-
Η αρχική έκδοση και βασικό μοντέλο, το 125αρι 2κινητο 6ταχυτο στην Γερμανία ξεκινά από 25500€. Το αποκλείω εδώ για φτηνότερο.
-
Η αρχική έκδοση και βασικό μοντέλο, το 125αρι 2κινητο 6ταχυτο στην Γερμανία ξεκινά από 25500€. Το αποκλείω εδώ για φτηνότερο.
Ακριβώς αυτο το παράδειγμα που λες, με τιμές Γερμανίας, δείχνει οτι θα πρέπει να έρθει γυρω στις 22.000.
Να εξηγήσω:
Γενικότερα τα skoda (αν οχι όλα τα αμάξια)είναι ακριβότερα στην Γερμανία, (μέχρι και τις 27.000 - 28.000,όπου έρχεται ο αστείος συντελεστής στο τέλος ταξινόμησης και εκτοξέυεται η τιμη), .Στην Γερμανία μιας και το αναφέραμε, η απλή έκδοση του kodiaq έχει:
- όσο ο μικρός δίλιτρος πετρελαιου στην έκδοση ambition του Yeti (τιμη Ελλάδος = 21.900)
-όσο (και λιγότερο)απο μια 2.0 Diesel 150ps Octavia ambition (τιμή Ελλαδος = 21.900) ή μια octavia style 1.0 dsg, ή πιο φθηνά απο μια octavia combi style 1.4 150 κ.ο.κ. (Και να πω οτι το νέο μοντελο της octavia με τα καινουρια φωτα έχει περίπου ιδια τιμή με το παλιό) - Εκδοση προς έκδοση ιδια τιμή με το superb, το οποίο στην έκδοση ambition με τα 150!!! (γιατι δεν έρχεται στην Ελλάδα το απλο με τα 125) έχει τιμή ελλάδας 24.900, αρα σίγουρα το απλο με τα 125 αρκετα λιγότερα (στην γερμανία μια και την ανέφερες έχει 4.000 ευρω λιγότερα)
Τα ίδια πανω κάτω και στην Αγγλία.
(Sorry για το μπερδεμένο post, αλλά you get the point! ελπίζω να μην βγήκα εκτός θέματος.)Τώρα αν ξαφνικά της κα.......εεεε...της ερθει της kosmocar να υπερκοστολογήσει ειδικά το Kodiaq θα ξέρουμε τουλάχιστον οτι το πληρώνουμε ακριβότερα χωρις λόγο, σε σχέση με ολα τα υπόλοιπα skoda (ανεξαρτήτου φορολογίας), οπως συμβαίνει με το Ateca στην βασική έκδοση
- όσο ο μικρός δίλιτρος πετρελαιου στην έκδοση ambition του Yeti (τιμη Ελλάδος = 21.900)
-
Ο χρήστης KOSTASAG έγραψε:
τωρα σε κατι ποιο γηινο skoda kodiaq διαβασα σε ενα περιοδικο οτι η kosmocar θα το φερει ελλαδα το 1,4 4χ4 γυρω στα 25 ..... (ελπιζω οχι στο εξοπλισμο των 90es που αναφερει ο φιλος ποιο πανω )
αν ειναι ετσι πιστευω θα πουλησει τρελα ακομα και στις μερες μας ! αν και το βλεπω απο χλωμο μεχρι αδυνατον να εχει τετοια τιμη.....25 θα μπορούσε με το προηγούμενο εισαγωγικό - δασμολογικό καθεστώς
Πάντως με κριτήριο τιμές εξωτερικού και σχετική αναλογία, μια τιμή κάτω απο 20.000 προ φόρων (συνήθως 19.500 για να μπορεις να βάλεις και μεταλλικό χρώμα και άρα πάνω απο 27, σχεδον 28.000 τελική), είναι πολύ εφικτή για το αντιστοιχο ambition (μεσαία εκδοση) που είναι η αρχική του 4χ4.
Αν ερχόταν σε 25.000 τελική θα πούλαγα και την μηχανή για να το πάρωΑπο την άλλη είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την πιο αρχική έκδοση του Kodiaq με τα 125, καθώς στο εξωτερικό είναι παντού ελαφρως φθηνότερο απο τα πιο ακριβά yeti, αρα γύρω στα 22.000???
Εγω ειμαι σιγουρος οτι η μεσαια εκδοση 4χ4 θα ειναι τουλαχιστον 28000 μην πω 29!αν κρινω ομως απο το ateca που η εκδοση Style 4Drive με το ιδιο μοτερ φτανει τα 30.500 δεν ειμαι τοσο αισιοδοξος οτι η τιμη θα κρατηθει κατω απο τα 30000.... (μεγαλυτερο απο το σεατ και φαινεται ενα κλικ ποιο ποιοτικο) αρα τι θα εμποδισει την cosmocar να το φτασει 31000 ? το 150 4χ4 και φανταζομαι 33500 με το DSG οσο για την βασικη εκδοση,ναι εκει θα παιζει 22...23 αλλα εγω θα προτιμουσα να επερνα ενα καλα εξοπλισμενο μικρομεσαιο με αυτη την τιμη παρα ενα γυμνο μεγαλο suv που να εχει εναν οριακο κινητηρα για το βαρος του ... οκ θα μου πειτε το ateca ειναι 1000 115ph και λενε τα καταφερνει καλα ...αν εισαι μονος η δικαβαλο οκ αλλα αυτα τα αυτοκινητα καλουνται να ειναι φορτωμενα με 4-5 ατομα και τις αποσκευες τους και καλοκαιρι να δουλευει και το A/C!!εκει δεν ξερω ποσο καλα θα τα καταφερνει,και για ποσο?? .... αρα η δικη μου λογικη ειναι πως για το μηκος και το βαρος τους χρειαζονται εναν κινητηρα που να μπορει να ανταποκριθει σε αυτες τις extra αναγκες,παντως εγω το περιμενω πιστευω οτι αξιζει την αναμονη
-
Πολύ όμορφο αυτοκίνητο. Νομίζω ο πιο δυνατός ανταγωνιστής της Χ3.
Αν είχα λεφτά θα το είχα αγοράσει χθες!http://www.drive.gr/news/nea-montela/episimo-neo-volvo-xc60-2018-video
-
+1 στον axel12p
-
Είχα την ευκαιρία να δω λεπτομερώς το νέο tucson και σχεδόν με εντυπωσίασε ως εμφάνιση, χώροι και ποιότητα!
Πάρα πολύ προσεγμένο αυτοκίνητο! Δεν πήγα 'βόλτα', αλλά όσο το περιεργάστηκα μου άρεσε πάρα πολύ!
Εύχομαι και οδηγικά να αφήνει ανάλογες εντυπώσεις -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Είχα την ευκαιρία να δω λεπτομερώς το νέο tucson και σχεδόν με εντυπωσίασε ως εμφάνιση, χώροι και ποιότητα!
Πάρα πολύ προσεγμένο αυτοκίνητο! Δεν πήγα 'βόλτα', αλλά όσο το περιεργάστηκα μου άρεσε πάρα πολύ!
Εύχομαι και οδηγικά να αφήνει ανάλογες εντυπώσειςΉταν η 2η επιλογή μετά το Kuga, αλλά λόγω των 'αναταράξεων' με την αντιπροσώπευση, δεν πρόλαβα να το δω ουσιαστικά. Πάντως είναι όμορφο!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πολύ όμορφο αυτοκίνητο. Νομίζω ο πιο δυνατός ανταγωνιστής της Χ3.
Αν είχα λεφτά θα το είχα αγοράσει χθες!http://www.drive.gr/news/nea-montela/episimo-neo-volvo-xc60-2018-video
Υπάρχουν διαρροές ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα και με νέο τρικύλινδρο μοτέρ και ουσιαστικά φθηνότερο άρα χτυπάει άνετα χ1 και το q3.
-
Ένα ενδεχόμενο τρικύλινδρο θα είχε περίπου 180-200 ίππους.
Πόσο φθηνότερο να είναι από το Τ5 με τους 254;
Εδώ το τωρινό (απερχόμενο) έχει βασική τιμή 42700 χωρίς εξοπλισμό και με 150 ίππους.
Να είναι το καινούριο φθηνότερο;
X3, Q5 είναι οι ανταγωνιστές, όχι X1, Q3.Θυμίζω ότι τα κυβικά δεν παίζουν ρόλο στην τιμή, η ισχύς και η πολυπλοκότητα της κατασκευής παίζουν. Τεκμήρια και ΦΠΔ είναι άλλη ιστορία. Αν έχεις 55-60 χιλιάρικα για αμάξι, θα κολλήσεις στα 440 ευρώ το χρόνο και στα 8800 τεκμήριο;
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Υπάρχουν διαρροές ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα και με νέο τρικύλινδρο μοτέρ και ουσιαστικά φθηνότερο άρα χτυπάει άνετα χ1 και το q3.Μόνο που ανταγωνιστές του XC60 είναι η Χ3 και το Q5. Το XC40 θα είναι απέναντι σε X1 και Q3.
-
Σε συνέχεια του post του Στέφανου για τις πωλήσεις της Χ1, ας δούμε συνολικά το top 30 της κατηγορίας.
Μοντέλο και πωλήσεις 2μήνου 2017 και Φεβρουαρίου 2017
- NISSAN QASHQAI 484 - 182
- VOLKSWAGEN TIGUAN 249 - 120
- PEUGEOT 2008 166 - 57
- SUZUKI VITARA 162 - 61
- BMW X1-SERIES 134 - 83
- JEEP RENEGADE 127 - 60
- AUDI Q2 123 - 68
- SUZUKI SX4 98 - 37
- FORD KUGA 96 - 69
- PEUGEOT 3008 77 - 34
- AUDI Q3 77 - 36
- DACIA DUSTER 51 - 16
- MERCEDES GL-SERIES 47 - 31
- FIAT 500X 39 - 25
- SEAT ATECA 35 - 22
- VOLVO XC90 29 - 16
- HONDA CR-V 21 - 12
- SUZUKI JIMNY 21 - 11
- TOYOTA RAV4 19 - 8
- BMW X5-SERIES 14 - 7
- AUDI Q5 13 - 10
- NISSAN X-TRAIL 13 - 3
- BMW X4-SERIES 12 - 6
- VOLVO XC60 12 - 6
- PORSCHE MACAN 11 - 3
- RENAULT KADJAR 11 - 2
- BMW X3-SERIES 9 - 4
- LAND ROVER RANGE ROVER EVOQUE 8 - 4
- MAZDA CX7 8
- SSANGYONG TIVOLI 8 - 4
Δικά μου σχόλια:
- Σταθερά το QQ στην 1η θέση.
- Εξαιρετικά πάει και το Tiguan.
- Τεράστια άνοδος του Kuga σε σχέση με το 2016
- Έχει πατώσει το Kadjar, έχουν πουληθεί 11 όσες και Macan!
- Το Ateca πάει πολύ μέτρια (το περίμενα με τέτοιες τιμές)
- Εντύπωση μου προκαλούν οι μεγάλες πωλήσεις των Q2 (πανάκριβο και δεν αξίζει με τίποτα) και Q3 (επίσης μέτριο και παλιό και ακριβό)
- Πουλήθηκαν 8 Mazda CX7, χωρίς αντιπροσωπεία!
- Σχεδόν ανύπαρκτη η Subaru - έχει πουλήσει μόλις 4 XV και 2 Forester. Λογικό, αφού είναι πανάκριβα και ενώ το Forester είναι εξαιρετικό, το XV είναι πολύ ιδιαίτερο.
- Το Renegade καλά κρατεί.
- Το 2008 πουλάει πολύ περισσότερο από όσο νόμιζα.
- Το 3008 ή πουλάει λίγο (αναμενόμενο με αυτές τις τιμές) ή έχει μεγάλους χρόνους παράδοσης...θα το μάθουμε στους επόμενους μήνες.
- Η Χ1 με το προωθητικό πουλάει καλά και διατηρεί την θέση της όσο μπορεί.
-
Πολλά πρέπει να είναι εταιρικά πάντως πχ X1 και Q2. Άλλα τα κριτήρια εκεί σε σχέση με τον ιδιώτη αγοραστή.
Όσο για τα Mazda θα είχαν ξεμείνει και τα σκοτώσανε τώρα, απλά δεν παίζει 8 φανατικοί ιδιώτες σε ένα 2μηνο να έφεραν μόνοι τους CX7
Γενικά νομίζω με την αγορά τόσο μικρoσκοπική συμπεράσματα για τάσεις δεν μπορούν να βγουν γενικότερα (όχι μόνο στα SUV). Ξαφνικά μια εταιρία ανανεώνει τον στόλο της με μερικές δεκάδες κομμάτια και μέσα στα μίζερα νούμερα της κρίσης το ποσοστό του μοντέλου εκτοξέυεται στα ύψη και λέμε τι παίχτηκε ρε παιδιά?
Αυτό εξηγεί κάποια κατά καιρούς 'περίεργα' νούμερα. -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Γενικά νομίζω με την αγορά τόσο μικρoσκοπική συμπεράσματα για τάσεις δεν μπορούν να βγουν γενικότερα (όχι μόνο στα SUV). Ξαφνικά μια εταιρία ανανεώνει τον στόλο της με μερικές δεκάδες κομμάτια και μέσα στα μίζερα νούμερα της κρίσης το ποσοστό του μοντέλου εκτοξέυεται στα ύψη και λέμε τι παίχτηκε ρε παιδιά?
Αυτό εξηγεί κάποια κατά καιρούς 'περίεργα' νούμερα.- 100
Πολλά είναι leasing και εταιρικά. Σε αυτά δεν βγαίνει εύκολα συμπέρασμα. Αλλά για παράδειγμα βγαίνει ένα συμπέρασμα για την εξαιρετική πορεία του QQ ή για τις τραγικές πωλήσεις του Kadjar (το οποίο είναι καλύτερο από το QQ αλλά θάβεται τιμολογιακά).
- 100
-
Οι πωλήσες τί μπορούν να σημαίνουν;
Ότι ο εισαγωγέας έχει πετύχει να προωθήσει ένα μοντέλο;
Ότι μια εταιρεία έχει διαχρονική απήχηση;
Ότι ένα όχημα είναι καλοφτιαγμένο και γρήγορο;Και πόσο στρεβλή εικόνα αποτελεί ένας πίνακας πωλήσεων;
Μια μάρκα που δεν έχει τοπικό αντιπρόσωπο,
ένα μοντέλο που δεν έχει ετοιμοπαράδοτα,
ένα συμβόλαιο πώλησης σε leasing, δημόσιους οργανισμούς κλπ.Να μην υπεσέλθω καν στην αξία των πωλήσεων στην καλή μας Ελλαδίτσα.
Πόσο επιτυχημένη ή μη είναι η εμπορική πορεία ενός μοντέλου που δικαιώνεται ή χαντακώνεται στην Ελλάδα;Μια ελληνική κατάταξη πωλήσεων του ενός μήνα ή των δυο
είναι πιο σημαντική για τα στελέχη των εισαγωγικών από ότι για τον καταναλωτή. -
Όλα τα μοντέλα πουλάνε και leasing. Αρκεί να δείτε τις προσφορές των 3 εταιρειών. Το qashqai έπαιζε σε προσφορά για καιρό όπως ακόμα τρέχει η Χ1 diesel, το Q2 και άλλα καλοπουλημενα. Πρακτικά αν εγώ βλέπω κάτι από τα νούμερα Φεβρουαρίου είναι η μεγάλη κάμψη του Qashqai λόγω επερχόμενου facelift (οι ταξινομήσεις Γενάρη είναι πάντα φουσκωμένες λόγω αγορών τον προηγούμενο χρόνο και κυκλοφορίας τον επόμενο)
-
Να σημειώσουμε ότι τρίτη σε πωλήσεις είναι η GLA με 169 αυτοκίνητα για τους δύο πρώτους μήνες!
Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Fanis, πρόσεξα και εγώ τις παρακάτω διαφορές:
Qashqai: 484 - Kadjar: 11
Tiquan: 249 - Ateca: 35Εντυπωσιακό το γεγονός πως το Qashqai συνεχίζει να πουλάει σαν ζεστό καρβέλι, παρά το γεγονός πως μόλις βγήκε η ανανέωση του. Οπότε λογικά αν δεν αλλάξουν οι τιμές, οι πωλήσεις θα αυξηθούν και άλλο μόλις έρθει η ανανέωση (αν και μάλλον η αντιπροσωπεία θα τις τσιμπήσει τις τιμές).
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Όσο για τα Mazda θα είχαν ξεμείνει και τα σκοτώσανε τώρα, απλά δεν παίζει 8 φανατικοί ιδιώτες σε ένα 2μηνο να έφεραν μόνοι τους CX7
Αυτό πρέπει να είναι, είχα δει στο car.gr cx7 2.2 diesel με 0 χιλιόμετρα κάπου στα 22.000? Είναι ότι έμεινε από το stock
-
To C-HR που είναι οεο;
-
Ο χρήστης lexota έγραψε:
To C-HR που είναι οεο;Επίσης στο Segment C και μου διέφυγε.
TOYOTA C-HR 140 - 63
Οπότε εκθρονίζει την Χ1 από την 5η θέση του 2017. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ πορεία!!!
-
By the way όντως στο link
http://www.seaa.gr/sites/seaa/files/fil ... -2-seg.pdf
μιλάει για ταξινομήσεις και αυτό είναι διαφορετικό από τις πωλήσεις
πχ για μοντέλα όπως το Kadjar ή το Ateca που είναι πιο καινούρια
και γενικά αν δεν ξέρεις αν έχουν ετοιμοπαράδοτα, λίστα αναμονής κλπ.
Ας επιβεβαιώσει κάποιος.
SUV/Crossovers Forum