-
481 είναι με tyrefit. 420 με μίνι ρεζερβα
-
Πάντως και οι δύο εκδοχές δεν ενδείκνυνται για σοβαρό ή έστω ελαφρύ offroading. Δεν μπορεί δηλαδή να ξεκινήσεις μια εκτός δρόμου διαδρομή δίχως να έχεις έστω ένα σοβαρό ελαστικό - κανονική ρεζέρβα. Στη λογική αυτή ναι ο χώρος τον αποσκευών του αυτοκινήτου είναι κάτω του μέσου όρου. Από την άλλη τα περισσότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας είτε δεν πρόκειται να πατήσουν χώμα ή τόσο ελάχιστα και περιστασιακά ως εκεί που θα έφτανε άνετα η οδική βοήθεια.
Αναφέρομαι στο σχόλιο του river. -
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
481 είναι με tyrefit. 420 με μίνι ρεζερβαΑκριβώς αυτό!
Το πόσο χώρο χρειάζεται ο καθένας είναι ίσως και υποκειμενικό, εφόσον οι ανάγκες του καθενός ποικίλουν. Εμένα έχουν υπάρξει και ταξίδια που η Χ1 μου έχει φτάσει εντελώς οριακά, με 4 ενήλικες και δύο παιδιά στο αμάξι και το πορτ παγκάζ αξιοποιημένο μέχρι τελευταίου χιλιοστού! Ιδίως ο κρυφός χώρος κάτω από το πάτωμα του πορτ παγκάζ είναι σωτήριος εφόσον οι πιο μεγάλες βαλίτσες τοποθετούνται όρθιες αφήνοντας χώρο και για όλα τα υπόλοιπα.
Τα 420 λίτρα της GLA και τα 430 του QQ αποτέλεσαν για μένα τον ένα από τους πιο βασικούς λόγους, για να τα απορρίψω τελικά. Η καμπίνα της GLA μου έβγαζε επίσης αίσθηση κλεισούρας - όπως και του Q3 - ενώ τότε που κοίταζα και οι τιμές της για τους πιο δυνατούς κινητήρες ήταν αρκετά ψηλά -
Τα κροσόβερ δεν είναι πάντα στην λογική του εκτός δρόμου . Αλλά και η έννοια του εκτός δρόμου είναι εντελώς διαφορετική στις διάφορες χώρες . Σε κάποιες μπορεί να είναι εύκολο να πατήσεις σε χώμα που είναι σχετικά μαλακό , ενώ εδώ υπάρχουν χώματα με φυτεμένες πέτρες που θα αφήσεις τα λαστιχάκια σου πριν το καταλάβεις .
Οπότε κροσόβερ που στρίβουν , αλλά με ασφάλτινα λάστιχα που θα τα πάμε ? Και τα κλαδιά θα τα αφήσουμε να γδάρουν το ακριβό μας χρώμα ?
Στην πράξη λοιπόν τα κροσόβερ των κατηγοριών Β και Γ , μπορούν να μας δώσουν μεγαλύτερους χώρους σε μικρότερο μήκος και πιο άνετο ταξίδεμα , αλλά με χαμηλότερες ταχύτητες , που όμως υπερβαίνουν χαλαρά τις νόμιμες .
Αυτός είναι ο λόγος που τα τετρακίνητα μας τελειώνουν . Οταν μόλις το 6-7 % των υποψηφίων αγοραστών κροσόβερ σε παγκόσμιο επίπεδο , ενδιαφέρονται για τετρακίνηση , είναι σίγουρο ότι τα τετρακίνητα θα τελειώνουν και θα αρχίσουν να υπάρχουν μόνο τα γκρίπ και τα υβριδικά .
Την gla την είδα πριν 2 χρόνια , όταν ένα φιλικό fashion victim ζευγάρι έψαχνε αμάξι . Απ΄έξω είναι ωραία , αλλά μέσα μου φάνηκε πολύ φτηνή . Ιδιαίτερα όταν πέρναγες εύκολα τα 30000 , έχοντας τα 109 της Ρενώ κάτω από το καπό .
Είδαμε και το Q3 . Ωραίο ήταν , αλλά ντίζελ είχε μόνο δίλιτρο και έτσι αποκλείστηκε . Αλλά το εσωτερικό του ήταν ανώτερο της Μέρκ και βέβαια και πολύ πιο άνετο σε χώρους .
Τελικά κατέληξαν σε κάντρυμαν , είχαν και μίνι πριν , αλλά και εγώ θεωρούσα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή . Βέβαια το πήραν με καλή έκπτωση στα 24000 και όπως και το προηγούμενο τους έβγαλε τα θεματάκια του . Ευτυχώς μέχρι τώρα μετά από μάχες τα πέρασαν εγγύηση .
Το κάντρυμαν για το μέγεθος του έχει καλούς χώρους , αλλά έχει άλλα θέματα άνεσης , τα οποία δεν ενοχλούν όλους .
-
Το countryman στην Πολωνία φτιάχνεται; Αν είναι έτσι ευτυχώς γιατί πολλά άσχημα διαβάζω για Αγγλία μεριά...
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
481 είναι με tyrefit. 420 με μίνι ρεζερβαΤο δικό μου έχει το κιτ επισκευής οπότε και τον ικανοποιητικό χώρο αποσκευών. Νομίζω βέβαια, στην Ελλάδα, πρέπει να είχαν όλα το κιτ. Έχει το διπλό πάτωμα.
Νίκος
Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το countryman στην Πολωνία φτιάχνεται; Αν είναι έτσι ευτυχώς γιατί πολλά άσχημα διαβάζω για Αγγλία μεριά...Στην Αγγλία, όπως όλα τα Μινι. Το Countryman υστερεί πάρα πολύ στο θέμα της άνεσης (ανάρτησης) και ποιότητας κύλισης.
-
Αυτό είναι μεγάλο καραγκιοζλίκη με τις εταιρείες και τις δοκιμές των περιοδικών που δεν αναφέρουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ αν η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών περιλαμβάνει κανονική ρεζέρβα, ανάγκης ή κιτ επισκευής. Ειδικά στα συγκριτικά των περισσότερων περιοδικών σπάνια το αναφέρουν.
Θυμάμαι στο Focus αν άκουγες την τιμή με το κιτ επισκευής, τον έβρισκες ικανοποιητικό, όταν μάθαινες πόσος απομένει αν τοποθετήσεις ρεζέρβα, καταλάβαινες πως αντιστοιχούσε σε χώρο αποσκευών από supermini.
Ειδικά τώρα που άρχισαν να προστίθενται στον εξοπλισμό και τα συρόμενα πίσω καθίσματα το πράγμα ξεφεύγει εντελώς.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αυτό είναι μεγάλο καραγκιοζλίκη με τις εταιρείες και τις δοκιμές των περιοδικών που δεν αναφέρουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ αν η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών περιλαμβάνει κανονική ρεζέρβα, ανάγκης ή κιτ επισκευής. Ειδικά στα συγκριτικά των περισσότερων περιοδικών σπάνια το αναφέρουν.Θυμάμαι στο Focus αν άκουγες την τιμή με το κιτ επισκευής, τον έβρισκες ικανοποιητικό, όταν μάθαινες πόσος απομένει αν τοποθετήσεις ρεζέρβα, καταλάβαινες πως αντιστοιχούσε σε χώρο αποσκευών από supermini.
Ειδικά τώρα που άρχισαν να προστίθενται στον εξοπλισμό και τα συρόμενα πίσω καθίσματα το πράγμα ξεφεύγει εντελώς.
+1
Πάντως,είναι και μερικά αμάξια που αντικαθιστώντας το κιτ επισκευής έστω και με ρεζέρβα ανάγκης (όχι κανονική),ο χώρος αποσκευών παραμένει ο ίδιος π.χ. Scross -
Axel, panormus συμφωνούμε απόλυτα. Φάνη δίκιο έχεις για το στήσιμο του countryman, μήπως όμως εκτός του νησιού αυτό και κάποιο άλλο φτιάχνονται κάπου αλλού; Νομίζω κάπου το είχα διαβάσει... Φυσικά παίζει να κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φάνη δίκιο έχεις για το στήσιμο του countryman, μήπως όμως εκτός του νησιού αυτό και κάποιο άλλο φτιάχνονται κάπου αλλού; Νομίζω κάπου το είχα διαβάσει... Φυσικά παίζει να κάνω λάθος.Δίκιο έχεις Σπύρο! Δικό μου λάθος (είχα στο μυαλό μου το κανονικό Μινι) και μπερδεύτηκα γιατί σίγουρα δεν είναι Πολωνία (που έχει εργοστάσιο η Fiat). Αυστρία η 1η γενιά Countryman και Ολλανδία η 2η.
-
Για τους χώρους αποσκευών η κάθε εταιρεια αναφέρει οτι θέλει και δε συγκρίνονται παντα τα νούμερα. Πρεπει ο υποψήφιος αγοραστης να κρίνει με το μάτι ο ίδιος. Για παράδειγμα στο ελληνικό φυλλάδιο του audi q2 αναφέρει 405 λίτρα για το δικινητο και 355 λίτρα για το quattro, με την υποσημείωση οτι ' οι τεχνικές προδιαγραφές αναφέρονται σε ενα βασικό όχημα χωρίς τροποποιησεις για την εκάστοτε χώρα και επιλεγμένο προαιρετικό εξοπλισμό' οποτε το 405 παει λογικά σε χώρο αποσκευών με tirefit ή στην καλύτερη με ρεζέρβα ανάγκης. Εγώ που το έχω δει σε σχέση με τα 408 λίτρα του duster 4x4 καμια σχέση γιατί του duster είναι η χωρητικότητα 408 που απομενει εχοντας την κανονική ρεζερβα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εξαρταται την εκδοση. Σε M Σπορτ με την εκτεταμενη οθονη στο ταμπλω και την 8.8 οθονη στο κεντρο το εσωτερικο της Χ1 ειναι στα κορυφαια της αγορα και πολυ καλυτερο απο του 3008. Και ποιοτικα ειναι κορυφαιο στις μικρες κατηγοριες.
Σε ποια εκτεταμενη οθονη αναφερεσαι?,υπαρχει καποια φωτογραφια πως ειναι?
-
Απλό
Εκτεταμένο
-
Θα παίξουμε το 'βρείτε την διαφορά' βραδιάτικα.....
-
Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε ο άλλος όταν έλεγε ότι τα όργανα είναι αναλογικά και του θύμισαν Audi 30ετίας
Η αλήθεια είναι πως μια οθονίτσα στο κέντρο μπορούσαν να την βάλουν -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε ο άλλος όταν έλεγε ότι τα όργανα είναι αναλογικά και του θύμισαν Audi 30ετίας
Η αλήθεια είναι πως μια οθονίτσα στο κέντρο μπορούσαν να την βάλουνΈχουν μία μικρούλα που δείχνει τη θερμοκρασία
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Λοιπόν, θέλω τη βοήθειά σας. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχω κλείσει αυτοκίνητο. Είμαι μεταξύ 2 (άλλες επιλογές απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους):
Opel Grandland X 1.2 Turbo Petrol 130 HP, 230 Nm, Auto6 XPlore ---> 26.800
Skoda Karoq 1.5 TSI 150 HP, 250 Nm, DSG7 Ambition ---> 27.900To Opel είναι σαφώς πιο καλά εξοπλισμένο:
- Traffic Sign Recognition
- Lane Assist
- High beam auto lights
- Navi
- 18' ζάντες (16' το Skoda)
και πρόσθεσα Πακέτο με:
- Κάμερα οπισθοπορείας
- Blind Spot detection
- Park Assist 360o
Κοινό εξοπλισμό έχουν (με κάποια πρόσθετα στο Karoq):
- Cruise control
- Αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος/πίσω
- Διζωνικό clima
- Καθρέφτες θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι (το Opel και με puddle light)
- 8' οθόνη
- Φώτα ημέρας Led
- Πίσω φώτα Led
- Αισθητήρες φωτεινότητας και βροχής
Οι τιμές ίσως πέσουν ακόμα λίγο ή δοθεί κάποιο δωράκι.
Εσείς τι θα διαλέγατε? To Full εξοπλισμένο Opel ή με ένα χιλιάρικο πάνω το λιγότερο εξοπλισμένο Skoda?
O 1.2 του Grandland ικανοποιεί σε όσα reviews διάβασα.
Και τα δύο εσωτερικά με ικανοποιούν. Ευρύχωρα, φαίνονται στιβαρά και στο Opel που έκατσα πραγματικά δεν το περίμενα. Στο Karoq το περίμενα. Αναμένω μέσα στην εβδομάδα το Grandland για test drive.Απαραίτητη προϋπόθεση των εξοπλισμών που ανέφερα, το απλό χρώμα. Αλλιώς χάνονται αρκετά από αυτά. Λέτε να υπάρχει πρόβλημα ποιότητας με το απλό χρώμα? Ξέρει κανείς ή έχει αγοράσει κανείς? Έχω κλειστό γκαράζ.
Ευχαριστώ!
-
Το Karoq αξίζει μόνο στον 1.0 TSI, όλα τα υπόλοιπα είναι λάθος επιλογές κατά τη γνώμη μου . Επίσης η έκδοση που αναφέρεις έχει τιμή καταλόγου 26500 πως πήγε 27900 ? Εγώ θα έπαιρνα τον 1.0 TSI DSG με 21900 που είναι πολύ vfm .
Αν ήταν να φτάσω στα 28000 θα έδινα 30000 και θα έπαιρνα το Tiguan που είναι 2-3 κλάσεις ομορφότερο και ποιοτικότερο .
Για το opel όπως είδες ούτε καν σχολίασα...
-
Παρε και το karoq αλλα κανε μια χαρη στον εαυτο σου και μη παρεις το DSG7. Ακομα βγαζει θεματα και δε τα βγαζω απο το μυαλο μου, το βλεπω γυρω μου συχνοτατα δυστυχως.
SUV/Crossovers Forum