-
Παλιά ηταν πολύ καλά τα Morris σε μικρές διαστάσεις
-
Πλυντήριο άνω φόρτωσης έχω εγώ. Ένα Ignis μέχρι 5 κιλά ρούχα, 800 στροφές. Φτηνό, σχετικά αθόρυβο. Μία φορά έκανα βλακεία, έβαλα πολύ πράμα μέσα και πιέστηκαν οι ιμάντες του κάδου στο στέγνωμα και από τότε μουγκρίζει λίγο.
Αν τα φτύσει θα πάω μάλλον σε Indesit 7κιλο.
-
Brandt γαλλικό είχε η μάνα μου για δέκα και χρόνια. Όταν χάλασε ήθελε να ξαναπάρει Brandt, αλλά πλέον δεν ήταν Γαλλικό αλλά Αλγερινό!
Οπότε πήρε Whirpool 7κιλο. Τώρα έχει κλείσει διετία. Θα δούμε τι θε κάνει και εκτός εγγύησης...
-
Μικρό πλυντήριο 40*60 λόγω στενότητας χώρου, άνω φόρτωσης, για περιστασιακή χρήση τί προτείνετε;
Brandt, έχουμε ένα τέτοιο 7 χρόνια άνω φόρτωσης στις διαστάσεις (περιπου) που το θές. Με τα πιτσιρικοπλυσίματα κλπ και μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους
-
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα Group στα οποία βρίσκουμε πολλές γνωστές μάρκες.
Whirlpool Corporation
Whirlpool, Maytag, KitchenAid, JennAir, Amana, Gladiator GarageWorks, Inglis, Estate, Brastemp, Bauknecht, Ignis, Indesit, and Consul. Their website also mentions Diqua, Affresh, Acros, and Yummly
https://en.wikipedia.org/wiki/Whirlpool_Corporation
Electrolux Group Europe
Arthur Martin
AEG
Atlas[:da] (Denmark)
Corberó (Spain)
Dometic, appliances for RV's, also uses the Electrolux logo. Based in Sweden and owned by Dometic Group
Elektro Helios, manufacturer of consumer appliances for the Swedish market[32]
Faure, French consumer appliance maker[33]
Lehel, consumer appliance brand sold in Hungary and elsewhere
Marynen/Marijnen, consumer product brand sold in the Netherlands[34]
Parkinson Cowan, cooking appliances (United Kingdom)
Progress, vacuum cleaner brand sold throughout Europe[35]
REX-Electrolux, Italian appliance manufacturer[36]
Rosenlew, Finnish consumer product brand sold in Nordic countries[37]
Samus, Romanian producer of cooking stoves headquartered in Satu Mare[38]
Voss, premium consumer cooking appliance and equipment supplier in Denmark and elsewhere[39]
Zanker, consumer kitchen appliance brand sold in central Europe[40]
Zanussi, Italian appliance manufacturer that became part of Electrolux in 1984 [41]
Zanussi Professional, professional kitchen equipment manufacturer[42]
Zoppas, consumer products brand sold in Italy[43]
-
Σε ψυγεία νούμερο 1 σε αξιοπιστία τα General Electric (και τα φασόν τους, π.χ. Amana) της δεκαετίας του '90 (και παλιότερα).
Κλασικά αμερικάνικα ψυγεία, ογκώδη, άσχημα, θορυβώδη, μάλλον και με υψηλή κατανάλωση (ένεκα και της εποχής - κανείς δεν την κοιτούσε τότε) αλλά και τέρατα αξιοπιστίας. 23 χρόνια το δικό μου και καμιά 30αριά της πεθεράς, τελείως απροβλημάτιστα!
-
Αγοράστηκε ένα indesit 6κιλο. Να δούμε πως θα τα πάει σε περιοχή με νερό με πολλά άλατα. Οπτικά φαίνεται εντάξει. Κατασκευής Σλοβακίας.
-
Απαγορεύονται οι διαφημίσεις. [Admin]
-
Επ! Καλωστον! Δλδ ενα lg που χαλβαδιάζω δε θα το πρότεινες?
-
Τα πρόβληματα με την επισκευή είναι τα εξής (όπως τα έζησα):
-
Συνήθως επισκευή μπορεί να χρειαστεί μετά την 10ετία.
-
Το κόστος συνήθως είναι τόσο υψυλό που το θέμα δεν είναι τα ανταλλακτικά αλλά η τιμή σε σχέση με ένα καινούργιο πλυντήριο. Δηλαδή αντί για €200 για επισκευή ενός 5κιλου 10ετίας με τεχνολογία 10ετίας, δίνεις €350 και έχει μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο σύγχρονο πλυντήριο με εγγύηση για 10 χρόνια (μοτέρ). Οπότε σπάνια συμφέρειε/αξίζει η επισκευή πλυντηρίου 10ετίας+
-
-
@yem said in Μπαταρία Ni-MH απο σκουπάκι:
Δεν ξέρω αν πρέπει να το βάλω εδώ το θέμα ή στα τεχνικά Θέματα/ Βελτιώσεις αν νομίζουν οι διαχειριστές ας το μεταφέρουν.
Έχω ένα σκουπάκι Hoover που ξεκίνησε πολύ απότομα να χάνει ισχύ και διάρκεια. Tα Volt του είναι 14,4 στα 75w , λύθηκε και μετρήθηκε 16,7v σε αδράνεια και 9,6v σε λειτουργία ( αν παίζει ρόλο) η βάση φόρτισης είναι για 20v και τόσα δίνει μετρημένα . Φοράει 12 μπαταρίες AA Ni-MH1300mah .Κάτι παίζει αλλά δεν ξέρω τί ... πείτε καμιά ιδέα πριν πάω να αλλάξω μπαταρίες - αν αξίζει- .
-
Ότι έπαθε και ένα σκουπάκι Singer που είχα. Στους τρεις μήνες πέθαναν οι μπαταρίες Ni-Mh.
Μπαταρίες κακής ποιότητας που όταν είναι και σε αχρηστία για πολύ καιρό, είναι για πέταμα.
Ψάξε στο ebay, alliexpress μήπως βρεις αντίστοιχες να τις προσαρμόσεις. Εγώ δεν βρήκα και 50euro πήγαν στο κάδο ανακύκλωσης.
-
@storm said in Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....:
Ότι έπαθε και ένα σκουπάκι Singer που είχα. Στους τρεις μήνες πέθαναν οι μπαταρίες Ni-Mh.
Μπαταρίες κακής ποιότητας που όταν είναι και σε αχρηστία για πολύ καιρό, είναι για πέταμα.
Ψάξε στο ebay, alliexpress μήπως βρεις αντίστοιχες να τις προσαρμόσεις. Εγώ δεν βρήκα και 50euro πήγαν στο κάδο ανακύκλωσης.
Το σκουπακι το έχω 7+ Χρόνια, και το έχω ξεσκίσει στην χρήση. Τα τελευταία 2 χρόνια του άλλαξα θέση και είναι μόνιμα πάνω στην πρίζα ίσως για αυτό να έπεσαν οι μπαταρίες.
Σαν σκουπακι είναι πολύ αποδοτικό αλλά βρήκε η γυναίκα αφορμή να το σουτάρει, εγώ από την άλλη θέλω να το "αναστήσω" για να το βάλω είτε στο υπόγειο είτε στο εξοχικό και επειδή η χρήση του θα είναι μικρή δεν ξέρω αν αξίζει να το επισκευάσω αν ζητάνε 40-50€ για καινούριες μπαταρίες -
Οι μπαταρίες Ni-Mh δεν πρέπει να βρίσκονται συνέχεια πάνω στο φορτιστή. Πάσχουν από το "φαινόμενο της μνήμης" που τελικά τις εξασθενεί εντελώς αν διαρκώς συνδέονται στον φορτιστή.
Εγώ έχω πάρει ένα σκουπάκι με μπαταρία λιθίου για να αποφύγω αυτό το πρόβλημα. Και πάλι όμως πρώτα περιμένω να αδειάσει η μπαταρία και μετά φορτίζω, γιατί και οι μπαταρίες λιθίου δεν είναι για πολλά-πολλά, αφού πάσχουν από ποιότητα.
-
Αυτή την εποχή, έχω 20 βαθμούς στο σπίτι, αλλά αισθάνομαι μια ελαφριά «κρυάδα», να το πω έτσι, οπότε μου έχει μπει η ιδέα να πάρω αφυγραντήρα.
Έχετε άποψη;(υγρόμετρο δυστυχώς δεν έχω) -
Έχω αυτόν σχεδόν 8 χρόνια παρότι πέρασαν τα χρόνια η τιμή παραμένει ίδια , το ίδιο και η κατάσταση του αφυγραντήρα παρότι τον έχω λύσει τελείως 2 φορές για βαθύ καθαρισμό δεν βγάζει κιχ . Πρόσφατα στην black friday πήρε τον ίδιο ο πεθερός , έχει πιο δυνατό ανεμιστήρα και στην αρχή του έκανε συντονισμό αλλά τώρα έστρωσε .
έχει βγάλει το ίδιο μοντέλο με lcd οθόνες και μπλε δόντια αλλά πάρε αυτό με τα λιγότερα ψιψιψίνια .
Επίσης ο πατέρας έχει πάρει inventor και αυτός αθόρυβος αλλά δεν τον δουλεύουν ώρες . Εγώ τον βάζω στην πρίζα τον Οκτώβριο και τον βγάζω τον Μάιο , σβήνει μόνο για να αδειάσει το νερό , οπότε και η κατανάλωση σε λειτουργία του κομπρεσερ αλλά και μόνο σε λειτουργία ανεμιστήρα πρέπει να είναι χαμηλή ! -
@bassstarlet said in Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....:
Αυτή την εποχή, έχω 20 βαθμούς στο σπίτι, αλλά αισθάνομαι μια ελαφριά «κρυάδα», να το πω έτσι, οπότε μου έχει μπει η ιδέα να πάρω αφυγραντήρα.
Έχετε άποψη;(υγρόμετρο δυστυχώς δεν έχω)Έχω δοκιμάσει αρκετούς σε διάφορα σπίτια.
Χοντρικά. Αφυγραντήρα χρειάζεσαι αν:
Απλώνεις ρούχα μέσα στο σπίτι.
Έχεις πρόβλημα με υγρασία (συνήθως βορινά παράθυρα, τοίχους) η μούχλα.Καλό είναι να πάρεις ένα υγρόμετρο και να δεις τι γίνεται.
Η παρουσία του αφυγραντήρα μειώνει το κρύο που φτάνει κόκαλο, άντε να βάλεις και το θερμοστάτη 1-2 βαθμούς κάτω, αλλά δεν ζεσταίνει (εκτός εκείνων με ζεολιθο, οι οποίοι καίνε μπόλικο ρεύμα).Μοντέλο, τύπος εξαρτώνται από τον χώρο του σπιτιού που θα μπει. Υπολογίζεις καταναλώσεις 200-250 Watt .
Ότι θες ρωτά.
-
Αυτόν τον Delonghi DEX216F τον βλέπω τώρα στο Skroutz, στα 195€
Θα το σκεφτώ..
Τον βοριά τον έχω φάτσα, μούχλες κλπ δεν έχω (δεν έχω όμως και παράθυρο στο μπάνιο..) ρούχα μέσα δεν απλώνω. -
Όπως είπε και ο @antonakis δες τα τετραγωνικά σου , αν θυμάμαι καλά έχει 2 μοντέλα ανάλογα με την κάλυψη των μέτρων
-
Το σπίτι είναι μικρό, και μην σου πω, πως στην πραγματικότητα με ενδιαφέρει μόνο το υπνοδωμάτιο που «βλέπει» την Πεντέλη, και πάντα το θυμάμαι λίγο πιο κρύο από τα άλλα.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....