πουληθηκε μια χαρα σε σοβαρο ανθρωπο που εκτιμησε την ευθυτητα μου και ακομα μετα απο δυο χρονια με παιρνει να μου πει ποσο το χαιρεται ...
Απο μαντρα παντως για μενα, μονο αμαξι -πρακτικα- καινουργιο και Ελληνικο ...εντος εργοσιακης εγγυησης . Απο ιδιωτη επισης μονο πρωτο χερι με βιβλιο σερβις ...ολα τα υπολοιπα εχουν μεγαλυτερο ρισκο ειτε τα πουλαει ο Βασιλακης ή η κα Φανη η συνταξιουχος .
-
Έχει κάποιος άποψη για την CRS Motors η οποία βρίσκεται επί της Μαραθώνος στο Γέρακα;
-
Ο χρήστης Dardo έγραψε:
Έχει κάποιος άποψη για την CRS Motors η οποία βρίσκεται επί της Μαραθώνος στο Γέρακα;Πήγα για να δω ένα Clio για την αδελφή μου, πριν από 2-3 χρόνια. Μου έδωσαν την εντύπωση στυλ AutoMarin, δηλαδή καθαρά έμπορος και όχι 'ψαγμένος' επαγγελματίας. Επίσης δύσκολα γίνεται έλεγχος του οχήματος, δεν ξέρω αν πέσαμε και στην περίπτωση.
-
Έχει δυο καταστήματα νομίζω, ένα στο σταυρό κι ένα λίγο πιο κάτω κατεβαίνοντας στα δεξιά πιο μικρό μάλλον χρησιμοποιείται σαν επιπλέον χώρος αποθήκευσης.
Κι εγώ είχα πάει παλιότερα και είχα αποκομίσει την ίδια εντύπωση. Στοκάρισμα – ξεστοκάρισμα.
Αν θυμάμαι καλά μου είχαν πει να φέρω εκεί όποιον θέλω να το ελέγξει. Δεν είχα ρωτήσει αν μπορούν να το πάνε σε συνεργείο της επιλογής μου. -
Κατεβηκα Ελλαδα λογω γιορτων και πολυ συντομα αρχισα να διαπιστωνω γιατι σαν χωρα εχουμε αυτη την πορεια (η οδηγηση στους ελληνικους δρομους ειναι ενας τροπος). Τεσπα. Νοικιασα ενα αμαξι και αρχισα να ψαχνω ενα μεταχειρισμενο για τον αδερφο μου. Ολοι σου λενε ατρακαριστο. Καποιοι σου λενε εδω μονο το φτερο , η πορτα κ.λπ. τα οποια ειναι συνηθως και αυτα τα σημεια που ΔΕΝ ειναι τρακαρισμενα. Ιδιωτες και επαγγελματιες τα ιδια χαλια. Το παχυμετρο ομως λεει παντα την αληθεια! Εκει αρχιζουν οι δικαιολογιες. Μα περιμενεις να βρεις μεταχειρισμενο ατρακαριστο? Οχι δε με πειραζει αν η πορτα ή το φτερο ειναι χτυπημενο αλλα αμα βλεπεις το καπω να εχει 350μm, 700 κ.ο.κ. τοτε σιγουρα κατι δε παει καλα. Και μαλιστα αρκετες φορες ψηλα στο καπω η στο πορτ μπαγκαζ. Πλεον παιρνω τηλεφωνο. Ειναι ατρακαριστο? Αν απαντησει ναι, φιλε αμα ερθω θα ερθω με παχυμετρο. Μην ταλαιπωρουμαστε και οι δυο. Ε!!! κοιτα να δεις ειχα παλια ενα μικροατυχηματακι.....
Παντως οσοι σοβαρα σκεφτοσαστε για αγορα μεταχειρισμενου, παχυμετρο (κανα 80 λιρες-100ευρω) και συμπιεσομετρο (10ευρω) για αρχη. Θα σας σωσει απο περιττα εξοδα για ελεγχο απο μηχανικο-συνεργειο-ραμπες κ.λπ.
Ως τωρα εχω κολλησει στον ελεγχο με παχυμετρο (το συμπιεσομετρο δεν εχω καταφερει ακομα να το δοκιμασω!).
Α και ξεχασα να πω ημουν σε ενα εμπορο και διπλα ενας τυπος ειχε ψηστει για αγορα ενος καλου αυτοκινητου! Μολις ειδε τι εκανα, με παρακαλει να το κανω και σε αυτο που ηταν ετοιμος να αγορασει. Το show μετα ηταν ανεπαναληπτο. Ο τυπος να παιρνει τηλεφωνο το μηχανικο του και να τον αρχιζει στα γαλλικα. Τα ιδια και με τον εμπορο!
-
Τι ακριβώς μετράμε με το παχύμετρο? δεν έχω ιδέα Απότι είδα έχει και αρκετά μοντέλα παχυμετρων από 3 μέχρι 300 ευρώ!
Έμποροι μεταχειρισμένων