-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εσύ δεν είσαι αντικειμενικός κριτής!!!
Φοράς γυαλιά με προπέλες πάνω!! Χχαα!Υπόδειγμα αντικειμενικότητας είμαι!!
ΥΓ: Και σημειώνω ότι έχω μεγαλώσει (εκτός από την Corolla) και μέσα σε μια Alfa Romeo Alfetta
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Υπόδειγμα αντικειμενικότητας είμαι!!Όχι, δεν είσαι!
Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω BMW αν υπήρχε αντίστοιχη Alfa. Και φυσικά η Giulia είναι καλύτερη οδηγικά.
-
Εγώ που δεν είμαι φανατικός καμίας μάρκας, ούτε τρέφω καμιά ιδιαίτερη αγάπη για προπέλα και AR, θα πω ότι είναι ένα πολύ καλό και αναλυτικότατο άρθρο, περιγράφει και αναλύει τα πάντα, και χαίρεσαι να το διαβάζεις (ως ανεξάρτητος). Μου χτύπησε άσχημα το μη απενεργοποιούμενο DSC/ESP της Giulia, και αυτό που λέει για 'αργό' κιβώτιο και αντιδράσεις της 320.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι, δεν είσαι!Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω BMW αν υπήρχε αντίστοιχη Alfa. Και φυσικά η Giulia είναι καλύτερη οδηγικά.
Σαφώς και είμαι...εσύ δεν είσαι Αλέξανδρε!
Η Alfa (η συγκεκριμένη, γιατί παλιά ίσχυε για ΟΛΕΣ) είναι καλύτερη οδηγικά, αλλά εγώ θέλω αυτοκίνητο για καθημερινή συμβίωση και όχι μόνο για όταν γουστάρω να οδηγήσω...εκει (για εμένα) η BMW υπερτερεί, γιατί overall είναι καλύτερο αυτοκίνητο.
-
Το ότι overall είναι καλύτερο αυτοκίνητο δεν προκύπτει από πουθενά πάντως.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ότι overall είναι καλύτερο αυτοκίνητο δεν προκύπτει από πουθενά πάντως.Δεν μπορεί να προκύψει από χαρτιά και αριθμούς, μόνο όταν το ζεις καθημερινά ένα αυτοκίνητο μπορείς να εκτιμήσεις λεπτομέρειες, πράγματα, χαρακτηριστικά, πράγματα που σε ένα τεστ περνάνε απαρατήρητα ή δεν έχουν και καμία σημασία, αλλά στην καθημερινή χρήση (που μπορεί να είναι απλά μετακίνηση από το Α στο Β ή βόλτα με την οικογένεια) μετράνε, καμία φορά και πολύ γιατί τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, ενώ τα 3 δέκατα καλύτερου χρόνου στην πίστα μπορεί να τα εκμεταλλευόμαστε 1 φορά τον χρόνο.
Να δώσω ένα πολύ απλοϊκό παράδειγμα, ενός feature που σε ένα τεστ ΟΥΤΕ που θα έδινα σημασία, αλλά στην καθημερινότητά μου με εξυπηρετεί και μου κάνει την συμβίωση με το Panda ακόμα πιο εύκολη/ευχάριστη. Όταν έχω τους καθαριστήρες σε λειτουργεία και βάζω όπισθεν, αυτόματα ενεργοποιείται και ο πίσω καθαριστήρας....κάτι τόσο απλό αλλά χρήσιμο και δεν περίμενα να το έχει το Panda. Από την άλλη απαιτεί κλειδί για να ανοίξει το πορτ-μπαγκάζ και σε ένα τεστ δεν θα το σχολίαζα καν, αλλά στην καθημερινότητά μου, με ενοχλεί πάρα πολύ!
Και ξαναλέω, προσωπική άποψη το ότι είναι καλύτερη η 3αρα...για εμένα ισχύει αυτό.
-
Κανείς δεν είπε ότι δεν έχει αντίστοιχα features η AR πάντως, αν και προσωπικά δεν μου λένε τίποτα. Επίσης αυτό με τον καθαριστήρα το έχει και το Focus μου που είναι 15 ετών...
-
Πολύ σωστά αυτά που λες fanis. Αλλά γιατί θα επέλεγες τη μπέμπα έναντι της Alfa; Ξέρεις όντως ότι είναι πιο πρακτική στην καθημερινότητα ή απλά το υποθέτεις; Και αν ναι, μπορείς να δώσεις κανένα παράδειγμα όπως στο Panda;
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όχι, δεν είσαι! [emoji38]
Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω BMW αν υπήρχε αντίστοιχη Alfa. Και φυσικά η Giulia είναι καλύτερη οδηγικά.
Σαφώς και είμαι...εσύ δεν είσαι Αλέξανδρε! [emoji38] [emoji106]
Η Alfa (η συγκεκριμένη, γιατί παλιά ίσχυε για ΟΛΕΣ) είναι καλύτερη οδηγικά, αλλά εγώ θέλω αυτοκίνητο για καθημερινή συμβίωση και όχι μόνο για όταν γουστάρω να οδηγήσω...εκει (για εμένα) η BMW υπερτερεί, γιατί overall είναι καλύτερο αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με το άρθρο ή Alfa είναι αισθητά πιο ανάλαφρη (σαν να έχει διαφορά 200 κιλά γράφει ο συντάκτης, πρέπει να έχει γράψει πάνω από δέκα φορές πόσο πιο ανάλαφρη είναι σε όλες τις συνθήκες και πόσο λιγότερο ταλαιπωρεί τα ελαστικά της), με καλύτερη απόκριση κινητήρα και κιβωτίου στα χαμηλά μέσα στην πόλη, πιο γρήγορο τιμόνι που κόβει καλύτερα σε ελιγμούς σε στενά , απορροφά καλύτερα κραδασμούς και ανωμαλίες του οδοστρώματος , γέρνει λιγότερο.
Κάπου μάλιστα γράφει πως είναι καλύτερο για την διαδρομή σπίτι - γραφείο.Αν προσθέσεις και την εξίσου καλύτερη δυναμική και ανάλαφρη συμπεριφορά σε πιο απαιτητικές συνθήκες νομίζω πως η Alfa είναι overall καλύτερη και λίγο πιο κατάλληλη για καθημερινή συμβίωση.
Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτούμε πως αυτή τη φορά η Alfa ξεπέρασε την κορυφαία 3άρα;
Ίσως η επόμενη τριαρα να είναι ακόμη καλύτερη , δεν θα το αφήσουν έτσι οι Βαυαροί , και μόνο θετικός είναι ο ανταγωνισμός που έφερε μετά από δεκαετίες στην κατηγορία η Giulia.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Για μένα η 3άρα είναι αυτή την στιγμή το 3ο καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία μετά την Giulia και την ΧΕ. Στην δε Αμερική πέφτει κράξιμο για το πόσο πίσω έμεινε στα δυναμικά χαρακτηριστικά ακόμα και σε σχέση με την αντίστοιχη Cadillac.
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Όχι, δεν είσαι! [emoji38]
Σαφώς και είμαι...εσύ δεν είσαι Αλέξανδρε! [emoji38] [emoji106]
Σύμφωνα με το άρθρο ή Alfa είναι αισθητά πιο ανάλαφρη (σαν να έχει διαφορά 200 κιλά γράφει ο συντάκτης, πρέπει να έχει γράψει πάνω από δέκα φορές πόσο πιο ανάλαφρη είναι σε όλες τις συνθήκες και πόσο λιγότερο ταλαιπωρεί τα ελαστικά της), με καλύτερη απόκριση κινητήρα και κιβωτίου στα χαμηλά μέσα στην πόλη, πιο γρήγορο τιμόνι που κόβει καλύτερα σε ελιγμούς σε στενά , απορροφά καλύτερα κραδασμούς και ανωμαλίες του οδοστρώματος , γέρνει λιγότερο.
Κάπου μάλιστα γράφει πως είναι καλύτερο για την διαδρομή σπίτι - γραφείο.Αν προσθέσεις και την εξίσου καλύτερη δυναμική και ανάλαφρη συμπεριφορά σε πιο απαιτητικές συνθήκες νομίζω πως η Alfa είναι overall καλύτερη και λίγο πιο κατάλληλη για καθημερινή συμβίωση.
Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτούμε πως αυτή τη φορά η Alfa ξεπέρασε την κορυφαία 3άρα;
Ίσως η επόμενη τριαρα να είναι ακόμη καλύτερη , δεν θα το αφήσουν έτσι οι Βαυαροί , και μόνο θετικός είναι ο ανταγωνισμός που έφερε μετά από δεκαετίες στην κατηγορία η Giulia.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
My point of view exactly!
-
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... s-bmw-320d
Εξαιρετικο αρθρο πραγματικα.
Η πολυ σημαντικη διαφορα στη τιμη, η πιο απολαυστικη και πιο αποτελεσματικη οδικη συμπεριφορα της alfa , η λειτουργια του αυτοματου στο ''αγωνιαρικο'' mode, το πιο γρηγορο τιμονι, τα 5 !! κιλα ροπη επιπλεον της ιταλιδας,το ανωτερο καντραν προσωπικα κτλπ ειναι παρα πολλα για να πας στη 3αρα. Ειναι ξεκαθαρο πιο αμαξι ειναι καλυτερο. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... s-bmw-320d
Εξαιρετικο αρθρο πραγματικα.
Η πολυ σημαντικη διαφορα στη τιμη, η πιο απολαυστικη και πιο αποτελεσματικη οδικη συμπεριφορα της alfa , η λειτουργια του αυτοματου στο ''αγωνιαρικο'' mode, το πιο γρηγορο τιμονι, τα 5 !! κιλα ροπη επιπλεον της ιταλιδας,το ανωτερο καντραν προσωπικα κτλπ ειναι παρα πολλα για να πας στη 3αρα. Ειναι ξεκαθαρο πιο αμαξι ειναι καλυτερο.Νονέ, προσπαθείς να καλύψεις όλα αυτά που έγιναν εν τη απουσία σου;;
-
Ειχα ενα απογευμα για καψιμο σημερα και πηρα φορα
-
Yes, he is back for good!!!
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο Harry Metcalfe συγκρίνει τα VW Golf GTI και Alfa Romeo Giulietta Veloce
https://www.autoblog.gr/2018/02/01/o-ha ... ta-veloce/
Βλεποντας το review,στην περιπτωση του Golf Gti οταν οδηγει το αμαξι ο τυπος απο ενα σημειο και μετα διακρινεις οταν μπαινει στις στροφες μια εκφραση βαρεμαρας,οταν αλλαζουν αυτοκινητα και πιανει το τιμονι της Veloce ενα πλατυ χαμογελο και ευχαριστηση για την πληροφορηση του τιμονιου και την συμπεριφορα στο δρομο,πως στριβει,πως παταει κλπ.
-
Είναι αποθεωτικός για την οδήγηση της Ιουλιέτας. Τραγικό λάθος της εταιρίας που δεν ετοιμάζει διάδοχο.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Είναι αποθεωτικός για την οδήγηση της Ιουλιέτας. Τραγικό λάθος της εταιρίας που δεν ετοιμάζει διάδοχο.+1
Βέβαια αυτή ήταν πάντα η ΑLFA ROMEO. Για να αλλάξει μοντέλο πρέπει πρώτα να βγει στην σύνταξη ο σχεδιαστής του προηγούμενου . Βέβαια αυτό έχει και τα καλά του. Όποιος έχει πχ Τζουλιέτα 3ετίας θεωρεί το αυτοκίνητο επίκαιρο. Εγώ στα 3,5 χρόνια έχω πλέον το 'προηγούμενο' duster
-
Η Α αλλαζει μοντέλα ανα δεκαετία στην καλυτερη . Τουλαχιςτον η G ακομα κ στα γεράματα της παραμένει σημείο αναφοράς στο σημαντικότερο τομέα ενος αυτοκινήτου δηλ. στο πως συμπεριφέρεται στο δρόμο. Φυσικα αυτο δε δικαιολογεί σε τπτ τους Ιταλούς για την ολιγωρία τους, ειναι ενδεικτικό ομως της δουλειάς που κανουν σε αυτο τον τομέα πριν βγάλουν ενα αυτοκινητο.
-
Ετσι ακριβώς όπως τα λέει ο koralli. Κάθε μοντέλο της Εταιρείας περνά σχεδόν μια δεκαετία για να δει τον αντικαταστάτη του.Από εκεί και μετά η οδική συμπεριφορά των μοντέλων της είναι πάντα 'αναφοράς' σε σχέση με τους όποιους ανταγωνιστές της. Θυμάμαι κάτι εποχές που οι bmw μπορούσαν να διεκδικήσουν κάλλιστα το βραβείο του 'πιο χρήσιμου εργαλείου' για τους τοπογράφους αλλά οι Α ενώ είχαν οδική συμπεριφορά του μέλλοντος και παρείχαν οδηγική ευχαρίστηση πολύ άνω του μέσου όρου μαστίζονταν από θέματα αξιοπιστίας. Οι σημερινές Α απέδειξαν πως μπορούν να μπουν στην νέα εποχή της αυτοκίνησης δίχως αμαρτίες του παρελθόντος και γιατί όχι να διεκδικούν τα πρωτεία σε κάθε μια από τις κατηγορίες που παίζουν. Προσωπικά δεν θα είχα κανένα φραγμό ούτε σε δύο χρόνια από τώρα να πάρω μια τζουλιέτα 170 ίππων και ας έχει χρόνια ως φατσούλα στην πιάτσα. Γιατί; Για τον απλούστατο λόγο πως πάλι εμφανισιακά θα ήταν άνω του μέσου όρου του ανταγωνισμού ενώ στον δρόμο δεν θα υπήρχαν και πολλά hatch να την ακολουθήσουν σε ρυθμούς Ριτσώνας. Για τα νταβραντισμένα suv ούτε λόγος φυσικά.
ΑLFA ROMEO FORUM