-
Το ds7 έπρεπε να είναι το τέταρτο κατ' εμέ. Στα μάτια μου είναι σίγουρα πιο premium σε σχέση με το 3008 που είναι ένα ποιοτικό mainstream suv. Πιο ξεχωριστή σχεδίαση μέσα-έξω, με καλύτερη ποιότητα (ειδικά στις καλές εκδόσεις ξεφεύγει) και -πιθανολογώ- με καλύτερη άνεση-ποιότητα κύλισης. Το πεζό το έχω οδηγήσει για λίγο και δεν με κέρδισε κάπου. Το θεωρώ αρκετά ακριβό για αυτό που είναι, άσχετα που είναι φθηνότερο από τα κλασικά premium με αντίστοιχο εξοπλισμό.
-
Ναι σωστά! Το ξέχασα τελείως αυτό.
Το DS7 θα ήταν πιο κατάλληλο έχεις απόλυτο δίκιο!Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Και εγώ αυτό σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να ήταν στην σύγκριση και το ds7.
Στο συγκριτικό τώρα, πολύ καλά και τα 3 αυτοκίνητα και η επιλογή είναι σχεδόν αποκλειστικά θέμα γούστου (και για να είμαι και κακός στο συγκεκριμένο συγκριτικό θέμα του από που τα τσέπωσαν). -
Εντωμεταξύ και αυτός αναφέρει ως μεγαλύτερο πρόβλημα στην Χ1 το road noise, πιθανότατα από τα run flat ελαστικά. Το ίδιο είχαν αναφέρει και στις δοκιμές του Drive. Απορώ γιατί επιμένει η BMW σε αυτή την λογική. Δεν γνωρίζω άλλο κατασκευαστή που να τοποθετεί από το εργοστάσιο run flat ελαστικά. Να πω ότι είναι και κανένα κουπέ που δεν έχει χώρο για ρεζέρβα...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Εντωμεταξύ και αυτός αναφέρει ως μεγαλύτερο πρόβλημα στην Χ1 το road noise, πιθανότατα από τα run flat ελαστικά. Το ίδιο είχαν αναφέρει και στις δοκιμές του Drive. Απορώ γιατί επιμένει η BMW σε αυτή την λογική. Δεν γνωρίζω άλλο κατασκευαστή που να τοποθετεί από το εργοστάσιο run flat ελαστικά. Να πω ότι είναι και κανένα κουπέ που δεν έχει χώρο για ρεζέρβα...Στην Ελλάδα η Χ1 έρχεται πια με κανονικά ελαστικά και κιτ επισκευής.
Ο θόρυβος σε τραχύ οδόστρωμα είναι οντως από τα RTF.
Πολλοί Έλληνες κάτοχοι στην πρώτη αλλαγή ελαστικών πήγαν σε κανονικά λάστιχα και είδαν σημαντική διαφορά. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Εντωμεταξύ και αυτός αναφέρει ως μεγαλύτερο πρόβλημα στην Χ1 το road noise, πιθανότατα από τα run flat ελαστικά. Το ίδιο είχαν αναφέρει και στις δοκιμές του Drive. Απορώ γιατί επιμένει η BMW σε αυτή την λογική. Δεν γνωρίζω άλλο κατασκευαστή που να τοποθετεί από το εργοστάσιο run flat ελαστικά. Να πω ότι είναι και κανένα κουπέ που δεν έχει χώρο για ρεζέρβα...Η bmw επιμένει γιατί θεωρεί τα rft βασικό στοιχείο ασφαλείας, χρόνια τώρα. Νομίζω ότι και η mercedes τοποθετεί rft σε κάποια μοντέλα της. Είχα την 116d και τα εργοστασιακά rft ήταν όντως αρκετά θορυβώδη ειδικά σε τραχύ οδόστρωμα. Μετά έβαλα τα bridgestone driveguard τα οποία ήταν πολύ κοντά στα συμβατικά σε θόρυβο και σε παρόμοια τιμή επίσης. Απλά δεν έχεις πολλές επιλογές και αν βάλεις συμβατικά και πάθεις κλατάρισμα περιμένεις την οδική. Που είναι οκ αν είσαι στην πόλη. Αν είσαι στο βουνό τι κάνεις?
-
Η x1 16d αν δεν κάνω λάθος έρχεται με rft.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Εντωμεταξύ και αυτός αναφέρει ως μεγαλύτερο πρόβλημα στην Χ1 το road noise, πιθανότατα από τα run flat ελαστικά. Το ίδιο είχαν αναφέρει και στις δοκιμές του Drive. Απορώ γιατί επιμένει η BMW σε αυτή την λογική. Δεν γνωρίζω άλλο κατασκευαστή που να τοποθετεί από το εργοστάσιο run flat ελαστικά. Να πω ότι είναι και κανένα κουπέ που δεν έχει χώρο για ρεζέρβα...
Η bmw επιμένει γιατί θεωρεί τα rft βασικό στοιχείο ασφαλείας, χρόνια τώρα. Νομίζω ότι και η mercedes τοποθετεί rft σε κάποια μοντέλα της. Είχα την 116d και τα εργοστασιακά rft ήταν όντως αρκετά θορυβώδη ειδικά σε τραχύ οδόστρωμα. Μετά έβαλα τα bridgestone driveguard τα οποία ήταν πολύ κοντά στα συμβατικά σε θόρυβο και σε παρόμοια τιμή επίσης. Απλά δεν έχεις πολλές επιλογές και αν βάλεις συμβατικά και πάθεις κλατάρισμα περιμένεις την οδική. Που είναι οκ αν είσαι στην πόλη. Αν είσαι στο βουνό τι κάνεις?
Εγώ είχα κιτ αφρού στην BMW, στην οποία φορούσα κανονικά αντί για RFT. Υπάρχει και η λύση της αγοράς ρεζέρβας ανάγκης. Χαζή επιλογή της BMW τότε. Σήμερα δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις κανονικά λάστιχα με ρεζέρβα.
-
Άξιος νικητής στα δύσκολα το C3 Aircross.
Πολύ καλά επίσης το Ecosport και το Captur.https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 183098.asp
-
Και καράβι σέρνει και τις Αλπεις κατακτά και Γάτος με πέταλα είναι ...
Οχι με σουζούκι...
-
Αϊντε βρε στην αρχη μπερδευτηκα
-
To Εcosport το πήρε πριν 1 μήνα συνάδελφος και είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο. Πήρε την έκδοση ST line σε διχρωμία magnetic grey - μαύρη οροφή/κολώνες/καθρέπτες με το νέο 1.5 ecoblue με τα 125ps (δικίνητο) με 21700€.
Μου είπε πως το είχε ψάξει πολύ γιατί ήθελε ένα σχετικά δυνατό/γρήγορο μικρό SUV και ο πως κινητήρας αυτός είναι πολύ νέος (στηριζόμενος στον 2.0 diesel) και το ecosport είναι το πρώτο μοντέλο που το φοράει. Οι πρώτες εντυπώσεις που μου μετέφερε είναι πώς έχει πολλή ροπή στις χαμηλομεσαίες και πώς είναι πολύ γρηγορότερο από ότι φανταζόταν. Η έκδοση είναι πολύ καλά εξοπλισμένη (έχει xenon φώτα (μόνο στη μεσαία σκάλα όμως, keyless entry/start, εργοστασιακό συναγερμό, δέρμα ύφασμα καθίσματα, camera, Bluetooth, voice commands, Navigation, αισθητήρες εμπρός/πίσω, φυμέ τζάμια, αναδιπλούμενους καθρέπτες, 17 αρες ζάντες αλουμινίου κ.α.).
Τα αρνητικά του όπως μου είπε είναι το άνοιγμα της πίσω πόρτας που σε περίπτωση parking σε τοίχο ή με άλλο αμάξι πισω είναι θέμα και ότι δεν έχει city safety/adaptive cruise control που τα ήθελε σαν standard. Eπίσης μου είπε ότι δεν έχει πίσω δισκόφρενα αλλά ταμπούρα - πάντως στα λίγα χλμ που έχει κάνει δεν έχει καταλάβει κάποια διαφορά στο φρενάρισμα λόγω αυτού.
Στάθηκε κυρίως στις επιδόσεις του γιατί δεν υπήρχε το 1.5 diesel με τα 125 άλογα να το κάνει test drive όταν το παρήγγειλε και είχε κάνει το 1.5 με τα 100 άλογα και το 1.0 βενζίνης με τα 140 άλογα - αυτό που πήρε μου είπε ότι είναι πολύ γρηγορότερο από το diesel 100 και λίγο γρηγορότερο σαν αίσθηση από το βενζίνης με τα 140. -
Είχα οδηγήσει το 1.5 ντίζελ και μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις!
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 5#p3276800Τα ταμπούρα δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα, παρά μόνο σε παρατεταμένη κατάβαση (ή σε πίστα) επειδή δεν έχουν τόσο καλή απαγωγή της θερμότητας. Από εκεί και πέρα φρενάρουν το ιδιο καλά (δυνατά) με τα δισκόφρενα.
-
Από το drive που έκανε test στο 4κινητο με τον ίδιο νέο ecoblue διαβάζω με ενδιαφέρον:
«Πρόκειται, ουσιαστικά, για τον κινητήρα 2.0L EcoBlue της Ford µε µείωση στη χωρητικότητα. Σε αντίθεση µε άλλους diesel κινητήρες, στους οποίους εγχέεται ουρία για την εξουδετέρωση των εκπεµπόµενων οξειδίων του αζώτου (NOx), η Ford επέλεξε διπλό LNT (Lean NOx Trap), γλυτώνοντας έτσι από την έγνοια πλήρωσης µε AdBlue.Ενσωµατώνει, επίσης, σχεδίαση µειωµένων τριβών µε σπέσιαλ όφσετ στον στρόφαλο, επανακυκλοφορία καυσαερίων και εναλλάκτη νερού-αέρα για την εισαγωγή για πιο αποδοτική καύση και µειωµένους ρύπους.
Ακόµη, ενσωµατωµένη πολλαπλή εισαγωγής για βελτιστοποιηµένη αναπνοή κινητήρα, τούρµπο χαµηλής αδράνειας, µεταβλητής γεωµετρίας για ταχύτερη και πιο αποδοτική υπερπλήρωση, αναλόγως φορτίου στο γκάζι, αλλά και υλικά και εξαρτήµατα σχεδιασµένα για υψηλές θερµοκρασίες.Επίσης, περιλαµβάνει σύστηµα ψεκασµού καυσίµου υψηλής πίεσης 6 µικροψεκασµών ανά κύκλο, πιο άµεσης απόκρισης, πιο αθόρυβο, και µεγαλύτερης ακρίβειας. Αποτέλεσµα όλων αυτών είναι οικονοµία 10% στην κατανάλωση, καλύτερη απόδοση ροπής σε χαµηλές ταχύτητες, πιο άµεση απόκριση στο γκάζι αλλά και πιο ήσυχη λειτουργία. Όλη η παραπάνω πρόταση αληθεύει λέξη προς λέξη και πάµε να δούµε πως.»
Πρέπει να είναι πολύ καλός ο νέος αυτός 1.5 ecoblue-απορώ που δεν μπήκε στο νέο focus που είναι νεότερο μοντέλο από το ecosport.
Φάνη,ενδιαφέρον review αν και με λίγο χρόνο στην διάθεση σου-οδηγησες την έκδοση με τα 100 ή τα 125 άλογα;για τα ταμπούρα πίσω λογικά το μειονέκτημα θα είναι η αδυναμία απαγωγής θερμότητας σε σχέση με τα δισκόφρενα όπως λες κι εσυ όποτε μόνο σε ακραίες σχετικά συνθήκες θα τα αναζητήσει κάποιος. -
Και ο διλητρος έχει δυο egr.
Οι 6 πολλαπλοι ψεκασμοί αν δεν κάνω λαθος το ειχε εδω και πολλά χρονια οι multijet 2
Μου φαοινονται ψηλομπούρδες, χωρίς χημική ένωση δεν εξουδετερώνονται ευκολα τα nox.
-
http://www.autogreeknews.gr/nea/polla-d ... xXPeLDFv-A
-
Δεν βλέπω να υπάρχει το Peugeot 3008 σε αυτή την έρευνα...
Δεν υπήρχε μοντέλο του 2016-17 με 100.000 χλμ?
Ήταν τόσο χάλια?
Δεν πουλάει στη Γερμανία; -
Τα αποτελέσματα δεν είναι από έρευνα στα αγορασμένα αυτοκίνητα πανγερμανικα , αλλά από τα αυτοκίνητα που έχει το περιοδικό για τεστ μακράς διαρκείας.
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
http://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/poia-einai-ta-pio-axiopista-suv-stis-100-000-chiliometra?fbclid=IwAR22lLu_fkydYIePj_04ScTOLpmYsNqeeRiCHCV3s3edgeBDWxXPeLDFv-AΚορυφή το σπορτατζ! Έντονες φθορές στα αμορτισέρ τα γαλλικά 5008 και 2008.
Από την άλλη μιλάμε για τα αμάξια που είχαν για 100000 το περιοδικό. Δλδ για μοναδικά κομμάτια. Που σημαίνει και ένα αναξιόπιστο γενικά μοντέλο θα μπορούσε να βγει τεφαρικι αφού μιλάμε για ένα και μοναδικό αμάξι.Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ας λαβουμε γνώση απλά την καταγραφή των πιθανών ζημιών του κάθε αυτοκινήτου. Η αριθμητική κατάταξη είναι εντελώς αδιάφορη.
SUV/Crossovers Forum