-
Ναι εχεις δικιο. Μετρας το παχος της βαφης πανω απο το μεταλλο (ferrous/non ferrrous). Αν και το ebay εχει καλυτερες τιμες και σιγουρα αξιζει να το αγορασεις απο εκει, μπορεις να εκμεταλλευτεις το αμαζον (μπορεις να δεις πρωτα το feedback για τα προιοντα εδω). Π.χ ενα καλο ειναι και αυτο
https://www.amazon.com/Professional-Dig ... 2661618011.
Αν και οι κινεζοι στο τελος του μειωνουν εξευτελιστικα την τιμη (μπορει alibaba κ.λπ. αν το εμπιστευεσαι)
Επισης μπορεις να δεις και το χαρακτηριστικο video του Στεφανη για τον ελεγχο μεταχειρισμενων. Περιλαμβανει το ωιδεο με τα 2 χαρ-κα (αντικειμενικα) test και μετα ακολουθει βεβαιως το test drive k.o.k.
-
Ευχαριστώ πολύ, πάρα πολύ χρήσιμα, Καλές Γιορτές!!!
-
Επισης!
και drive safe!
-
Δεν είναι και τίποτα εμπιστοσύνης το παχύμετρο.
Έχω πουλήσει σε έμπορους δυο αυτοκίνητα που είχαν μικροτρακαρίσματα και ξαναβαμμένο καπό και τα έλεγξαν με παχύμετρο που δεν έδειξε τίποτα.... -
Ο χρήστης JIMJFK έγραψε:
Πλεον παιρνω τηλεφωνο. Ειναι ατρακαριστο? Αν απαντησει ναι, φιλε αμα ερθω θα ερθω με παχυμετρο. Μην ταλαιπωρουμαστε και οι δυο.Και ενα απλό 'φρεσκάρισμα' να κανεις στο αυτοκινητο σου για διόρθωση γρατζουνιων κτλ δεν θα φανεί με το παχύμετρο;
-
Προσωπικα, εγω το εμπιστευομαι.
Ο εμπορος δεν θα το κρατησει για τον εαυτο του ενα αμαξι, οποτε αν ειναι στο ευρος τιμης αγορας - πωλησης που θα το παρει και θα το ξαναπουλησει με καλο κερδος φυσικα και θα το παρει.
Το παχυμετρο το εχω δοκιμασει / testαρει σε δικο μου (ολοκαινουργιο), γνωστων με γνωστο ιστορικο (που θελαν να διαπιστωσουν αν ειναι καλο κ.λπ.) παντα επιανε την αλλαγμενη λαμαρινα και βαμμενη, την στοκαρισμενη λιγο ή πολυ, αλλα και αυτη που την εχουν επαναφερει χωρις τιποτα αλλο (νευρο κ.λπ). Αν τωρα καποιος εχει χτυπησει πορτα η καπω και το αλλαξει με ιδιο χρωμα εργοστασιακο τοτε δε θα το καλαβει,εκτος αν σκαναρει και ενα σημειο κοντα στην πορτα-καπω κ.λπ. που δεν αλλαζει! (π.χ. υπαρχουν σημεια που δε γινεται ευκολα ή δυσκολα να τα αλλαξεις). Σπανιο σε ατυχημα να παρει μονο η πορτα καπω χωρις να παρει και κατι κοντα που ειναι μη ανταλλαξιμο (ιδιως καπω). Αν ουτως η αλλως η πορτα ειναι χτυπημενη αυτο δεν ειναι τιποτα και προσωπικα δε θα με αποτρεψει να το αγορασω.
-
Το ευρος τιμων ειναι σημαντικο μεταξυ εργοστασιακης βαφης (καπου στα 100/110μm), λαμαρινας πολυκαιρισμενης που εχει περασει πολλα αλλα δεν εχει βαφει (καπου στα 60 - 75μm) μαυρης αλλαγμενης και βαμμενης στο χρωμα του αυτοκινητου (170μm - 230μm) και στοκαρισμενης (230 και ανω).
Αλλα καλο κριτηριο ειναι να το χτυπας τριγυρω και να βλεπεις αν εχεις αποκλισεις (στο καινουργιο ή καποια κανουργια rent a car που το δοκιμαζω ειναι στο ευρος 110 παντου).
Και παντα μπορεις να δοκιμασεις αλλο αυτοκινητο ιδιου τυπου που δεν ειναι προς πωληση και να δεις το αυθεντικο (εργοστασιακο) παχος (αυτο ειναι καλο αν υποψιαζεσαι ολικη βαφη του υποψηφιου αυτοκινητου αν και παλι κανεις δεν εχει ρομποτικο-εργοστασιακο βαφειο νομιζω)
-
Ο χρήστης JIMJFK έγραψε:
Το ευρος τιμων ειναι σημαντικο μεταξυ εργοστασιακης βαφης (καπου στα 100/110μm), λαμαρινας πολυκαιρισμενης που εχει περασει πολλα αλλα δεν εχει βαφει (καπου στα 60 - 75μm) μαυρης αλλαγμενης και βαμμενης στο χρωμα του αυτοκινητου (170μm - 230μm) και στοκαρισμενης (230 και ανω).Αλλα καλο κριτηριο ειναι να το χτυπας τριγυρω και να βλεπεις αν εχεις αποκλισεις (στο καινουργιο ή καποια κανουργια rent a car που το δοκιμαζω ειναι στο ευρος 110 παντου).
Και παντα μπορεις να δοκιμασεις αλλο αυτοκινητο ιδιου τυπου που δεν ειναι προς πωληση και να δεις το αυθεντικο (εργοστασιακο) παχος (αυτο ειναι καλο αν υποψιαζεσαι ολικη βαφη του υποψηφιου αυτοκινητου αν και παλι κανεις δεν εχει ρομποτικο-εργοστασιακο βαφειο νομιζω)
Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες...
-
Αυτόν εδώ τον ξέρει κανείς? Έχετε κσλές η κακές εντυπώσεις?
-
Τα χω πει γι αυτους... Εκτος αν ειχαν κανα 500ρικο
216.000km
https://omegahellas.car.gr/cars/view/9283454/302.000km
https://omegahellas.car.gr/cars/view/9319689/ -
περασα απο παζαροπουλο στην π Ραλλη να δω ενα c max
φαινοταν καθαρο,και η εγγυηση που δινει ειναι οτι βλαβη σου βγαλει μηχανικη πληρωνεις μονο το ανταλλακτικο.
οσο για τα χιλιομετρα με των πωλητη που μιλησα μου εδειξε αλλα αυτοκινητα εκει με 200 250 χιλιαδες και γενικως δεν ειχε κατι κατω απο 100 χιλιαδες λογικο για αυτοκινητα 10 ετιας.
ενω ο Μπητρος στο κερατσινι σχεδον ολα ειναι κατω απο 100
μου ειπε οτι εχει και το χαρτι κτεο απο τον προηγουμενο.
Εχει ψωνιζει κανεις απο εκει?
Δεν ξερω απο οσους εχω δει φανηκε ο λιγοτερο απατεωνας -
Έχει κανείς άποψη / γνώση για αυτόν τον έμπορο??: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/9160965/
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Έχει κανείς άποψη / γνώση για αυτόν τον έμπορο??: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/9160965/1242cc - 16V - 80PS
Υπάρχει τέτοιος κινητήρας στο Πάντα?
8βάλβιδο τον ξέρω με εξηνταεννέα άλογα η εξήντα άλογα.
Οπότε έβγαλες το συμπέρασμα για τον έμπορο.
Μπορεί να έιναι και νοικιάρικο. -
60 άλογα είναι. Είναι το μοντέλο που κυκλοφορούσε από το 2004 μέχρι και το 2010.
Δεν το προτείνω.
-
Έχει κανείς άποψη / γνώση για αυτόν τον έμπορο??: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/9160965/Ενας, ΕΝΑΣ αρμος δεν ειναι σωστος.
Ιδιως στη μερια του οδηγου την εχει φαει σιγουρα. Δες και τη διαφορα στο μαυρο πλαστικο μεταξυ μπρος και πισω πορτας. Και ακριβουλι μου φαινεται. -
Ο χρήστης blsbug έγραψε:
περασα απο παζαροπουλο στην π Ραλλη να δω ενα c max
φαινοταν καθαρο,και η εγγυηση που δινει ειναι οτι βλαβη σου βγαλει μηχανικη πληρωνεις μονο το ανταλλακτικο.
οσο για τα χιλιομετρα με των πωλητη που μιλησα μου εδειξε αλλα αυτοκινητα εκει με 200 250 χιλιαδες και γενικως δεν ειχε κατι κατω απο 100 χιλιαδες λογικο για αυτοκινητα 10 ετιας.
ενω ο Μπητρος στο κερατσινι σχεδον ολα ειναι κατω απο 100
μου ειπε οτι εχει και το χαρτι κτεο απο τον προηγουμενο.
Εχει ψωνιζει κανεις απο εκει?
Δεν ξερω απο οσους εχω δει φανηκε ο λιγοτερο απατεωναςΕιναι μερικα ονοματα που εχουν αναφερθει πολλακις σ αυτο το νημα ως ΜΑΚΡΙΑ...!
-
Η πορτα του οδηγου στο Panda ειναι αλλο χρωμα... Ή μαλλον το ιδιο χρωμα με διαφορετικό γυαλισμα. Αρα δεν ειναι δικη του...[emoji106]
-
Καταρχήν σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις απαντήσεις σας!!!
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Υπάρχει τέτοιος κινητήρας στο Πάντα?
8βάλβιδο τον ξέρω με εξηνταεννέα άλογα η εξήντα άλογα.
Οπότε έβγαλες το συμπέρασμα για τον έμπορο.
Μπορεί να έιναι και νοικιάρικο.Σαφώς και δεν υπάρχει, αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί τόσο καιρό που ψάχνω, 9 στις 10 αγγελίες (από ιδιώτες και εμπόρους) αναφέρουν λάθος ιπποδύναμη!!
Ενας, ΕΝΑΣ αρμος δεν ειναι σωστος.
Ιδιως στη μερια του οδηγου την εχει φαει σιγουρα. Δες και τη διαφορα στο μαυρο πλαστικο μεταξυ μπρος και πισω πορτας. Και ακριβουλι μου φαινεται.Καλά που το καταλαβαίνεις!?!?! Μάλλον πρέπει να κάνω 'μαθήματα'.
Η πορτα του οδηγου στο Panda ειναι αλλο χρωμα... Ή μαλλον το ιδιο χρωμα με διαφορετικό γυαλισμα. Αρα δεν ειναι δικη του...[emoji106]
Ισχύει το ίδιο με τον nono, που το καταλαβαίνετε!?!?
Μάλλον είναι άσχετος ή ανεκπαίδευτος (δεν το λεώ ειρωνικά!!). Φυσικά εννοείται ότι όποιο αυτοκίνητο δω μετά θα το δει ειδικός (μηχανικός / φανοποιός ή φίλος μου πραγματογνώμονας σε ασφαλιστική), δεν αγοράζω έτσι. Απλά, προσπαθώ να καταλήξω σε 2-3 από τις αγγελίες πριν αρχίσω τις βόλτες να τα δω από κοντά.
Πάντως, γενικά τα Panda φαίνεται να κρατάνε τιμή....μάλλον λόγω οικονομικής χρήσης και συντήρησης.
-
Σίγουρα την έχει φάει μπροστά. Οι αρμοί που είναι στην πάνω μεριά των φτερών και στην κάτω μεριά από τις κολώνες είναι ο,τι να'ναι. Επίσης πράγματι κάτι παίζει με το χρώμα καθώς από τη μέση και εμπρός δείχνουν όλα διαφορετικά.
Αν ήξερα ότι είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί καθαρό πάντα, δεν θα έκανα σκόντο σε αυτόν που αγόρασε το δικό μου τον Οκτώβρη. Πάντως, 10 μέρες που το είχα αγγελία μόνο 3 φορές χτύπησε το τηλ και μόνο 1 από τους 3 ήρθε και το είδε. ίσως επειδή ήταν κίτρινο και είχε πολλά χιλιόμετρα (155 χιλ).
-
Πάντως, γενικά τα Panda φαίνεται να κρατάνε τιμή....μάλλον λόγω οικονομικής χρήσης και συντήρησης.Στο Panda Club σπάνια μπαίνουν αγγελίες ιδιωτών για εκδόσεις 1.2.
Στα δύο χρόνια έχουν μπει δύο αγγελίες και αυτά πουλήθηκαν κατ' ευθείαν.
Ούτε στο car.gr υπάρχουν πολλά Παντάκια ιδιωτών.Για μένα όλη αυτή η κατάσταση με τα Παντάκια είναι φυσιολογική, άλλωστε το βιώνω...
Το αυτοκινητάκι δεν παίζεται!!!!
Έμποροι μεταχειρισμένων