-
@katafractos17 said in SUV/Crossovers Forum:
Το C-SUV της Lexus ξεκινάει από τα 60Κ.
Από 37Κ. Απο 60Κ ειναι το D suv.
-
Για αρχή πρέπει να τα δει. Αν δεν της αρέσει αυτό που θα οδηγεί ότι και τεχνολογία να έχει δεν θα το διαλέξει.
Ας βρει 2-3 μοντέλα και μπαίνετε πιο βαθιά στα ειδικά.
Αν θέλει C-SUV θα έχει να διαχειριστεί όγκο όπως και να το κάνουμε.
Ας τα βολτάρει κιόλας να καταλάβει πως είναι οδηγικά.
Άσε τελευταίο το Mazda. -
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
Το C-SUV της Lexus ξεκινάει από τα 60Κ.
Από 37Κ. Απο 60Κ ειναι το D suv.
Ναι, σόρυ. Έχεις δίκιο.
-
@andya3 said in SUV/Crossovers Forum:
Με budget 45k+ και εφόσον υπάρχει και η οικονομική άνεση που υπονοεί αυτό το ποσό, δεν κοιτάς γιαπωνέζικο ή Κορεάτικο. Κρίμα τα λεφτά σου.
Ξεκινάς από MB, BMW, Audi, μπορεί να ρίξεις και καμιά ματιά σε κάνα vw κι αν έχεις και τις ιδιοτροπίες σου βλέπεις και lexus ή ds.
Θα εξαιρέσω τη Mazda από αυτό το σκεπτικό, γιατί πραγματικά έχει αρκετή premium ποιότητα θεωρώ.
Απλά το Tucson βγαίνει full hybrid σε αυτό το πόσο και φυσικά full εξοπλισμένο και γι' αυτό το έβαλα.
Για το C-HR εξήγησα στο post.Το C-SUV της Lexus ξεκινάει από τα 60Κ.
Η DS δε μου ήρθε καθόλου στο μυαλό. Μου τη θύμισε ο Criuser στη μάζωξη.Δε θυμάμαι όλα τα δεδομένα που έθεσες, αλλά νομίζω η αδελφή σου είναι επαρχία και ταξιδεύει και Αθήνα. Δε βλέπω κάποιο όφελος στα full hybrid λοιπόν.
Τα Mazda δεν ξέρω τι εικόνα έχουν στις ΗΠΑ, αλλά για την Ευρώπη γενικά και για την Ελλάδα ειδικότερα, πρέπει να είσαι πολύ fan της μάρκας για να δώσεις 45k να το αγοράσεις. -
@chrisk6 said in SUV/Crossovers Forum:
Για αρχή πρέπει να τα δει. Αν δεν της αρέσει αυτό που θα οδηγεί ότι και τεχνολογία να έχει δεν θα το διαλέξει.
Ας βρει 2-3 μοντέλα και μπαίνετε πιο βαθιά στα ειδικά.
Αν θέλει C-SUV θα έχει να διαχειριστεί όγκο όπως και να το κάνουμε.
Ας τα βολτάρει κιόλας να καταλάβει πως είναι οδηγικά.
Άσε τελευταίο το Mazda.Σωστά.
-
Με budget 45k+ και εφόσον υπάρχει και η οικονομική άνεση που υπονοεί αυτό το ποσό, δεν κοιτάς γιαπωνέζικο ή Κορεάτικο. Κρίμα τα λεφτά σου.
Ξεκινάς από MB, BMW, Audi, μπορεί να ρίξεις και καμιά ματιά σε κάνα vw κι αν έχεις και τις ιδιοτροπίες σου βλέπεις και lexus ή ds.
Θα εξαιρέσω τη Mazda από αυτό το σκεπτικό, γιατί πραγματικά έχει αρκετή premium ποιότητα θεωρώ.
Απλά το Tucson βγαίνει full hybrid σε αυτό το πόσο και φυσικά full εξοπλισμένο και γι' αυτό το έβαλα.
Η DS δε μου ήρθε καθόλου στο μυαλό. Μου τη θύμισε ο Criuser στη μάζωξη.Δε θυμάμαι όλα τα δεδομένα που έθεσες, αλλά νομίζω η αδελφή σου είναι επαρχία και ταξιδεύει και Αθήνα. Δε βλέπω κάποιο όφελος στα full hybrid λοιπόν.
Τα Mazda δεν ξέρω τι εικόνα έχουν στις ΗΠΑ, αλλά για την Ευρώπη γενικά και για την Ελλάδα ειδικότερα, πρέπει να είσαι πολύ fan της μάρκας για να δώσεις 45k να το αγοράσεις.Όντως σε ταξίδι δεν ξέρω πόσο μεγάλο όφελος θα έχει.
Μόνο σε ότι κάνει μέσα στον Πύργο και τα περίχωρα, που το χειμώνα δεν είναι και τόσα πολλά χλμ.
Το καλοκαίρι βέβαια έχει σχεδόν καθημερινά γύρω στα 15χλμ διαδρομή για μπάνιο και άλλα τόσα για επιστροφή, συν όλα τα υπόλοιπα, αλλά αυτό είναι για κάνα δίμηνο συνολικά.Δεν έχω οδηγήσει το CX-30 ή το CX-5. Μόνο ότι ακούω από άλλους και τα παιδιά εδώ μέσα που έχουν πάρει το CX-30.
Έχω μπει μέσα όμως, τα έχω δει από κοντά και έχω εντυπωσιαστεί.
Πάντα τα είχα σε υπόληψη και πολύ ψηλότερα από τα υπόλοιπα Ιαπωνέζικα. -
Αναγκάζομαι να θυμίσω τα προφανή (κατ΄εμέ).
Η φάση με τα 2.000 κυβικά είναι η εξής: Είναι 'καμμένα' στην αγορά από το ...1979. +_Μπορείς να τα 'σηκώσεις'? Μπράβο, βάλτα και αυτά στα υπόψη.
Δεν μπορείς? Στρίψε...
Δεν έχει σημασία αν το αμάξι με τα 2.000 ή/και βάλε κυβικά είναι Μάζντα, Πεμβέ ή Φίτσουλας, η εξίσωση εδώ και 45 χρόνια παραμένει η ίδια. Επίσης, κάνε σωστά τις πράξεις πριν αποφανθείς. Γιατί κάτι τεκμήρια, τέλη, φόρους πολυτελείας και, εξόχως, την απαξίωση, τείνουν πολλοί να τα υποεκτιμούν...Δε θυμάμαι όλα τα δεδομένα που έθεσες, αλλά νομίζω η αδελφή σου είναι επαρχία και ταξιδεύει και Αθήνα. Δε βλέπω κάποιο όφελος στα full hybrid λοιπόν.
Really? Όταν το 2014 έψαχνα για μετάχειρο ιχ, κοίταγα για Οκτάβια 1.6 βενζίνη ή πετρέλαιο, και για Πριμέρα βενζίνη 1.8, μοντέλα 2006-2010. Όλα liftback, όλα τις ίδιας χρονολογίας, παραπλήσιου βάρους/όγκου κ.τ.λ. Πήρα τελικά ένα Πρίους 2.
Την τελευταία φορά που το οδήγησα πριν ένα μήνα (το δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά η σύζυγος), με δύο άτομα και 355 κιλά ζυγισμένο φορτίο (ντενεκέδες λάδι), μου έβγαλε 5,3 λίτρα στρογγυλό ταξίδι εξπρές 700 χλμ. Αθήνα-Πελοπόννησο, κοντά στα μέρη του ερωτώντος.
Πόσο λες θα μου έκαιγαν οποιοδήποτε από τα 3 προαναφερθέντα? Είχα όφελος ΚΑΙ στην επαρχία και την εθνική ή όχι? Κάνε μια μαντεψιά.
Θα σε βοηθήσω λίγο: με το χαμαιτυπείο Ρόβερ 75 1.8 που είχα, που όσο δούλευε ήταν (σχετικά) οικονομικό, στο ίδιο ταξίδι έκαιγα 9λ/100 . Με τα δύο Μερσεντέ C180 που πέρασαν από τα πόδια μου είχα 9,3-9,5. Με το Τζέτα 1.8 ότο του πατέρα μου, είχα 9,5. Με τα Ντάστερ 1.5 πετρέλαιο ΜΚ1 και ΜΚ2 έχω 6-6,3. -
Όλα τα αυτοκίνητα που έχεις βάλει στη λίστα σου είναι εξαιρετικά εκτός ίσως από το XC40 , μόνο αυτό θα απέκλεια.
Ο ελέφαντας όμως στο δωμάτιο ακούει στο όνομα Tiguan, επιλογή με κλειστά μάτια στα χρήματα αυτά με πολύ καλό εξοπλισμό, χώρους και ποιότητα.
Η αναζήτηση του συμφορουμιτη Χρήστου από τη Θεσσαλονίκη για CSUV έπρεπε να είναι ... manual αγοράς σε όλους όσους ψάχνουν αυτή τη στιγμή CSUV.
Από όλα τα άλλα η επόμενη πιο safe επιλογή είναι το X1 , δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το αυτοκίνητο να μην της αρέσει ή να την απογοητεύσει σε κάποιον τομέα, το καλύτερο από όλα της λίστας σου.
Το CX30 είναι επιλογή για πραγματικούς γνωστές, αν δεν υπάρχει θέμα με τα κυβικά, σίγουρα δεν θα έχει θέμα με τους χώρους μετά το 207 , το αυτοκίνητο αυτό εγώ δεν το βάζω στα C SUV αλλά στα Crossover και μάλιστα το καλύτερο της αγοράς, έχει όλες τις αρετές των χαμηλών οδηγικά , τις καλύτερες επιδόσεις ίσως , τετρακίνητο, αυτό θα ήταν και η πρώτη δική μου επιλογή που δεν μου αρέσουν τα SUV.
Ίσως μία πιο φθηνή έκδοση είναι καλύτερη για να αποσβέσει και το κόστος του ΦΠ.Το outsider από τη λίστα ακούει στο όνομα Rafale , αν τελικά χωράει στο budget, θα το έβαζα προσωπικά δίπλα στο Mazda.
Λυπάμαι πολύ που δεν υπάρχει σε αυτό το budget κάποιο Peugeot, αν είναι δυνατόν να μην μπορείς αυτή την στιγμή με 45 χιλιάδες ευρώ να πάρεις ένα 3008 ή 408 με ένα hybrid σύνολο έστω των 180 αλόγων όπως είχε τα προηγούμενα χρόνια, αδιανόητο!
-
Τα Mazda δεν ξέρω τι εικόνα έχουν στις ΗΠΑ, αλλά για την Ευρώπη γενικά και για την Ελλάδα ειδικότερα, πρέπει να είσαι πολύ fan της μάρκας για να δώσεις 45k να το αγοράσεις.Όντως σε ταξίδι δεν ξέρω πόσο μεγάλο όφελος θα έχει.
Μόνο σε ότι κάνει μέσα στον Πύργο και τα περίχωρα, που το χειμώνα δεν είναι και τόσα πολλά χλμ.
Το καλοκαίρι βέβαια έχει σχεδόν καθημερινά γύρω στα 15χλμ διαδρομή για μπάνιο και άλλα τόσα για επιστροφή, συν όλα τα υπόλοιπα, αλλά αυτό είναι για κάνα δίμηνο συνολικά.Δεν έχω οδηγήσει το CX-30 ή το CX-5. Μόνο ότι ακούω από άλλους και τα παιδιά εδώ μέσα που έχουν πάρει το CX-30.
Έχω μπει μέσα όμως, τα έχω δει από κοντά και έχω εντυπωσιαστεί.
Πάντα τα είχα σε υπόληψη και πολύ ψηλότερα από τα υπόλοιπα Ιαπωνέζικα.Για τα λεφτά που συζητάμε ή αδελφή σου κατά τη γνώμη μου είναι για X1, GLA. Το Q3 προς τα παρόν δεν μπορεί να τα συναγωνιστεί και το νέο μοντέλο αναμένεται (?) το '25.
Αν για δικούς της λόγους θέλει να κρατήσει πιο χαμηλό προφίλ και δε θέλει premium μάρκα, μπορεί να δει το Tiguan, άντε σαν τελευταία επιλογή το 3008.
Τα υπόλοιπα που αναφέρονται για Mazda, Honda κλπ είναι για ανθρώπους με συγκεκριμένα γούστα και προτιμήσεις στις μάρκες αυτές και μακρυά από τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς.
-
Η ελληνική αγορα απλώς δεν μπορεί να στηρίξει εύκολα τα δίλιτρα για αυτό τα ιαπωνικά χάνουν στην συνείδηση του κοινού! Όχι λόγω ανωτερότητας των άλλων που αναφέρεις!
Έχεις δει ποτέ από κοντά τα νέα Mazda ?
-
@lap said in SUV/Crossovers Forum:
Η ελληνική αγορα απλώς δεν μπορεί να στηρίξει εύκολα τα δίλιτρα για αυτό τα ιαπωνικά χάνουν στην συνείδηση του κοινού! Όχι λόγω ανωτερότητας των άλλων που αναφέρεις!
Πήγαινε γίνε πωλητής στη Mazda και πούλα τα.
Προς το παρόν μιλάμε για κάποιον άνθρωπο που θέλει να διαθέσει ένα πολύ σεβαστό για αυτοκίνητο και προβάλουμε την πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς, δεν βγάζουμε τα γούστα μας με ξένα λεφτά.
-
@lap said in SUV/Crossovers Forum:
Πήγαινε γίνε πωλητής στη Mazda και πούλα τα.
Προς το παρόν μιλάμε για κάποιον άνθρωπο που θέλει να διαθέσει ένα πολύ σεβαστό για αυτοκίνητο και προβάλουμε την πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς, δεν βγάζουμε τα γούστα μας με ξένα λεφτά.
Το αυτό θα μπορούσα να πω και για σένα!
Εχεις δει από κοντά Mazda? Το Mazda πωλείται στην ελληνική αγορά!
Πάνε μια βόλτα, μπες και οδήγησε ένα και πες μας εάν δεν είναι premium
Μη μιλήσουμε για αξιοπιστία (δηλαδή σεβασμό στα χρήματα του άλλου) και κλάψεις!
Έχουμε ένα μέλος εδώ που είχε premium και πήγε σε Mazda! Ποιος είναι δεν θυμάμαι!
Υ.γ εάν οπωσδήποτε ευρωπαϊκό τότε όντως χ1
SUV/Crossovers Forum