-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το 3008 ξεκινάει από τα 26000 αν θυμάμαι καλά , ενώ οι μεσαίες εκδόσεις περνάνε τα 30000 . Στην κατάταξη λοιπόν σε αυτό το επίπεδο τιμής είναι 3ο μετά την Χ1 και την GLA...
Εντάξει, κάθε φορά λέω 'το τερμάτισε', αλλά κάθε φορά με διαψεύδεις
Το 3008 ήταν εξαρχής πανάκριβα -και παράλογα- τιμολογημένο. Μια χαρά αυτοκίνητο είναι, απλώς η βιασύνη της Peugeot να αυτοβαφτιστεί 'premium' χτύπησε άσχημα και δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα. Αυτό λένε τα νούμερα. Από εκεί και πέρα, μπορείς να 'διαβάσεις ότι γουστάρεις ανάμεσα στις γραμμές', που λένε και οι άγγλοι
Το 3008 είναι εξίσου υπερτιμολογημένο όπως και μια Χ1 τρικύλινδρη 136 ίππων ή μια gla 1,5 dci Αλλά δείχνει πως θα είναι τα αυτοκίνητα μετά από 10 χρόνια. Οι άγγλοι ήταν πάντα πολύ καλοί οδηγοί και με εξαιρετική βιομηχανία. Τώρα που βρίσκονται είναι ένα θέμα από μόνο του. Πάντως αυτοκίνηση και ποδόσφαιρο συμβαδίζουν στην Αγγλία.
Πανευρωπαϊκά νομίζω πάντως πως το 3008 δεν πρέπει να πηγαίνει κι άσχημα. Ποιο αλήθεια είναι πρώτο στην κατηγορία, γνωρίζει κάποιος να μας πει;Πρώτο εξάμηνο 2017 Πανευρωπαϊκά
http://carsalesbase.com/european-sales- ... -segments/
http://europe.autonews.com/article/2017 ... serAgent=1
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Επειδή το είχα κοιτάξει στην Ιταλία το 3008 είναι φθηνότερο του tiguan ενώ στην Ελλάδα τουλάχιστον 2Κ ακριβοτερο. Αν τα της Ιταλίας ισχύουν και σε άλλες χώρες το 3008 δεν είναι υπερτιμολογημενο γενικά ( αντίθετα ευκαιρία είναι) αλλά είναι σαφέστατα υπερτιμολογημενο στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Επειδή το είχα κοιτάξει στην Ιταλία το 3008 είναι φθηνότερο του tiguan ενώ στην Ελλάδα τουλάχιστον 2Κ ακριβοτερο. Αν τα της Ιταλίας ισχύουν και σε άλλες χώρες το 3008 δεν είναι υπερτιμολογημενο γενικά ( αντίθετα ευκαιρία είναι) αλλά είναι σαφέστατα υπερτιμολογημενο στην Ελλάδα.Όταν παρήγγειλα το 3008 (Δεκέμβριος 2016) ,είχα κοιτάξει πόσο το πουλούσαν σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και Πορτογαλία. Ελλάδα 33.400 (με πινακίδες) και εξωτερικό, με τον ίδιο extra εξοπλισμό, ήταν από 600 έως 2.500 ακριβότερο.
Μπήκα τώρα από περιέργεια στο Ιταλικό configuration και το βγάζει 34.825€ (1.425 παραπάνω από ότι το αγόρασα από Ελλάδα). -
Γράψατε σελίδες επί σελίδων μετά το χτεσινό πρωινό σχόλιο μου...
Η απάντηση για όλα ήρθε επίσημα
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... rma-ta-suv
Η ουσία πάντως είναι ότι το 3008 είναι πρώτο στις πωλήσεις της κατηγορίας του ...
Στην κατηγορία των Ωραίων....
Υ.Γ. Χρόνια Πολλά για τον Αντώνη .
Δεν μου είναι εύκολο λόγω εργασίας να απαντάω κατά την διάρκεια της ημέρας , έτσι συνήθως θα είμαι λίγο ετεροχρονισμένος σε κάποιες απαντήσεις και σε κάποια σχόλια που έχουν γίνει 2,3 σελίδες πριν δεν έχει νόημα να απαντήσω αφού δεν είναι πια επίκαιρα ...
-
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... bishi-asx/
Δοκιμή: Ανανεωμένο Mitsubishi ASX
H τέχνη του απλού στα καλύτερα της, στο ανανεωμένο προσθιοκίνητο crossover της Mitsubishi με ατμοσφαιρικό (!) βενζινοκινητήρα 1.6lt/117PS και 5αρι χειροκίνητο κιβώτιο.
Για να πας κόντρα στο ρεύμα πρέπει εκτός από τόλμη να έχεις και χάρη. Η Mitsubishi με το ASX πάει εντελώς αντίθετα με το ρεύμα της εποχής: Προσθιοκίνητο, με ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6lt, με 5αρι χειροκίνητο κιβώτιο. Αυτή ήταν πριν χρόνια η βασική προσέγγιση των κατασκευαστών, σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία προσφέρει υπερτροφδοτούμενους κινητήρες, από 1.0lt – 1.4lt.Στη Mitsubishi ποντάρουν στην απλότητα της κατασκευής και προσφέρουν ένα σύνολο που κοστίζει λιγότερο και καίει λιγότερο. Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει εξελιχθεί στα όρια ενός ατμοσφαιρικού βενζινοκινητήρα με την υπάρχουσα τεχνολογία. Διαθέτει μπλοκ αλουμινίου, τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού Μivec, σύστημα Auto Stop&Go που απενεργοποιεί τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο σταματά, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων.
Ο κινητήρας ενεργοποιείται εκ νέου όταν ο οδηγός πατήσει το ποδωστήριο συμπλέκτη. Η κατανάλωση των 11 ευρώ/100km που καταγράψαμε σε πραγματικές συνθήκες με κίνηση κυρίως μέσα στην πόλη είναι εντυπωσιακή για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Συντελεί στην προσπάθεια του οδηγού να κινηθεί οικονομικά τόσο ο εντυπωσιακά γραμμικός και ομοιογενής χαρακτήρας του κινητήρα όσο και η ένδειξη αλλαγής ταχύτητας στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών. Ο κινητήρας πληροί προδιαγραφές ρύπων Euro 6.
Το αυτοκίνητο δοκιμής μας φορούσε ελαστικά 215/70/16 και η συμπεριφορά του σε λακκούβες/ανομοιομορφίες του οδοστρώματος ήταν ομοιογενής. Η ανάρτηση διαθέτει γόνατα MacPherson μπροστά και αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Στη καμπίνα επιβατών δεν περνά τίποτα στις αντιδράσεις του τιμονιού ούτε στην έδρα του καθίσματος. Με τέρμα γκάζι και μικρή σχέση στο κιβώτιο το ASX θα σπινάρει στιγμιαία του εμπρός τροχούς του μέχρι να παρέμβει στο σύστημα αντισπιναρίσματος που είναι άμεσο και διακριτικό στη λειτουργία του.
Ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1.6lt διακρίνεται για τη γραμμική, πολιτισμένη λειτουργία του και τη χαμηλή κατανάλωση.Στη καμπίνα επιβατών δεν περνά τίποτα στις αντιδράσεις του τιμονιού ούτε στην έδρα του καθίσματος. Με τέρμα γκάζι και μικρή σχέση στο κιβώτιο το ASX θα σπινάρει στιγμιαία του εμπρός τροχούς του μέχρι να παρέμβει στο σύστημα αντισπιναρίσματος που είναι άμεσο και διακριτικό στη λειτουργία του.
Έχει τον τρόπο του, σε κατακτά με την απλότητα του το ASX. Κάθεσαι ψηλά, έχεις πανοραμική ορατότητα και δεν χρειάζεται να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια για τα χειριστήρια. Μας αρέσει ιδιαίτερα το μηχανικό χειρόφρενο, το χειροκίνητο κιβώτιο που είναι άψογο στη λειτουργία του αλλά και το τιμόνι που προσφέρει καλή αίσθηση του δρόμου. Με υψηλό προφίλ στα ελαστικά το ASX λογικά γέρνει χωρίς να αγχώνει τον οδηγό.
Τα όρια του δεν είναι υψηλά αλλά δεν χρειάζεται, η συμπεριφορά του υπό πίεση είναι τυπικά υποστροφική. Το στήσιμο του είναι απόλυτα ταιριαστό με τον οικογενειακό του χαρακτήρα. Το ASX θα κινηθεί άνετα και λόγω απόσταση από το έδαφος σε βατό χωματόδρομο. Χωρίς μεγάλο φορτίο το ASX κινείται χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά στο ρυθμό. Μπορείς να πας σβέλτα χωρίς ν’ αλλάζεις συνέχεια σχέσεις στο κιβώτιο. Φορτωμένο δεν έχει περιθώρια για ένα σβέλτο προσπέρασμα σε ανηφορικό επαρχιακό δρόμο. Εκεί ο οδηγός θα πρέπει να καταφύγει στο κιβώτιο ταχυτήτων και να σχεδιάσει καλά την κίνησή του.
Στο εσωτερικό του θα βολευτούν άνετα 5 ενήλικες ενώ ο χώρος αποσκευών έχει πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης (60:40 διαιρούμενο κάθισμα) που φτάνουν μέχρι τα 1206lt. Το ASX διαθέτει και multimedia κεντρική οθόνη 6.5 ιντσών με σύστημα πλοήγησης και σύστημα Bluetooth ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης συγκεκριμένων εφαρμογών μέσω του Smart Phone. Το ASX έχει 7 αερόσακκους, Hill Start Assist για εύκολο ξεκίνημα στην ανηφόρα και ηλεκτρονικά βοηθήματα: Active Stability Control (ASC), Traction Control (TCL). Η πιο πλούσια έκδοση Invite Plus διαθέτει επίσης φώτα LED, κάμερα οπισθοπορείας και δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια.
Συνολικά πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δεν υστερεί σε κάποιον τομέα. Έχει ως βασικό ατού την απλότητα στο χειρισμό, τη χαμηλή κατανάλωση και το χαμηλό κόστος χρήσης γενικά, την αγχολυτική μετακίνηση, την αξιοπιστία Mitsubishi και τη χαμηλή τιμή. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το δείτε προσεκτικά εφόσον ψάχνετε crossover. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος: Qashqai, 3008, Karoq, CHR, HRV, είναι μερικοί από τους σημαντικούς αντιπάλους του ASX.
Τεχνικά χαρακτηριστικά Mitsubishi ASX 1.6lt/117PS
Κινητήρας: 1560 cc
Ισχύς: 117 PS στις 3.750 rpm
Ροπή: 15,7 kgm/4.000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 5 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 185 km/h
Επιτάχυνση 0-100km/h: 10,1 sec
Μεικτή κατανάλωση (lt/100 km): 6,7 (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 131 gr/km
Βάρος: 1.330 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.365/1.810/1.640 mm
Χώρος αποσκευών: 406/1206lt
Τέλη κυκλοφορίας: 157 €
Τιμή: Από 17.120 -
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... bishi-asx/
[spoiler=:3dkqt2jy]H τέχνη του απλού στα καλύτερα της, στο ανανεωμένο προσθιοκίνητο crossover της Mitsubishi με ατμοσφαιρικό (!) βενζινοκινητήρα 1.6lt/117PS και 5αρι χειροκίνητο κιβώτιο.
Για να πας κόντρα στο ρεύμα πρέπει εκτός από τόλμη να έχεις και χάρη. Η Mitsubishi με το ASX πάει εντελώς αντίθετα με το ρεύμα της εποχής: Προσθιοκίνητο, με ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6lt, με 5αρι χειροκίνητο κιβώτιο. Αυτή ήταν πριν χρόνια η βασική προσέγγιση των κατασκευαστών, σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία προσφέρει υπερτροφδοτούμενους κινητήρες, από 1.0lt – 1.4lt.Στη Mitsubishi ποντάρουν στην απλότητα της κατασκευής και προσφέρουν ένα σύνολο που κοστίζει λιγότερο και καίει λιγότερο. Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει εξελιχθεί στα όρια ενός ατμοσφαιρικού βενζινοκινητήρα με την υπάρχουσα τεχνολογία. Διαθέτει μπλοκ αλουμινίου, τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού Μivec, σύστημα Auto Stop&Go που απενεργοποιεί τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο σταματά, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων.
Ο κινητήρας ενεργοποιείται εκ νέου όταν ο οδηγός πατήσει το ποδωστήριο συμπλέκτη. Η κατανάλωση των 11 ευρώ/100km που καταγράψαμε σε πραγματικές συνθήκες με κίνηση κυρίως μέσα στην πόλη είναι εντυπωσιακή για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Συντελεί στην προσπάθεια του οδηγού να κινηθεί οικονομικά τόσο ο εντυπωσιακά γραμμικός και ομοιογενής χαρακτήρας του κινητήρα όσο και η ένδειξη αλλαγής ταχύτητας στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών. Ο κινητήρας πληροί προδιαγραφές ρύπων Euro 6.
Το αυτοκίνητο δοκιμής μας φορούσε ελαστικά 215/70/16 και η συμπεριφορά του σε λακκούβες/ανομοιομορφίες του οδοστρώματος ήταν ομοιογενής. Η ανάρτηση διαθέτει γόνατα MacPherson μπροστά και αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Στη καμπίνα επιβατών δεν περνά τίποτα στις αντιδράσεις του τιμονιού ούτε στην έδρα του καθίσματος. Με τέρμα γκάζι και μικρή σχέση στο κιβώτιο το ASX θα σπινάρει στιγμιαία του εμπρός τροχούς του μέχρι να παρέμβει στο σύστημα αντισπιναρίσματος που είναι άμεσο και διακριτικό στη λειτουργία του.
Ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1.6lt διακρίνεται για τη γραμμική, πολιτισμένη λειτουργία του και τη χαμηλή κατανάλωση.Στη καμπίνα επιβατών δεν περνά τίποτα στις αντιδράσεις του τιμονιού ούτε στην έδρα του καθίσματος. Με τέρμα γκάζι και μικρή σχέση στο κιβώτιο το ASX θα σπινάρει στιγμιαία του εμπρός τροχούς του μέχρι να παρέμβει στο σύστημα αντισπιναρίσματος που είναι άμεσο και διακριτικό στη λειτουργία του.
Έχει τον τρόπο του, σε κατακτά με την απλότητα του το ASX. Κάθεσαι ψηλά, έχεις πανοραμική ορατότητα και δεν χρειάζεται να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια για τα χειριστήρια. Μας αρέσει ιδιαίτερα το μηχανικό χειρόφρενο, το χειροκίνητο κιβώτιο που είναι άψογο στη λειτουργία του αλλά και το τιμόνι που προσφέρει καλή αίσθηση του δρόμου. Με υψηλό προφίλ στα ελαστικά το ASX λογικά γέρνει χωρίς να αγχώνει τον οδηγό.
Τα όρια του δεν είναι υψηλά αλλά δεν χρειάζεται, η συμπεριφορά του υπό πίεση είναι τυπικά υποστροφική. Το στήσιμο του είναι απόλυτα ταιριαστό με τον οικογενειακό του χαρακτήρα. Το ASX θα κινηθεί άνετα και λόγω απόσταση από το έδαφος σε βατό χωματόδρομο. Χωρίς μεγάλο φορτίο το ASX κινείται χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά στο ρυθμό. Μπορείς να πας σβέλτα χωρίς ν’ αλλάζεις συνέχεια σχέσεις στο κιβώτιο. Φορτωμένο δεν έχει περιθώρια για ένα σβέλτο προσπέρασμα σε ανηφορικό επαρχιακό δρόμο. Εκεί ο οδηγός θα πρέπει να καταφύγει στο κιβώτιο ταχυτήτων και να σχεδιάσει καλά την κίνησή του.
Στο εσωτερικό του θα βολευτούν άνετα 5 ενήλικες ενώ ο χώρος αποσκευών έχει πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης (60:40 διαιρούμενο κάθισμα) που φτάνουν μέχρι τα 1206lt. Το ASX διαθέτει και multimedia κεντρική οθόνη 6.5 ιντσών με σύστημα πλοήγησης και σύστημα Bluetooth ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης συγκεκριμένων εφαρμογών μέσω του Smart Phone. Το ASX έχει 7 αερόσακκους, Hill Start Assist για εύκολο ξεκίνημα στην ανηφόρα και ηλεκτρονικά βοηθήματα: Active Stability Control (ASC), Traction Control (TCL). Η πιο πλούσια έκδοση Invite Plus διαθέτει επίσης φώτα LED, κάμερα οπισθοπορείας και δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια.
Συνολικά πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δεν υστερεί σε κάποιον τομέα. Έχει ως βασικό ατού την απλότητα στο χειρισμό, τη χαμηλή κατανάλωση και το χαμηλό κόστος χρήσης γενικά, την αγχολυτική μετακίνηση, την αξιοπιστία Mitsubishi και τη χαμηλή τιμή. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το δείτε προσεκτικά εφόσον ψάχνετε crossover. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος: Qashqai, 3008, Karoq, CHR, HRV, είναι μερικοί από τους σημαντικούς αντιπάλους του ASX.
Τεχνικά χαρακτηριστικά Mitsubishi ASX 1.6lt/117PS
Ροπή: 15,7 kgm/4.000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 5 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 185 km/h
Επιτάχυνση 0-100km/h: 10,1 sec
Μεικτή κατανάλωση (lt/100 km): 6,7 (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 131 gr/km
Βάρος: 1.330 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.365/1.810/1.640 mm
Χώρος αποσκευών: 406/1206lt
Τέλη κυκλοφορίας: 157 €
Τιμή: Από 17.120[/spoiler:3dkqt2jy] -
Δεν ξέρω για όλα τα υπόλοιπα, αφού έχω να οδηγήσω -οποιοδήποτε- Mitsubishi αρκετά χρόνια, αλλά αυτό εδώ
......Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει εξελιχθεί στα όρια ενός ατμοσφαιρικού βενζινοκινητήρα με την υπάρχουσα τεχνολογία....
μιλώντας για αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά
Ροπή: 15,7 kgm/4.000 rpmείναι τουλάχιστον ανεδαφικός ισχυρισμός, για να μην πω αστείος και φανώ υπερβολικός
-
το asx ξεκινησε με μοτερ πετρελαιου 150 αλογα με επιλεκτικη τετρακινηση και οσο ανανεωνοταν μου φαινεται οτι πηγαινε προς τα πισω αντι εμπρος...μετα του εβαλα τον 1,6 D των γαλλων 115 και τωρα το φερνουν ελλαδα με εναν ατμοσφαιρικο βενζινη και μαλιστα μονο δικινητο ... θεωρω οτι οποιος σκεφτεται για asx καλο ειναι να περιμενει το ολοκαινουργιο...
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Δεν ξέρω για όλα τα υπόλοιπα, αφού έχω να οδηγήσω -οποιοδήποτε- Mitsubishi αρκετά χρόνια, αλλά αυτό εδώΔοκιμή: Ανανεωμένο Mitsubishi ASX
......Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει εξελιχθεί στα όρια ενός ατμοσφαιρικού βενζινοκινητήρα με την υπάρχουσα τεχνολογία....
μιλώντας για αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά
Ροπή: 15,7 kgm/4.000 rpmείναι τουλάχιστον ανεδαφικός ισχυρισμός, για να μην πω αστείος και φανώ υπερβολικός
Γιατί τα 10.2 για τα 0-100, με 1330 κιλά αμάξωμα και 117 αλογα με 15 κιλά ροπής ??? Οχι ανεδαφικος ισχυρισμος αλλα και κατι παραπάνω...
-
Και αν τα όρια της εξέλιξης αναφέρονται σε κάτι άλλο και όχι στην ισχύ;; (π.χ. θα μπορούσε να αναφέρεται στην κατανάλωση)
-
Κάτι έπρεπε να γράψουν οι άνθρωποι για ένα πολύ βασικό μοτέρ, και βρήκαν αυτή την, ας πούμε, αστοχία. Ακόμα και για την κατανάλωση να μιλήσουμε, θα ξαναμνημονεύσω το παλιό καλό VTEC, 1600κε, 160HP, 15,3 κιλά ροπής, 7lt/100 μεικτή κατανάλωση, παντελώς αλεξίσφαιρο, πριν από 25+ χρόνια.
Και μας λένε τώρα για το μοτέρ της Mitsubishi, 'στα όρια με την υπάρχουσα τεχνολογία'...
-
Καλησπέρα σε όλους.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως δικαιολογούνται οι τόσο χαμηλές πωλήσεις του Seat Ateca στην Ελληνική αγορά, από την στιγμή που στις Ευρωπαϊκές αγορές, πάει αντικειμενικά παρα πολύ καλα?
Το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της Seat νομίζω πως δεν είναι τόσο απαγορευτικό, την στιγμή μάλιστα που εμένα προσωπικά σε αντιπροσωπεία της Seat, μου φάνηκαν ιδιαίτερα ευέλικτοι.
Οι κριτικές του αυτοκινήτου σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλές και ου φαίνονταί πολύ παράξενες οι 110 πωλήσεις του το 2017 στην Ελληνική αγορά... -
Ο χρήστης gratipa έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως δικαιολογούνται οι τόσο χαμηλές πωλήσεις του Seat Ateca στην Ελληνική αγορά, από την στιγμή που στις Ευρωπαϊκές αγορές, πάει αντικειμενικά παρα πολύ καλα?
Το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της Seat νομίζω πως δεν είναι τόσο απαγορευτικό, την στιγμή μάλιστα που εμένα προσωπικά σε αντιπροσωπεία της Seat, μου φάνηκαν ιδιαίτερα ευέλικτοι.
Οι κριτικές του αυτοκινήτου σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλές και ου φαίνονταί πολύ παράξενες οι 110 πωλήσεις του το 2017 στην Ελληνική αγορά...Απο που προκύπτει ότι στις Ευρωπαικες αγορές πάει αντικειμενικά πάρα πολύ καλά? Ούτε στην Ευρώπη έχει καλές πωλήσεις
-
Καλησπέρα σε όλους.
Οι κριτικές του αυτοκινήτου σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλές και ου φαίνονταί πολύ παράξενες οι 110 πωλήσεις του το 2017 στην Ελληνική αγορά...Η τιμολογιακή πολιτική στη seat για ateca και arona προσωπικά δεν είναι και η καλύτερη. Γενικά πιστεύω πως τιμολογούν όπως θέλουν χωρίς να ρίχνουν μια ματιά στον ανταγωνισμό και μόλις βγει ο αντίστοιχος ανταγωνισμός από το group vag, ρίχνουν τις τιμές. Κλασσικό παράδειγμα, το ibiza cupra. Όταν είχε πρωτοβγεί κόστιζε 22+. Με το που βγήκε το Polo gti και κόστιζε 20, το cupra έπεσε στα 18-19.
Το ateca είναι ακριβό. 25.500+ που ζητάει το θεωρώ άστοχο ποσό. Είναι πολλά. Θα έπρεπε να έχει μια τιμή πιο κοντά στο qashqai (μη σου πω και λιγότερο) για να γίνει κάπως ανταγωνιστικό. Δεν προσφέρει και κάτι ιδιαίτερο για τα λεφτά που ζητάει, υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε αυτό το budget.
Παρομοίως και το arona. Βασικά, έλεος. Είναι ένα υπερυψωμένο ibiza και θέλει 4 χιλιάρικα παραπάνω.
Ίσως τα νέα skoda karoq και vw t-roc τους πείσουν να ξανακοιτάξουν λίγο τις τιμές τους..
-
Μην λέτε τέτοια για το Αρόνα με τους τεράστιους χώρους...
Γιατί ζορίζονται κάποιοι που έχουν γράψει διθυράμβους για το αμάξι...
-
Το αμάξι αυτό για τη κατηγορια του έχει καλούς χώρους και είναι συνολικά πολύ καλό.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Έτυχε στην δουλειά να παρκάρει ένα ARONA δίπλα στο duster μου. Σαν μέγεθος πολύ κοντινό και ίσως ελάχιστα μικρότερο από το dacia. Ομορφο αμαξάκι με απέριττες σχεδιαστικά γραμμές. Από εκεί και μετά νομίζω πως βασικοί του ανταγωνιστές πρέπει να είναι τα 2008 , captur, κλπ. Με καλή τιμολογιακή πολιτική θα μπορούσε να 'χτυπήσει' καλά νούμερα σε σχετικά συντηρητικό αγοραστικό κοινό. Συνολικά πιστεύω θα είναι πολύ καλό ενώ βάσει των εμπειριών μου από την seat θεωρώ πως μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα σε σπορ οδική συμπεριφορά οχήματα της κατηγορίας του.
-
Είναι πολύ στενότερο από Καπτούρ , 2008 , Αιρκρος , Στόνικ . Ιδιαίτερα στο πλάτος . Ηταν το πρώτο αμάξι που ο δεξιός μου ώμος ακουμπούσε στο κάθισμα του συνοδηγού.... Ενώ ο αριστερός εμπόδιζε την πόρτα να κλείσει...
-
Καλησπέρα σε όλους.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως δικαιολογούνται οι τόσο χαμηλές πωλήσεις του Seat Ateca στην Ελληνική αγορά, από την στιγμή που στις Ευρωπαϊκές αγορές, πάει αντικειμενικά παρα πολύ καλα?Γνώμη μου είναι ότι είναι καθαρά θέμα τιμής. Προσωπικά και επειδή όταν έψαχνα για αυτοκίνητο η Ford & Seat (στην Βελμάρ) είναι ουσιαστικά ίδια έκθεση, είδα και το Ateca και το οδήγησα για λίγο. Το απέρριψα αμέσως για τους εξής λόγους:
- Κακή άνεση, με χτύπημα (ειδικά για τους πίσω επιβάτες) και κοπάνημα σε μεγάλες εγκάρσιες ανωμαλίες από τον πίσω άξονα.
- Αδιάφορο (και σκοτεινό για εμένα) εσωτερικό.
- Με ίδιο εξοπλισμό με το Kuga και με τον 1.00αρη κινητήρα έβγαινε αρκετά πιο ακριβό (με τον 1.400 απλά δεν υπήρχε σύγκριση τιμών).
- Δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο να με τραβήξει.
-
Και εγώ αυτό έχω διαβάσει, ότι έχει καλή συμπεριφορά για SUV, αλλά ότι χάνει σε άνεση. Αισθητικά μέσα έξω είναι πράγματι γκρίζο και αδιάφορο...
SUV/Crossovers Forum