-
@harisma23 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Ρε συ Πήλιε, μπουχτίσαμε στην καταγγελία!
Συμφωνούμε μαζί σου, σκ@τά είναι ο καπιταλισμός.
Άνοιξε μας όμως και λίγο τα μάτια; Ποιό είναι το καλύτερο σύστημα για σένα; Μυστικό το κρατάς;Ρε Πήλιε, πάλι την πάπια θα κάνεις;
Δώσε μια απάντηση, κάνε μια φορά στη ζωή σου μια πρόταση. Δεν βαρέθηκες να καταγγέλεις τα πάντα; Πες μας το καλύτερο σύστημα. Και που θα το βρούμε, ε; -
Μην με πετσοκόβεις έτσι, λυπήσου με!
Δεν ξέρω εγώ από συστήματα, ρώτα τον Μάστορα, αυτός θα ξέρει.
Εγώ να καταγγείλω μπήκα. -
Ε ναι αλλά εσύ έχεις πλάκα όταν τα λές
-
@piliourits said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Εγώ να καταγγείλω μπήκα.
Μάλλον σε λάθος χώρο μπήκες. Εδώ είναι χώρος συζητήσεων και κατάθεσης απόψεων. Ή μάλλον έτσι ήταν πριν κάποια χρόνια μέχρι που...τέλος πάντων.
Για καταγγελίες:
https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/kataggelies -
Από τα τελευταία ποστ που διάβασα άνετα βγαίνει το συμπέρασμα ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πολιτικά - οικονομικά συστήματα που υιοθετούνται αλλά η εφαρμογή τους από τους ανθρώπους και η στάση τους γενικότερα στην κοινωνία.
Δυστυχώς ισχύει ότι έγραψε ο cirus για τους ανθρώπους αλλά το χειρότερο είναι ότι πλέον όλοι το βρίσκουμε λογικό .... Κυρίως συμβαίνει γιατί είμαστε πολύ μακριά από τις πραγματικές άξιες της ζωής .... αλλά αυτό πάει τη κουβέντα σε θρησκευτικά θέματα
Άσχετο και μάλλον δεν σας ενδιαφέρει αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου μουνοπανο
-
Το σωστό για εμένα είναι να πράττεις αναλογικά με αυτό που αντιμετωπίζεις. Μπορείς να είσαι από "καλός" μέχρι νόπανο όπως λές.
Επίσης αν υπήρχε η διάθεση και οι καλές προθέσεις, σε δεύτερο βαθμό θα διαπιστώναμε ότι πάσχουμε από ορθολογισμό γενικά.
-
Πολύ απλοικα , το καλό κερδίζει πάντα.
Επίσης σημαντικό είναι τι σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία κ γεμάτα.
¨Το σωστό για εμένα είναι να πράττεις αναλογικά με αυτό που αντιμετωπίζεις.¨
Φαντάσου να μην αντιμετώπιζες μ...να ή έστω πολύ πολύ σπάνια....
-
Στους 10 ανθρώπους αν οι 9 είναι καλοί άνθρωποι και ο ένας μο@νόπανο παρτάκιας αυτό αρκεί για να γίνουν όλα πο@τάνα.
Και οι 10 πάντως αποκλείεται να είναι όλοι καλοί άνθρωποι.
Οπότε είναι μάταιο ή άσκοπο να θεωρεί κάποιος ότι μπορεί να υπάρξει μία συλλογική πολιτική για το οποιοδήποτε θέμα.
-
Θα διαφωνήσω.
Όταν κάτι είναι δυνατή μειοψηφία απομονώνεται εύκολα... -
@gtsartsal said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Ωραίο είναι και μου αρέσει και εμένα, αλλά δυστυχώς η πράξη δείχνει ακριβώς το αντίθετο!
Θα διαφωνήσω.
Όταν κάτι είναι δυνατή μειοψηφία απομονώνεται εύκολα...Εξαρτάται....εαν η μειοψηφία έχει όλο το χρήμα, τότε όχι απλά δεν απομονώνεται αλλά γίνεται και αρχηγός!
-
Θα διαφωνήσω.
Όταν κάτι είναι δυνατή μειοψηφία απομονώνεται εύκολα...Εύκολο στα λόγια, δύσκολο στην πράξη. Άσε που για τις μειοψηφίες είναι ποιο εύκολο να έχουν το πάνω χέρι. Όταν κάποιος εκτελεί εντολές ή κοιτά τον κ@λο του και μόνο, του είναι ποιο εύκολο να μαχαιρώσει πισώπλατα τον οποιοδήποτε.
-
@fanis75 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Ωραίο είναι και μου αρέσει και εμένα, αλλά δυστυχώς η πράξη δείχνει ακριβώς το αντίθετο!
Θα διαφωνήσω.
Όταν κάτι είναι δυνατή μειοψηφία απομονώνεται εύκολα...Εξαρτάται....εαν η μειοψηφία έχει όλο το χρήμα, τότε όχι απλά δεν απομονώνεται αλλά γίνεται και αρχηγός!
Πιθανό.... Εδώ μιλάμε όμως για το μεγαλύτερο κάκο απο όλα ... το χρημα
-
Η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια που όσο και να θέλαμε να υπήρχε μόνο καλοσύνη γύρω μας αυτό φαντάζει ουτοπικό.
Επιμένω περί ορθολογισμού αλλά και αυτός σχετικός είναι αναλόγως τα ήθη, έθιμα, παιδία, ιδιοσυγκρασια του ατόμου η και ολόκληρων λαών..
Οπότε ας τα βρίσκουμε στα απόλυτα βασικά και αδιαπραγμάτευτα(?) και από εκεί και πέρα το συζητάμε.
Κάτι που εφαρμόζω από όσο με θυμάμαι και για εμένα προσωπικά λειτουργεί είναι το "Η ελευθερία μου τελειώνει εκεί που ξεκινάει η δικιά σου"
Λάθος τόπικ πάντως για ιδεολογικές αναζητήσεις
-
@mastoras78 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Κάτι που εφαρμόζω από όσο με θυμάμαι και για εμένα προσωπικά λειτουργεί είναι το "Η ελευθερία μου τελειώνει εκεί που ξεκινάει η δικιά σου"
Εγώ λίγο διαφορετικά..."Η ελευθερία μου τελειώνει εκεί που ξεκινάνε τα δικά σου δικαιώματα".
Αλλά στην πράξη, σήμερα κατά 90% το χρήμα καθορίζει και την ελυθερία και τα δικαιώματα.
-
Να διευκρινίσω κάτι...
Όταν αναφέρομαι στο καλό, εννοώ μια συνεχή προσπάθεια για όσο γίνεται λιγότερη κάκια και απληστία... δεν είναι εύκολο. συμφωνω
δεν γίνεται απο την μια στιγμή στην αλλή . συμφωνωΤέλος εγώ προσπαθώ να εφαρμόσω αυτό που λέω συνέχεια στα παιδιά μου ¨μη κάνεις στους άλλους οτι δεν σου αρέσει να σου κάνουν¨
-
Συγχαρητηρια σε Μελανσον και αποδελοιπους για την ενισχυση των δυναμεων τους. Μπορει να μην πετυχαν την πλειοψηφια στη βουλη τους μα σιγουρα καταφεραν σε μεγαλο βαθμο τον κυριο στοχο τους που δεν ηταν αλλος απο την ακυβερνησια. Οι φιλοι Γαλλοι δε το ξερουν μα για αυτους θα χτυπησουν τα νταουλια.
-
Τέλος εγώ προσπαθώ να εφαρμόσω αυτό που λέω συνέχεια στα παιδιά ¨μη κάνεις στους άλλους οτι δεν σου αρέσει να σου κάνουν¨
Και πολύ σωστά κάνεις. Αλλά δυστυχώς (το βλέπω στο σχολείο καθημερινά) ελάχιστοι γονείς το κάνουμε αυτό. Οι περισσότεροι είναι το αντίθετο, κοίτα μόνο τον εαυτό σου, καφρίλες, βαναυσότητες και δήθεν.
-
@fanis75 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Τέλος εγώ προσπαθώ να εφαρμόσω αυτό που λέω συνέχεια στα παιδιά ¨μη κάνεις στους άλλους οτι δεν σου αρέσει να σου κάνουν¨
Αλλά δυστυχώς (το βλέπω στο σχολείο καθημερινά) ελάχιστοι γονείς το κάνουμε αυτό. Οι περισσότεροι είναι το αντίθετο, κοίτα μόνο τον εαυτό σου, καφρίλες, βαναυσότητες και δήθεν.
Εδω δυστυχώς μιλάμε με βεβαιότητα για πλειοψηφία
-
Με την συζήτηση αυτή πάντως μου θυμίσατε αυτό. Τι ωραίος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου..
-
@spi_duster said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Συγχαρητηρια σε Μελανσον και αποδελοιπους για την ενισχυση των δυναμεων τους. Μπορει να μην πετυχαν την πλειοψηφια στη βουλη τους μα σιγουρα καταφεραν σε μεγαλο βαθμο τον κυριο στοχο τους που δεν ηταν αλλος απο την ακυβερνησια. Οι φιλοι Γαλλοι δε το ξερουν μα για αυτους θα χτυπησουν τα νταουλια.
Με Μελανσόν και Λεπέν θα αλλάξει και η Ευρώπη. Θα γίνει καλύτερη.
Και μετά...ξύπνησα...
Capitalism vs Communism Mother of all topics