-
Εργοστασιακά δεν το έχω δει σε κανένα saloon. Το Saab μου, μήκους 4,63, έχει το κλασικό ευρυγώνιο κομμάτι στο τέλος του καθρέπτη. Πάλι όμως δεν καλύπτει το τυφλό σημείο. Το τυφλό σημείο είναι όταν το άλλο αυτοκίνητο είναι στην πίσω κολόνα σου. Εκεί θέλεις κάμερες-αισθητήρες για να το δεις.
-
Πολύ χρήσιμο το blid spot.Στο 500Χ σε βοηθάει και όταν κάνεις όπισθεν και ξεπαρκάρεις από κάθετη θέση χωρίς ορατότητα και σε προειδοποιεί αν έρχεται κάποιος.
Πάντως εγώ και το αυτόματο φρενάρισμα το βρίσκω πολύ χρήσιμο.Εγω την έχω γλυτώσει μια φορά με κάτι ζώα που τράκαραν μεταξύ τους γιατί κάποιος σταμάτησε χωρίς λόγο,ενώ διασχίζαμε τη παραλιακή κάθετα,έχοντας πράσινο φαναρι.Οι δύο μπροστινοί τράκαραν και έμενα με σταμάτησε το σύστημα στο πόντο...
-
Εργοστασιακά δεν το έχω δει σε κανένα saloon. Το Saab μου, μήκους 4,63, έχει το κλασικό ευρυγώνιο κομμάτι στο τέλος του καθρέπτη. Πάλι όμως δεν καλύπτει το τυφλό σημείο. Το τυφλό σημείο είναι όταν το άλλο αυτοκίνητο είναι στην πίσω κολόνα σου. Εκεί θέλεις κάμερες-αισθητήρες για να το δεις.
Αν το έξτρα καθρεφτάκι τοποθετηθεί στο σωστό μέρος με την σωστή γωνία φαίνεται ξεκάθαρα το τυφλό σημείο. Ωραίες οι κάμερες και οι αισθητήρες δε λέω, αλλά ζυγίζουμε και το κόστος τους. Αν είναι στάνταρ εξοπλισμός ΟΚ. Αν θέλεις 800 με 1000 ευρώ για να τα βάλεις, το συγκεκριμένο για εμένα δεν αξίζει.
Όσο για το αυτόματο φρενάρισμα κατά την όπισθεν σε κάθετο πάρκινγκ, επίσης ωραίο και χρήσιμο, αλλά πλέον αρκετές εταιρίες προσφέρουν 180 μοίρες ευρυγώνια κάμερα οπισθοπορείας οπότε μπορείς να δεις ποιος έρχεται και από τις 2 πλευρές. Δεν φρενάρει μόνο του, αλλά τουλάχιστον βλέπεις.
-
ωστε το βοηθητικο καθρεπτακι κανει δουλεια ε?
Το σκεπτομουν και εγω γιατι προσφατα μεταπηδησα σε μεγαλυτερου ογκου suv και νομιζω μεγαλωσε η ανασφαλεια μου σχετικα με το τυφλο σημειο
-
Στην τιμή αυτή το παίρνεις το δοκιμάζεις και αν δε σε καλύπτει το βγάζεις. Δεν τρέχει κάτι. Εγώ δεν έχω βάλει στο τωρινό μου αλλά σε άλλα μεγάλα που έχω οδηγήσει υπήρχε και έκανε δουλειά.
-
https://enkinisi.gr/2020/07/09/i-toyota-parousiazei-tin-corolla-cross-stin-taylandi/
Μακάρι να κλείσει και στην Ευρώπη το κενό ανάμεσα σε Rav4 & CHR. Αν έρθει και με έναν πιο ζωντανό κινητήρα, σε σχέση με το υπάρχον 1.8 hybrid, κάτω από 2000cc θα ανάψω λαμπάδα....
-
Το βάζω εδώ και όχι στο θέμα της μάρκας , γιατί είναι γενική παρατήρηση και δεν θέλω να επηρεάσω κάποιον που κοιτάει την συγκεκριμένη μάρκα .
Κατεβαίνω τα πρωινά στην οικοδομή , που είναι σε νότιο-ανατολικό προάστιο και μέχρι το μεσημέρι , έχω κάποιο χρόνο που είτε είναι σε προγραμματισμένες δουλειές , είτε έχω κάποιο ελεύθερο τμήμα , που πάω για καφέ όπως τώρα που σας γράφω , ή κάνω και κάποια βόλτα .
Ετσι σήμερα , οι δουλειές έγιναν πρωί , κάτι άλλες με το δημόσιο , αναβλήθηκαν λόγω της χαλάρωσης που τους διακρίνει και βγήκε χρόνος και είπα να πάω βόλτα στην Μάζντα που δεν είχα πάει καθόλου από τότε που άνοιξε .
Τα είδα λοιπόν .
Ομορφα . Ποιοτικά , αλλά μέχρι εκεί . Η αίσθηση μέσα μοιάζει πολύ με φόρντ , αλλά είναι φτιαγμένα για μετρίου ύψους ιάπωνες και κορεάτες .
Το CX-3 έχει χώρους ανάλογους του 208 - κόρσα . Στο 2 δεν μπήκα . Το CX-30 έχει λίγο μεγαλύτερους , αλλά μεγαλόσωμος άνθρωπος δεν βολεύεται ούτε στα καθίσματα , ούτε στα πόδια , ενώ πίσω χωράει μόνο μικρό παίδί . Την ίδια αίσθηση και το 3 αφού είναι το ίδιο αμάξι πρακτικά .
Κράζουμε το 2008 για την φαρδιά κονσόλα και το εξόγκωμα στην πόρτα που σε αναγκάζει να οδηγείς με τα πόδια ενωμένα , αλλά εδώ είναι πολύ στενάχωρα . Μπορεί η αίσθηση να είναι σπορ , αλλά αυτό να το δεχτώ στο ΜΧ-5 . Οχι στα σουβ και τα σεντάν .
Πάντως για μικρόσωμους κάτω από 1,70 άντε 1,75 , μια χαρά είναι , αν είναι 20-30 χρονών , φιτ και έχουν πολύ μικρά παιδιά .
Εχουν και το θέμα με τους κινητήρες και τα κυβικά .
Ξανμπήκα μετά στο αιρκρος και μου φάνηκε χαώδες ...
Να πω και κάτι ακόμα . Ποιός ηλίθιος στο μάρκετινγκ έχει πεί σε όλες τις μάρκες και τους πωλητές , ότι πρέπει τα καθίσματα να είναι μπροστά και όσο πιο ψηλά γίνεται και τα τιμόνια έξω ?
Μήπως νομίζουν ότι μόνο 18άρηδες είναι το κοινό τους ?
-
Είδα το cx-30 στη θεσσαλονικη (Μοναστηριού) με το φανταχτερό κόκκινο της Μάζντα, πανέμορφο, ξεχωριστό που το παίρνεις για αυτό ακριβως (και για το made in Japan) και λίγο σε νοιάζει αν δεν χωράει πίσω κάποιος μεγαλόσωμος, ας πρόσεχε! Το ίδιο ισχύει και για το λιγο πιο προσιτό 2008. Ευτυχώς επιλογές για χώρους υπάρχουν αρκετες.
-
Πριν χρόνια, όταν είχα πάει το 6 στην εδώ αντιπροσωπεία για σέρβις, μπήκα στο CX-3 για δευτερόλεπτα, οι χώροι του είναι λες και μπαίνεις σε σούπερ μίνι πόλης. Μετά μπήκα στο CX-5 που πωλούνταν 30% ακριβότερα απ' το δικό μου, και χωρούσα αξιοπρεπώς αλλά δεν το έλεγες και ευρύχωρο. Πιθανόν Scross & QQ να ήταν λίγο πιο μπόσικα... cx30 πιστεύω θα νιώθεις όπως σε μια Corolla. είναι όμως πανέμορφα τα Mazda.
-
Από μια ηλικία και μετά οι εμπειρίες σε συνδυασμό με τις ανάγκες του ανθρώπου δημιουργούν μια μεγάλη check list με 'αντικρουόμενα συμφέροντα' για την αγορά νέου οχήματος. Δύσκολα πλέον θα αγόραζα με πρώτο κριτήριο το συναίσθημα που μου προκαλεί η (ας είναι και εντυπωσιακή όπως στην περίπτωση των Mazda) εμφάνιση ενός οχήματος. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμώ βαθύτατα πολλά απο τα επί μέρους χαρακτηριστικά στις προσπάθειες της Mazda με τα '3' & 'CX30'.
Έχω ανάγκη άλλους χώρους και δυνατότητα/ανάγκη για άλλους κινητήρες. Το ίδιο ακριβώς δυστυχώς συμβαίνει με την Toyota και τα εξαιρετικά κατά (πολλές) κατηγορίες Corolla & CHR.
Όταν ξεκίνησα να σκέφτομαι σοβαρά την αγορά του επόμενου οχήματος μου τον Δεκέμβριο του 2019 είχα ως 'όνειρο' να πάω σε γιαπωνέζικο. Ενώ ίσως έχω καλύψει το μισό της απόστασης περίπου πλέον Γιαπωνέζικα/Κορεατικά δεν έχουν καμία ρεαλιστική πιθανότητα. Ίσως λόγο εγγύτητας οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές να 'γνωρίζουν καλύτερα τα θέλω μας' ενώ αντίστοιχα οι εξ Ανατολής κατασκευαστές καιρό τώρα έχω αρχίσει και πιστεύω ότι έχουν σε δεύτερη μοίρα την 'μικρή' ευρωπαϊκή αγορά και δίνουν προτεραιότητα στις πλούσιες αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ όπου έχουν πρώτον πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους και δεύτερον πολύ λιγότερους νομοθετικούς και λοιπούς φραγμούς...
-
Απλά η Mazda και η Toyota έχουν χαράξει διαφορετικούς δρόμους από τους mainstream Ευρωπαίους. Τα άλογα από λίγα κυβικά είναι πρόβλημα λίγων χωρών, οπότε δεν απασχολεί αυτό τους Ιάπωνες, οι οποίοι επικεντρώνονται στις πραγματικές εκπομπές CO2 και όχι στα εργαστηριακά τεστ. Στο θέμα χώρων η κάθε εταιρεία έχει την δική της άποψη από ότι φαίνεται. Αυτή που τους βάζει πάνω από όλα είναι η Skoda, για παράδειγμα, ενώ άλλοι επικεντρώνονται στο στυλ.
-
Απλά λες κρίμα τόσο όμορφα αυτοκίνητα να μην έχουν μεγαλύτερους χώρους.
-
Οι Ιάπωνες κάνουν τις πολλές πωλήσεις εκτός Ευρώπης, οπότε κινητήρες και αυτοκίνητα σχεδιάζονται για τις εκεί αγορές. Αν ταιριάζουν στην Ευρώπη, ταιριάζουν.
-
Απλά λες κρίμα τόσο όμορφα αυτοκίνητα να μην έχουν μεγαλύτερους χώρους.
Αν σου χρειάζονται οι χώροι το λες, αν δεν σου χρειάζονται ούτε που σου περνάει από το μυαλό.
-
Επίσης να προσθέσω ότι η Mazda επιτέλους μπήκε (ξανά) στα τούρμπο...αλλά στον 2.5λιτρο, οπότε μόνο φιλολογικό ενδιαφέρον έχει για την Ελλάδα!! Όμως σε Αμερική (και σε χώρες που τα κυβικά είναι αδιάφορα), είναι ένα εξαιρετικό σύνολο.
-
Επίσης να προσθέσω ότι η Mazda επιτέλους μπήκε (ξανά) στα τούρμπο...αλλά στον 2.5λιτρο, οπότε μόνο φιλολογικό ενδιαφέρον έχει για την Ελλάδα!! Όμως σε Αμερική (και σε χώρες που τα κυβικά είναι αδιάφορα), είναι ένα εξαιρετικό σύνολο.
Ε ρε και να βγάλουν κανένα turbo MX5... Με βλέπω να σπάω τον κουμπαρά μου και να ψάχνω να βρω πως να δικαιολογήσω την επιλογή!
-
Από το 2016/2017 υπάρχει αυτός ο κινητήρας.
-
Fanis75 wrote:
Από το 2016/2017 υπάρχει αυτός ο κινητήρας.
Nαι, αλλά μου φαίνεται είναι ατμοσφαιρικός με 186 άλογα. Τώρα με τούρμπο διάβασα θα αποδίδει 250hp
-
Ο 2,5 turbo υπάρχει σαν κινητήρας της Mazda από το 16/17. Αλλά τον βάζαν μόνο στα μεγάλα SUV και στο 6. Τώρα μπαίνει και στο 3.
-
Fanis75 wrote:
Ε ρε και να βγάλουν κανένα turbo MX5... Με βλέπω να σπάω τον κουμπαρά μου και να ψάχνω να βρω πως να δικαιολογήσω την επιλογή!
ποση διαφορά να έχει με το αδελφάκι fiat?
SUV/Crossovers Forum