-
Το Kuga είναι VfM στην έκδοση βενζίνης κυρίως με τα 22 χιλιάρικα. Στο πετρέλαιο θέλεις τουλάχιστον 26.000€, την στιγμή που αγοράζεις QQ, Kadjar, κλπ (σύντομα και το Karoq) με τιμή κάτω από 22.000€. Αν σκεφτούμε πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των πετρελαιοκίνητων ειδικά σε αυτή την κατηγορία, μου φαίνεται λογική η θέση του Kuga.
Με τις νέες τιμές του Kadjar (που είναι καλύτερες του QQ) και τον ερχομό του Karoq, θα έχουν φάση οι μάχες ανάμεσα στα 'αδελφάκια' QQ-Kadjar και Tiguan-Karoq.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το Kuga σημειώνει τεράστια άνοδο (3ο στις πωλήσεις του μήνα!), κάτι το οποίο είναι λογικό και αναμενόμενο (ούτε η Ford δεν θα το περίμενε).
Το 3008 συνεχίζει τις χαμηλές πωλήσεις.
Το Kadjar αναμενόμενα πάτος, ελπίζω να ανέβει λίγο τώρα που μείωσαν τις τιμές.
Το QQ απλά δεν έχει αντίπαλο (αν και η Χ1 πλησιάζει σε μηνιαίες πωλήσεις)!!
Το CHR, σχετικά καλά...εάν είχε περισσότερους χώρους πιστεύω ότι θα ήταν ακόμα πιο ψηλά!Πολύ καλές οι πωλήσεις του kuga αλλά προσωπικά θα το περίμενα να κοντράρεται με το QQ και όχι να πουλάει λιγότερο ανα μήνα από αμάξια 10+ χιλιάδων ακριβότερα.
Δεν έχει λογική να ξεκινάει από 22Κ και να πουλάει σχεδόν το 1/3 των μονάδων του άμεσου ανταγωνιστή του στην κατηγορία.
Τι στο καλό γίνεται με το QQ δεν καταλαβαίνω.
Που να ήταν και ποιοτικά σαν το kuga ας πούμε. Τι θα πουλούσε τότε ;Μην ξεχνάμε οτι το brand της Nissan μετράει πολύ για όσους έχουν μεγαλώσει την δεκαετία του 80.
Σκυλιά ελληνικής κατασκευής Nissan με τεράστια αξιοπιστία. Ειχε ένα αγοράσμένο ο πατέρας μου του 87 και δεν είχε βγάλει ουδεμια βλάβη εως το 2007 (από το 02 και μετά η χρήση ήταν αρκετά μικρή. Αυτό σκεφτόμουν κάθε φόρα που ο τεχνικός σύμβουλος στην vw με ρώταγε έαν χτύπαγα δυνατά την πορτα στο golf και έσπαγε ο γρίλλος. -
Πἠγα και το είδα το C3 aircross . Ωραίο είναι , αν και το είδα σε προκλητικό πορτοκαλί χρώμα . Είχε την πλούσια έκδοση με ηλιοροφή .
Εσωτερικά τα καθίσματα ωραία και οι χώροι ικανοποιητικοί . Επειδή εγώ προέρχομαι από μεγαλύτερα αυτοκίνητα , οπωσδήποτε μου φάνηκε κάπως στενόχωρο , αλλά νομίζω έχει μεγαλύτερους χώρους από τον ανταγωνισμό .
Το εσωτερικό έχει περισσότερα σκληρά πλαστικά από μαλακά , αλλά η συναρμογή φαίνεται καλή .
Περισσότερα στοιχεία και αναλυτικούς εξοπλισμούς θα έχει από εβδομάδα .
Εμαθα ότι έχουν κάποιες προσφορές στο απλό 3άρι ΗΒ .
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Μην ξεχνάμε οτι το brand της Nissan μετράει πολύ για όσους έχουν μεγαλώσει την δεκαετία του 80.
Σκυλιά ελληνικής κατασκευής Nissan με τεράστια αξιοπιστία. Ειχε ένα αγοράσμένο ο πατέρας μου του 87 και δεν είχε βγάλει ουδεμια βλάβη εως το 2007 (από το 02 και μετά η χρήση ήταν αρκετά μικρή. Αυτό σκεφτόμουν κάθε φόρα που ο τεχνικός σύμβουλος στην vw με ρώταγε έαν χτύπαγα δυνατά την πορτα στο golf και έσπαγε ο γρίλλος.Θεωρητικά ναι ειδικά σε άνω των 60, αλλα παρακάτω τι να πω ; όλοι ξέρουμε οτι εδώ και χρονια ειναι πια Ρενώ ενω και αυτο και το προηγούμενο ειναι η χαρά του DIY με τριξίματα, θορύβους και πολυ χέρι και μεράκι για να τα φέρουν στα ίσια.
Ασε που τελικά αν το σκεφτεί κανεις και θυμηθεί τι προβλήματα έβγαζαν τα ελληνικής κατασκευής δεν θα έλεγα οτι ειναι και Τογιότα ή χοντα σε αξιοπιστία η νισσαν.
Περισσοτερο πιστεύω ειναι η εμφάνιση και ο οικονομικός 1,5 κινητήρας.
Και εγω γι αυτά τα δυο το είχα παρει ασχετα που το υπόλοιπο καρπούζι βγήκε μάπα.
Και ναι οκ πουλάει ισως και απο κεκτημένη ταχύτητα αλλα εν ετει 2017 εχει γεμίσει προτάσεις ο ανταγωνισμός, θα έπρεπε να λειτουργεί και ανάποδα αυτο -
Εγώ ξέρω πολλούς που μπαίνουν σε Τουοτα ή νισσαν και παίρνουν ότι τους πλάσαρουν . Πόσοι νομίζετε ότι έχουν άποψη αυτοκινητιστική και οδηγική ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Εγώ ξέρω πολλούς που μπαίνουν σε Τουοτα ή νισσαν και παίρνουν ότι τους πλάσαρουν . Πόσοι νομίζετε ότι έχουν άποψη αυτοκινητιστική και οδηγική ;Σε αυτο εχεις απόλυτο δίκιο και μετράω και τον ευατο μου μεσα! Ακομα και σήμερα αν δεν είχα δοκιμασει τη bmw και προσφερόταν με ενα λιγο πιο προσιτό φορολογικά κινητήρα το rav εκει μαλλον θα κατέληγα (ή αν ειχε πιο άνεση πίσω το chr).
Αλλα για την Τογιότα να το πεις αυτο που γενικα εχει οπαδούς λόγω αξιοπιστίας και after sales.
Ποτε απέκτησε τέτοια φήμη η νισσαν; τι αλλο πουλάει τα τελευταία 10 χρονια εκτός απο QQ και καποια μαζεμένα micra σε rent a car κυρίως ; ή ηταν ποτε ο Θεοχαράκης συνώνυμος της εξυπηρέτησης και του καλού after sales ....
το μονο που μπορει να κουβαλάει η νισσαν ειναι μια vague αισθηση αξιοπιστίας επειδή ειναι δήθεν ιαπωνική εταιρεία.... κατι αλλο ειδικό για αυτήν δεν νομίζω, ειδικά κιολας με το Άγγλο γαλλικό Qashqai .... -
Πολύ καλές οι πωλήσεις του kuga αλλά προσωπικά θα το περίμενα να κοντράρεται με το QQ και όχι να πουλάει λιγότερο ανα μήνα από αμάξια 10+ χιλιάδων ακριβότερα.
Δεν έχει λογική να ξεκινάει από 22Κ και να πουλάει σχεδόν το 1/3 των μονάδων του άμεσου ανταγωνιστή του στην κατηγορία.
Που να ήταν και ποιοτικά σαν το kuga ας πούμε. Τι θα πουλούσε τότε ;Δεν πουλάει το 1/3 Στέφανε. 109 με 186 είναι σεβαστή διαφορά, αλλά όχι 1/3. Το QQ μην ξεχνάμε ότι έχει κάποια πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα:
- Πανέμορφο
- Αύρα αξιοπιστίας λόγω Ιαπωνίας (το 95% των αγοραστών δεν έχουν ιδέα που κατασκευάζεται!)
- Πάρα πολύ οικονομικό (το 99% των πωλήσεων είναι το 1.5 ντίζελ)
- Φήμη για φτηνό σέρβις
- Φοβερές προσφορές στα Leasing (το Kuga δεν υπάρχει καν!).
- Εξαιρετική φήμη και όνομα που έχει χτίσει ο προκάτοχός του
Το Kuga μέχρι πριν 10 μήνες ήταν άγνωστη ποσότητα στον περισσότερο κόσμο (με 80 πωλήσει όλη την χρονιά) και γενικά δεν είχε χτίσει κάποιο όνομα, εκτός από όσους ασχολούνται με την αυτοκίνηση. Τώρα έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του.
-
Δεν βλέπω γιατί απορείτε κάποιοι για τις πωλήσεις του qq. Εκτός του ότι είναι πανέμορφο η πορεία δείχνει ότι είναι και πολύ αξιόπιστο. Θέματα τριγμών και στεναγμών δεν γίνεται να επηρεάσουν τη συνολική εικόνα του αξιόπιστου. Αν κατασκευάζεται στην Αγγλία ή όπου αλλού λίγο ενδιαφέρει και καλώς κατα τη γνώμη μου τον πολύ κόσμο. Αλλωστε κορυφαία αυτοκίνητα συναρμολογούνται σε χώρες πολύ δεύτερες σε σχέση με την καταγωγή της φίρμας τους. Το ζήτημα είναι να τηρούνται οι νόρμες του κατασκευαστή. Αυτός είναι Ιάπωνας και διαχρονικά όπως όλοι οι Ιάπωνες φτιάχνει αυτοκίνητα που δεν σε αφήνουν εύκολα στη μέση του δρόμου. Με τιμές εντός του Μ.Ο και φήμη που έχει εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια το qq είναι ασφαλέστατη επιλογή. Εκατοντάδες χλμ έχω κάνει χρόνια τώρα και qq δεν είδα εύκολα στην άκρη του δρόμου. Προχθές σε συνοικιακό συνεργείο έχοντας πάει για αλλαγή λαδιών το sei είδα στη ράμπα ένα ακόμη scoda με τον 1.2 tsi. Μαντέψτε... κόστος 2800 η ζημιά. Πιο δίπλα κάτι άλλα βροντερά ονόματα για αλλαγές πολλαπλασιαστών, κλπ. Βέβαια πολύ ποιοτικά όλα τους... Μέσα - έξω! Anyway παρόλο που δεν σχολιάζω ποτέ λίστες πωλήσεων κρίνωντας από τα παραπάνω απορώ γιατί να είναι τόσο χαμηλά ονόματα όπως το rav4 ή το x-trail , c-rv. Αυτά μάλιστα. Αξίζουν τα λεφτά τους μέχρι το τελευταίο ευρώ και δεν είναι μη μου άπτου. Επειδή μάλιστα έχω μπει και στα τρία εγώ να δειτε πως απορώ που στην κατηγορία τους οι συζητήσεις είναι για αμαξια που offroad εννοούν το πεζοδρόμιο... Βέβαια αυτά είναι περισσότερο οχήματα ουσίας και ο πολύς κόσμος λίγο ασχολείται με αυτό. Όσο για την Nissan εκτός του μικρού qq ή του x-trail εχει στο ενεργητικό της οχήματα όπως το pathfinder, το terano και άλλα που είναι όχι απλά suvakia suvlakia ή ότι άλλο αλλά εργαλεία πραγματικά παντώς καιρού και εδάφους. Όλο και κάτι έχουν τα μικρότερα από το dna των μεγαλων.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πολύ καλές οι πωλήσεις του kuga αλλά προσωπικά θα το περίμενα να κοντράρεται με το QQ και όχι να πουλάει λιγότερο ανα μήνα από αμάξια 10+ χιλιάδων ακριβότερα.
Που να ήταν και ποιοτικά σαν το kuga ας πούμε. Τι θα πουλούσε τότε ;Δεν πουλάει το 1/3 Στέφανε. 109 με 186 είναι σεβαστή διαφορά, αλλά όχι 1/3. Το QQ μην ξεχνάμε ότι έχει κάποια πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα:
- Πανέμορφο
- Αύρα αξιοπιστίας λόγω Ιαπωνίας (το 95% των αγοραστών δεν έχουν ιδέα που κατασκευάζεται!)
- Φήμη για φτηνό σέρβις
Το Kuga μέχρι πριν 10 μήνες ήταν άγνωστη ποσότητα στον περισσότερο κόσμο (με 80 πωλήσει όλη την χρονιά) και γενικά δεν είχε χτίσει κάποιο όνομα, εκτός από όσους ασχολούνται με την αυτοκίνηση. Τώρα έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του.
Ούτε το leasing, ούτε η φήμη κάνει την διαφορά. Ας έδινε η Ford το Kuga diesel στα 22-23 χιλιάρικα (έστω και σε μια έκδοση Trend πιο 'φτωχή' από την Business) και μια χαρά θα έφτανε το QQ σε πωλήσεις.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Το Kuga σημειώνει τεράστια άνοδο (3ο στις πωλήσεις του μήνα!), κάτι το οποίο είναι λογικό και αναμενόμενο (ούτε η Ford δεν θα το περίμενε).
Το CHR, σχετικά καλά...εάν είχε περισσότερους χώρους πιστεύω ότι θα ήταν ακόμα πιο ψηλά!Πολύ καλές οι πωλήσεις του kuga αλλά προσωπικά θα το περίμενα να κοντράρεται με το QQ και όχι να πουλάει λιγότερο ανα μήνα από αμάξια 10+ χιλιάδων ακριβότερα.
Που να ήταν και ποιοτικά σαν το kuga ας πούμε. Τι θα πουλούσε τότε ;Μην ξεχνάμε οτι το brand της Nissan μετράει πολύ για όσους έχουν μεγαλώσει την δεκαετία του 80.
Σκυλιά ελληνικής κατασκευής Nissan με τεράστια αξιοπιστία. Ειχε ένα αγοράσμένο ο πατέρας μου του 87 και δεν είχε βγάλει ουδεμια βλάβη εως το 2007 (από το 02 και μετά η χρήση ήταν αρκετά μικρή. Αυτό σκεφτόμουν κάθε φόρα που ο τεχνικός σύμβουλος στην vw με ρώταγε έαν χτύπαγα δυνατά την πορτα στο golf και έσπαγε ο γρίλλος.Ναι αλλά όχι. Πολλά προβλήματα τα ελληνικά, ειδικά με καπάκια κινητήρα που τα τίναζαν σχεδόν προβλεπόμενα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σκυλιά ελληνικής κατασκευής Nissan με τεράστια αξιοπιστία. Ειχε ένα αγοράσμένο ο πατέρας μου του 87 και δεν είχε βγάλει ουδεμια βλάβη εως το 2007 (από το 02 και μετά η χρήση ήταν αρκετά μικρή. Αυτό σκεφτόμουν κάθε φόρα που ο τεχνικός σύμβουλος στην vw με ρώταγε έαν χτύπαγα δυνατά την πορτα στο golf και έσπαγε ο γρίλλος.Ναι αλλά όχι. Πολλά προβλήματα τα ελληνικά, ειδικά με καπάκια κινητήρα που τα τίναζαν σχεδόν προβλεπόμενα!
To δικό μας βγήκε σκυλι. Ειχε παρει ο πατέρας ενα Sunny (για την μητέρα) το όποιο τελικα αντικατέστησε την τριάρα του , που προτιμούσε το συνεργείο από την παρέα του. Δεν συγκρινότουσαν βεβαιώς βεβαιώς αλλά το sunny έφτανε πάντα στο τέλος της διαδρόμης ενώ με την τριάρα είχαμε γνωρίσει τους περισσότερους ταρίφες της Εύβοιας.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
- Πανέμορφο
- Φήμη για φτηνό σέρβις
Ούτε το leasing, ούτε η φήμη κάνει την διαφορά. Ας έδινε η Ford το Kuga diesel στα 22-23 χιλιάρικα (έστω και σε μια έκδοση Trend πιο 'φτωχή' από την Business) και μια χαρά θα έφτανε το QQ σε πωλήσεις.
Ένα μεγάλο φάουλ που είδα εδώ πάνω τουλάχιστον είναι η κακή προώθηση από τους πωλητές. Σε Kuga και CHR. Σε έναν σκεπτικό πελάτη δεν του παρουσιαζεις ότι ακριβότερο έχεις.... Τον εδιωξες!
Στα του QQ το έχω ξαναπεί. Ένα στραβοβιδωμενο πλαστικό που τριζει στο ταμπλό δεν χαλάει εικόνα και δεν μειώνει πωλήσεις.
Αν και δεν με ενδιαφέρει καθόλου πλέον αυτή η κατηγορία αυτοκινήτων για προσωπική μου χρήση το QQ παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις μου. Χαρισματικό αυτοκίνητο με πολύ καλές ιδίως μηχανικες επιλογές σχεδόν για όλα τα γούστα. -
@george1977: Όπως καταλαβαίνεις ένα αυτοκίνητο δεν είναι δείγμα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
- Πανέμορφο
- Φήμη για φτηνό σέρβις
Είχα υπολογίσει το σύνολο έτους και όχι μόνο το μήνα που άλλωστε ήταν μεταβατικός για το QQ λόγω αφιξης facelift.
Παντως ούτε το 1/2 είναι αλλά οκ ούτε και το 1/3. Κάπου ενδιάμεσα το κλάσμα.
Σε κάθε περίπτωση όταν κυκλοφορεί αμάξι στιβαρο με ποιότητα και 8ετη εγγύηση και αγοράζουν την κουδουνίστρα είναι να απορεί κανεις με τα κριτήρια του κόσμου.
Και όσο και να λέει ο Σπύρος ότι η ποιότητα και τα τριξίματα δεν ενοχλούν ας κοιτάξει λίγο φορα και social media που πια κάθονται και αναλύουν ξηλώματα και μονώσεις με ταινίες και σφουγγαρακια.
Οι απροβλημάτιστες περιπτώσεις είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. -
Ειναι απλο. Πολυ χαμηλο κοστος να κανεις την δουλεια σου. Πολυ κοσμο αυτο τον ενδιαφερει και οχι αν τριζει.
-
Σε κάθε περίπτωση όταν κυκλοφορεί αμάξι στιβαρο με ποιότητα και 8ετη εγγύηση και αγοράζουν την κουδουνίστρα είναι να απορεί κανεις με τα κριτήρια του κόσμου.
Να μην απορείς καθόλου!
Το ότι τρίζει το ανακαλύπτεις αφού το αγοράσεις και όχι όταν επιλέγεις αυτοκίνητο.
Επίσης στα μάτια μου το QQ εξακολουθεί να φαίνεται πιο όμορφο, ενώ το Kuga θεωρώ ότι έχει πολύ όγκο και λίγους αναλογικά χώρους, ένω όταν είχαμε δοκιμάσει το Focus με τον 1.5 diesel (τον ίδιο που φοράει το Kuga), ενώ είμασταν ένα click πριν το επιλέξουμε, διαπιστώσαμε ότι έκανε τόσο θόρυβο ο κινητήρας στην επιτάχυνση που 1000 φορές οι τριγμοί του QQ.
Τέλος, επαναλαμβάνω ότι σήμερα αγοράζεις καλοεξοπλισμένο QQ diesel με 22 χιλιαρικα ενώ το Kuga ξεκινάει από τα 26 (σχεδόν 20% επιπλέον) που προσφορά δεν το λες
-
To QQ είναι μια σταθερή αξία, ένα σημείο αναφοράς σε ότι έχει να κάνει με την κατηγορία που κινείται. Δεν συγκρίνεται ποιοτικά με υλοποιήσεις τύπου Χ1, TIGUAN αλλά δεν είναι και του συρμού. Είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία και σε συνδυασμό με μια αξιοπρεπή τιμή απευθύνεται στον μέσο όρο των οδηγών. Με μαζεμένες διαστάσεις μπορεί να κινείται σε οποιοδήποτε περιβάλλον (αστικό ή επαρχία) ενώ εφοδιασμένο με αξιόπιστα μηχανικά σύνολα και διάφορα καλούδια μπορεί να μεταφέρει μια οικογένεια δίχως ιδιαίτερες παραχωρήσεις σε θέματα άνεσης κλπ. Ίσως η οικογένεια Αντετοκούμπο να είχε ένα θέμα αλλά ως εκεί... Η προσπάθεια να ακυρώσουμε την αξία του θυμίζει το ανέκδοτο με κάποιον που βλέπει όλους τους άλλους να πηγαίνουν αντίθετα στο μονόδρομο. Ψεγάδια έχει αλλά και πολλά καλά. Μέχρι νεωτέρας θα αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για πολλούς όπως τα γκολφ, κλιω, πόλο, φόκους και τόσα άλλα αυτοκίνητα αναφοράς στις κατηγορίες τους. Το kuga δεν θεωρώ πως υπερέχει κάπου ιδιαίτερα εκτός από την πιο σπορ οδική συμπεριφορά όντας ford. Προσωπικά στην κατηγορία τιμής τους τα θεωρώ πολύ καλα. Για λόγους αξιοπιστίας και οικονομίας μόνο θα επέλεγα το qq σε σχέση με το kuga.Για λόγους οδηγικής ευχαρίστησης το kuga ανάμεσα στα δύο αποτελεί μονόδρομο για πολλούς και αυτό επίσης είναι κάτι που το δέχομαι.
-
Η θέση του RAV4 σε τόσο χαμηλά επίπεδα νομίζω ότι έχει να κάνει καθαρά με τον 2.0 κινητήρα του και όχι με όλα τα υπόλοιπα τα οποία το κάνουν ένα εξαιρετικό αμάξι και Toyota πάνω από όπλα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Η θέση του RAV4 σε τόσο χαμηλά επίπεδα νομίζω ότι έχει να κάνει καθαρά με τον 2.0 κινητήρα του και όχι με όλα τα υπόλοιπα τα οποία το κάνουν ένα εξαιρετικό αμάξι και Toyota πάνω από όπλα με ότι αυτό συνεπάγεται.Sent from my iPhone using Tapatalk
Είναι και πολύ μεγάλο σκαρί πια. Εντελώς ακατάλληλο για αστικό τοπίο ενώ και σε στενούς επαρχιακούς θα υποφέρεις.
Εμένα τουλάχιστον αυτό με αποθάρρυνε πρώτα καη στη συνέχεια η αδιαφορία της εταιρείας να κάνει κάποια καλή τιμή.
Τέλος στα του κινητήρα οκ ας πούμε ότι για το φόρο πολυτελούς διαβίωσης το παίρνεις απόφαση, τα σύνολα είναι απαρχαιωμένα. Πολλοί ρύποι , ελλειψη τουρμπο και ισχύος.
Τελικά μόνο αξιοπιστία και χώρους αγόραζες.
Έτοιμος ήμουν να το πάρω πριν καταλήξω στην Χ1 αλλά ολα τα παραπάνω με οδήγησαν μακριά. -
Εχοντας οδηγησει και περιεργαστεί και τα δύο αμαξια δεν θεωρώ οτι ανηκουν στην ίδια 'κατηγορια'.
Σε εμφάνιση το QQ είναι πανέμορφο από κάθε πλευρά και μέσα στα δικά μου μάτια πιο ωραίο από το kuga. Σε ποιοτητα καμπίνας δεν νομίζω ότι οι διαφορές είναι μεγάλες αν και το Kuga είναι ξεκάθαρα πιο βαρύ και στιβαρό και το νιώθεις παντού.
Απέξω το Kuga είναι διαφορετικό από τα περισσότερα και μου αρέσει που δεν έχει κουράσει να το βλέπεις στον δρόμο. Σε διαστασεις είναι μεγαλύτερο από καθε άποψη.
Μηχανολογικά το QQ έχει έναν απίστευτο κινητήρα diesel, τερας αξιοπιστίας και οικονομίας. Η Ford έχει πιο αποδοτικούς και εξαιρετικούς κινητήρες βενζίνης αλλά οι κινητήρες της καταναλώνουν.
Σε οδηγική συμπεριφορά το Kuga είναι ξεκάθαρα καλυτερο και από το QQ και από τα περισσότερα της κατηγορίας. Έχει κορυφαία κύλιση, εξαιρετικό στησιμο, πολλη πληροφορηση και πάρα πολύ καλο κρατημα, είναι ανωτερο από το QQ σε όλα αυτά.
Το καθενα έχει πλεονεκτηματα αλλά συνολικά το kuga είναι ανωτερο αμάξι
SUV/Crossovers Forum