-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Επειδη τον εχω παρακολουθησει και στα in car και τις αποστολες ιστορικα, ο ανθρωπος δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο Chris Harris κτλπ...Έχω την τύχη να τον ξέρω προσωπικά και με έχει πάει και στην πίστα των Σερρών με BMW i8 και έχουμε πιει και 5 ρετσίνες μαζί. Φοβερός και σαν οδηγός και σαν άνθρωπος ο Μιχαλιός!!!
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Βαλτός είσαι σήμερα; Αιντε μην πάω να βρω καμιά Τζουλιέτα και την κάνω την κουτσουκέλα...Νταστερ σχώρα με...
Προσφέρομαι να σε παω μια γρήγορη βόλτα από τα μέρη σου που έχει και αρκετό στροφιλίκι για να σε κάνω να 'ξανα-αμαρτήσεις' . Μετά βέβαια αποποιούμαι κάθε ευθύνης εαν γυρίσεις και πεις στη γυναίκα σου ότι το Ντάστερ μπαίνει αγγελία
Σπύρο και panormus καλά τα λέτε, αλλά απότι βλέπω όλοι σας αλλαξοπιστήσατε τελικά.
Μετανοείτε άπιστοι γιατί το φίδι των Visconti θα σας εκδικηθεί
Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλε μου. Αργά ή γρήγορα μια Α θα ξαναμπει στο γκαράζ μου. Είναι το μόνο αυτοκίνητο που θα δεχόμουν να πάρω τώρα και δίχως οθόνη πολυμέσων, κάμερα οπισθοπορείας και ότι άλλο εξοπλίζει ακόμη και το duster πλέον. Την Α την παίρνεις για την πάρτη σου να γουστάρεις. Δεν μπαίνει σε ζυγαριές +/- σε σχέση με άλλα αμαξάκια. Οι ποτηροθήκες της δε... από ρηχές έως ανύπαρκτες σε σχέση με άλλα σοβαρά οχήματα. Και κάτι ακόμα. Θέλω να τρίζει και λίγο! Αμάξι παίρνεις όχι ανηχοϊκό θάλαμο.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βαλτός είσαι σήμερα; Αιντε μην πάω να βρω καμιά Τζουλιέτα και την κάνω την κουτσουκέλα...Νταστερ σχώρα με...
Προσφέρομαι να σε παω μια γρήγορη βόλτα από τα μέρη σου που έχει και αρκετό στροφιλίκι για να σε κάνω να 'ξανα-αμαρτήσεις' . Μετά βέβαια αποποιούμαι κάθε ευθύνης εαν γυρίσεις και πεις στη γυναίκα σου ότι το Ντάστερ μπαίνει αγγελία
Σπύρο και panormus καλά τα λέτε, αλλά απότι βλέπω όλοι σας αλλαξοπιστήσατε τελικά.
Μετανοείτε άπιστοι γιατί το φίδι των Visconti θα σας εκδικηθεί
Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλε μου. Αργά ή γρήγορα μια Α θα ξαναμπει στο γκαράζ μου. Είναι το μόνο αυτοκίνητο που θα δεχόμουν να πάρω τώρα και δίχως οθόνη πολυμέσων, κάμερα οπισθοπορείας και ότι άλλο εξοπλίζει ακόμη και το duster πλέον. Την Α την παίρνεις για την πάρτη σου να γουστάρεις. Δεν μπαίνει σε ζυγαριές +/- σε σχέση με άλλα αμαξάκια. Οι ποτηροθήκες της δε... από ρηχές έως ανύπαρκτες σε σχέση με άλλα σοβαρά οχήματα. Και κάτι ακόμα. Θέλω να τρίζει και λίγο! Αμάξι παίρνεις όχι ανηχοϊκό θάλαμο.
Το ίδιο λέω και εγώ φίλε μου αλλά τα πενταετή πλάνα που κοντεύουν να γίνουν δεκαετή και βάλε,του πουλοβεράκια δεν το πολυβλέπω. Ακόμη και για leasing η giulia δεν συμφέρει (όπως και άλλα παρόμοια). Κάπως έτσι έμεινε με τα 3 μοντέλα όταν άλλοι παρουσιάζουν και δημιουργούν κατηγορίες που δεν βλέπω το λόγω ύπαρξής τους.
Στο μεταξύ πήγα στον κεντρικό δρόμο στο Περιστέρι μετά απο πάρα πολλά χρόνια και βλέπω Jaguar F Pace και Giulia Q4 κόκκινη με ιατρικό σήμα στο παρμπρίζ. Απο τους καλύτερους δρόμους πλέον. -
Μερακλής ο γιατρός!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μερακλής ο γιατρός!!!Μη νομίζεις,είμαστε αρκετοί!
Απλά καμιά φορά οι υποχρεώσεις κι οι ανάγκες,μας κάνουν να ξεφεύγουμε,αλλά ο νους κι ο λογισμός μας συχνά γυρνά στο φιδάκι του Milano.. -
Παιδια παντως εγω δε βλεπω να κρατιεμαι πολυ ακομα θα τη κανω τη ''μ@λ@κι@'' μες στο '18, δε παει αλλο και πολυ κρατηθηκα. Απο αναβολη σε αναβολη πηγαινει εδω και χρονια. Απο αφραγκιες, σε φανταρικα, σε ''κρατα στην ακρη για καμια στραβη'', σε ανεργια που ευτυχως κρατησε πολυ λιγο κτλπ. Ε καιρος ειναι κι ας με σκισει στα προβληματα να μη ξαναπαρω Ειναι απωθυμενο που πρεπει να φυγει.
-
Για εξηγήσου λίγο καλύτερα!
-
Ε τι, 147-156. Μονο fl.
-
Απαπα!! (και μόλις πούλησε ο Μπούσος από το άλλο φόρουμ τη δικιά του 147 που από ότι έχω καταλάβει ήταν σε κατάσταση βιτρίνας).
Άντε με το καλό!! -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ε τι, 147-156. Μονο fl.γιατί όχι η 159 ;
κάτι τέτοιο π.χ.
https://www.car.gr/9971307-alfa-romeo-a ... istinctive -
-
Η μ@λ@κια με τις AR, εκτός από τιμές (τόσο αγοράς όσο και συντήρησης) είναι η μη καλή εκμετάλλευση και έλλειψη χώρων.
Η 159 πχ εχει πορτμπαγκάζ σαν το αουρις.
Αν με έπαιρνε οικονομικά, θα ήταν στις τοπ επιλογέςSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ε τι, 147-156. Μονο fl.
γιατί όχι η 159 ;
κάτι τέτοιο π.χ.
https://www.car.gr/9971307-alfa-romeo-a ... istinctiveΑν θα πας σε 159 μόνο σε tbi. καθώς με αυτό το μοτέρ μετατρέπεται σε εξαιρετικά γρήγορη sport berlina.
Η 159 γενικά είναι αξιόπιστη με μειονέκτημα την κατανάλωση, αφού λοιπόν θα καίει που θα καίει τουλάχιστον ας πηγαίνει κιόλας.
Γενικά τις Alfa απο προσωπικά εμειρία δεν τις θεωρώ αναξιόπιστες ωστόσο σε συντήρηση (η οποία θα πρέπει να τηρείται ευλαβικά) γενικά στοιχίζουν λίγο περισσότερο απο άλλα της κατηγορίας (μεταβλητοί,ψαλίδια, ιμάντες)
Μπήκα τελευταία σε 156 και το αυτοκίνητο κρατιέται ακόμη εξαιρετικά για την ηλικία του, πόσο μάλλον αμα το συγκρίνεις με αντοίστοιχα της κατηγορίας του τότε. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ε τι, 147-156. Μονο fl.
γιατί όχι η 159 ;
κάτι τέτοιο π.χ.
https://www.car.gr/9971307-alfa-romeo-a ... istinctiveΣαφώς ανώτερη η 156. Αμεςοτητα, ρυθμισιμοτητα κ τιμόνι απο αυτα που δεν βγαίνουν πλέον.Πραγματική Α. Η 159 ισως μονο σε εμφανιση ήταν καλυτερη της.Νονε θα σου συνιστούσα ΑΝ βρεις (δύσκολο) 156 1.8 TS προ fl. Ήταν η καλυτερη εκδοση της. Μετα το fl οι TS φιμωθηκαν ελαφρώς κ έχασαν λιγο απο το νεύρο των προ fl.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παιδια παντως εγω δε βλεπω να κρατιεμαι πολυ ακομα θα τη κανω τη ''μ@λ@κι@'' μες στο '18, δε παει αλλο και πολυ κρατηθηκα. Απο αναβολη σε αναβολη πηγαινει εδω και χρονια. Απο αφραγκιες, σε φανταρικα, σε ''κρατα στην ακρη για καμια στραβη'', σε ανεργια που ευτυχως κρατησε πολυ λιγο κτλπ. Ε καιρος ειναι κι ας με σκισει στα προβληματα να μη ξαναπαρω Ειναι απωθυμενο που πρεπει να φυγει.Άνθρωπος με τις γνώσεις σου πάνω στο αυτοκίνητο είναι αδιανόητο να μην έχει περάσει απο τα χέρια του τουλάχιστον μια Alfa Romeo.
Αν δεν βιάζεσαι, βρίσκονται καλά αυτοκίνητα απλά θέλει υπομονή. -
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Άνθρωπος με τις γνώσεις σου πάνω στο αυτοκίνητο είναι αδιανόητο να μην έχει περάσει απο τα χέρια του τουλάχιστον μια Alfa Romeo.
.Επιτέλους κάποιος που την λέει στα ίσα στον νονο και δικαίως.!!!!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Άνθρωπος με τις γνώσεις σου πάνω στο αυτοκίνητο είναι αδιανόητο να μην έχει περάσει απο τα χέρια του τουλάχιστον μια Alfa Romeo.
.Επιτέλους κάποιος που την λέει στα ίσα στον νονο και δικαίως.!!!! [emoji38]
- άπειρο
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ε τι, 147-156. Μονο fl.
γιατί όχι η 159 ;
κάτι τέτοιο π.χ.
https://www.car.gr/9971307-alfa-romeo-a ... istinctiveΣαφώς ανώτερη η 156. Αμεςοτητα, ρυθμισιμοτητα κ τιμόνι απο αυτα που δεν βγαίνουν πλέον.Πραγματική Α. Η 159 ισως μονο σε εμφανιση ήταν καλυτερη της.Νονε θα σου συνιστούσα ΑΝ βρεις (δύσκολο) 156 1.8 TS προ fl. Ήταν η καλυτερη εκδοση της. Μετα το fl οι TS φιμωθηκαν ελαφρώς κ έχασαν λιγο απο το νεύρο των προ fl.
Σίγουρα έχει πιο βαρύ πάτημα η 159 (είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο αυτοκίνητο άλλωστε), αλλά δεν είναι χειρότερο, απλά διαφορετικό. Πέρασαν από την παιχνιδιάρικη συμπεριφορά της 156 σε πιο σταθερή. Η 159 στρίβει ακλόνητη σε ταχύτητες που δεν μπορούσε να ακολουθήσει η 156. Δεν έχει την ρυθμισιμότητα της 156, αλλά είναι ακριβής, απλά σημαδεύεις και στρίβεις όπως έρχεσαι χωρίς να καταλάβει τίποτα το πλαίσιο. Επίσης είναι πολύ πιο σύγχρονο αυτοκίνητο με ανώτερη καλύτερη αντοχή (ψαλίδια, μεταβλητοί κλπ), παθητική ασφάλεια και όλα τα μοντέρνα καλούδια. Το πρόβλημά είναι ότι θέλει τα μεγάλα μοτέρ για να κινηθεί αξιοπρεπώς και ότι είναι βενζινοβόρο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε τι, 147-156. Μονο fl.
γιατί όχι η 159 ;
κάτι τέτοιο π.χ.
Σίγουρα έχει πιο βαρύ πάτημα η 159 (είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο αυτοκίνητο άλλωστε), αλλά δεν είναι χειρότερο, απλά διαφορετικό. Πέρασαν από την παιχνιδιάρικη συμπεριφορά της 156 σε πιο σταθερή. Η 159 στρίβει ακλόνητη σε ταχύτητες που δεν μπορούσε να ακολουθήσει η 156. Δεν έχει την ρυθμισιμότητα της 156, αλλά είναι ακριβής, απλά σημαδεύεις και στρίβεις όπως έρχεσαι χωρίς να καταλάβει τίποτα το πλαίσιο. Επίσης είναι πολύ πιο σύγχρονο αυτοκίνητο με ανώτερη καλύτερη αντοχή (ψαλίδια, μεταβλητοί κλπ), παθητική ασφάλεια και όλα τα μοντέρνα καλούδια. Το πρόβλημά είναι ότι θέλει τα μεγάλα μοτέρ για να κινηθεί αξιοπρεπώς και ότι είναι βενζινοβόρο.
Προφανώς είναι πιο σύγχρονο και με πολύ καλύτερη παθητική ασφάλεια και ποιότητα κατασκευής, μην ξεχνάς ότι τους χωρίζει και μια δεκαετία.
Προσωπικά θεωρώ ότι σε σχέση με την 156 μετατοπίστηκε προς Γερμανία μεριά, όντας πολύ λιγότερο επικοινωνιακή και ρυθμίσιμη σε σχέση με τον πρόγονό της, κάτι όμως που είναι βασικό χαρακτηριστικό των Alfa και ο βασικός λόγος που τις αγαπάμε τόσο πολύ. Ειδικά στις πρώτες εκδόσεις πριν την εμφάνιση του TBi (που βέβαια τη μεταμόρφωσε ως ένα βαθμό) με το αδικαιολόγητα μεγάλο βάρος και τα ασθενικά μοτέρ (πχ 1.8/140 της ...Οπελ) ήταν παραφορτωμένη σαν γερμανίδα χοντροκόλα που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της. Η 156 ακόμα και με τον μικρό 1.6 TS είχε πολύ περισσότερο νεύρο και ζωντάνια.
Προσωπικά πέραν της εμφάνισης δεν θα την κατέτασσα στα επιτυχημένα μοντέλα της φίρμας, με εξαίρεση ίσως την έκδοση TBi Ti που τη βοήθησε αρκετά. -
ΓΜΤ αν δεν είχα την αρρώστια να μπαίνω σε αυτό το νήμα και να εκφράζομαι, κάλλιστα θα μπορούσα να εξουσιοδοτήσω τον koralli να γράφει την γνώμη μου όντας γράφοντας την δική του. Τόσο πολύ συμφωνούμε.
ΑLFA ROMEO FORUM