-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Υ.Γ. πολυ καλη η st line ειδικα η απεικονιση όταν ερχεσαι κοντα σε αλλα αμαξια και σε προειδοποιει και με ηχο
Αυτό μπορείς να το βάλεις ως extra και στην Business χωρίς να αλλάξει κλίμακα, είναι ίσως το πιο απαραίτητο extra που να 'χωράει' στη ΛΤΠΦ
Ακριβώς! Εγώ το έβαλα και σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα (€185) ήμουν €28 κάτω από το όριο των €17.000. Απλά αυτό το έξτρα μπορεί να μπει μόνο με τα εξής 3 χρώματα, χωρίς να υπερβείς τις €17.000: Λευκό, κόκκινο και το απλό μπλε (blazer blue).
Φανη ποια εκδοση εχεισ και με τι καυσιμο; καταναλωση μεχρι στιγμης;
-
Ο χρήστης Mitsos_ath έγραψε:
Υ.Γ. πολυ καλη η st line ειδικα η απεικονιση όταν ερχεσαι κοντα σε αλλα αμαξια και σε προειδοποιει και με ηχο
Αυτό μπορείς να το βάλεις ως extra και στην Business χωρίς να αλλάξει κλίμακα, είναι ίσως το πιο απαραίτητο extra που να 'χωράει' στη ΛΤΠΦ
Καλημερα.
Μπαινει εκ των υστερων σε ετοιμοπαραδωτο ή σε business εκδοση που γίνεται παραγγελία;
Τα πάντα γίνονται, ΑΛΛΑ για το συγκεκριμένο -μιλώντας πάντα για το εργοστασιακό- μπορεί να σου κοστίσει 10πλάσια χρήματα από ότι αν το βάλεις από το εργοστάσιο (και μπορεί να λέω και λίγα). Δηλαδή αντί για τα ~200€ που κάνει στην παραγγελία, να πρέπει να πληρώσεις 2000+ € για να το βάλεις εκ των υστέρων.
-
Ο χρήστης locomotion έγραψε:
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδες. Οπως ανεφερα και στο αντιστοιχο νημα του s-cross, τελικα η σουζουκι απερριψε την χρηματοδοτηση μου και λεω να μην προσπαθησω καν για το qashqai τελικως (ελεω αναφορων συχνων θεματων, αλλα και υψηλοτερης τιμης). Θα στραφω σε κανενα πιο οικονομικο hatchback οπως ford focus που εχει καλες τιμες αυτην την περιοδο. (παει το 'ονειρο' για crossover..)Ο.κ. την υγεία σου να'χεις και μη στεναχωριέσαι. Εξάλλου,σκέψου ότι για τη χρήση που το θες (κυρίως μέσα σε πόλη),μια χαρά είναι τα hatchback -μη σου πω και μικρότερη κατηγορία- κι έχεις και πολλά αξιόλογα αμάξια να διαλέξεις.Το Focus σίγουρα είναι πολύ καλή επιλογή.
-
Επειδή το Focus το είχαμε δει και εμείς, μιας και προερχόμασταν από Ford και ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι, αυτό που μας χάλασε αρκετά ήταν ο μικρός αναλογικά χώρος αποσκευών. Έχω την εντύπωση πως είναι μικρότερος όχι μόνο από τους αντίστοιχους των SUV αλλά και των άμεσων ανταγωνιστών του.
Σχετικά με το QQ το κυριότερο πρόβλημα είναι με την συναρμογή του και την γενικότερη ποιότητα των υλικών του. Κάποιος που δεν τον πολυπειράζουν οι τριγμοί, μπορεί να το αγοράσει άφοβα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, 'χοντρά' προβλήματα δεν έχει βγάλει μέχρι στιγμής ευτυχώς.
-
Ο χρήστης Mitsos_ath έγραψε:
Μπαινει εκ των υστερων σε ετοιμοπαραδωτο ή σε business εκδοση που γίνεται παραγγελία;Εκ των υστέρων όχι (ή όπως πιο σωστά είπε ο Ace, μπαίνει αλλά με τεράστιο κόστος!). Με παραγγελία στην έκδοση Business (όπως έκανα εγώ).
Φανη ποια εκδοση εχεισ και με τι καυσιμο; καταναλωση μεχρι στιγμης;
Business, 1.5 Ecoboost (βενζίνη δηλαδή), 2WD, χειροκίνητο.
Κατανάλωση την έχω γράψει αρκετές φορές:
- Ταξίδι γύρω στο 7.5λτ/100χλμ με ταχύτητες λογικές
- Ταξίδι γύρω στο 8.5λτ/100χλμ με σβέλτη οδήγηση (ταξίδι με 130-150 χ.α.ω) και αρκετές προσπεράσεις
- Πόλη άνετα χτυπάει 11αρια, ίσως και παραπάνω.
- Μέσο όρο στα 4.000χλμ έχω 10.7 λτ/100χλμ, αλλά με οδήγηση κατά 80% πόλη και κυρίως από την γυναίκα μου που ΔΕΝ είναι οικονομική οδηγός!
Όπως έχω ξαναγράψει, η κατανάλωση (την οποία όμως την περίμενα, άρα δεν με χάλασε) είναι ένα από τα ελάχιστα αρνητικά του αυτοκινήτου.
-
Δηλαδή αν κάνεις 20.000Km τον χρόνο, τότε σε σχέση με το QQ 1.5 diesel, μιλάμε για μια διαφορά της τάξης άνω των 1500€ ετησίως μόνο για καύσιμα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δηλαδή αν κάνεις 20.000Km τον χρόνο, τότε σε σχέση με το QQ 1.5 diesel, μιλάμε για μια διαφορά της τάξης άνω των 1500€ ετησίως μόνο για καύσιμα.Αν κάνεις 20Κ χλμ το χρόνο και δεν πάρεις diesel πρέπει να το ψάξεις
-
Το θέμα είναι πως αν το βενζινοκίνητο Kuga καίει 10,7, τότε το πετρέλαιο θα είναι σίγουρα 3-4 λίτρα οικονομικότερο στις ίδιες συνθήκες. Οπότε, όχι 20.000Km, αλλά και 10.000Km να κάνεις τον χρόνο, σε 3 χρόνια θα έχεις ήδη ισοφαρίσει την διαφορά τιμής βενζινοκίνητου-πετρελαιοκίνητου και από εκεί και πέρα έχεις κέρδος.
-
Οι πράξεις είναι εξαιρετικά απλές. Η διαφορά των δύο μοντέλων είναι περίπου 4000€ (150 βενζίνη με 120 diesel). Η διαφορά στην κατανάλωση είναι περίπου 3lt/100χλμ. Άρα με την τρέχουσα μέση τιμή, βενζίνη 1,4€ και diesel 1,15€, το diesel 'κερδίζει' 6€/100χλμ. Θεωρώντας ceteris paribus για όλες τις υπόλοιπες μεταβλητές, η διαφορά τιμής των 4000€ ισοφαρίζεται μετά από 4000/6 = 666,67*100χλμ, δηλαδή ~67Κ χλμ. Όποτε και αν κάνουμε αυτά τα 65-70Κ χλμ (εντός τριετίας ή εντός δεκαετίας), τότε ναι, ισοφαρίζουμε το κόστος αγοράς και πλέον αρχίζουμε να 'κερδίζουμε'.
Από την άλλη, η βενζίνη είναι πάντα και παντού σχεδόν 20% πιο γρήγορη (από στάση, reprise κλπ), έχει πιο φθηνά ανταλλακτικά (αν ω μη γένοιτο πάθει κάτι, αν και με την εγγύηση ειδικά της Ford δεν υπάρχει θέμα), και φυσικά υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά λειτουργίας, που αποτελούν βασικό κριτήριο αγοράς.
Διαλέγουμε και παίρνουμε
-
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δηλαδή αν κάνεις 20.000Km τον χρόνο, τότε σε σχέση με το QQ 1.5 diesel, μιλάμε για μια διαφορά της τάξης άνω των 1500€ ετησίως μόνο για καύσιμα.
Αν κάνεις 20Κ χλμ το χρόνο και δεν πάρεις diesel πρέπει να το ψάξεις
Να το ψάξω δηλαδή;
-
Ο χρήστης locomotion έγραψε:
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδες. Οπως ανεφερα και στο αντιστοιχο νημα του s-cross, τελικα η σουζουκι απερριψε την χρηματοδοτηση μου και λεω να μην προσπαθησω καν για το qashqai τελικως (ελεω αναφορων συχνων θεματων, αλλα και υψηλοτερης τιμης). Θα στραφω σε κανενα πιο οικονομικο hatchback οπως ford focus που εχει καλες τιμες αυτην την περιοδο. (παει το 'ονειρο' για crossover..)Μην στεναχωριέσαι. Εκτός των χώρων, με ένα κλασικό hatch παίρνεις ένα καλύτερο αυτοκίνητο για κίνηση σε άσφαλτο.
-
Οχι Δια μη το ξαναπεις..
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Οι πράξεις είναι εξαιρετικά απλές. Η διαφορά των δύο μοντέλων είναι περίπου 4000€ (150 βενζίνη με 120 diesel). Η διαφορά στην κατανάλωση είναι περίπου 3lt/100χλμ. Άρα με την τρέχουσα μέση τιμή, βενζίνη 1,4€ και diesel 1,15€, το diesel 'κερδίζει' 6€/100χλμ. Θεωρώντας ceteris paribus για όλες τις υπόλοιπες μεταβλητές, η διαφορά τιμής των 4000€ ισοφαρίζεται μετά από 4000/6 = 666,67*100χλμ, δηλαδή ~67Κ χλμ. Όποτε και αν κάνουμε αυτά τα 65-70Κ χλμ (εντός τριετίας ή εντός δεκαετίας), τότε ναι, ισοφαρίζουμε το κόστος αγοράς και πλέον αρχίζουμε να 'κερδίζουμε'.Από την άλλη, η βενζίνη είναι πάντα και παντού σχεδόν 20% πιο γρήγορη (από στάση, reprise κλπ), έχει πιο φθηνά ανταλλακτικά (αν ω μη γένοιτο πάθει κάτι, αν και με την εγγύηση ειδικά της Ford δεν υπάρχει θέμα), και φυσικά υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά λειτουργίας, που αποτελούν βασικό κριτήριο αγοράς.
Διαλέγουμε και παίρνουμε
Ξέχασες τη διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας, περίπου 100euro. Η οποία βέβαια μπορεί να αλλάξει.
-
Δεν την ξέχασα ακριβώς, απλώς επειδή εξαρτάται από το χρόνο (αφού είναι ετήσιο έξοδο) και όχι από τα χλμ που διανύει το όχημα, δεν μπορείς να την (συν)υπολογίσεις σε πράξη που υπολογίζει €/χλμ, όχι τουλάχιστον χωρίς κάποια υπόθεση εργασίας. Αν π.χ. πεις ότι κάνεις 15Κ χλμ/έτος, τότε μπορείς να προσθέσεις και το έξοδο αυτό στον υπολογισμό του RoI, αφού ξέρεις και πόσα χρόνια θα χρειαστείς για να κάνεις τα χιλιόμετρα που υπολογίζεις, οπότε μπορείς να βρεις το payback period.
Νομίζω ότι σε κάποιο άλλο παραπλήσιο θέμα είχα κάνει τον full υπολογισμό, γνωρίζοντας όμως όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Και όπως λες, το ποσό αυτό μπορεί να αλλάξει, όπως μπορούν να αλλάξουν και οι τιμές των καυσίμων, αλλά γι'αυτό ξεκινάς πάντα με υπόθεση ceteris paribus, δηλαδή ότι εξετάζω μόνο την μεταβολή της υπό εξέτασης μεταβλητής, θεωρώντας ότι όλα τα άλλα παραμένουν σταθερά σε κάποιες προκαθορισμένες τιμές (π.χ. σημερινή μέση τιμή).
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Οι πράξεις είναι εξαιρετικά απλές. Η διαφορά των δύο μοντέλων είναι περίπου 4000€ (150 βενζίνη με 120 diesel). Η διαφορά στην κατανάλωση είναι περίπου 3lt/100χλμ. Άρα με την τρέχουσα μέση τιμή, βενζίνη 1,4€ και diesel 1,15€, το diesel 'κερδίζει' 6€/100χλμ. Θεωρώντας ceteris paribus για όλες τις υπόλοιπες μεταβλητές, η διαφορά τιμής των 4000€ ισοφαρίζεται μετά από 4000/6 = 666,67*100χλμ, δηλαδή ~67Κ χλμ. Όποτε και αν κάνουμε αυτά τα 65-70Κ χλμ (εντός τριετίας ή εντός δεκαετίας), τότε ναι, ισοφαρίζουμε το κόστος αγοράς και πλέον αρχίζουμε να 'κερδίζουμε'.Από την άλλη, η βενζίνη είναι πάντα και παντού σχεδόν 20% πιο γρήγορη (από στάση, reprise κλπ), έχει πιο φθηνά ανταλλακτικά (αν ω μη γένοιτο πάθει κάτι, αν και με την εγγύηση ειδικά της Ford δεν υπάρχει θέμα), και φυσικά υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά λειτουργίας, που αποτελούν βασικό κριτήριο αγοράς.
Διαλέγουμε και παίρνουμε
- 1.000
Επιπλέον αυτά είναι με τα σημερινά δεδομένα, δεν ξέρουμε εάν σε 1-2-3-χ χρόνια, επιβληθεί πρόσθετος φόρος στα diesel, περιορισμοί στην κίνηση ή κάτι άλλο. Εγώ, π.χ. έκανα απόσβεση στα 4 χρόνια το diesel, αλλά 1) λόγω του ότι προτιμώ τον βενζινοκινητήρα και β) του αβέβαιου μέλλοντος για τα diesel στην Αθήνα, επέλεξα την έκδοση βενζίνης.
-
Να προσθέσω οτι για το kuga βενζινη σε σχέση με το ντιζελ - ειναι και οτι εχει co2 > 140.
-
Επιτέλους η εισαγωγική της Subaru στην Ελλάδα μείωσε την τιμή του Forester στην έκδοση Trend βενζίνης (ατμοσφαιρικό)! Από €36.190 έπεσε στα €28.635, δηλαδή πολύ μεγάλη μείωση (η ΛΤΠΦ διαμορφώθηκε στα €19.996). Πλέον το Forester είναι απίστευτο VFM κατά την ταπεινή μου άποψη αφού προσφέρει κορυφαίο εξοπλισμό, εξαιρετική 4κίνηση και οδική συμπεριφορά, κορυφαία άνεση και ποιότητα κύλισης, αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής σε πολύ χαμηλή τιμή. Πιστεύω ότι σε αυτή την τιμή με αυτά που προσφέρει, πλέον απλά δεν έχει ανταγωνισμό.
Δεν το κρύβω, ότι εάν δεν είχα αγοράσει το Kuga και παρόλο που τα €28Κ είναι αρκετά πάνω από το budget μου θα το σκεφτόμουνα πάρα πολύ σοβαρά, αφού το θεωρώ εξαιρετικό αυτοκίνητο.
-
Μια παρατήρηση μόνο. Το μπάτζετ μόνο στην Ελλάδα θεωρείται κάτι που μπορεί να δικαιολογείται η πολλαπλάσια υπέρβασή του. Στην πραγματικότητα αυτό όμως δεν είναι μπάτζετ... Cost planning λέγεται και έχει αρκετές διαφορές!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μια παρατήρηση μόνο. Το μπάτζετ μόνο στην Ελλάδα θεωρείται κάτι που μπορεί να δικαιολογείται η πολλαπλάσια υπέρβασή του. Στην πραγματικότητα αυτό όμως δεν είναι μπάτζετ... Cost planning λέγεται και έχει αρκετές διαφορές!Ναι Σπύρο ο σωστός όρος είναι αυτός.
Απλά στην Ελλάδα πολύ λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να διαθέσουν πάνω από 15Κ ντούκου,οπότε τα υπόλοιπα πάνε με δόσεις και σχέδιο με βάση εισόδημα, έξοδα κλπ.
Budget σημαίνει έχω τόσα να δώσω, για αμάξι κλπ κλπ.
SUV/Crossovers Forum