-
Απ' ότι λέει τα πήγε καλά. Ευχαριστώ.
-
Βρήκα γκρουπ για τον Δία!
https://www.facebook.com/Those-who-drive-crossovers-dont-deserve-to-merge-114157569993952/
-
Αχαχαχα!!! Καλό!
-
Η διαφορά πάντως δικίνητου και τετρακίνητου SUV θα αποκαλυφθεί πολύ εύκολα όταν κάποιος το χρησιμοποιήσει σε καταστάσεις για τις οποίες τα διαφημίζουν . Ας φέρει κάποιος τον εαυτό του στο σενάριο που πρέπει να φύγει από μια παραλία την οποία την χωρίζει από τον πολιτισμό μια ανηφόρα με σαθρή επιφάνεια και κοφτερές πέτρες. Εκεί λοιπόν το προσθιοκίνητο θα ανεβεί με τη φόρα και θα το λυπηθεί η ψυχή σου , ενώ το τετρακίνητο δε θα 'νιώσει' κάτι. Καλά το να σε 'κόψει' κάποιος που κατεβαίνει και αναγκαστείς να ξανα ξεκινήσεις δε το συζητάμε ως σενάριο.
Τα βίντεο στο youtube πάντως προσωπικά δεν τα εμπιστεύομαι , γιατί είτε τα σχίζουν χωρίς έλεος για να βγούνε από τα δύσκολα ( υπερβολική φόρα, ασταμάτητο συμπλεκτάρισμα κ.λπ.), πράγμα που δύσκολα θα κάνει ένας κάτοχος, είτε οι διαδρομές είναι πατημένος χωματόδρομος ή στεγνά λιβάδια.
Το άσχημο στην όλη υπόθεση είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση της μη αναγκαιότητας της τετρακίνησης , βοηθάει πολύ τις αυτοκινητοβιομηχανίες γιατί ενώ πλασάρουν τη μόδα της περιπέτειας , πάρα πολλές δεν επενδύουν καν στο σχεδιασμό για 4*4 κερδίζοντας έτσι υπεραξία από ήδη χρησιμοποιούμενες λύσεις, είτε αν είσαι άτυχος σαν εμένα που ψάχνει την τετρακίνηση αναγκαστικά θα πρέπει να την πληρώνεις ακριβά .
Σεβαστές κάθε απόψεις που οδηγούν κάποιον στην αγορά ενός δικίνητου SUV, αλλά στην πράξη στο χωματόδρομο που θα πας πιθανότατα θα πήγαινες και με το προηγούμενο 'χαμηλό' σου (προφανώς οχι σπορ ή σπορτιφ οχήματα).
-
Πολυ ωραιο ποστ.
-
Duster MK1 1.5dci για 5 χρόνια και
Duster MK2 1.5dci εδώ και 1,5 χρόνο
Η μετάβαση από το Τζίμνι στο Ντάστερ ήταν κυριολεκτικά άλμα ποιότητας και ηρεμίας, παρά τον θόρυβο του ΜΚ1.
Ωραίος!
Ομολογώ ότι σκέφτομαι συνέχεια ότι έπρεπε πιθανά να είχα πάρει το DUSTER ή το GV.
Και μάλλον θα προτιμούσα το DUSTER γιατί το θεωρώ περισσότερο αγχολυτικό και hardcore.
Αυτό που με φρέναρε είναι ότι δεν κάνω ταξίδια.
-
Σεβαστές κάθε απόψεις που οδηγούν κάποιον στην αγορά ενός δικίνητου SUV, αλλά στην πράξη στο χωματόδρομο που θα πας πιθανότατα θα πήγαινες και με το προηγούμενο 'χαμηλό' σου (προφανώς οχι σπορ ή σπορτιφ οχήματα).
Ακριβώς έτσι! Με το fiesta έχω πάει σε δεκάδες παραλίες τέτοιου τύπου χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά πήγαινα αργά και προσεκτικά. Σε μερικές από αυτές γράφανε στην αρχή του χωματόδρομου 'Μόνο Σουβ' χαχα!
-
Κάποια πράγματα είναι αυτονοητα και κουράζει να τα επαναλαμβάνουμε διαρκώς, έχω κουραστεί να διαβάζω ότι και με ένα χατσμπακ θα πήγαινες όπου πας και με το δικινητο suv. Η σωστή πρόταση είναι ότι με ένα suv θα πας όπου θα πήγαινες με ένα χατς αλλα πολύ πιο άνετα και ξεκούραστα για οδηγό και επιβάτες (και με πιο πολλές αποσκευές μέσα)
-
Το άσχημο στην όλη υπόθεση είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση της μη αναγκαιότητας της τετρακίνησης , βοηθάει πολύ τις αυτοκινητοβιομηχανίες γιατί ενώ πλασάρουν τη μόδα της περιπέτειας , πάρα πολλές δεν επενδύουν καν στο σχεδιασμό για 4*4 κερδίζοντας έτσι υπεραξία από ήδη χρησιμοποιούμενες λύσεις, είτε αν είσαι άτυχος σαν εμένα που ψάχνει την τετρακίνηση αναγκαστικά θα πρέπει να την πληρώνεις ακριβά .
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν επενδύουν στον σχεδιασμό 4x4 επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει ζήτηση από την αγορά. Αν ο κόσμος ζητούσε 4x4 να είσαι σίγουρος πως οι εταιρείες θα φρόντιζαν να καλύψουν άμεσα το κενό.
Στην πράξη στον δρόμο που πάω με το δικίνητο SUV δεν πάω με το sedan και ο λόγος είναι πως δεν έχω καμιά διάθεση να κοπανήσω κανένα κάρτερ. Πρόσφατα πήγα σε αγροτικό δρόμο όπου ήταν φουλ στα λούκια από τις ροδιές των αγροτικών και των τρακτέρ που τον χρησιμοποιούν. Με κάποιο sedan ή hatchback δεν θα τολμούσα να περάσω. Δεν λέω ότι δεν θα περνούσε. Ίσως να περνούσε, αλλά δεν άξιζε το ρίσκο να του κάνω ζημιά για να κάνω απλά την βόλτα μου. Με το δικίνητο SUV απλά πέρασα πηγαίνοντας πολύ προσεκτικά.
Τις διαφορές στην πρακτικότητα και τους χώρους ανάμεσα σε ένα SUV και ένα ίδιου μήκους κλασσικό hatchback/sedan καλύτερα να μην τις ξανά αναφέρουμε! Και την διαφορά αυτή δεν θα την καταλάβεις μόνο στην παραλία, την καταλαβαίνεις κάθε μέρα.
-
Κάποια πράγματα είναι αυτονοητα και κουράζει να τα επαναλαμβάνουμε διαρκώς, έχω κουραστεί να διαβάζω ότι και με ένα χατσμπακ θα πήγαινες όπου πας και με το δικινητο suv. Η σωστή πρόταση είναι ότι με ένα suv θα πας όπου θα πήγαινες με ένα χατς αλλα πολύ πιο άνετα και ξεκούραστα για οδηγό και επιβάτες (και με πιο πολλές αποσκευές μέσα)
Πιο άνετα και ξεκούραστα γιατί;
-
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν επενδύουν στον σχεδιασμό 4x4 επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει ζήτηση από την αγορά. Αν ο κόσμος ζητούσε 4x4 να είσαι σίγουρος πως οι εταιρείες θα φρόντιζαν να καλύψουν άμεσα το κενό.
Δεν έχω καμία αυταπάτη , εννοείται ,αυτό έγραψα. Το θέμα είναι τι έγινε πρώτο , το αυγό ή η κότα .Κοινώς οι αγοραστές δεν το ήθελαν αυτοβούλως ή οι εταιρίες μυρίστηκαν αίμα και τους έπεισαν ότι δε τη θέλουν. Ο ιδρυτής της κατηγορίας το Rav μέχρι τη 3η του γενιά έβγαινε μόνο τετρακίνητο , και μέχρι το 2,5 με μηχανικό κεντρικό διαφορικό, και μοσχοπούλησε χωρίς οι ιδιοκτήτες του να αξιοποιούν τις δυνατότητές του.
Το θέμα μου δεν είναι με ιδιοκτήτες που αγοράζουν δικίνητα, δεν κρίνω κάποιον για τις επιλογές του , αλλά ότι πλέον η τετρακίνηση έχει αναχθεί σε στοιχείο πολυτελείας, αν προσφέρεται. Π.χ η Φορντ ,βγάζει πλέον το Κούγκα σε ότι συνδυασμό θέλεις αλλά την τετρακίνηση (ελλάδα τουλάχιστον) , στη δίνει μόνο με ένα συνδυασμό κινητήρα και στην πιό ακριβή έκδοση.
Η απαξίωση της τετρακίνησης μοιάζει με το κλασσικό πισωγύρισμα 'ο ημιάκαμτος δεν παίζει κανένα ρόλο ' , ή με το 'τι θέλεις τόσα άλογα ραλίστας είσαι;' και όλος ο ειδικός τύπος υπερθεμάτιζε παρουσιάζοντάς τη ως μη αναγκαιότητα και ότι ελάχιστοι θα λερώσουν το όχημά τους. Ρε φίλτατε δημοσιογράφε ο ρόλος σου είναι να πιέσει το εργοστάσιο να προσφέρει στον καταναλωτή το καλύτερο δυνατό για το όχημά του, όχι να αυξάνεις το κέρδος των εταιριών.
-
Για να υπάρχει τόσο μεγάλο μερίδιο στην αγορά και τόσο μεγάλη αύξηση πωλήσεων στα SUV, προφανώς αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες δίνουν στο αγοραστικό κοινό, αυτό που θέλει.
-
Από όσους συζητάμε εδώ στο θέμα, πόσοι έχετε/είχατε αυτοκίνητο με 4κίνηση;
Εγώ είχα.
Από όσους είχατε πόσες φορές τη χρειάζεστε;
Εγώ 2-3 φορές στη 5ετία 'προληπτικά', καθώς οι υπόλοιποι περιορισμοί του αυτοκινήτου δεν με έφεραν σε τέτοια κατάσταση που να με βγάλει απ' τα δύσκολα η 4κίνηση.
Ειλικρινά πιστεύω πως το 80% των οδηγών, κάνει πιο ασφάλτινη χρήση του αυτοκινήτου από μένα. (ζούσα στη Θεσσαλία με ιδιαίτερη επαφή με απομακρυσμένες ορεινές περιοχές σε μηνιαία/εβδομαδιαία βάση). Από αυτούς που έχουν πιο 'περιπετειώδη' ζωή από εμένα, η πλειοψηφία είχε (έπρεπε να έχει) διαθέσιμα φορτηγάκια ή μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα με κανονική τετρακίνηση ή κάτι σαν Jimny, παλιότερα Subaru κλπ.
Και οι πωλήσεις το αντίστοιχο φάσμα αγοραστών αντιπροσωπεύουν. Τα μισά 4κινητα έχουν αγοραστεί επειδή γράφουν '4x4' ή 'AWD' η κάτι τέτοιο από πίσω και ενισχύουν το συναίσθημα ικανοποίησης όσων πίνουν ζεστή σοκολάτα φορώντας apre ski, λιγότερες απ' τις μισές 4κινήσεις εμπλέκουν το διαφορικό έστω 1 φορά το χρόνο. Οπότε το ερώτημα είναι γιατί να υπάρχουν τόσα πολλά 4κίνητα στην Ελλάδα κι όχι γιατί δεν προσφέρουν οι εταιρείες περισσότερα...
-
Η 4κινηση πληρώνεται εξτρά ακριβώς γιατί είναι επιπρόσθετο Value Added και όχι η νόρμα. Στο κάτω κάτω ποιον αφορά ενα 4WD όχημα σήμερα?
Προφανώς τον οδηγό που θα επιδιώξει να πάει στα κατσάβραχα τα βουνα και τα λαγκάδια για την διασκέδαση του (η για την δουλεία του), οπότε και θα την χρειαστεί, για ολους του υπολοίπους απλα δεν τους αφορά.
Άρα οι εφαρμογές του 4WD είναι πολύ συγκεκριμένες και περιορισμένες.
Για την άνοδο των SUV, δεν καταλαβαίνω την πολεμική ενάντιων τους. Δίνουν στο μέσο οικογενειαρχη καταναλωτή ακριβώς αυτο που ζητάει. Άπλετους χώρους,άνεση και οπως προειπωθηκε μια επίπλαστη σπορτιφ αισθηση. Για έμενα πανεξυπνη κινηση των αυτοκινητοβιομηχανιων, 'φουσκώνοντας' λιγο παραπάνω υπάρχοντα μοντέλα επιτυγχάνουν πωλήσεις. Παίρνουν ενα Fiesta και το κάνουν Puma. Max reusability με το max κέρδος.
-
Να σημειώσουμε εδώ, πως δεν περνουν απλά ένα Fiesta και στο πουλάνε σαν Puma, αλλά σου λένε θέλεις χώρους πρέπει να πας στο SUV. Εκεί που παλιά μπορεί να σε κάλυπτε το supermini, τώρα σου λέει αν θες χώρους δες το B-SUV μας. Κάνετε μια σύγκριση ανάμεσα σε Fiesta-Puma, Clio-Captur, 208-2008 και πολλά άλλα. Τα περισσότερα B-SUV έχουν μεγαλύτερο μήκος και μεγαλύτερο μεταξόνιο από το μικρομεσαίο στο οποίο βασίζονται.
Σχετικά με την τετρακίνηση, όπως πολύ σωστά ανέφεραν οι προλαλήσαντες, δεν υπάρχει κάποια απαξίωση της. Πολύ απλά η πλειονότητα των οδηγών δεν την χρειάζεται. Αυτός που πράγματι την χρειάζεται το γνωρίζει και έχει κάνει και την αντίστοιχη επιλογή. Να σημειώσουμε πως η ύπαρξη τετρακίνησης, αυξάνει το κόστος αγοράς, το κόστος συντήρησης, το βάρος, την κατανάλωση και φυσικά τα καυσαέρια. Εδώ πλέον οι εταιρείες με το όριο των 95gr βάζουν mild hybrid και κάνουν ότι μπορούν για να γλιτώσουν κανένα γραμμάριο CO2 και θα καθίσουν να φορτώσουν τα μοντέλα τους με τετρακινήσεις αν μπορούν να το αποφύγουν;
Το κακό της υπόθεσης είναι πως μοντέλα όπως το Jimny που παλαιότερα ήταν μια σχετικά οικονομική επιλογή για κάποιον που είχε πραγματικά ανάγκη την τετρακίνηση, γίνονται πλέον δυσανάλογα ακριβά ή αποσύρονται πλήρως από την αγορά λόγω ρύπων και είναι κρίμα.
-
Corolla Cross για το 2021
-
Και το C4 και η Corolla που ανακονώθηκαν έχουν ένα παρόμοιο εξόγκωμα στον πίσω προφυλακτήρα.
εξυπηρετεί κάποια λειτουργία;
-
Πωπω γιατί τόση ασχήμια βρε παιδιά; Είμαι εγώ τόσο περίεργος ή κάτι δε πάει καλά; Το ίδιο και το καινούριο Rav4... Πόσο όμορφο και πραγματικά SUV έδειχνε ένα Rav4 του 2006-7 και πόσο παράταιρο το έχουν κάνει τώρα;
Το ίδιο άσχημο εξωτερικά και το C4...
-
Καλά το C4 προσπάθησαν όσο πάει να το κάνουν πιο άσχημο μόνο και μόνο για να διαφέρει. Το Τογιότα είναι πιο φουτουριστικό, δεν είναι και άσχημο. Αυτά είναι ρεντερινγκς το τελικό θα είναι καλύτερο. Προφυλακτήρας μάλλον μόδα που ξεκίνησε το 2008.
-
Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν φίλος της σειράς C4, ακόμη και όταν επέλεξα αυτοκίνητο πάντα κάτι άλλο έπαιρνα. Επίσης δεν μπορώ να πω ότι το ιστορικό των αυτοκινήτων είναι εξαιρετικό, όπως σας έλεγα για το C3, έχω ακούσει και δει διάφορα σε C4 κοντινών μου ανθρώπων, βέβαια αυτά ήταν κάπως τα 'σκοτεινά' χρόνια για την Citroen, τώρα φαίνεται ότι έχει καλύτερη στόχευση και συνολικά ο όμιλος έχει ανέβει αρκετά σε ποιότητα κατασκευής.
Θα είναι σίγουρα value for money, και θα τοποθετηθεί περίφημα σαν εναλλακτική του Astra και 308 που έρχονται.
Για το Toyota είναι νωρίς ακόμη. Δεν ξέρουμε τίποτα για να κρίνουμε πραγματικά.
SUV/Crossovers Forum