-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Kρήτη 2018Τελευταία φορά που είχα πάει ήταν το 1998.
Δεν μου άρεσε τίποτα, εκτός από την Κνωσσό που είναι εξαιρετική, την πόλη των Χανίων (και ως Σαλονικείς πήγαμε στον σύνδεσμο του Άρη και μας υποδέχθηκαν σαν να ήρθαμε από τα κεντρικά για επιθεώρηση ) και το λιμάνι του Ηρακλείου. Κατά τα άλλα, αφόρητη ζέστη (και ήταν Μάιος) και ελάχιστη βλάστηση. Εκείνο το 'φοινικόδασος' του Βάι ειδικά είναι για γέλια!!! Στην Β. Ελλάδα έχουμε μαϊντανούς πιο ψηλούς από εκείνους τους φοίνικες... Για την Ελούντα δε, ούτε λόγος, ξεραΐλα και 5-6 ξενοδοχείο στην μέση. -
Η Κρήτη έχει εξαιρετικό φωτογραφικό ενδιαφέρον.
-
Το φοινικόδασος στο Βάι είχε αξία στα σέβεντις, όταν αφενός οι φοίνικες ήταν σε ανυπαρξία στην υπόλοιπη Ελλάδα, και αφεδύο ήταν μεγάλοι σχετικά και πολλοί, πραγματικό δασύλιο. Από τότε που τους βάρεσε το ζωύφιο και έμειναν το 30% αυτών που υπήρχαν και μάλιστα τα πιο νεαρά δέντρα, οι δε φοίνικες έφτασαν και στη Φλώρινα στις αυλές των σπιτιών και έγιναν σύνηθες θέαμα, το Βάι ξέφτισε τελειωτικά.
Για ζέστη, έπεσες στην περίπτωση. Συνήθως έχει εξαιρετικό καιρό, είναι από τα μεγάλα ατού της. Οι καύσωνες σπανίζουν και γενικά έχουν μικρότερη ένταση από την υπόλοιπη χώρα, μοιάζουν με τα νησιά των Κυκλάδων. Βλάστηση μικρή, οι ελιές είναι τα πιο μεγάλα δέντρα, σπάνια να δεις κάτι μεγαλύτερο.
Έχει σημεία ενδιαφέροντος η Κρήτη, και μάλιστα πολλά. Αλλά είναι σκόρπια, συχνά με το ένα σημείο να απέχει π.χ. 50-100-150 χλμ. από το άλλο και όλα αυτά με άθλιο οδικό δίκτυο.Επίσης έχει καλό και συνήθως φθηνό φαί.
Μόνο ψάρια μη ζητήσεις.
Μερικά από τα αξιοθέατα ή τις δραστηριότητες που έβαλα στο τοπ τεν κυριολεκτικά είναι τοπ. Όχι όλες βέβαια, ούτε είναι οι μόνες αξιοσημείωτες. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Φέτος πήγα Λέσβο και διαμονή στο χωριό Πολιχνίτος. Είχα πάει και πριν 18 χρόνια αλλά τώρα νόμιζα ότι ήταν άλλο νησί...... λογικό!!!! Τέλειο οδικό δίκτυο χωρίς ίχνος λακουβας, μέσα σε πευκοδάση, ελαιώνες και ηφαιστειακά τοπία στο απολιθωμένο δάσος. Τα εξαιρετικά ντόπια προϊόντα στα ταβερνάκια,σε συνδυασμό με τις τιμές χώμα! Δωρεάν οι ομπρέλες ξαπλώστρες και οι θαλάσσιοι παιδότοποι, πίνοντας ένα φρέντο!!!
Μοναδικό μείον τα ακτοπλοϊκά και τα μίλιαΣοβαρά τώρα?
3-4 χρόνια έχω να πάω, άλλαξε τόσο ριζικά η (άθλια) κατάσταση? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Για ζέστη, έπεσες στην περίπτωση. Συνήθως έχει εξαιρετικό καιρό, είναι από τα μεγάλα ατού της.Το 35 δεν το λέω ατού εγώ πάντως...
Μόνο ψάρια μη ζητήσεις.
Κανένα πρόβλημα. Δεν τα τρώω ούτε με συνταγή γιατρού.
-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Φέτος πήγα Λέσβο και διαμονή στο χωριό Πολιχνίτος. Είχα πάει και πριν 18 χρόνια αλλά τώρα νόμιζα ότι ήταν άλλο νησί...... λογικό!!!! Τέλειο οδικό δίκτυο χωρίς ίχνος λακουβας, μέσα σε πευκοδάση, ελαιώνες και ηφαιστειακά τοπία στο απολιθωμένο δάσος. Τα εξαιρετικά ντόπια προϊόντα στα ταβερνάκια,σε συνδυασμό με τις τιμές χώμα! Δωρεάν οι ομπρέλες ξαπλώστρες και οι θαλάσσιοι παιδότοποι, πίνοντας ένα φρέντο!!!
Μοναδικό μείον τα ακτοπλοϊκά και τα μίλιαΣοβαρά τώρα?
3-4 χρόνια έχω να πάω, άλλαξε τόσο ριζικά η (άθλια) κατάσταση?Δεν ξέρω πως ήταν, αλλά τώρα όπου και αν πήγα ήταν για χαζεμα! Τέλεια πρόσφυση και το μάτι να ατενίζει τον ορίζοντα αντί να ψάχνει καμία λακούβα στην επόμενη στροφή. Συνέβαλε πολύ στο να ευχαριστηθω τις διακοπές μου και τις εκδρομές! Έκανα και 9χλμ πατημένο χωματόδρομο,από Σκάλα Συκαμιάς ως Εφταλού, αλλά ήταν δική μου εναλλακτική επιλογή........
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Έκανα και 9χλμ πατημένο χωματόδρομο,από Σκάλα Συκαμιάς ως Εφταλού, αλλά ήταν δική μου εναλλακτική επιλογή........Είναι η γυναίκα μου από το γκασμαδόνησο. Πραγματικά πολύ ωραία διαδρομή η συγκεκριμένη.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Έκανα και 9χλμ πατημένο χωματόδρομο,από Σκάλα Συκαμιάς ως Εφταλού, αλλά ήταν δική μου εναλλακτική επιλογή........
Είναι η γυναίκα μου από το γκασμαδόνησο. Πραγματικά πολύ ωραία διαδρομή η συγκεκριμένη.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Φίλε, απίστευτα παρεξηγημένο νησί η Λέσβος! Μακράν ανώτερο από Σάμο, Άνδρο, Τήνο, Κεφαλονιά, Λευκάδα και Κέρκυρα που έτυχε να πάω διακοπές.
Υ.Γ 'Απού την Αγιάσου και του Πλουμαρ, μηδε γναικα μηδε μλαρ'!!!!!!!! να το ακούσεις από τους ντόπιους είναι όλα τα λεφτά! -
Θα συμφωνήσω εκτός από Λευκάδα και Κεφαλονιά. Γενικά τα μεγάλα νησιά είναι τελείως άλλο πράγμα από τα μικρά, ίσως γιατί δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τουρισμό.
Για τα Μυτηληνιά ένα θα σου πω. Έχουμε την γιαγια που πετάει ώρες ώρες κάτι τέτοια και θέλουμε διερμηνέα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Να βάζουμε τώρα την Λέσβο μαζί με την Ζάκυνθο-Λευκάδα και ακόμα περισσότερο, το ομορφότερο νησί της Ελλάδας, την Κέρκυρα, είναι λίγο αστείο. Τις παραλίες του Ιονίου να βάλεις μόνο και τελείωσε το θέμα. Αλλά ειδικά η πόλη της Κέρκυρας είναι παραμυθένια. Μόνο η παλιά πόλη της Ρόδου μπορεί να συγκριθεί μαζί της και πάλι χάνει στο τέλος.
-
Έτσι νόμιζα και εγώ........... άλλωστε περί ορεξεως κολοκυθόπιτα!!!
-
Για Σέριφο, γνωρίζετε κάποια μέρη που αξίζουν να επισκεφθείς (παραλίες,αξιοθέατα,φαγητό κ.τ.λ.);
-
Από αξιοθέατα τρίχες, λίγο η Χώρα αξίζει για μια ολιγόωρη επίσκεψη.
Από φαί σχεδόν τρίχες. Οι ταβέρνες Μαραθόριζα και Πλάκες στη Χώρα είναι οι καλύτερες. Ψάρια κυκλοφορούν λίγα, η τοπική ρεβυθάδα μαστ. Εγώ φορτώνω ντόπιο τυρί από μια που έχει μια μικρή μονάδα και το φτιάχνει μόνη της απέναντι από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, στην άκρη του λιμανιού.
Από θάλασσες : κρύες, αλλά πεντακάθαρες. Βγάζει και ψαροντούφεκο.
Καλές διακοπές, θα είμαι εκεί 10-18 Αυγούστου
-
Αν είσαι Αθήνα πάτα το 1
Αν είσαι Θεσσαλονίκη πάτα το 2
Αν είσαι διακοπές σε κάποιο νησί πάτα αχινό!!!
-
dstou,ήταν όπως τα έλεγες για Σέριφο-ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Πήγα από 7-11/8, πιο οικογενειακό νησί από κάποια άλλα κυκλαδίτικα.Η καλύτερη παραλία κατά τη γνώμη μου,είναι το Γάνεμα στα νότια του νησιού.Στη 'Μαραθόριζα',στη Χώρα καλό φαγητό,αλλά το προσωπικό ήταν λίγο κάπως (αργούσαν λίγο -ο.κ. είχαν αρκετό κόσμο-,αλλά και μπερδευόντουσαν με την προτεραιότητα στην αναμονή για να καθίσεις.)
Γενικά,ωραίο νησί-θετικές εντυπώσεις.
-
Λοιπον πηγα και εγω σε πολλα μερη. 2500 χλμ εκανα.
Αυτο που με ανατριχιαζει....τα βουνα της Ηπειρου.
Δεν υπαρχει πιο ομορφο πραγμα (απο οσα εχω δει).
Τερμα ψηλα σε χωρια των 10 κατοικων, κοιτας τα βουνα να σηκωνονται σαν τις καμπυλες του γυναικειου σωματος. Λιγο απο εδω λιγο απο εκει και στο βαθος ο ουρανος και το κατακοκκινο ηλιοβασιλεμα.
Τα βουνα ειχαν μια παραλληλη αισθηση ασπιδας.. σαν να εκαναν επιδειξη της δυναμης τους. Δεν ηταν απαλα....υψωνοταν αποτομα σαν να δειχνουν την δυναμη τους που σκιζουν τη γη.
Μαγεια, τι αλλο να πω. Μαγεια επι γης. Δεν περιγραφεται με λογια. Μυρωδια των δασων απο παντου, κρυα μελτεμια να ανεμιζουν τα μαλλια. Και μπροστα σου η καρδια της Ελλαδας.
Σταματησα σε υψωμα και επιασα το χωμα με τα χερια μου. Τα χερια αυτα αγγιζουν ολη μερα πλαστικες οθονες. Καθησα κατω στο χωμα και ξαπλωσα (φωναζε η λαπαινα...χαχαχα). Ο παραδεισος ο ιδιος. Ανατριχιαζω που το σκεφτομαι ξανα
Λιγο πιο κατω γκρεμοι αποτομοι. Και παντου δαση και μια απολυτη ησυχια. Το απολυτο μηδεν απο ανθρωπους. Ακουγες να μιλα η φυση μεσα απο το θροισμα του δασους .
Εβαλα και ακουγαμε αυτο το κομματι, το οποιο ενισχυει το θυμικο και εδεσε το γλυκο.
Αντε γυρνα πισω σε γραφειο και πολη.
-
Γιατί είναι touch....
-
@Lap είσαι ωραίος! Πάνω εκει έχω κάνει το καλύτερο Πάσχα εβερ.
Κοιτάζω ευκαιρία σε περίοδο μη διακοπών -> λιγότερο(σχετικά, για Ηπειρο) κόσμο να τη ξανακάνω κατά εκεί. Η αλλοδαπή σύζυγος, εκεί πάνω βρήκε στην Ελλάδα τα πιο ενδιαφέροντα τοπία παρά σε ξηρές ακτές (εκτός από Μάνη/Ταίναρο που έπαθε πλάκα).
Διακοπές καλοκαιρινές έκανα συχνά σε βουνό όπου είχε ησυχία και κρύο το βράδυ που να θες κουβέρτα.
Η μουσική ιδανική για τη περιοχή. Αν και κατι μοιρολόγια (ακουστικά κομμάτια) με Πετρολούκα Χαλκιά δένουν επισης καλά για κάτι πιο τοπικό. -
Χεχε, φυσικα πετρολουκα.....
Ολη μερα....ετσι να γουργουριζει το κλαρινο απαλα σαν μουσικη υποκρουση και να τρως πρωι πρωι φρεσκο ζεστο ζωμι με τα κατσικισια τυρια τους.
Το ηλιοβασιλεμα δε, καπως ετσι ηταν σαν αυτες τις φωτο...και κρυο αερακι να σε χτυπα. Απολυτη ησυχια.
Στην τελευταια φωτο καπως ετσι ηταν στο περιπου το μερος που ημουν, βαλε τον ηλιο πιο κατω κατακοκκινο να φωτιζει τα δαση και αραξε....βαλε και τη μουσικη επενδυση που ανεφερα στο τερμα και θα καταλαβεις την αναταση ψυχης.
-
Τι μου κάνεις πρωι πρωι.... Τετοια τοπία είδα και στο Παπιγκο στη πιο πρόσφατη επίσκεψη που καναμε περσυ το Σεπτέμβρη. Σε ενα μικρό ξενώνα, μόνοι μας σχεδον σε όλο το χωρίο. Πρωινο πραγματικά τοπικο με βούτυρο -> αφρός. Τα πρωινά χρώματα έτσι σχεδον όπως στις φωτό.
Και άσε του άλλους να παλευουν με αντιηλιακά, άμμο και ρακέτες. Από εκεί πάνω γυρνάς άλλος άνθρωπος. Τα βουνά εκεί (και γενικά της Ελλάδας) ειναι άγνωστα και καλύτερα να μεινουν έτσι. Ησυχα και όμορφα και αυθεντικά.ενα τέτοιο θέλει εκεί πάνω..
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)