-
Άλλη μια εξυπνάδα του Πίπη που με το σοσιαλισμό έχει πρόβλημα, με το να τραβάει κουπί στον καπιταλισμό για να βγεί ο μήνας όλα καλά όμως!
-
@diego1960 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Άλλη μια εξυπνάδα του Πίπη που με το σοσιαλισμό έχει πρόβλημα, με το να τραβάει κουπί στον καπιταλισμό για να βγεί ο μήνας όλα καλά όμως!
Παντού τραβάς κουπί, αυτό ειναι το θέμα. Κανείς δεν μας χαρίζει τίποτα, αυτό πρέπει να καταλάβουμε! Δεν σου χαρίζει ο σοσιαλισμός, απλά τραβάς άλλου είδους κουπί ή το τραβάνε άλλοι για εσένα μέχρι που το παίρνουν είδηση και σταματάνε. Η έννοια που εχουν ορισμένο στο μαυλό τους ότι θα κάθονται και θα τους ταίζει "κάποιος" (ποιός άραγε), απλά ειναι μη ρεαλιστική. Θες να φας? θα κυνηγήσεις, σπείρεις ή δουλέψεις - τσάμπα (δωρεάν τυρί) δεν υπάρχει, τόσο απλά!
Τώρα όποιος δεν θέλει να τραβάει κουπί, ας γίνει ο ίδιος επιχειρηματίας εαν μπορεί να τραβάνε άλλοι κουπί και να τους πληρώνει.
-
Δεν είπε κανένας οτι θα κάθεσαι, είπαμε οτι θα έχεις παροχές για μια ανθρώπινη ζωή αντί να καταλήξεις άστεγος ή χρεοκοπημένος επειδή δεν άντεξες τα κόστη νοσηλείας. Αυτά ΜΟΝΟ με σοσιαλισμό θα τα δεις, στον καπιταλισμό καλό κουπί και ενυδατική στα χέρια για να μη μπαίνουν σκλήθρες.
Αυτές τις μαλακίες του καπιταλισμού, τύπου "αν δουλέψεις θα πετύχεις" τις θεωρώ σανό για το πόπολο για να τραβάει κουπί και να μη διεκδικεί κάτι καλύτερο από ένα δυαράκι στο Χαλάνδρι και τοστάκι γαλοπούλα. -
Αυτά ΜΟΝΟ με σοσιαλισμό θα τα δεις, στον καπιταλισμό καλό κουπί και ενυδατική στα χέρια για να μη μπαίνουν σκλήθρες.
Ποιός θα τα πληρώνει? Αυτό ειναι το θέμα. Και δεν μιλάω θεωρητικά αλλά πρακτικά, στο δια ταύτα. Γιατί θεωρητικά, ναι ξέρω το έμαθα στο πανεπιστήμιο. Πρακτικά όμως μας το δείχνει η ζωή - κανείς δεν χαρίζει.
-
Το κράτος Φάνη μου στο σοσιαλισμό, τι εννοείς ποιός θα τα πληρώνει; Μέσω φορολόγησης στα κέρδη επιχειρήσεων κτλ. Και σε όποιον αρέσει, όποιος δε θέλει ας πάει να συζητήσει για την "ανθρώπινη φύση" σε καμιά Αμερική όταν δεν του καλύπτει η ασφάλεια τη θεραπεία για τη Χ/Ψ ασθένεια. Επιλογές υπάρχουν.
Πίπη για χιλιοστή φορά, μέχρι και ένας νεοδημοκράτης ίσως το καταλάβει, δεν χαρίζεις τίποτα στον καπιταλισμό γιατί τα μόνα εφόδια που έχεις είναι τα χρήματα, τα ακίνητα και οι γνωριμίες. Στον εργαζόμενο δίνεις ό,τι μισθό συμφωνήσετε σεβόμενος πάντα τις διατάξεις περι ωραρίων, κατώτατων μισθών, την εμπειρία του, την ηλικία του κτλ. Αυτό το σύστημα μπορεί να βολεύει τους έχοντες βασικά που έχουν φτάσει να δίνουν μισθούς πείνας σε πτυχιούχους άνω των 35 ετών, σίγουρα δε βολεύει τους εργαζόμενους όμως. Μετά κόπτωνται περι "υπογεννητικότητας" και δε μπορούν να καταλάβουν ρε παιδί μου γιατί 2 φουκαράδες γαλερίστες του χιλιάρικου δε γεννοβολάνε 2-3 κουτσούβελα.
-
Καθίστε να γυρίσω από Βαλτικές και θα σας πω τι λένε αυτοί που έζησαν στο πετσί τους τον υπαρκτό...μέχρι μουσεία για τη Σοβιετική κατοχή έχουν και σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρουν από εμάς.... ή μήπως η ΕΣΣΔ δεν ήταν κομμουνιστικό καθεστώς αφού δεν ταιριάζει με το αφήγημα?
-
Γιατί Πίπη μου στον καπιταλισμό αν πτωχεύσεις εσύ ως επιχείρηση ή ιδιώτης γιατί χαρίζεις λεφτά και μετά βλέπεις οτι δε βγαίνεις και θα πέσει λουκέτο, δεν έχεις κανένα safety net πίσω σου, δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας να σε βοηθήσει σε περίοδο ανεργείας. Δεν έχεις επιδόματα, δεν έχεις κατοικία από το κράτος, δεν έχεις τίποτα. Πόσες φορές θα γράψω το ίδιο μέχρι να το εμπεδώσεις; Δε χαρίζεις τίποτα στον καπιταλισμό, εξάλλου εσύ υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς αυτό δε θες; Να πηγαίνεις σαν πρόβατο να διαπραγματευτείς με το λύκο;
Οι Βαλτικές Κώστα μου είναι ακραία αντικομμουνιστικές χώρες και πλυντήρια του ναζισμού, υποστηρίζουν ΕΕ, ΝΑΤΟ και νεοφιλελευθερισμό με ζήλο, με συγχωρείς αλλά τέτοια σούργελα δε θα τα πάρω στα σοβαρά.
Τους Ναζί υποστήριζαν για να τους "απελευθερώσουν" από τους Σοβιετικούς, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε. Και προφανώς τώρα προωθούν λυσσαλέα τη χυδαία θεωρία των 2 άκρων με σκοπό να ξεπλύνουν το ναζισμό. Η σβάστικα και το σφυροδρέπανο είναι απαγορευμένα και τα 2, όπως και η Σοβιετική σημαία, σε μια ακόμα προσπάθεια αναθεωρητισμού και "εξίσωσης των 2 άκρων" κοινώς ξέπλυμα του ναζισμού.
Σόρυ αλλά παράδειγμα προς αποφυγή είναι αυτά τα πλυντήρια, όχι να καθόμαστε να ασχολούμαστε με τις αποψούλες τους και τη βλακεία που τους δέρνει αλύπητα και τη χυδαιότητα που αναβλύζει από παντού. -
... Πίπη μου ...
...
... Κώστα μου ...#mono_agapi...
-
@fanis75 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Παντού τραβάς κουπί, αυτό ειναι το θέμα.Κανείς δεν μας χαρίζει τίποτα, αυτό πρέπει να καταλάβουμε!
Στην Ελλάδα πάντως όχι...
#mono_oi_makakes_travane_koupi
-
Το κράτος Φάνη μου στο σοσιαλισμό, τι εννοείς ποιός θα τα πληρώνει; Μέσω φορολόγησης στα κέρδη επιχειρήσεων κτλ.
Αυτό λέω....αυτή ειναι η θεωρία. Η πράξη δείχνει ότι αυτό δεν συμβαίνει, γιατί οταν είναι ασύμφορο για την επιχείρηση, θα αλλάξει έδρα, θα πάει σε άλλη χώρα (π.χ. εργοστάσια στην Ελλάδα που πήγαν Τουρκία ή αλλου), θα κάνει συμφωνία (βλ. εφοπλιστές), με κάποιο τρόπο δεν θα πληρώσει τον επιπλέον φόρο που τελικά θα κληθεί να τον πληρώσει ο μισθωτός. Επιπλέον θα έχει αδήλωτη εργασία και άλλα ωραία τέτοια για να επιβιώνει σε καθεστός υπερφορολόγησης.
Για αυτό λέω, καλή η θεωρία αλλά να βλέπουμε τι γίνεται και στην πράξη. Ο έχων τη δύναμη κάνει ό,τι θέλει, απλό ειναι.
-
Γιατί Πίπη μου στον καπιταλισμό αν πτωχεύσεις εσύ ως επιχείρηση ή ιδιώτης γιατί χαρίζεις λεφτά και μετά βλέπεις οτι δε βγαίνεις και θα πέσει λουκέτο, δεν έχεις κανένα safety net πίσω σου, δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας να σε βοηθήσει σε περίοδο ανεργείας. Δεν έχεις επιδόματα, δεν έχεις κατοικία από το κράτος, δεν έχεις τίποτα. Πόσες φορές θα γράψω το ίδιο μέχρι να το εμπεδώσεις; Δε χαρίζεις τίποτα στον καπιταλισμό, εξάλλου εσύ υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς αυτό δε θες; Να πηγαίνεις σαν πρόβατο να διαπραγματευτείς με το λύκο;
Οι Βαλτικές Κώστα μου είναι ακραία αντικομμουνιστικές χώρες και πλυντήρια του ναζισμού, υποστηρίζουν ΕΕ, ΝΑΤΟ και νεοφιλελευθερισμό με ζήλο, με συγχωρείς αλλά τέτοια σούργελα δε θα τα πάρω στα σοβαρά.
Τους Ναζί υποστήριζαν για να τους "απελευθερώσουν" από τους Σοβιετικούς, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε. Και προφανώς τώρα προωθούν λυσσαλέα τη χυδαία θεωρία των 2 άκρων με σκοπό να ξεπλύνουν το ναζισμό. Η σβάστικα και το σφυροδρέπανο είναι απαγορευμένα και τα 2, όπως και η Σοβιετική σημαία, σε μια ακόμα προσπάθεια αναθεωρητισμού και "εξίσωσης των 2 άκρων" κοινώς ξέπλυμα του ναζισμού.
Σόρυ αλλά παράδειγμα προς αποφυγή είναι αυτά τα πλυντήρια, όχι να καθόμαστε να ασχολούμαστε με τις αποψούλες τους και τη βλακεία που τους δέρνει αλύπητα και τη χυδαιότητα που αναβλύζει από παντού.Δηλαδή θεωρείς συλλήβδην τους κατοίκους των Βαλτικων υποστηρικτές των ναζί? Δεν είναι αυτοί τα σουργελα αγαπητέ. Και δεν μπορεί μερικα εκατομμύρια να έχουν άδικο και να έχεις εσύ...απλά δεν γίνεται. Και αν βγεις από την ιδεολογική κάψουλα σου θα δεις την τεράστια πρόοδο που έχουν κανει και -μαντεψε- δεν ήταν επί υπαρκτού. Όσο για την πηγή της χυδαιότητας, κάνε απλά λίγη αυτοκριτική. Θα βρεις μπόλικη.
-
Ναι τους θεωρώ χυδαίους, σούργελα και πλυντήρια του ναζισμού από τη στιγμή που ΕΠΙΣΗΜΑ προωθούν τη θεωρία των 2 άκρων. Αυτή ειναι η χυδαιότητα που ψάχνεις στην καρδιά της ΕΕ κιόλας, μην πας μακριά, η Ευρώπη χρωστάει πολλά στη Σοβιετική Ένωση και τον Κόκκινο Στρατό. Αν δεν το καταλαβαίνεις ή δεν το γνωρίζεις ενημερώσου καλύτερα.
-
Αυτή ειναι η χυδαιότητα που ψάχνεις στην καρδιά της ΕΕ κιόλας, μην πας μακριά, η Ευρώπη χρωστάει πολλά στη Σοβιετική Ένωση και τον Κόκκινο Στρατό. Αν δεν το καταλαβαίνεις ή δεν το γνωρίζεις ενημερώσου καλύτερα.saved for future reference.
-
Δεν είπε κανένας οτι θα κάθεσαι, είπαμε οτι θα έχεις παροχές για μια ανθρώπινη ζωή αντί να καταλήξεις άστεγος ή χρεοκοπημένος επειδή δεν άντεξες τα κόστη νοσηλείας. Αυτά ΜΟΝΟ με σοσιαλισμό θα τα δεις, στον καπιταλισμό καλό κουπί και ενυδατική στα χέρια για να μη μπαίνουν σκλήθρες.
Αυτές τις μαλακίες του καπιταλισμού, τύπου "αν δουλέψεις θα πετύχεις" τις θεωρώ σανό για το πόπολο για να τραβάει κουπί και να μη διεκδικεί κάτι καλύτερο από ένα δυαράκι στο Χαλάνδρι και τοστάκι γαλοπούλα.Αμ εκεί είναι το θέμα. Στον 21ο αιώνα της ρομποτικής και του ΑΙ αντί η αριστερά να υποσχεθεί πχ διήμερη εργασία και διακοπές τον υπόλοιπο χρόνο, υπόσχεται αίμα δάκρυα και ιδρώτα με εργασια 5×8 και μάλιστα χωρίς το δυαρακι στο Χαλάνδρι να γίνει ρετιρέ στην Γλυφάδα ενω το τοστακι θα μείνει τοστακι και δεν θα γίνει γκουρμεδια με σολωμο.
Υπόσχεση περί safety net οταν "χρεωκοπησεις" σε μια χώρα που οι μισοί εργαζομενοι είναι δυ. Εν ολιγης το όραμα είναι να μην ξεπουλήσει ο,τι έχεις σε ένα πρόβλημα υγείας, ανεργιας κλπ. Να με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν είναι πολιτικό όραμα για μια καλύτερη ζωη, είναι ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιντεραμερικαν.ΥΓ: Το να γινεις παπασπιτουλης για να παιξεις αμυνα εναντιον του κακου γκαμπιταλισμου το καταλαβαινω. Το να αγοράζεις όμως αμάξι των 80Κ και συναφή καταναλωτικά προϊόντα από την υπεραξία των υπαλλήλων σου (ενώ προφανώς μπορείς να ζήσεις με αμάξι των 40Κ και να τους μοιράσεις τα υπολοιπα) δεν το καταλαβαίνω (αν λέγεσαι κομμουνιστης). Δεν πάει σε κανέναν εδώ αυτό, δικό μου οικογενειακό παράδειγμα είναι.
-
Ναι τους θεωρώ χυδαίους, σούργελα και πλυντήρια του ναζισμού από τη στιγμή που ΕΠΙΣΗΜΑ προωθούν τη θεωρία των 2 άκρων. Αυτή ειναι η χυδαιότητα που ψάχνεις στην καρδιά της ΕΕ κιόλας, μην πας μακριά, η Ευρώπη χρωστάει πολλά στη Σοβιετική Ένωση και τον Κόκκινο Στρατό. Αν δεν το καταλαβαίνεις ή δεν το γνωρίζεις ενημερώσου καλύτερα.
Εθνικοσοσιαλισμός = καταργούμε την πάλη των τάξεων με απο πάνω εντολή και επιβολή απο τάγματα εφόδου μελανοχίτωνες κλπ. Αναγκαστική ταξική ειρήνη με επιστημονικά σχεδιασμένη προπαγάνδα που καλλιεργεί τον φόβο ενός εξωτερικού (Μποσελβίκοι σοβιετ αναρχικοί ) ή εσωτερικού εχθρού (εβραίοι αναρχικοί ).
Λαικό / Δημοκρατικός σοσιαλισμός = καταργούμε την πάλη των τάξεων εξολοθρεύοντας τις τάξεις , ανάλογα με την πορεία του αντίστοιχου 5ετούς Προγράμματος .
Υπάρχει ευελιξία στον εσωτερικό εχθρό , μια είναι η Μπουρζουαζία μια οι επιτυχημένοι αγρότες ,την άλλη οι αποτυχημένοι (ουκρανοί) αγρότες , οι στρατιωτικοί , οι επιστήμονες ,οι ακαδημαϊκοί και πάντα οι αναρχικοί.
Ο εξωτερικός εχθρός ενας και μοναδικός οι ΝΑΖΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ,ταμπέλλα υπο την οποία μπαίνουν όλοι οσοι δεν συμφωνούν ακόμη και άλλοι σοσιαλιστές και φυσικά οι αναρχικοί ...Κοινός παρονομαστής και των δυο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης /εξόντωσης και το μίσος για τους αναρχικούς , να το προσέξετε αυτό γιατί οι μισοί εδώ αναρχικοί είστε όπως και εγω που συμπαθώ ιδιαίτερα τον ... αναρχο καπιταλισμό
Κομμουνισμός δεν υπάρχει δεν εφαρμόστηκε ποτέ πουθενά, είναι ουτοπία που θα εφαρμοστεί σε μια εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογικά και ηθικά κοινωνία υπολογίζω μετά 10-15000 μΧ και μάλλον συνεπεία παγκόσμιας καταστροφής.
-
Επειδή είσαι προφανώς παντελώς άσχετος, η Εσθονοί πχ ήταν ανεξάρτητοι μέχρι το 1939 όταν τους κατέλαβαν οι Γερμανοί και μετά τους «απελευθέρωσαν» οι Σοβιετικοί. Εντάξει, είπαν να δοκιμάσουν τα δυο πιο ευρέως διαδεδομένα απολυταρχικά καθεστώτα και -μάντεψε- δεν διάλεξαν κανένα από τα δυο. Ίσως για αυτό σήμερα είναι η πρώτη σε παραγωγή λογισμικού στην Ευρώπη με μια οικονομία σε ανάπτυξη, υψηλότατο βιοτικό επίπεδο που ούτε στα όνειρα μας δεν θα δούμε στην Ελλάδα των ψευτοεπαναστατών του πληκτρολογίου.
-
@ibiza95 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Για τον άλλο πρόεδρο με τον σκαραβαίο δεν λέτε τίποτα
Δε σου κρυβω πως αυτον εχω στο μυαλο μου. Μουχίκα κατι... Ανελαβε μια χωρα (Ουρουγουαη) παμπτωχη ρημαγμενη απο την αποικιοκρατια και λογης λογης πραξικοπηματιες. Θεωρειται ενα απο τα ασφαλεστερα και δημοκρατικοτερα κρατη στον κοσμο. Το ΑΕΠ της μικρο αλλα καλα μοιρασμενο. Φτωχη χωρα μα με ευτυχισμενους κατοικους.
Ισως ειναι τυχερη γιατι δε της βρηκαν κατι πολυτιμο σε ορυκτο πλουτο οι αποικιοκρατες και ετσι απολαμβανει την ησυχια της.
Ο ιδιος προεδρος στον Νιγηρα ή στο Μεξικο θα ειχε ασχημο τελος αφου για να μπορουν οι Δυτικοι να κλεβουν τον πλουτο τους, βαζουν τους ντοπιους και σφαζονται ανηλεως και ατερμονα. -
@kkostask said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Επειδή είσαι προφανώς παντελώς άσχετος, η Εσθονοί πχ ήταν ανεξάρτητοι μέχρι το 1939 όταν τους κατέλαβαν οι Γερμανοί και μετά τους «απελευθέρωσαν» οι Σοβιετικοί. Εντάξει, είπαν να δοκιμάσουν τα δυο πιο ευρέως διαδεδομένα απολυταρχικά καθεστώτα και -μάντεψε- δεν διάλεξαν κανένα από τα δυο. Ίσως για αυτό σήμερα είναι η πρώτη σε παραγωγή λογισμικού στην Ευρώπη με μια οικονομία σε ανάπτυξη, υψηλότατο βιοτικό επίπεδο που ούτε στα όνειρα μας δεν θα δούμε στην Ελλάδα των ψευτοεπαναστατών του πληκτρολογίου.
Eυτυχώς που μου λες πράγματα που δεν ξέρω ρε Κωστάκη σχετικέ! Επίσης τα ξεπλύματα τύπου "τα 2 απολυταρχικά καθεστώτα" να τα πείς σε όσους δέχονται τη χυδαιότητα εξίσωσης κομμουνισμού και ναζισμού, δλδ τους δεξιούς και "ευρωπαιστές" (μη χέσω), όχι σε εμένα γιατί τα έχω γραμμένα ξέρεις που.
@fiverg said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
ΥΓ: Το να γινεις παπασπιτουλης για να παιξεις αμυνα εναντιον του κακου γκαμπιταλισμου το καταλαβαινω. Το να αγοράζεις όμως αμάξι των 80Κ και συναφή καταναλωτικά προϊόντα από την υπεραξία των υπαλλήλων σου (ενώ προφανώς μπορείς να ζήσεις με αμάξι των 40Κ και να τους μοιράσεις τα υπολοιπα) δεν το καταλαβαίνω (αν λέγεσαι κομμουνιστης). Δεν πάει σε κανέναν εδώ αυτό, δικό μου οικογενειακό παράδειγμα είναι.
Ο Παπασπιτούλης δεν παίζει καμία άμυνα εναντίον του καπιταλισμού, απλά κερδοφορεί επειδή μπορεί. Για μένα δεν είναι ηθικό εφόσον ήδη έχει άλλο και παχυλό μισθό αλλά στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν τέτοια ηθικά ζητήματα. Όλοι εναντίον όλων.
Στα άλλα οχι φίλε μου, δε δίνεις στον καπιταλισμό κανένα χρήμα σε υπαλλήλους επειδή το έχεις. Χρήμα μοιράζεται στον σοσιαλισμό, εδώ ό,τι βγάλεις το κρατάς για εσένα και τους δικούς σου γιατί χωρίς χρήμα είσαι βορά για τα θηρία. Αυτή την κοινωνία θέλετε, αυτή θα έχετε, απλά τα πράγματα. Αν θέλει το κράτος να φροντίσει να εξομαλύνει στο βαθμό που μπορεί τις ανισότητες, αλλά για πολλούς εδω μέσα είναι τζιζ κακά. -
Υποστηρίζεις λυσσαλέα τον Καπιταλισμό, ένα Σύστημα όπου όλοι είναι εναντίον όλων, χωρίς ηθικούς περιορισμούς κι αναστολές και το κέρδος αποτελεί αυτοσκοπό και μετρό επιτυχίας, κι όποιος "γ@μάει" όσους μπορεί επειδή μπορεί, είναι μάγκας και μπράβο του. Δηλαδή γουστάρεις να παίζεις Monopoly στην πραγματική ζωή των θνητών, κι αυτό το πράγμα το εξυμνείς, βρίζοντας χυδαία και λοιδωρόντας όποιον εκφράζει δυσαρέσκεια και του πάει κόντρα.
Έρχεται ένας κάποιος "Παπασπιτούλης" με μια κάποια ιδεολογική ρεκλάμα και παίζει το παιχνίδι αυτό το Monopoly μεταξύ θνητών χωρίς λύπηση, 35 φορές καλύτερα από σένα, σε πλακώνει στα γκολ "στο σπιτάκι σου μέσα", σε πάει εμπλοκή, βαστάς τοίχο και σπρώχνει...
Ξεσκισμένος όπως είσαι απ τον τυχαίο "Παπασπιτούλη", δεν αναρωτιέσαι αν σωστά πράττεις να λατρεύεις το παιχνίδι Monopoly που παίζεται στη πλάτη σου κι ακόμη χαμηλότερα, αλλά πλέον κυρήττεις Ιερό Πόλεμο μέχρις εσχάτων σε όποιον δεν προσκυνά δίπλα σου τον "Καπιταλισμό" έτοιμος να του φας το λαρύγγι...
Πιο δίπλα έρχεται ένας άλλος παίκτης του παιχνιδιού, 100 φορές πιο κερδισμένος κι απ τον "Παπασπιτούλη" για τον οποίο δεν έχεις και μεγάλη διαφορά απ τα έντομα ως ύπαρξη, ή μάλλον σε θεωρεί κάτι σαν έντομο σε κυψέλη που βρέθηκε μπροστά του, κι απλά τρυγάει το μέλι.
Δεν τον λένε "Παπασπιτουλη" αλλά έχει όνομα ομόηχο εφοπλιστικής οικογένειας ή διάσημου παγκόσμιου "επιχειρηματία"Εσύ εκστασιάζεσαι, βρήκες επιτέλους έναν ομοϊδεάτη σου, τον προσκυνάς κι είσαι έτοιμος να τον φας μέχρι το λαρύγγι, τελικά είχες δίκιο που λατρεύεις τον Καπιταλισμό...
-
@kkostask said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Eυτυχώς που μου λες πράγματα που δεν ξέρω ρε Κωστάκη σχετικέ! Επίσης τα ξεπλύματα τύπου "τα 2 απολυταρχικά καθεστώτα" να τα πείς σε όσους δέχονται τη χυδαιότητα εξίσωσης κομμουνισμού και ναζισμού, δλδ τους δεξιούς και "ευρωπαιστές" (μη χέσω), όχι σε εμένα γιατί τα έχω γραμμένα ξέρεις που.
@fiverg said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
ΥΓ: Το να γινεις παπασπιτουλης για να παιξεις αμυνα εναντιον του κακου γκαμπιταλισμου το καταλαβαινω. Το να αγοράζεις όμως αμάξι των 80Κ και συναφή καταναλωτικά προϊόντα από την υπεραξία των υπαλλήλων σου (ενώ προφανώς μπορείς να ζήσεις με αμάξι των 40Κ και να τους μοιράσεις τα υπολοιπα) δεν το καταλαβαίνω (αν λέγεσαι κομμουνιστης). Δεν πάει σε κανέναν εδώ αυτό, δικό μου οικογενειακό παράδειγμα είναι.
Ο Παπασπιτούλης δεν παίζει καμία άμυνα εναντίον του καπιταλισμού, απλά κερδοφορεί επειδή μπορεί. Για μένα δεν είναι ηθικό εφόσον ήδη έχει άλλο και παχυλό μισθό αλλά στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν τέτοια ηθικά ζητήματα. Όλοι εναντίον όλων.
Στα άλλα οχι φίλε μου, δε δίνεις στον καπιταλισμό κανένα χρήμα σε υπαλλήλους επειδή το έχεις. Χρήμα μοιράζεται στον σοσιαλισμό, εδώ ό,τι βγάλεις το κρατάς για εσένα και τους δικούς σου γιατί χωρίς χρήμα είσαι βορά για τα θηρία. Αυτή την κοινωνία θέλετε, αυτή θα έχετε, απλά τα πράγματα. Αν θέλει το κράτος να φροντίσει να εξομαλύνει στο βαθμό που μπορεί τις ανισότητες, αλλά για πολλούς εδω μέσα είναι τζιζ κακά.Όταν θεωρείς ΧΥΔΑΙΟΥΣ τρεις λαούς που έκαναν τις επιλογές τους ελεύθερα και δημοκρατικά στριβεις επικίνδυνα προς τα πρωτοξαδερφα σου τους νεοναζί. Το τσουβαλιασμα είναι άκρως φασιστική νοοτροπία όσο και αν δεν θέλεις να το καταλάβεις. Για το εγκαταλελειμμένο σοβιετικό πυρηνικό καταφύγιο προορισμένο μόνο για την ντόπια κομματική νομενκλατούρα θα τα γράψω άλλη φορά.
Capitalism vs Communism Mother of all topics