-
Τις προαλλες στο σουπερ μ. Παρκαρω στην πρωτη θεση ανοιχτου παρκινγκ. Τουλαχιστον δεν θα ειχα καποιον απο αριστερα καθως απο αριστερα ξεκινουσαν να παρκαρουν καθετα σε εμενα. Μπαρμπας ερχεται να το βαλει αριστερα μου (δεν εχω βγει ακομα).
Το βλεπω οτι θα πεσει πανω μου στριβοντας, κορναρω, στα @@ του, με ακουμπαει στην πισω πορτα. Του λεω πας καλα; Μου λεει εγω; Μισο μετρο αποσταση περασα κ φευγει!!!
Αποφασισα να κουβαλαω ενα κατσαβιδακι μικρο απο δω κ περα. Θα τους ξεβιδωνω τη βαλβιδα στα λαστιχα. Δεν υπαρχει σεβασμος στον διπλανο.Για το παραπανω, δε νομιζω οτι ειναι νομιμο να μαγνητοσκοπεις δημοσιο χωρο. Για την ακριβεια επειδη κανω ενα μαθημα πανω σε αυτο, σιγουρα δεν ειναι νομιμο.
-
Έχω μπει αρκετές φορές στον πειρασμό να βανδαλίσω κάποιο αυτοκίνητο... Και το μόνο που κρατάει εκείνη τη στιγμή, είναι μη με δει κάποιος. Μετά όταν ηρεμώ σκέφτομαι 2 πράγματα...
α) αν είναι τόσο ζώο που να το πετάει τόσο χύμα και να ενοχλεί, προφανώς και δεν τον νοιάζει να του γδάρω π.χ. την πόρτα.
β) ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει τίποτα. ΔΕΝ θα συνετιστεί ή θα καταλάβει το λάθος του. Ακόμα και αν εκ θαύματος αλλάξει συμπεριφορά, υπάρχουν άπειρα ζώα να τον αντικαταστήσουν....Γιατί τα γράφω.... Το τελευταίο 6μηνο σχεδόν έχω μετακομίσει σε μια περιοχή με ΑΠΕΙΡΟ ελεύθερο και άνετο πάρκινγκ. Μου έχουν χτυπήσει 2 φορές τον προφυλακτήρα από το passat. Και ακόμα και στο ranger στην πρώτη εβδομάδα που το πήρα, βρήκα μικρή λακούβα στην πίσω πόρτα(από αντίστοιχο άνοιγμα πίσω πόρτας sedan). Παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια, κλείνουν ράμπες αναπήρων, κλείνουν κάδους σκουπιδιών, χτυπάνε όποιον θέλουν σε παρκάρισμα-ξεπαρκάρισμα...
-
Άλλος ένας που κινούνταν ανάποδα στην εθνική, αυτή τη φορά μεθυσμένος...
https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... o/2718697/
Επίσης δύο περιστατικά σημερινά :
Σε πλατεία με προτεραιότητα του κινούμενου εντός και στοπ σε όλες τις εισόδους, έχω σταματήσει για να ελέγξω. Βλέπω να έρχεται από την προηγούμενη είσοδο στα αριστερά μου μαύρο μικρομεσαίο με γυναίκα οδηγό πατημένο (ενώ έχει στοπ), λέω άσε μην έχουμε ιστορίες, ευτυχώς, γιατί έσφαξε το στοπ της και την προτεραιότητα, και μόλις πέρασε με τα χίλια έμεινα να κοιτώ απέναντί μου τον άνθρωπο που κινούνταν νόμιμα στην πλατεία και τα είχε δει όλα...
Και δεύτερη περίπτωση, κινούμαι σε ανηφόρα πίσω από φορτωμένη μπετονιέρα, δεξιά και αριστερά αμάξια και χώρος για 1,5 αυτοκίνητο, από απέναντι κυρία πάλι με μαύρο ΙΧ (όχι η ίδια), επέμενε να περάσει (από που ;), της κόρναρε η μπετονιέρα και τελευταία στιγμή σταμάτησε και έκανε στην άκρη. -
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Σε πλατεία με προτεραιότητα του κινούμενου εντός και στοπ σε όλες τις εισόδους, έχω σταματήσει για να ελέγξω. Βλέπω να έρχεται από την προηγούμενη είσοδο στα αριστερά μου μαύρο μικρομεσαίο με γυναίκα οδηγό πατημένο (ενώ έχει στοπ), λέω άσε μην έχουμε ιστορίες, ευτυχώς, γιατί έσφαξε το στοπ της και την προτεραιότητα, και μόλις πέρασε με τα χίλια έμεινα να κοιτώ απέναντί μου τον άνθρωπο που κινούνταν νόμιμα στην πλατεία και τα είχε δει όλα...
Aυτό με τις πλατείες πάντως είναι πολύ μεγάλη παγίδα. Στα Γιαννιτσά πχ όλες οι πλατείες έχουν στοπ για αυτόν που μπαίνει στην πλατεία. Στη Θεσσαλονίκη χάνω τη μπάλα και ασυναίσθητα κάνω τα ακριβώς ανάποδα. Την τελευταία φορά έκανα ακάθεκτος σβούρες ευτυχώς ερχόταν με φόρα η άλλη για να μπει και έτσι συνειδητοποίησα ότι κάτι δεν πάει καλά και έκοψα.
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Άλλος ένας που κινούνταν ανάποδα στην εθνική, αυτή τη φορά μεθυσμένος...
https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... o/2718697/
...Φαίνεται οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις εισόδους - εξόδους στην Εθνική οδό , επειδή λόγω παρακάμψεων μπαινοβγαίνω συχνά, δεν έχουν καλή σχεδίαση - σήμανση και σε οδηγούν πολλές φορές λάθος ,πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να σταματήσεις τελείως /ελέγξεις για να πάρεις τη σωστή έξοδο.
'Οταν βγαίνεις απο τον δευτερεύοντα δρόμο στην Εθνική σε πολλά σημεία οι λευκές γραμμές στο δρόμο είναι σβησμένες και το μόνο που σε σώζει είναι το απαγορευτικό και το βέλος που σου υποδεικνύουν την σωστή διαδρομή -αν είναι στην θέση τους και δεν τα εχουν κλέψει (το εχω δει) ή δεν τα εχει πάρει παραμάζωμα κανένα ογκώδες όχημα και δείχνουν όπου να είναι - , νύκτα αλλα και μέρα με κακοκαιρία το λάθος μπορεί να γίνει εύκολα δεν χρειάζεται να είσαι μεθυσμένος όπως ο παραπάνω που φυσικά πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρότατα -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Aυτό με τις πλατείες πάντως είναι πολύ μεγάλη παγίδα. Στα Γιαννιτσά πχ όλες οι πλατείες έχουν στοπ για αυτόν που μπαίνει στην πλατεία. Στη Θεσσαλονίκη χάνω τη μπάλα και ασυναίσθητα κάνω τα ακριβώς ανάποδα. Την τελευταία φορά έκανα ακάθεκτος σβούρες ευτυχώς ερχόταν με φόρα η άλλη για να μπει και έτσι συνειδητοποίησα ότι κάτι δεν πάει καλά και έκοψα.
Ο σκοπός της στρογγυλής πλατείας/κόμβου είναι η προτεραιότητα στον εισερχόμενο με αποτέλεσμα το ομαλό και απρόσκοπτο μπες βγες! Έχω την εντύπωση ότι τα stop στην είσοδο είναι ελληνική πατέντα και φυσικά πανμεγιστη που ως αποτέλεσμα έχει ακριβώς το αντίθετο,ουρές, εκνευρισμό, παρανομίες και επαφές. Όλα αυτά γίνονται κατόπιν συμβουλών από σπουδαγμενους ανθρώπους........τους συγκοινωνιολογους!
-
Νομίζω ότι έχεις άδικο. Αν έχουν προτεραιότητα αυτοί που μπαίνουν, τότε θα γεμίσει η πλατεία και δεν θα μπορεί να βγει κανένας. Γιαυτό παντού προτεραιότητα έχουν αυτοί που κινούνται μέσα στον κόμβο. Στην Ελλάδα όμως λέγεται ότι το κάναμε αλλιώς για να έχει προτεραιότητα αυτός που είναι από τα δεξιά, για να μην μπερδεύονται οι οδηγοί. Τώρα όμως που καταλάβαμε τη μ*^*&^ πάμε και βάζουμε STOP στις εισόδους για να 'εξομοιώσουμε' αυτό που ισχύει στο εξωτερικό
Το αποτέλεσμα είναι σε κάθε πλατεία να πρέπει να κοιτάς να δεις αν έχει stop ο άλλος, και φυσικά να γίνονται πολλά ατυχήματα.
Στο Μπουρνάζι τις προάλλες έκανα 15 λεπτά να διασχίσω την πλατεία, ακριβώς γιατί προτεραιότητα είχαν αυτοί που έμπαιναν και είχε κολλήσει όλο το σύστημα
-
Σε όλο τον κόσμο προτεραιότητα στον κυκλικό κόμβο έχει αυτός που κινείτε μέσα...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Φαίνεται οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις εισόδους - εξόδους στην Εθνική οδό , επειδή λόγω παρακάμψεων μπαινοβγαίνω συχνά, δεν έχουν καλή σχεδίαση - σήμανση και σε οδηγούν πολλές φορές λάθος ,πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να σταματήσεις τελείως /ελέγξεις για να πάρεις τη σωστή έξοδο.
Αν δεν ξέρεις το δρόμο, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να την πατήσεις, ειδικά το βράδυ, όπως είναι σχεδιασμένοι μερικοί κόμβοι... Είπαμε, οι ελληνικοί δρόμοι είναι για έξυπνους
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Σε όλο τον κόσμο προτεραιότητα στον κυκλικό κόμβο έχει αυτός που κινείτε μέσα...Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
+1
O κυκλικός κόμβος ως αρχή δημιουργίας του,είναι για να αποφυγείς την τοποθέτηση φαναριών και το συνωστισμό εντός αυτού. -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Σε όλο τον κόσμο προτεραιότητα στον κυκλικό κόμβο έχει αυτός που κινείτε μέσα...Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Σωστός, αυτός είναι ο κανόνας έξω.
Οι συγκοινωνιολόγοι λένε ότι η προτεραιότητα των εισερχομένων βολεύει σε συνθήκες χαμηλής κίνησης, σε πυκνή κυκλοφορία είναι βολικότερη η προτεραιότητα όσων βρίσκονται ήδη μέσα.
Τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα λόγω προσπάθειας να εναρμονιστούμε με τους ΚΟΚ της Ευρ. Εν. που διαφωνούσαν στο συγκεκριμένο θέμα με τον δικό μας ΚΟΚ και φυσικά λόγω αύξησης του φόρτου της κυκλοφορίας, άλλαξε σταδιακά η θέση των στοπ στους κόμβους. -
Δεν ξέρω, ίσως να το έμαθα εγώ εξαρχής λάθος.
Πάντως όπως τα λέτε καταργείται η προτεραιότητα εκ των δεξιών και γίνεται απαραίτητη η σήμανση με stop σε όλες τις εισόδους του κόμβου, κάτι που δεν συμβαίνει! Μπαχαλο..... -
Μια χαρά τα έμαθες εσύ τότε, οι κανόνες όμως άλλαξαν στην πορεία του χρόνου για τους λόγους που είπα νωρίτερα. Όπου δεν υπάρχει σήμανση στοπ στην είσοδο του κόμβου φυσικά ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά, δηλ. του εισερχόμενου. Νομίζω όμως ότι κόμβοι ή πλατείες χωρίς στοπ σπανίζουν πια.
-
Oι καινούργιοι πλέον κυκλικοί κόμβοι δεν έχουν STOP αλλά το τρίγωνο σήμα παραχώρησης προτεραιότητας. Βέβαια στην Ελλάδα και τα δύο την ίδια σημασία έχουν.
-
Το πρωί, από το μπαλκόνι ενός φίλου, βλέπω αυτό.
Απο τα δεξιά της εικόνας έρχονται οχήματα και στρίβουν δεξιά.Με παίρνει πριν λίγο και μου λέει: 'Οι πόρτες που είδες το πρωί, είναι πλέον σπασμένες. Πέρασε με φόρα ένα διπλοκάμπινο αγροτικό και σαν monster truck, τις έσπασε όλες!'
Ελλάδα...και για το πριν και για το μετά...
-
Και τα γυαλιά βέβαια θα μείνουν στο οδόστρωμα...
-
Ε καλά τώρα, μάγος είσαι;
-
Για τους κόμβους όπως ειπώθηκε. Οσοι πήραν δίπλωμα πριν το 82-83 έμαθαν τους κόμβους ευρωπαϊκά. Αυτό άλλαξε βλακωδώς επί ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια για επιβολή παντού προτεραιότητας από δεξιά. Ετσι καταστράφηκε η λογική των κόμβων και σταδιακά α) απαξιώθηκε η χρήση τους β) ο μέσος οδηγός δεν ξέρει ούτε να μπει, ούτε να βγει, ούτε πότε βγάζει φλας, ούτε τίποτα και το βλέπουμε καθημερινά
Τώρα που κατάλαβαν ότι είναι πολύ χρήσιμοι, άρχισαν να επανέρχονται με τη σωστή χρήση της προτεραιότητας, πρώτα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και μετά σε δήμους αλλά και επαρχιακές οδούς. Πρώτα βάλανε ανάποδα τρίγωνα, αλλά λόγω βλακείας τοποθετήθηκαν ΣΤΟΠ
Το πρόβλημα παραμένει με την οριζόντια σήμανση ειδικά στους κόμβους με 2 λωρίδες. Κανείς δεν καταλαβαίνει διακριτές λουρίδες και όλοι αγνοούν την οριζόντια σήμανση. Εάν κάνεις το λάθος και ακολουθήσεις τη λωρίδα που πρέπει τρως και κόρνα και επίθεση. -
-
Δεν ήξερα αν έπρεπε να ανεβάσω εδώ τη φωτό ή στην ενότητα super market. Στο parking του ΑΒ στο Ίλιον. Του έλειπαν οι πινακίδες, καθόλου περίεργο...
Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]