-
Συγνώμη παιδιά αλλά όταν μιλάμε για επιστήμες θα πάμε στους προγόνους μας και όχι σε πρόσφατους .
Αρχικά όταν μιλάμε για πείραμα να δούμε τον ορισμό . Λέει ότι όσες φορές και να κάνουμε το πείραμα με τις ίδιες συνθήκες θα βγάλουμε το ίδιο αποτέλεσμα ...
Στα οικονομικά δεν μπορούμε να ορίσουμε συνθήκες , αλλά όπως και στην φιλοσοφία κάνουμε εικασίες και αν μας βγούν μας βγήκαν .
Σε καμία περίπτωση ο μηχανικός δεν είναι ΜΟΝΟ εφαρμοσμένη επιστήμη . Είναι όταν φτιάχνει οικοδομές με τρόπο μελέτης που έχουν βρεί άλλοι μηχανικοί παλιότερα . Οταν όμως μελετά πρωτότυπα έργα , τότε είναι βασική επιστήμη .
Αρα ο μηχανικός προσομοιώνει την Φύση και δημιουργεί μοντέλα τα οποία εξελίσσει συνεχώς και προφανώς αυτό είναι επιστήμη και μάλιστα με τεράστιο κόστος στο λάθος και στην αστοχία .
Δεν πειράζει που είμαστε
Πειράζει και για αυτό σταματάτε εδώ. [Admin]
-
Ο χαβαλές έχει και τα όριά του. + Warn για παρέμβαση στο έργο των συντονιστών. [Admin]
-
http://www.drive.gr/news/kosmos/alfa-ro ... ring-video
Αρχίζουμε να μαζεύουμε λεφτά;;;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
http://www.drive.gr/news/kosmos/alfa-romeo-stelvio-quadrifoglio-spaei-rekor-sto-nurburgring-videoΑρχίζουμε να μαζεύουμε λεφτά;;; [emoji38]
Επικό!
Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά και με την Giulia και με το Stelvio.
Εύχομαι να πετύχουν εμπορικά γιατι πραγματικά το αξίζουν.
Για να φέρουν και στα μικρότερα μοντέλα τους κάτι από αυτή τη μαγεία.
Μια Gullieta, ένα Mito που θα έχουν κάτι από την αίσθηση και την τεχνογνωσία των μεγαλύτερων αδερφών τους.Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
fail...φτιάχνεις SUV και μετά προσπαθείς να το κάνεις να συμπεριφέρεται ως επιβατικό!! Τότε γιατί έφτιαξες SUV!?!?!?
-
Γιατί αυτά πουλάνε...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
fail...φτιάχνεις SUV και μετά προσπαθείς να το κάνεις να συμπεριφέρεται ως επιβατικό!! Τότε γιατί έφτιαξες SUV!?!?!?Εντάξει, δεν είναι απαραίτητο ότι επειδή χρειάζεσαι χώρους και ύψος, θες οπωσδήποτε και ανάρτηση-τραμπάλα, ή στις στροφές να γέρνεις πιο πολύ από το Σάμινα
Αυτό που γενικά με προβληματίζει και μένα είναι το να φτιάχνεις SUV για να δώσεις ύψος (για ελαφριά ή σοβαρή χρήση εκτός δρόμου) και άνεση, και μετά να βγάζεις χαμηλωμένες εκδόσεις, με σκληρές/sport αναρτήσεις και εντελώς street χαρακτηριστικά, δηλαδή πρακτικά να αναιρείς/ακυρώνεις όλους τους λόγους για τους οποίους έφτιαξες το SUV αρχικά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιατί αυτά πουλάνε...Πουλάνε για συγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι αναιρούνται με τέτοιες αναρτήσεις και ελαστικά.
Εντάξει, δεν είναι απαραίτητο ότι επειδή χρειάζεσαι χώρους και ύψος, θες οπωσδήποτε και ανάρτηση-τραμπάλα, ή στις στροφές να γέρνεις πιο πολύ από το Σάμινα
Αυτό που γενικά με προβληματίζει και μένα είναι το να φτιάχνεις SUV για να δώσεις ύψος (για ελαφριά ή σοβαρή χρήση εκτός δρόμου) και άνεση, και μετά να βγάζεις χαμηλωμένες εκδόσεις, με σκληρές/sport αναρτήσεις και εντελώς street χαρακτηριστικά, δηλαδή πρακτικά να αναιρείς/ακυρώνεις όλους τους λόγους για τους οποίους έφτιαξες το SUV αρχικά.
Το ίδιο λέμε αγορίνα! SUV με θεόσκληρες αναρτήσεις, ελάχιστο ύψος από το έδαφος και ελαστικά σε ζάντες 20-22' και με προφίλ 30-35 και τελείως ασφάλτινα, εμένα δεν μου δένουν!
-
-
Πουλάνε για συγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι αναιρούνται με τέτοιες αναρτήσεις και ελαστικά.Οι πωλήσεις των γρήγορων SUVs άλλα δείχνουν... Ο κόσμος τα παίρνει α) για τους χώρους, β) για την ψηλή θέση (αν έχεις και κανένα κόμπλεξ κατωτερότητας δένει καλύτερα το γλυκό), γ) (στο εξωτερικό) για την τετρακίνηση και το ύψος σε χιονισμένους δρόμους και δ) για επίδειξη. Όμως τα θέλει να πηγαίνουν και να στρίβουν. Όποιος θέλει εκτός δρόμου παίρνει off roaders (Land Rover, Land Cruiser κλπ) και όχι SUVs.
Εγώ συμφωνώ μαζί σου και προτιμώ πάντα το χαμηλό αντίστοιχο (π.χ. Giulia ή 3άρα), αλλά η αγορά άλλα θέλει...
-
Το έχω γράψει και αλλού, όταν δοκίμασα την Χ1 με M-pack, RFT και 20αρες ζάντες, είπα στα παιδιά στο Σφακιανάκη ότι αν μου έλεγαν ότι η Χ1 βγαίνει μόνο έτσι, θα την απέρριπτα επιτόπου. Πρακτικά άχρηστο αυτοκίνητο με αυτό το setup, μόνο για Α.Ο. και καλές Ε.Ο. κάνει. Και μένα μου αρέσει το κάθε M-Pack, AMG, R-Dynamic κλπ πακέτο, αλλά όταν θα κοπανάει και θα μας ταλαιπωρεί στο νησί, θα βρίζω την ώρα που το αποφάσισα. Γι'αυτό π.χ. και σκέφτομαι αν τελικά θα υπερνικήσει ο εξοπλισμός και το look του ST-Line, ή θα καταλήξω στο πιο normal Business (για το Kuga μιλάω).
Πάντως είναι γεγονός ότι ελάχιστοι θέλουν καθαρόαιμα 4x4, με ελεύθερες αναρτήσεις και τεράστια κρεμάσματα και κλειδωμένες πλήμνες κλπ, και είναι οι ίδιοι που πάντα θέλανε τέτοια οχήματα. Όλοι οι υπόλοιποι απλώς θέλουμε τις ευκολίες, τις ανέσεις, τους χώρους και τις -όποιες- off-road δυνατότητες προσφέρουν τα τυπικά SUVs.
-
Εάν δεν υπήρχε οικονομικό θέμα θα αγόραζα ένα Range Rover και εκεί θα τελείωνε η αναζήτησή μου για αυτοκίνητο!! Και off road δυνατότητες τεράστιες, και επιδόσεις και πολυτέλεια και χώροι.
-
Εάν δεν υπήρχε οικονομικό θέμα θα αγόραζα ένα Range Rover και εκεί θα τελείωνε η αναζήτησή μου για αυτοκίνητο!! Και off road δυνατότητες τεράστιες, και επιδόσεις και πολυτέλεια και χώροι.Μου πρότεινε ένα παιδί από Πειραιά ανταλλαγή τη C5 με ένα Tuareg, αυτόματο, 4κίνητο με αερανάρτηση. Αν εξαιρέσουμε τα πολύ υψηλά running costs (α, είναι και με αέριο), ένα τέτοιο θα με κάλυπτε από όλες τις απόψεις. Αλλά στα επόμενα 5 χρόνια θα έχω ήδη πληρώσει τη διαφορά από το Kuga σε τέλη και φόρους, και ποιος ξέρει τι μας ξημερώνει με τα πολλά κ.ε. στην Ελλάδα....
-
Ψάχνεις για μπελάδες....
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Εάν δεν υπήρχε οικονομικό θέμα θα αγόραζα ένα Range Rover και εκεί θα τελείωνε η αναζήτησή μου για αυτοκίνητο!! Και off road δυνατότητες τεράστιες, και επιδόσεις και πολυτέλεια και χώροι.
Μου πρότεινε ένα παιδί από Πειραιά ανταλλαγή τη C5 με ένα Tuareg, αυτόματο, 4κίνητο με αερανάρτηση. Αν εξαιρέσουμε τα πολύ υψηλά running costs (α, είναι και με αέριο), ένα τέτοιο θα με κάλυπτε από όλες τις απόψεις. Αλλά στα επόμενα 5 χρόνια θα έχω ήδη πληρώσει τη διαφορά από το Kuga σε τέλη και φόρους, και ποιος ξέρει τι μας ξημερώνει με τα πολλά κ.ε. στην Ελλάδα....
Θα έκανες τότε και εσύ αυτό που έκανε αυτός στον οπόιο πούλησες το CX7.
Πολλοί εκμεταλλευτηκαν την άνοδο του ετησιου κόστους και αγορασαν πανάκριβα αμάξια πολύ πολύ φθηνά και στο τέλος της ημέρας όπως τα αγόρασαν είναι σαν να τα πήραν με δόσεις, απλά αντί να δίνουν δόση στον έμπορο τη δινουν στο κράτος.
Tuareg μτχ με παπάδες πάνω είχε πάρει και συνάδελφος λόγω τριδύμων σε εξευτελιστική τιμή!
Ωστόσο καιει τον κ@λο του ενώ του έχουν πει να μην βάλει γκάζι με την καμία ....
Πάρε το kuga καλύτερα ! -
Και με αερανάρτηση θα κλαίς τα λεφτά σου συνέχεια .
Πάρε το kuga ἠ κράτα την C5 , μέχρι να έρθει κανένα νέο μοντέλο ....
Ηρθε και το Grandland ....
Ακόμα το 3.2 δεν πάει καθόλου , ιδιαίτερα για σένα που είσαι γκαζιάρης .
Τώρα για κατανάλωση , το ML που είχε καλύτερο κινητήρα από τον βαγκέλη έκαιγε στο ταξίδι με ταχύτητες μέχρι 120-130 κοντά στα 13 λίτρα . Αν πήγαινες παραπάνω Στην πόλη 18-20 λίτρα . Θα βάζεις 50άρικο και θα σου ανάβει το λαμπάκι στα 150-180 χλμ
Μια φορά σε ένα ταξίδι στην Γερμανία είχα την μέση κατανάλωση στα 12.6 για 300 χλμ και πλακώθηκα με ένα audi 3.0 td για 4-5 χλμ και πήγε ο μέσος όρος στα 13,4 . Σκεφτείτε τι έκαιγα στα 180-200 που πήγαμε .
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πουλάνε για συγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι αναιρούνται με τέτοιες αναρτήσεις και ελαστικά.
δ) για επίδειξη.
Αυτό που λέει ο Δίας.
Παλιά για να κάνεις επίδειξή είχες τρεις επιλογές:
α) να έχει όγκο
β) να είναι γρήγορο (η να δείχνει έστω)
γ) να είναι ακριβόΤώρα χάρη στα SUVs με τις 20άρες ζάντες, μπορείς να τα έχεις όλα σε ένα, για αυτό και βλέπουμε QQ 1.5 με 19άρα ζάντα (για τον λαό) και Range Rover Velar με 22άρες (για αυτόν που τα έχει)...
-
TUCSON 1.7D 141ps GLS COMFORT NAVI AUTO (7-DCT) vs** QASHQAI** ENERGY ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
1.6LT D 130HP 4X2 CVT ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ vs **OPEL GRANDLAND **X AUTO DIESEL VS **SUZUKI VITARA **GL AUTO DIESEL VS **JEEP RENEGADE **Limited 1.4 MultiAir2 Turbo s/s 170hp 9-speed Auto 4WD vs SKODA KODIAQ 1,4 4x4 AUTO
Θα ήθελα την γνώμη σας για 4μελή οικογένεια. Δεν κάνω πάνω από 15000 km το χρόνο καθώς τα περισσότερα (δουλειά κτλ τα κάνω μέσα στην πόλη με μικρό). Θα με βολέψει ένα τόσο μεγάλο αυτοκίνητο ή να αρκεστώ στο μεσαίο με την μπαγκαζιέρα που χρησιμοποιώ τώρα΄
ευχαριστώ -
Αυτό που κάνετε ονομάζετε spamming και απαγορεύετε από τον Κανονισμό του Forum. Αν θέλετε να δημοσιεύσετε την είδηση (που το Περιοδικό μας έγραψε εξάλλου) υπάρχει αντίστοιχο θέμα για την VW. Επίσης παραδεχθήκατε ότι το κάνατε για να προκαλέσετε αντίδραση, κάτι που επίσης απαγορεύεται. Warn λοιπόν και την επόμενη φορά θα υπάρξει ποινή. [Admin]
-
Βγήκε και ο Σεπτέμβριος (παρένθεση) και πλέον έχουμε κλείσιμο εννεαμήνου....
- Qashqai : 1973 (211)
- GLA: 1050 (121)
- X1: 1045 (87)
- Tiguan: 823 (83)
- Kuga: 788 (109)
- Vitara: 784 (95)
- C-HR: 770 (85)
- 2008: 707(20)
- Renegate: 629 (60)
- Q2: 603 (80)
- 3008: 493 (37)
- Duster: 454 (29)