-
Ε ναι σε τέτοια μη εμπορικά πια αμάξια δεν έχει νόημα να πηγαίνεις για ανταλλαγή. Μόνο σε ιδιώτη θα τα δωσεις σε μη εξευτελιστική τιμή.
Στις εμποριες δεν ρωτάς καν γιατί θα εκνευριστείς. Στο Θεοχαράκη που είχα ρωτήσει μου είχαν πει στα 4000 ευρώ όσο αγόραζαν και τα δικά τους xtrail. Με λίγο υπομονή το έδωσα 9500. -
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Γ
.
Ως παροχή σε στέλεχος είναι σεξ (φίλος μεγαλοστέλεχος με την 25d ψάχνεται να τη δώσει γιατί του κοστίζει 5000 ευρώ σε φόρο ετησίως)
Μόνο σε ιδιωτικά deals με τελευταία μεγάλη δόση ίσως να αξίζει αν υπάρχει η δυνατότητα ανα 4-5 αλλαγής οχήματος (κάτι που θα το σκεφτώ σε επόμενη αγορά)Τα γραφικά περι κλειδιού που ξαναδιάβασα δεν τα σχολιάζω περαιτέρω. Γραφικά όπως αυτός που τα γράφει.
Αδερφέ το στέλεχος σε ατομικό επίπεδο τον πίνει, η εταιρία όμως που παρέχει τέτοια παροχή σε είδος ευνοείται και φορολογικά και ασφαλιστικά.
Έαν υπολογίσεις και το κέρδος που έχει η leasing εταιρεία καταλαβαίνεις γιατί βγαίνουν και τα πουλάνε ενεργητικά σε HR τμήματα εταιρειών. Parking εταιρίας που είχε παραδοσιακά αυτοκίνητα του VW group , μέσα σε ένα χρόνο γέμισε με GLA & X1. Για αυτούς που θα γκρινιάξουν υπάρχει η έτοιμη λύση με ΛΤΠΦ κάτω από τα 25.000 (έτοιμα config), εκει να δεις τι βγάζει η leasing.Ναι το σύστημα βγάζει τρελα κέρδη από την όλη φάση και γι αυτό τα προωθούν. Απλά ο φίλος είχε πάρει μεγάλη έκδοση και πλέον δεν τον βολεύει καθόλου ειδικά αν αναλογιστείς ότι το ενοίκιο που πληρώνει η εταιρεία μπορεί να το πάρει στα χέρια ως μισθό.
Ολα τα στελέχη πλέον ή συνεχίσουν να τα σκάνε χοντρά ή θα τα αγοράσουν. Το εν λόγω 25d του το δίνουν γύρω στα 38 χιλιάρικα.
Δεδομένου ότι τιμη καταλόγου για το ιδιο αμάξι είναι 53000 (άρα 48; με έκπτωση αν έχεις κασέρι) μάλλον τον συμφέρει να το πάρει ο ιδιος ή να βρει κάποιον να τον πάει απευθείας στη εταιρεία leasing να το πάρει απευθείας.
Είναι τέτοιο το αμάξι που αν δεν είχα πάρει πρόσφατα το δικό μου θα το αγόραζα εγώ.
Ήδη βασικά το σκέφτομαι γιατί μιλάμε για 231 άλογα, xdrive και 8αρι αυτόματο σε κάτω από 40Κ .... και τον άνθρωπο το ξέρω. Κάτι μαζέματα γύρω γύρω θέλει που θα τα φτιάξει πριν το δώσει και ένα βιολογικό μέσα !!!!
Πλάκα πλάκα θα ήθελε κανεις την 18i μου ; [emoji1] -
Στέφανε, ΠΑΡΤΟ
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Γ
.
Ως παροχή σε στέλεχος είναι σεξ (φίλος μεγαλοστέλεχος με την 25d ψάχνεται να τη δώσει γιατί του κοστίζει 5000 ευρώ σε φόρο ετησίως)
Μόνο σε ιδιωτικά deals με τελευταία μεγάλη δόση ίσως να αξίζει αν υπάρχει η δυνατότητα ανα 4-5 αλλαγής οχήματος (κάτι που θα το σκεφτώ σε επόμενη αγορά)Τα γραφικά περι κλειδιού που ξαναδιάβασα δεν τα σχολιάζω περαιτέρω. Γραφικά όπως αυτός που τα γράφει.
Αδερφέ το στέλεχος σε ατομικό επίπεδο τον πίνει, η εταιρία όμως που παρέχει τέτοια παροχή σε είδος ευνοείται και φορολογικά και ασφαλιστικά.
Έαν υπολογίσεις και το κέρδος που έχει η leasing εταιρεία καταλαβαίνεις γιατί βγαίνουν και τα πουλάνε ενεργητικά σε HR τμήματα εταιρειών. Parking εταιρίας που είχε παραδοσιακά αυτοκίνητα του VW group , μέσα σε ένα χρόνο γέμισε με GLA & X1. Για αυτούς που θα γκρινιάξουν υπάρχει η έτοιμη λύση με ΛΤΠΦ κάτω από τα 25.000 (έτοιμα config), εκει να δεις τι βγάζει η leasing.Ναι το σύστημα βγάζει τρελα κέρδη από την όλη φάση και γι αυτό τα προωθούν. Απλά ο φίλος είχε πάρει μεγάλη έκδοση και πλέον δεν τον βολεύει καθόλου ειδικά αν αναλογιστείς ότι το ενοίκιο που πληρώνει η εταιρεία μπορεί να το πάρει στα χέρια ως μισθό.
Ολα τα στελέχη πλέον ή συνεχίσουν να τα σκάνε χοντρά ή θα τα αγοράσουν. Το εν λόγω 25d του το δίνουν γύρω στα 38 χιλιάρικα.
Δεδομένου ότι τιμη καταλόγου για το ιδιο αμάξι είναι 53000 (άρα 48; με έκπτωση αν έχεις κασέρι) μάλλον τον συμφέρει να το πάρει ο ιδιος ή να βρει κάποιον να τον πάει απευθείας στη εταιρεία leasing να το πάρει απευθείας.
Είναι τέτοιο το αμάξι που αν δεν είχα πάρει πρόσφατα το δικό μου θα το αγόραζα εγώ.
Ήδη βασικά το σκέφτομαι γιατί μιλάμε για 231 άλογα, xdrive και 8αρι αυτόματο σε κάτω από 40Κ .... και τον άνθρωπο το ξέρω. Κάτι μαζέματα γύρω γύρω θέλει που θα τα φτιάξει πριν το δώσει και ένα βιολογικό μέσα !!!!
Πλάκα πλάκα θα ήθελε κανεις την 18i μου ; [emoji1]Γιατι αυτοκινητο μιλάμε?Και γιατι δεν μας λές εμάς
Πόσο κατω της αρχικής τιμής αγοράζει μια εταιρία leasing ενα αυτοκίνητο πχ απο την BMW?Ενα Χ1 πχ Line 1.5? -
Ο φίλος δίνει την xdrive 25d, advantage απλού λευκου χρώματος με 21000 χιλιόμετρα, αγορά αρχές 2016 στα 37-38Κ
Η δική μου είναι Sdrive 18i αυτόματη xline με 5500 χιλιόμετρα και αγορά 2/2017 με 4 χρόνια εγγύηση. -
Όχι ρε παιδιά. Δε λέω ότι έπρεπε μα πάρω τρέλα λεφτά. Λέω για τον τρόπο αντιμετώπισης και απαξίωσης ενός μοντέλου που συνεχίζουν να το πουλάνε. Στη Skoda το σερβίρανε πολύ πιο όμορφα και δώσανε μία αξιοπρεπή τιμή, ασχέτως περίμενα να το πουλήσω και εγώ σε ιδιώτη. Στην Toyota απαξίωσαν να μου δώσουν καν τιμή. Δεν ήθελαν καν να ασχοληθούν, ας αλλάξουμε στα γρήγορα συζήτηση με αυτόν τον περίεργο που ήρθε και θέλει να ξαναπάρει Toyota. . . Αυτό ήταν για εμένα το φάουλ. Δεν θελανε να ασχοληθούν
-
Ο φίλος δίνει την xdrive 25d, advantage απλού λευκου χρώματος με 21000 χιλιόμετρα, αγορά αρχές 2016 στα 37-38Κ
Η δική μου είναι Sdrive 18i αυτόματη xline με 5500 χιλιόμετρα και αγορά 2/2017 με 4 χρόνια εγγύηση.Εσυ ποσό;[emoji12]και γιατί την πουλάς;Για την Χ drive?Μου θυμίζεις τον φίλο μου που μου λέει να περιμένω να πάρω την Χ3;
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Η δική μου είναι Sdrive 18i αυτόματη xline με 5500 χιλιόμετρα και αγορά 2/2017 με 4 χρόνια εγγύηση.Εσυ ποσό;[emoji12]και γιατί την πουλάς;Για την Χ drive?Μου θυμίζεις τον φίλο μου που μου λέει να περιμένω να πάρω την Χ3;
Sent from my iPhone using TapatalkΔεν είπα ότι την πουλάω ακόμα αλλά πραγματικά 37-38 χιλιάρικα για την τετρακίνητη πετρέλαιο με τους 231 ίππους το λες και ευκαιρία (σκεφτείτε ποσο την είχε πάρει τότε η εταιρεία leasing) όποτε εύλογα περνάει από το μυαλό μου το upgrade!
Άλλωστε δεν έχω κανένα θέμα με τη δικη μου είναι ένα αμάξι με φοβερό πάτημα, οποτε κάθε ίππος περισσότερος πάντα είναι ευπρόσδεκτος! -
Η δική μου είναι Sdrive 18i αυτόματη xline με 5500 χιλιόμετρα και αγορά 2/2017 με 4 χρόνια εγγύηση.Προφανώς ευκαιρία μεγάλη!
Αν δεν είχα ήδη την 20d θα την επαιρνα με κλειστά τα μάτια!! -
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Όχι ρε παιδιά. Δε λέω ότι έπρεπε μα πάρω τρέλα λεφτά. Λέω για τον τρόπο αντιμετώπισης και απαξίωσης ενός μοντέλου που συνεχίζουν να το πουλάνε. Στη Skoda το σερβίρανε πολύ πιο όμορφα και δώσανε μία αξιοπρεπή τιμή, ασχέτως περίμενα να το πουλήσω και εγώ σε ιδιώτη. Στην Toyota απαξίωσαν να μου δώσουν καν τιμή. Δεν ήθελαν καν να ασχοληθούν, ας αλλάξουμε στα γρήγορα συζήτηση με αυτόν τον περίεργο που ήρθε και θέλει να ξαναπάρει Toyota. . . Αυτό ήταν για εμένα το φάουλ. Δεν θελανε να ασχοληθούνΟμοιοπαθών! Καλύτερα που δεν πήρες τιμή, εκεί να δεις απαξίωση. Μπορεί να τους πετούσες και κανα χοντρό.
Ψάχνομαι τώρα για νέο και έχω ένα scirocco. Περιποιημένο, με φθορές μόνο αυτές που αναλογούν στα 6 του χρόνια.
Μου λένε: 'Φιλικά και επειδή θα πάρεις αμάξι από εμάς, 7500 και δώρο πίσω αισθητήρες'
Την έκανα με ελαφρά εννοείται..
-
Μην το παίρνετε προσωπικά, σε όποια αντιπροσωπεία και να τους πεις για μεταχειρισμένο θα δώσουν αστεία προσφορά, εκτός και αν δεν δώσουν και καθόλου προσφορά.
-
Και είναι ψιλολογικό γιατί και το κέρδος από την πώληση του καινούριου δεν είναι πολύ μεγάλο. Οπότε δεν έχουν καμία διάθεση να φορτωθούν ένα μη εμπορικό αυτοκίνητο για άγνωστο χρονικό διάστημα. Αν το αυτοκίνητο προς ανταλλαγή είναι σχετικά εμπορικό θα στο πάρουν αλλά τουλάχιστον 2 χιλιάρικα κάτω από την τιμή που μπορείς να το πουλήσεις μόνος σου σε ιδιώτη. Οπότε βάζεις αγγελία, οπλίζεσαι με υπομονή και το πουλάς μόνος.
-
Γνωστός μου με QQ 1.5d τριετίας, ψιλοψήνεται εδώ και καιρό για την Χ1, οπότε τις προάλλες πήγε για να την δει και να πάρει προσφορά. Για την 1.5 βενζίνης του έδωσαν αρχική τιμή στα 37 χιλιάρικα, ενώ του είπαν ότι λόγω τριτεκνίας παίζει έκπτωση 7.000€, οπότε τελική στα 30 χιλιάρικα. Το QQ του το αγοράζουν με 12 χιλιάρικα.
Η φάση είναι πως ενώ ξετρελάθηκε με την εξωτερική εμφάνιση, ξενέρωσε πολύ με το εσωτερικό το οποίο του φάνηκε πολύ φτωχό για τα λεφτά του. Μιας και η αντιπροσωπεία είχε και Peugeot μάλιστα, μπήκε και στο 3008 το οποίο του φάνηκε η μέρα με την νύχτα σε σχέση με την Χ1. Χαρακτηριστικά μου έλεγε πως το καντράν της Χ1 του θύμισε το Audi που είχε ο πατέρας του πριν 30 χρόνια
Δεν έχω μπει στην Χ1, αλλά η αλήθεια είναι πως και εγώ όταν είχα μπει στην 116 φίλου πρώτη φορά, μου είχε φανεί πολύ μουντή και φτωχή σε σχέση με τις προσδοκίες που είχα. Ίσως τελικα πέρα από τον σχεδιασμό, να μην είναι τόσο το τι έχει ένα αυτοκίνητο, όσο οι προσδοκίες που έχεις από αυτό. Άλλες απαιτήσεις έχεις από ένα Nissan, άλλες από μια BMW -
Οπως ακριβως τα λεει ο φιλος σου ειναι. Το ιδιο ειχα διαπιστωσει κι εγω με το καντραν ιδιως στη 3αρα και το χα σχολιασει. Υπαρχει μεγαλη διαφορα με τη giulia π.χ. σε αρκετα σημεια του εσωτερικου γενικοτερα. Κατι ομως πρεπει να κανει και η bmw με τα καντραν πια, ειναι αστεια...
Βεβαια νταξ και το 3008 ειναι το κορυφαιο της κατηγοριας στο τομεα εσωτερικο, δεν ειναι δικαιο. -
Απλά επειδή η έκθεση ήταν BMW - Peugeot, η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη.
-
Διαφορετικα κριτήρια έχει ο καθένας.
Το ταμπλό της Χ1 είναι ένα απλό κλασικό ταμπλό. Υπό κάποιες εξοπλιστικές προθήκες γίνεται λίγο πιο ενδιαφέρον καθως μεγαλώνει ο χώρος των γραφικών.
Δεδομένου ότι τα μισά και πλέον της κατηγορίας έχουν κάποια οθόνη στο σημείο αυτό η σύγκριση δεν αποβαίνει υπέρ της Χ1.
Ωστόσο ο καθένας κάνει τις επιλογές του βάσει των δικών του θέλω. -
Οχι βρε συ του άουντι πριν 30 χρόνια ....
Της 315 πριν 30 χρόνια ...Πέρα από την πλακίτσα γιατί κάποιοι θυμώνουν , η ουσία είναι ότι αυτή είναι η λογική των Γερμανών . Δεν αλλάζουν σχήματα γιατί το κοινό τους αυτό θέλει . Αν και η μέρκ γενικά ψάχνεται περισσότερο σε σχέση με τους άλλους δύο και βγάζει ομορφότερα αμάξια ανά καιρούς .
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Γνωστός μου με QQ 1.5d τριετίας, ψιλοψήνεται εδώ και καιρό για την Χ1, οπότε τις προάλλες πήγε για να την δει και να πάρει προσφορά. Για την 1.5 βενζίνης του έδωσαν αρχική τιμή στα 37 χιλιάρικα, ενώ του είπαν ότι λόγω τριτεκνίας παίζει έκπτωση 7.000€, οπότε τελική στα 30 χιλιάρικα. Το QQ του το αγοράζουν με 12 χιλιάρικα.
Η φάση είναι πως ενώ ξετρελάθηκε με την εξωτερική εμφάνιση, ξενέρωσε πολύ με το εσωτερικό το οποίο του φάνηκε πολύ φτωχό για τα λεφτά του. Μιας και η αντιπροσωπεία είχε και Peugeot μάλιστα, μπήκε και στο 3008 το οποίο του φάνηκε η μέρα με την νύχτα σε σχέση με την Χ1. Χαρακτηριστικά μου έλεγε πως το καντράν της Χ1 του θύμισε το Audi που είχε ο πατέρας του πριν 30 χρόνια
Δεν έχω μπει στην Χ1, αλλά η αλήθεια είναι πως και εγώ όταν είχα μπει στην 116 φίλου πρώτη φορά, μου είχε φανεί πολύ μουντή και φτωχή σε σχέση με τις προσδοκίες που είχα. Ίσως τελικα πέρα από τον σχεδιασμό, να μην είναι τόσο το τι έχει ένα αυτοκίνητο, όσο οι προσδοκίες που έχεις από αυτό. Άλλες απαιτήσεις έχεις από ένα Nissan, άλλες από μια BMWΙσχύει ότι από άποψη **σχεδίασης **το ταμπλό της bmw είναι πολύ πιο λιτό σε σχέση με άλλα της κατηγορίας! Ούτε εμένα με αφήνει ικανοποιημένο αυτό που βλέπω σε σχέση με το πολύ πιο όμορφο του 3008!
Αλλά από άποψη **υλικών **η καμπίνα της Χ1 δεν υπολείπεται σε σχέση με κανένα από τα παραπάνω, ίσως μόνο η GLA να έχει καλύτερα υλικά. Και η Χ1 έχει ορισμένα χαμηλότερης ποιότητας πλαστικά στα χαμηλά σημεία, αλλά συνολικά είναι ανώτερη σε υλικά από όλα της κατηγορίας (εξαίρεση η GLA ξαναγράφω) -
Απλώς όμως το ταμπλό της BMW γενικά φωτιά δεν έβαζε ποτέ στην αγορά. Όλα είναι σπαρτιάτικα, απλά και λειτουργικά. Αυτή είναι η BMW και έχει το κοινό της. Διασφαλίζει βέβαια ότι διαχρονικά αντέχει περισσότερο από κάποια αλλά φουτουριστικά
-
Sent from my iPhone using TapatalkΔεν είπα ότι την πουλάω ακόμα αλλά πραγματικά 37-38 χιλιάρικα για την τετρακίνητη πετρέλαιο με τους 231 ίππους το λες και ευκαιρία (σκεφτείτε ποσο την είχε πάρει τότε η εταιρεία leasing) όποτε εύλογα περνάει από το μυαλό μου το upgrade!
Άλλωστε δεν έχω κανένα θέμα με τη δικη μου είναι ένα αμάξι με φοβερό πάτημα, οποτε κάθε ίππος περισσότερος πάντα είναι ευπρόσδεκτος!Tι εξοπλισμο και χρωμα εχει του φιλου? Λαβε υποψιν οτι ο 25δ κινητηρας εχει λαγκ. τον εχω κανει τεστ ντραιβ σε Χ5. Καλυτερος ο 20δ. Συμφωνω αν αντεχεις 2λιτρο εισαι σε αλλο επιπεδο με το 2λιτρο τετρακινητο 8αρι αυτοματο ντηζελ. Το εχω οδηγησει και μου αρεσε παρα πολυ.
επισης για καποιον που ψαχνει και το δικο σου αμαξι ειναι ευκαιρεια.
SUV/Crossovers Forum