-
@criuser said in SUV/Crossovers Forum:
Από την στιγμή που μιλάμε για αυτόματο , για μένα μόνο πετρέλαιο ή υβριδικό τύπου phev που στα λήζινγκ είναι τζάμπα.
Βενζίνη σε τόσο μεγάλα αμάξια για κανένα λόγο , είτε απλά είτε ψευτουβριδικά.
Για ποιο λογο?
Εξαιρετικος ο πινακας παντως katafractos17, χαρα στην υπομονη σου.
Οι τιμες οχι απλα εχουν ανεβει, εχουν εκτοξευθει.
Ως σημειο αναφορας (αν παρουμε το κατω ακρο), αγορασα το Grandland ΜΥ19 manual, στα 21.500 (με μεταλλικο) με τον 1.2/130. Η καταναλωση μου εντος κυμαινεται περιξ του 7, ενω εκτος πεφτει σε 6, οποτε πιστευω το αυτοματο θα ειναι λιγο παραπανω. Εκπομπες ρυπων στα 114 -
Να σου πω γιατί , εγώ είχα για 1 χρόνο και 30000 χλμ το 3 αιρκρος με αυτόματο 110 άλογα.
Κατανάλωση 7,5 στην πόλη , 7 στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα λίγο πάνω από τα όρια και προσεκτικός και κάτω από 7 σε ταξίδια μακρινά , όπου το μισό γινόταν σε επαρχιακό με μωτ 50-70 χαω.Εδώ και 4 μήνες έχω το ίδιο σε αυτόματο πετρέλαιο .
Οι καταναλώσεις είναι 6,2 - 5,2 - 4,6 σε αντίστοιχες διαδρομές στα 6000 χλμ που έχω κάνει.
Αν το πας στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες του τύπου δεν με περνάει κανείς ή 1-2 , τότε μπορεί να δεις και εκεί καταναλώσεις πόλης , δηλαδή 6,2-6,4 . Αυτό αν το έκανα με το βενζίνης , ήμουν πάνω από 8 λίτρα.Αρα σε κάθε περίπτωση έχω μία διαφορά 1,5 - 2 λίτρα /100 , που σε λεφτά είναι αν μιλάμε για 5,5 πετρέλαιο και 7 - 7,5 βενζίνη , 5,5 Χ 1,45 = 7,98 έναντι 7 Χ 1,72 = 12,04 και 7,5 Χ 1,72 = 12,90, έχουμε διαφορά 4-5 ευρώ στα 100 χλμ.
Και μιλάω για Β σουβ με 1280 κιλά βάρος στο ντίζελ και 1200 στην βενζίνη.
Το γκράντλαντ και τα άλλα της κατηγορίας του , είναι 200 κιλά πιο πάνω και μεγαλύτερου μεγέθους που σημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ βενζίνης και ντίζελ , θα είναι σίγουρα 2 λίτρα ίσως και περισσότερο και η διαφορά τιμής πάνω από 5 ευρώ στα 100 χλμ , δηλαδή 500-1000 € τον χρόνο , αν μιλάμε για 10-20000 χλμ .
-
Από την στιγμή που μιλάμε για αυτόματο , για μένα μόνο πετρέλαιο ή υβριδικό τύπου phev που στα λήζινγκ είναι τζάμπα.
Βενζίνη σε τόσο μεγάλα αμάξια για κανένα λόγο , είτε απλά είτε ψευτουβριδικά.
Πετρέλαιο για 10-12 χιλίαδες χιλιόμετρα που κάνω το χρόνο (τα ίδια και λιγότερα η αδερφή μου) δεν ξέρω πόσο θα ήταν συμφέρον.
Τα PHEV συμφωνώ ότι είναι μια χαρά και θα ήθελα κι εγώ, αλλά μιλάμε για 45 χιλιάρικα και πάνω.
Αυτοί είναι οι λόγοι που κάηκαν και τα Diesel και τα PHEV. -
Η επιλογή είναι βενζίνη χειροκίνητη με μέτριο εξοπλισμό , έναντι ντίζελ αυτόματου με πλούσιο εξοπλισμό, οπότε να υπάρχει σημαντική διαφορά τιμής αγοράς .
Αν έχεις δυνατότητα λήζινγκ , τότε τα φεβ είναι η πιο καλή επιλογή.
-
Δεν υπάρχει δυνατότητα leasing και στα 52 μου θέλω πλέον να ξεχάσω τα χειροκίνητα και να αφεθώ στα αυτόματα.
-
Σωστο το σκεπτικο σου για την καταναλωση, αλλα με αρκετες προσωπικες παραδοχες που ομως δεν ταιριαζουν παντου (υπερυψηλες ταχυτητες-πολλα χλμ)
Υπαρχει αρκετος κοσμος που λογω χαμηλων ετησιων χιλιομετρων η οικονομικης ανεσης δεν τους νοιαζει ιδιαιτερα η καταναλωση.
Σε καθε περιπτωση για να συκρινουμε μηλα με μηλα δλδ βενζινη με βενζινη, οι σημερινες καταναλωσεις τετοιων αυτοκινητων (τα 7αρια), δεν εχουν καμια σχεση με τις καταναλωσεις του παρελθοντος που κυμαινονταν ανετα 2-3 μοναδες πανω
Η διαφορα βενζινης-ντιζελ εχει συζητηθει πολλακις, την καρπωνεται αυτος που κανει πολλα χλμ ωστε να μεγιστοποιει το οποιο οφελος.
20-30 ευρω το μηνα λιγοτερο σε καυσιμα δεν ειναι ουσιαστικη οικονομιαΠροσωπικα η καταναλωση δεν με ενδιαφερει, ουτε την θεωρω πρωτευον χαρακτηριστικο τετοιων SUV. Nice to have αλλα αλλα χαρακτηριστικα ερχονται πρωτα. Χωροι-εργονομια-ποιοτητα-στιβαροτητα κτλ
-
Εγώ πάντως έχω εντυπωσιαστεί με τους χώρους του 3 αιρκρος , που δεν υστερούν τόσο με τα μεγάλα του αδέλφια , εξαιρουμένου του πλάτους , που όμως στο 3008 και στο 5 αιρκρός χάνεται από την μεγάλη κονσόλα.
Ετσι μπορώ να έχω τον αυτόματο ντίζελ σε κάπως λογική τιμή , η οποία βέβαια και τώρα έχει εκτοξευτεί .
Η πλούσια έκδοση πήγε από 25 στα 28000 με το φέις λίφτ βέβαια , ενώ πέρσι είχε 24000 και είχε και εκπτώσεις που το κατέβαζαν στα 22000.
Να δούμε πότε θα ομαλοποιηθεί η αγορά.
-
@tutuyo said in SUV/Crossovers Forum:
Σωστο το σκεπτικο σου για την καταναλωση, αλλα με αρκετες προσωπικες παραδοχες που ομως δεν ταιριαζουν παντου (υπερυψηλες ταχυτητες-πολλα χλμ)
Υπαρχει αρκετος κοσμος που λογω χαμηλων ετησιων χιλιομετρων η οικονομικης ανεσης δεν τους νοιαζει ιδιαιτερα η καταναλωση.
Σε καθε περιπτωση για να συκρινουμε μηλα με μηλα δλδ βενζινη με βενζινη, οι σημερινες καταναλωσεις τετοιων αυτοκινητων (τα 7αρια), δεν εχουν καμια σχεση με τις καταναλωσεις του παρελθοντος που κυμαινονταν ανετα 2-3 μοναδες πανω
Η διαφορα βενζινης-ντιζελ εχει συζητηθει πολλακις, την καρπωνεται αυτος που κανει πολλα χλμ ωστε να μεγιστοποιει το οποιο οφελος.
20-30 ευρω το μηνα λιγοτερο σε καυσιμα δεν ειναι ουσιαστικη οικονομιαΠροσωπικα η καταναλωση δεν με ενδιαφερει, ουτε την θεωρω πρωτευον χαρακτηριστικο τετοιων SUV. Nice to have αλλα αλλα χαρακτηριστικα ερχονται πρωτα. Χωροι-εργονομια-ποιοτητα-στιβαροτητα κτλ
Ναι οι καταναλώσεις της βενζίνης είναι αρκετά χαμηλότερες των παλιών ατμοσφαιρικών , αν πηγαίνεις όμως αργά. Και κυρίως μέσα στις πόλεις που οι ατμοσφαιρικοί χτύπαγαν 10-12 λίτρα.
Η διαφορά όμως είναι ένα 50άρι τον μήνα τουλάχιστον.
Εντάξει δεν είναι ποσό , βάλε όμως ότι είναι η μικτή ασφάλιση , ή αν κάνεις λίγο παραπάνω χλμ , είναι τα τέλη και το σέρβις και η αναλογία των ελαστικών.Και εγώ πρώτη φορά έχω ντίζελ και βλέπω τις διαφορές.
Πριν από τα αιρκρος οδηγούσα για 11 χρόνια και 150000 χλμ μία C5 exclusive 2.0 με καταναλώσεις 7,5-8,3 στο ταξίδι και 9-10 στην πόλη.
-
Εγώ πάντως έχω εντυπωσιαστεί με τους χώρους του 3 αιρκρος , που δεν υστερούν τόσο με τα μεγάλα του αδέλφια , εξαιρουμένου του πλάτους , που όμως στο 3008 και στο 5 αιρκρός χάνεται από την μεγάλη κονσόλα.
Ετσι μπορώ να έχω τον αυτόματο ντίζελ σε κάπως λογική τιμή , η οποία βέβαια και τώρα έχει εκτοξευτεί .
Η πλούσια έκδοση πήγε από 25 στα 28000 με το φέις λίφτ βέβαια , ενώ πέρσι είχε 24000 και είχε και εκπτώσεις που το κατέβαζαν στα 22000.
Να δούμε πότε θα ομαλοποιηθεί η αγορά.
Αν δεν είναι θέμα διαστάσεων, πραγματικά δεν βλέπω κανένα λόγο στα 28 χιλιάρικα να αγοράσει κανείς τα C3 Aircross ή 2008 ή οτιδήποτε τέλος πάντων παρόμοιο όταν έχει φτάσει για παράδειγμα κοντά σε χρήματα τα οποία κοστίζει ένα Tucson (έστω χειροκίνητο).
-
Το tuscon αυτοκίνηταρα.
-
Να συμπληρώσω ότι και η διαφορά κτήσης ενός diesel σε σχέση με το αντίστοιχο βενζίνας δεν είναι 3-4κ διαφορά αλλά ούτε τα μισά και σε μερικές περιπτώσεις σε κάποιες προσφορές τα ίδια , οπότε τα χιλιόμετρα που λέγατε παλιά ότι πρέπει κάποιος να κάνει πάνω απο 25-30κ χιλιόμετρα για να κάνει απόσβεση την αγορά diesel δεν ισχύει .
Αν το κρατήσεις πάνω από 4 χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση την όποια διαφορά και μετά θα αρχίσεις να έχεις και "κέρδος" . -
Σωστό κι αυτό, αλλά τα Diesel έχουν αρχίσει ήδη οι ίδιες οι εταιρείες και τα θάβουν/καταργούν σιγά σιγά.
Όταν θα θελήσεις μετά από καμιά δεκαριά χρόνια να το πουλήσεις και με την οικολογική τρεχάλα που τους έχει πιάσει όλους, πόσο εύκολο θα είναι; -
Το μέλλον δεν προβλέπεται, έχουμε απλά κάποιες ενδείξεις.
Αν το κόστος αγοράς καινούριου ηλεκτρικού ή phev σχεδόν διπλασιαστεί και παίζουμε στα 30-40 χιλιάρικα για καινούριο και δεν πωλούνται τότε αυτοκίνητα στις σημερινές τιμές γύρω στο 20άρικο, όσο και να κυνηγήσουν το ντίζελ ή τη βενζίνη, για τη πλειονότητα των ελλήνων θα παραμένουν η μοναδική λύση και οι τιμές μεταχειρισμένων θα κυμαίνονται αντίστοιχα με τη ζήτηση. Λίγους μήνες καθυστερεί η παράδοση καινούριων σήμερα και τα μεταχειρισμένα ξανάνιωσαν όλα και τα εισαγόμενα σαπάκια απέκτησαν ήδη άλλη αίγλη...
Και παραμένει αστείο με τα ελληνικά δεδομένα, να θεωρούμε πως θα λυθεί το πρόβλημα σημείων φόρτισης μέσα σε μια δεκαετία, για εκατομμύρια οδηγούς που ζουν σε διαμερίσματα, τα έχουμε αναλύσει λεπτομερώς...Όπως είπαν και τα παιδιά, πλέον οι τιμές αγοράς βενζινοκινητήρα/ντιζελοκινητου έχουν πολύ μικρότερες εως ανύπαρκτες διαφορές, ενώ τα καύσιμα όλο και ακριβαίνουν.
Έχουμε δει σε τιμοκαταλόγους από 100€ έως 1500€ διαφορά, για τον μέσο οδηγό καλύπτεται το πολύ μέσα σε δυο χρόνια. Λίγες είναι οι περιπτώσεις με φορολογικό σκαλοπάτι.
Μιλάμε για 30-40% λιγότερα λίτρα ανά 100χλμ. και 20-25% χαμηλότερη τιμή λίτρου καυσίμου, έως σήμερα.
Εάν κάποιος κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα ετησίως ώστε να αργεί τυχόν απόσβεση, σημαίνει πως κινείται κατά κύριο λόγο αστικά, οπότε οι λόγοι αποφυγής του ντίζελ είναι τεχνικοί κι όχι οικονομικοί (το ντίζελ με pdf όντως δεν ενδείκνυται για συνεχείς μικρές αστικές διαδρομές).
Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος.
Με τη συνεχή συρρίκνωση των κυβικών φτάσαμε στα χιλιάρια τούρμπο βενζίνης των 120 ίππων και 170 Nm ροπής, σε σύγκριση με τα 1.5λτ τουρμποντίζελ ίσων ή περισσοτέρων ίππων και διπλάσιας ροπής.
Δηλαδή δεν είναι μόνο πιο οικονομικά τα καινούρια ντίζελ, αλλά και οι επιδόσεις τους είναι ίσες ή ανώτερες με τα μικρά βενζινοκίνητα, κι όταν μιλάμε για οικογενειακή χρήση ή βαρύτερα αμαξώματα, ανοίγει η ψαλίδα επιδόσεων/κατανάλωσης κι άλλου υπέρ του παρόμοιας τιμής ντίζελ. Παράδειγμα τα υβριδικά TOYOTA που ενώ κάνουν την ίδια οικονομία με τα τουρμποντίζελ, υπολείπονται σημαντικά σε επιδόσεις σε όλους τους τομείς.Εγώ που ψώνισα πρόσφατα τα πήρα όλα αυτά υπ' όψιν μου.
Είναι εξίσωση με περισσότερους από έναν παράγοντες, αλλά όχι και τόσο πολύ περίπλοκη. Κυρίως εξαρτάται απ' το σενάριο χρήσης!
Ως προς το ντίζελ, κυρίως ανασταλτικά είναι η μικρή διαθεσιμότητα από κατασκευαστές και πως δεν βρίσκονται στο στοιχείο τους στις λίγες μικρές αστικές διαδρομές. Σε όλους τους άλλους τομείς, για τη διάρκεια ωφέλιμης ζωής ενός οχήματος (10-15 χρόνια) υπερτερούν γενικά της βενζίνης και μόνο τα PHEV & ΤΟΥΟΤΑ υβριδικά είναι προτιμότερα. Ειδικά όταν σχολιάζουμε για τα βαριά μη αεροδυναμικά σουβ που σηκώνουν και αρκετό φόρτωμα, όσο υπάρχει διαθέσιμο ντίζελ θα πρέπει να προτιμάται, τουλάχιστον για σήμερα. -
-
Καταπληκτική φύση με τρομερά φθινοπωρινά χρώματα. Μου θύμισες της εκδρομές προ κορονοιού
-
@gatoz, Καλή Πεδιάδα πήγατε;
-
@famas said in SUV/Crossovers Forum:
@gatoz, Καλή Πεδιάδα πήγατε;
ΚΑΙ καλη πεδιαδα
σχεδον παντου εκει πανω βασικα.... -
Κατσίκια
-
Ωραίο χόμπι και ωραία βίντεο Γάτε. Αν μου επιτρέπεις μόνο μια επισήμανση, η μουσική όχι μόνο δεν προσφέρει κάτι, αλλά ενοχλεί κιόλας. Θα ήταν προτιμότερος ο φυσικός ήχος για να νιώσει ο θεατής ότι βρίσκεται στο σημείο, ακούγοντας τον ήχο των κινητήρων, την φύση κλπ. Η μουσική στα διάφορα βίντεο είναι το μόνιμό μου παράπονο.
-
Γατε My 2 cents. Πολύ ωραία βίντεο και πολύ ωραίο χόμπυ
SUV/Crossovers Forum