-
Δηλαδή τι τιμές είδατε στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο που είναι απαγορευτικές ?
Ευχές για το κακό του άλλου , δεν είναι ωραίο να γίνονται . Ιδιαίτερα όταν φέτος έχουν φάει μεγάλο παλούκι .
-
Εγώ πάντως δεν έγραψα ότι είναι απαγορευτικές οι τιμές. Απλά δεν βλέπω μειώσεις.
Κοιτάζω μόνο για διαμερίσματα και όχι για ξενοδοχεία. Στην Εύβοια στην περιοχή της Αιδηψού που κοιτούσα, με 30euro βρήκα ενδιαφέροντα διαμερίσματα. Στις φωτογραφίες όμορφα φαίνονται. Η Εύβοια είναι πολύ ποιο οικονομική σε σύγκριση με την Πελοπόννησο.
Στην Πελοπόννησο οι τιμές στα μέρη που είχα βάλει στο μάτι παραμένουν είτε ίδιες, είτε λίγο αυξημένες.
Δεν ξέρω αν τηλεφωνικά παίζουν άλλες τιμές.
Ψηφίζω Εύβοια!...
-
Και εγώ δεν...
Παρόλο που το σκεφτόμουν για αρχές Σεπτεμβρίου να την κάνω με το αυτοκίνητο στην Εύβοια ή στην Πελοπόννησο, μόλις είδα τα κόστη διαμονής και μεταφορικών, φρέναρα απότομα.
Κάποια ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που τα ξέρω από προηγούμενες διακοπές επιμένουν στα ίδια ή και ποιο ακριβά τιμολόγια. Ειδικά τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι επιεικώς άθλια για τα χρήματα που ζητάνε.
καλαματα ειναι καλα αλλα πηγαινε Αυγουστο.
-
Προσωπικά μου αρέσουν πολύ περισσότερο οι διακοπές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Για αυτό, το σπίτι που έχω στο νησί κάποια στιγμή θα το σουτάρω και θα προσπαθήσω να πάρω ένα σπιτάκι στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Σε ποιο νησι ειναι; Εχω ακινητο στην Πελοπονησσο που θελω να δωσω αν σε ενδιαφερει ανταλλαγη.
-
Πω πω έμπορος. Τι λυκος είσαι εσύ;
Καλα καταιγιδα, ειχα παει ήπειρο στα χωριά και στα βουνά ....ΠΑΡΆΔΕΙΣΟΣ
https://www.in2life.gr/escape/destinations/article/514465/ta-oraiotera-horia-ths-hpeiroy.html
Ηλιοβασίλεμα να κυματίζει στις πλαγιές να δει το μάτι σου. Θάλασσα από πρασσινο και πορτοκαλί.
-
καλαματα ειναι καλα αλλα πηγαινε Αυγουστο.
Στην Καλαμάτα μεγάλωσα. Μέναμε στην παραλία, στην ανατολική πλευρά. Εκεί τελείωσα το δημοτικό. Το σπίτι ήταν ακριβώς πάνω από την θάλασσα. Μέχρι πριν κάποια χρόνια κατέβαινα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Φίλοι, φίλες, οικογενειακοί δεσμοί. Την Πελοπόννησο την έχω γυρίσει σχεδόν όλη και την θεωρώ ιδανική για διακοπές.
Ειδικά για εμάς εδώ μέσα που είμαστε και σε αυτοκινητιστικό φόρουμ, η Πελοπόννησος είναι ιδανική για ατελείωτες όμορφες διαδρομές...
Σε ποιο νησι ειναι; Εχω ακινητο στην Πελοπονησσο που θελω να δωσω αν σε ενδιαφερει ανταλλαγη.
Είσαι σίγουρος ότι θέλεις σπίτι σε νησί; Στο νησί δεν έχει και πολύ οδήγηση. Σχεδόν καθόλου δεν έχει. Ένας από τους λόγους που δεν πατάω το πόδι μου στα δύο νησιά καταγωγής μου είναι αυτός. Η οδήγηση είναι ελάχιστη και αυτή ταλαιπωρία. Τις καλύτερες διακοπές στο νησί τις έκανα όταν πήγα με το σκούτερ την τελευταία φορά που πάτησα στο πόδι μου.
Στο άλλο νησί που είναι στα Δωδεκάνησα δεν έχω πάει ποτέ με αυτοκίνητο. Δωδεκάνησα μία φορά κατέβηκα με αυτοκίνητο, στη ΚΩ για διακοπές το 1997. Ταλαιπωρία να κατεβάζεις αυτοκίνητο στα Δωδεκάνησα.
Εμένα δεν μου αρέσουν τα ταξίδια με πλοία, ούτε με αεροπλάνα. Όταν ακούω για ταξίδι με αεροπλάνο ή πλοίο το βλέπω σαν αγγαρεία.
Γουστάρω οδήγηση και ηπειρωτική Ελλάδα. Για αυτό άλλωστε η πρώτη μου εργασία ήταν αμιγώς ταξιδιάρικη. Έχω γυρίσει όλη την ηπειρωτική Ελλάδα με εταιρικά αυτοκίνητα.
Πω ρε παρασύρθηκα και έγραψα πάλι σεντόνι!...
Τα υπόλοιπα, περί ανταλλαγών, θα τα πούμε με email μεταξύ μας.
-
Στειλε εμαιλ να μιλησουμε. Καλαματα εχεις παει προσφατα; Εγω την θεωρω πολυ τιμια πολη τωρα και για αυτοκινητο εχει ευκολο παρκινγκ και γενικα ανεση χωρου. Βεβαια μερικες μερες τον χρονο παω σαν επισκεπτης.
-
Καλα καταιγιδα, ειχα παει ήπειρο στα χωριά και στα βουνά ....ΠΑΡΆΔΕΙΣΟΣ
https://www.in2life.gr/escape/destinations/article/514465/ta-oraiotera-horia-ths-hpeiroy.html
Ηλιοβασίλεμα να κυματίζει στις πλαγιές να δει το μάτι σου. Θάλασσα από πρασσινο και πορτοκαλί.
Έχω πάει πολλές φορές!!!! Και για διακοπές και για εργασία!!! Διαμονή στα Γιάννενα και από εκεί γυρνάγαμε όλη την Ήπειρο. Στα επαγγελματικά ταξίδια ήταν καλύτερα γιατί γυρνάγαμε όλα τα χωριά με 4x4 εταιρικά αυτοκίνητα π.χ. Nissan King Cub, Mitsubishi Pajero, ΚΙΑ Sportage.
υ.γ. το Pajero έκαιγε λάδια! Όποτε βάζαμε βενζίνη βάζαμε και λάδι! Είχε 350000χλμ στο κοντέρ!!!
-
H Kαλαμάτα έχει και την δροσιά της το καλοκαίρι...
-
H ηπειρωτική Ελλάδα και η Ήπειρος ακόμη περισσότερο, έχουν φυσική ομορφιά που δεν έχουν καν φανταστεί πολλοί Έλληνες, αλλά είναι και τόπος αναγέννησης, όχι απλά αναψυχής, σώματος και πνεύματος. Και σε όσους αρέσει η οδήγηση σε επαρχιακούς ορεινούς δρόμους, ονειρικά τοπία. Τύφλα να χει το Πήλιο (αν είναι δυνατόν...).
Μόνο που οι περισσότεροι παίρνουν τα βουνά το χειμώνα με το κρύο που περνάνε 80% του χρόνου εντός κτιρίων και το καλοκαίρι αλείφονται λάδι και σιγοτηγανίζονται σε 0 υψόμετρο. Είναι ωραία τα μπανάκια και η θάλασσα αλλά πολλές φορές γυρίζεις πιο κουρασμένος απ' ότι έφυγες.
Κάντε καλοκαιρινές διακοπές στα ορεινά, γίνετε περιηγητές, θα το απολαύσει η ψυχή σας, θα πρασινίσει το μάτι σας, παγωμένα νερά και καλό φαΐ! Δεν θα πιστεύετε πως είστε στην Ελλάδα... Και για τα περιορισμένα βαλάντια, ακόμη καλύτερα, οι τιμές μπορεί να είναι φθηνότερα απ' το να μένατε σπίτι...
-
Την Πελοπόννησο την έχω γυρίσει σχεδόν όλη και την θεωρώ ιδανική για διακοπές.
Ειδικά για εμάς εδώ μέσα που είμαστε και σε αυτοκινητιστικό φόρουμ, η Πελοπόννησος είναι ιδανική για ατελείωτες όμορφες διαδρομές...
+1
Γενικά, η ηπειρωτική Ελλάδα έχει ωραία μέρη, αλλά και παραλίες (μερικές καλύτερες κι από κάποιων νησιών).
-
Στειλε εμαιλ να μιλησουμε. Καλαματα εχεις παει προσφατα; Εγω την θεωρω πολυ τιμια πολη τωρα και για αυτοκινητο εχει ευκολο παρκινγκ και γενικα ανεση χωρου. Βεβαια μερικες μερες τον χρονο παω σαν επισκεπτης.
Δυστυχώς, Καλαμάτα, έχω πολλά χρόνια να πάω. Παντρεύτηκαν και οι φίλοι, έκαναν παιδιά, έχουν υποχρεώσεις και δουλειές, σταμάτησα να κατεβαίνω.
Τελευταία φορά που πήγα ήταν το 2001. Έμενα στο Pharae Palace. Είχε από τότε καλή και ποιοτική ζωή.
Στο Ναύπλιο στο Τολό, για αρκετές χρονιές είχε γίνει το μέρος των διακοπών μου. Αυτά παλιά. Το 'άθλημα' των διακοπών και των ταξιδιών το έχω σταματήσει από το 2009.
-
+1
Γενικά, η ηπειρωτική Ελλάδα έχει ωραία μέρη, αλλά και παραλίες (μερικές καλύτερες κι από κάποιων νησιών).
Εγώ προτιμώ τις παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Είναι πολύ περισσότερες, μεγαλύτερες, δεν σε περιορίζουν, παραλίες για κάθε γούστο και κυρίως δεν σε δεσμεύουν.
Μόνο η αίσθηση της ελευθερίας να πάρεις το αυτοκίνητο και να πας όπου γουστάρεις είναι άλλη φάση...
Στο νησί π.χ. σε ένα Κυκλαδίτικο τι κάνεις; 10 παραλίες όλες και όλες και σε αυτές ο ένας πάνω στον άλλο και εσύ να ψάχνεις να παρκάρεις κάπου το αυτοκίνητο. Και συνήθως δεν βρίσκεις και το παρατάς 2 χιλιόμετρα ποιο πέρα, μέσα σε ένα χωράφι με στάχυα και πέτρες και κάτω από τον ήλιο να σιγοβράζει στην κουφόβραση.
Ρουτίνα. Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια και γύρω-γύρω θάλασσα. Πω, ρε φίλε. Σαν το Αλκατράζ...!!!! Κατάθλιψη...
-
-
H ηπειρωτική Ελλάδα και η Ήπειρος ακόμη περισσότερο, έχουν φυσική ομορφιά που δεν έχουν καν φανταστεί πολλοί Έλληνες, αλλά είναι και τόπος αναγέννησης, όχι απλά αναψυχής, σώματος και πνεύματος. Και σε όσους αρέσει η οδήγηση σε επαρχιακούς ορεινούς δρόμους, ονειρικά τοπία. Τύφλα να χει το Πήλιο (αν είναι δυνατόν...).
Μόνο που οι περισσότεροι παίρνουν τα βουνά το χειμώνα με το κρύο που περνάνε 80% του χρόνου εντός κτιρίων και το καλοκαίρι αλείφονται λάδι και σιγοτηγανίζονται σε 0 υψόμετρο. Είναι ωραία τα μπανάκια και η θάλασσα αλλά πολλές φορές γυρίζεις πιο κουρασμένος απ' ότι έφυγες.
Κάντε καλοκαιρινές διακοπές στα ορεινά, γίνετε περιηγητές, θα το απολαύσει η ψυχή σας, θα πρασινίσει το μάτι σας, παγωμένα νερά και καλό φαΐ! Δεν θα πιστεύετε πως είστε στην Ελλάδα... Και για τα περιορισμένα βαλάντια, ακόμη καλύτερα, οι τιμές μπορεί να είναι φθηνότερα απ' το να μένατε σπίτι...
Συμφωνώ σε όλα, με μια διευρίκιση όμως. Το Πήλιο είναι πανέμορφο, αλλά το στροφιλίκι του είναι πολύ αργό και κλειστό για να ευχαριστηθείς οδήγηση. Οδήγηση = Χαλκιδική!!!
-
π@π@ρια η χαλκιδικη πλεον, εχει παντου σερβοβουλγαρια που σερνωνται, πηγαινε απο πουρσο προς γεφυρα επισκοπης και πες μετα για ονειρο...
ορεινα , ω ναι
φετος εχει διασχιση Βαλια-Καλντα
7 ημερουλες με το τζι βι, στα βουνα ψηλα εκει, με σκηνη βουκολικη
ΠΛΗΝ ομως πιλιε, υπαρχει λογος που οι βουνισιοι παμε απανω κυριως χειμωνα: παντα παμε τουλαχιστον ζευγαρια για ασφαλειο στον απεγκλωβισμο οποτε σκονη. πολυ σκονη.
-
@π@ρια η χαλκιδικη πλεον, εχει παντου σερβοβουλγαρια που σερνωνται, πηγαινε απο πουρσο προς γεφυρα επισκοπης και πες μετα για ονειρο...
Hello Captain Obvious. Να σου πω και ένα άλλο μυστικό; Παντού όπου έχει κίνηση το ίδιο γίνεται... Amazing, huh? Για αυτό πας σε εποχές που δεν γίνεται χαμός, αν θες να οδηγήσεις. Και εννοείται ότι η ορεινή είναι υπέροχη, αλλά ακόμα πιο υπέροχες στροφές, με θέα την θάλασσα, έχει στην Σιθωνία.
-
Εγώ δεν τον πολυσυμπαθώ τον ήλιο . Βλέπετε η δουλειά μου είναι σε εξωτερικό χώρο και ο ήλιος δεν μου λείπει .
Ετσι δεν μου αρέσουν τα κυκλαδονήσια που είναι ξερά και καίγονται . Εχω πάει βέβαια στα περισσότερα , αλλά δεν είναι οι προτιμήσεις μου .
Ευτυχώς παλιά πριν 25 χρόνια είχα αγοράσει ένα time sharing με το οποίο πήγα σε αρκετά μέρη της χώρας .
Τα τελευταία χρόνια , την έβγαζα στο εξοχικό , γενικά δεν είμαι πολύ της ταλαιπωρίας . Παλιά ο μισός χρόνος των διακοπών ήταν σε ταξίδια στο εξωτερικό , συνήθως οδικά μέσω Ιταλίας .
Την Ηπειρο την ξέρω σχετικά καλά , γιατί έχω φίλο στα Γιάννενα που πήγαινα εκεί και γυρίζαμε στα διάφορα μέρη .
Είναι ωραία .
-
Στο νησί π.χ. σε ένα Κυκλαδίτικο τι κάνεις; 10 παραλίες όλες και όλες και σε αυτές ο ένας πάνω στον άλλο και εσύ να ψάχνεις να παρκάρεις κάπου το αυτοκίνητο.
Έλα Σέριφο....72 καταγεγραμμένες παραλίες (χώρια τα κολπάκια που πας με σκάφος)!. Παρκάρεις στα 10 μέτρα από εκεί που θες να κάνεις μπάνιο και μπορείς να βρείς και παραλίες που έχεις άπλα μέχρι και μοναξία...αχαχα! Αρκεί να μην πάς Αύγουστο με μελτέμια.
Είχα πάει πριν 1-2 χρόνια Αύγουστο στο Καρπενήσι και πραγματικά το ευχαριστήθηκα! Οι καλύτερες διακοπές στο βουνό! Ήταν τέλεια, φοβερή φυσική ομορφιά, μπάνιο σε ποτάμι-καταράχτες, φοβερό φαγητό και λογικές τιμές και επίσης χωρίς πολυκοσμία και τον χαμό των νησιών.
-
Το πρόβλημα με την θάλασσα στα Κυκλαδονήσια είναι ότι συνήθως είναι ανοικτό πέλαγος και δεν έχει κόλπους, όρμους κλπ. Έτσι η θάλασσα είναι πιο άγρια (όταν φυσάει προφανώς) και δεν υπάρχει ποικιλία στο τοπίο. Μας κοροϊδεύετε όταν λέμε εδώ πάνω ότι σαν την Χαλκιδική δεν έχει (προφανώς και έχει και αλλού), αλλά η Χαλκιδική έχει θέσει πολύ ψηλά την πήχη όσον αφορά στις φυσικές ομορφιές και για αυτό οι Βόρειοι είμαστε λίγο κολλημένοι μαζί της. Εγώ δεν πηγαίνω εδώ και χρόνια, λόγω της πολυκοσμίας. Δεν ευχαριστιέσαι με τόσο κόσμο, αηδία είναι.
Τέτοιο τοπίο δεν το βρίσκεις εύκολα, να κολυμπάς στην σκιά των δέντρων σε παραλίες τόσο μικρές, που αν είστε μεγάλη παρέα είναι όλη δική σας!!!
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)