-
Που πάνε με τις off road νταλίκες ... Πολύ ευρύχωρα RV αλλά ταυτόχρονα πολύ δύσχρηστα για τους δρόμους και φαντάζομαι καίνε αβέρτα ! Οι πρώτοι φαίνονται πραγματικοί νομάδες
-
Τογιοτα Σιεντα, κυκλοφορεί πολύ και Ταϊβαν και Ιαπωνία
Τογιοτα Κορολα Κρος. Σχεδον καθε 3ο αυτοκίνητο ειναι αυτό. Πολύ και σε ταξί.
Χοντα Οντισεϊ. 3 τετοια στη πολυκατοικία και το βλέπεις και σχετικά συχνά. Θυμαμαι πιο παλια, ειχα δει ενα τετοιο Ιαπωνία που ο ιδιοκτήτης το πορτ μπαγκαζ το είχε μετατρεψει σε "εργαλειοθήκη" για το φουσκωτάκι που ειχε για να παιζει με τα παιδιά στη θάλασσα.
Τεσλα 3 παντού. Μιλάμε παντού, κοντέυουν πιο πολλά και απο Τιογοτα, αλλά και αρκετές Ταϋκαν και μάλιστα σε "παστελ" χρώματα, οχι τα κλασσικα, ασπρα/μαυρα/γκρι.
Γενικά πολλά Λεξους ΕΣ. Πια δε παιρνουν τα ΛΣ που ηταν γεμάτος ο τόπος και προτιμούν το μικρότερο ΕΣ.
Και η 4C που είχα δει το παρκινγκ. Διασταυρωθήκαμε και στην έξοδο κάποια στιγμή. Αρκετά φαρδιά, δε την έιχα ξαναδεί.
Επίσης αρκετά (αναλογικά) συχνά βλέπω Σουμπαρου WRX / STi τι-στο-καλό-ειναι-αυτό..
Ασια το Τζιμνυ έχει φανατικό κοινό. 3 γνωστοί μου ήδη το έχουν και μάλιστα έχουν γραφτει σε κλαμπ που κανουν εξορμίσεις για καμπινγκ (καινουργια γούστα). Και σε ενα βιβλιοπωλέιο, το γιαπωνέζικο περιοδικό με κιτ Τζιμνυ που έχει εξαρτηματάκια να το "πειράξεις". Ενα συνεργείο τσέπης.
Ετσι ενα γρήγορο φωτορεπορταζ.
-
Είχες γράψει ότι θα πήγαινες εξωτερικό αλλά εσύ παραπήγες μακριά
-
@antoniokon said in Carspotting [#7]:
Είχες γράψει ότι θα πήγαινες εξωτερικό αλλά εσύ παραπήγες μακριά
Ή πας ή δε πας! Ολα μια ιδέα ειναι. Αν μπεις στο αεροπλάνο, μετά ειναι πόσες ταινίες θα δεις. Αν και λόγω κοβιντ και μικρού παιδιου -> πρώτο ταξίδι μαζί του, μας βγήκε η πίστη για πρώτη φορά. Θα ανεβάζω κατά καιρούς μιας και εδώ έχει και αυτοκίνητα που δεν έχουμε στην Ευρώπη.
Πάντως, η οικονομία εδώ πάει πύραυλος. Είχαμε να έρθουμε 3 χρόνια και οι τιμές έχουν ανέβει στα πάντα, η φούσκα των ακινήτων ειναι πια σε υπεργαλαξιακά επίπεδα - η τιμή του σπιτιου που έχουμε πχ έχει παει +50% από όσο αγοράστηκε (ναι, το 10ετιας), για καινούργιο +80%, μιας και υπάρχει μεγάλη ζήτηση καθώς νέες εταιρείες τεχνολογίας ανοιγουν γραφεια / εργοστάσια - τα αυτοκίνητα που βλέπεις φαση Τεσλα 3, Λεξους (όλα), μοιάζουν να ειναι "τα αυτοκίνητα του λαού". Ιδιως εκεί που κάναμε καραντίνα, διπλα στο τεχνολογικό πάρκο, πραγματικά τα Τεσλα 3 ήταν τόσα σα να νομίζεις οτι το εργοστάσιο ειναι κάπου εκεί δίπλα. -
Taiwan είστε Αλεξ?? Εαν ναι, έχω πάει 1 φορά για 3 ημέρες το πάλε ποτέ 2003!
-
@fanis75 said in Carspotting [#7]:
Taiwan είστε Αλεξ?? Εαν ναι, έχω πάει 1 φορά για 3 ημέρες το πάλε ποτέ 2003!
Ναι, Ταϊβαν Φάνη, αν χαλαρώσουν οι καραντίνες, μπορεί να πάμε και Ιαπωνία, θα δούμε. 2003 ! Τότε ούτε που ήξερα που ειναι η "Ασία" χεχεχε! Ε, φαντάσου με τότε, ΚΑΜΙΑ σχέση μιας και εγω που πρωτοηρθα 2010, ήδη βλέπω μεγάλες διαφορές.
-
@alejandro said in Carspotting [#7]:
Ναι, Ταϊβαν Φάνη, αν χαλαρώσουν οι καραντίνες, μπορεί να πάμε και Ιαπωνία, θα δούμε. 2003 ! Τότε ούτε που ήξερα που ειναι η "Ασία" χεχεχε! Ε, φαντάσου με τότε, ΚΑΜΙΑ σχέση μιας και εγω που πρωτοηρθα 2010, ήδη βλέπω μεγάλες διαφορές.
Είμαι σίγουρος....άλλη αγορά η Ασία. Taipei είχα μείνει, ωραία είχα περάσει και μου άρεσε και το φαγητό...αχαχα. Με κορόιδευναν βέβαια, γιατι δεν μου έλεγαν τι τρώω...αχαχα!
Εδώ ειχα παει για να τους κάνω παρουσίαση: https://www.jihsunbank.com.tw/english/
-
@fanis75 said in Carspotting [#7]:
Εδώ ειχα παει για να τους κάνω παρουσίαση: https://www.jihsunbank.com.tw/english/
Α την έχω δει, εγω εχω αλλού λογοαριασμό. Ολα έχουν αλλάξει εκτός από τον Τραπεζικό τομέα που ειναι η πιο άθλια "βιομηχανία" τους. Πραγματικά η εξυπηρετηση-δυσκαμψία και η online παρουσία τους ειναι χάλια. Η πλάκα ειναι οτι άυριο πάμε να ανοίξω άλλο λογαριασμό και μας βλέπω να τρωμε 1-2 ώρες για αυτό.
Θυμάμαι οτι για να μεταφέρω κάποια χρήματα Ελλάδα, μαζεύτηκαν 4 υπάλληλοι για να το καταφέρουν!
Αλλο κορυφαίο, με την εταιρεία που δουλευα πιο παλιά πήγαμε και εμεις και μιλήσαμε για το user experience του τραπεζικού τομεα, μέσα σε 2-3 μέρες ετοιμασα ενα παουερ-ποιντ με τάσεις κλπ κλπ (μιλάμε για πολύ πρόλογο).. και που λες Φανη, αφού κανω τη παρουσίαση, γυρίζει ενα στέλεχος (πρεπει να ήταν 20 άτομα εκει μέσα, εμεις 4) και μου λέει "όλα ωραία, εσύ είσαι ξένος, εχεις κανα σαξες στορυ - σολουσιον να μας πεις από το τραπεζικό χώρο στην Ελλάδα;;;;;...." όλοι μέσα χαχανιζαν.. εγω φάση Σπυρος Παπαδόπουλος - Απαράδεκτοι "τι έγινε ρε παιδιά;"... -
Εγώ αυτό που βλέπω στις φωτό είναι ένα τσούρμο απολίτιστους Ταϊβανέζους που παρκάρουν όλοι μέσα στις γραμμές και όχι σαν τους φωτοδότες Έλληνες που είναι ικανοί να πιάσουν 4 θέσεις με ένα i10.....
-
Αντε και μια πρωινή Μαϋμπαχ-σουβ (εχει το σηματάκι στο c pillar και τιγκα χρώμιο μπροστά) που μόλις που πρόλαβα να "πιασω".
@kkostask said in Carspotting [#7]:
Εγώ αυτό που βλέπω στις φωτό είναι ένα τσούρμο απολίτιστους Ταϊβανέζους που παρκάρουν όλοι μέσα στις γραμμές και όχι σαν τους φωτοδότες Έλληνες που είναι ικανοί να πιάσουν 4 θέσεις με ένα i10.....
Κώστα ειναι εξαιρετικά οργανωμένοι. Βασικά αν παρκάρεις παράνομα, σε χρονο dt ερχεται φορτηγάκι και στο παιρνει. Σε γραφείο που παω συχνά, δίπλα ειναι τοπικο παρκινγκ "σηκωμένων". Οι γερανοί (καμια 10αρια) ειναι σε συνεχή κίνηση.
Απο ένα τέτοιο πάρκινγκ είχαμε πάρει και το δικό μας μια φορά... -
Εμείς για να βάλουμε μυαλό, πρέπει να τους τα καίμε επιτόπου…
-
Και λίγα ακόμα από τη ξωτική Ταϊβαν...
Μαζεράτι. Λοιπόν, σχεδόν καθημερινά βλέπω Μαζεράτι. Μοιαζει η εταιρεία να έχει παρει τα πάνω της. Ιδως Γκιμπλι και Λεβαντε. Λεβαντε πραγματικά πολλές.
Αρκετές μαλιστά εχουν wrap και μάλιστα σε ροζ/χρυσο χρώμα όπως αυτη η 4Π.
Hyundai Venue - Κυκλοφορεί ΠΑΡΑ πολύ... Κορεάτικο μεχρι πριν 3-4 χρόνια ΔΕΝ έβλεπες, τώρα βλέπεις πολλά. Η πολιτισμική διείσδυση των Ν.Κορεατων και σε Ασιατικές χώρες παέι καλά. Να ειναι καλά τα σιριαλ και η Κ-Ποπ κουλτούρα (ναι, αυτή βιηθησε και όχι τιποτε μαρκετινγκ κολπα των αυτοκινητοβιομηχανιών).
ΚΙΑ Carnival (Κτήνος) - Επίσης το βλέπω σχετικά συχνά..
ΤΟΥΟΤΑ / LEXUS (Van) - Οπως γεμίσαμε με μαυρα Μερσεντες και ΦΒ βανάκια για ΒΙΠ Ασιατες αγοραστές ακινήτων ή κρουαζιερο-επιβάτες, έτσι και εδώ διαπιστώνω οτι ο τόπος γέμισε με αυτά τα βανοειδή.
LEXUS IS - Μου αρέσει πολύ. Ειδα ενα σημερα και σε μαύρο, πολύ όμροφο. Αν και σενταν λεξους βλέπεις (περα απο τις λίμο) πολύ σπάνια εν αντιθέση των UX / NX/ RX
NISSAN SENTRA - Επίσης κυκλοφορεί πολύ. Αρκετά χαμηλό και επιθετικό. Κασκαι, Τζουκ εδώ δε κυκλοφορούν καθόλου αλλά αυτό το βλέπεις συχνά.
ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ ΠΟΡΤΑΣ - Καλή ιδέα/πατέντα για παρκινγκ. Διπλα σε αυτό παρκάρει η Αλφα 4 Cκαι λόγω μάλλον μεγάλης πόρτας, ο τύπος δίπλα έχει βαλει το αφρωδες υλικό αυτό..
-
Οταν τα έβαζε ο κάκτος, τον έκραζαν....
-
Kia Carnival, δεν το ήξερα αυτό, πραγματικά κτήνος. Λογικά θα χτυπάει το escalade στην Αμερική
EDIT : Απο 32.OOO $, όσο ένα B suv με αυτόματο κιβώτιο.
-
@yem said in Carspotting [#7]:
EDIT : Απο 32.OOO $, όσο ένα B suv με αυτόματο κιβώτιο.
Ταϊβαν μολις τσεκαρα, στα 40.000ε ξεκινάει... -
@alejandro said in Carspotting [#7]:
Και λίγα ακόμα από τη ξωτική Ταϊβαν...
Μαζεράτι. Λοιπόν, σχεδόν καθημερινά βλέπω Μαζεράτι. Μοιαζει η εταιρεία να έχει παρει τα πάνω της. Ιδως Γκιμπλι και Λεβαντε. Λεβαντε πραγματικά πολλές.
Αρκετές μαλιστά εχουν wrap και μάλιστα σε ροζ/χρυσο χρώμα όπως αυτη η 4Π.
Πανέμορφο!
ΤΟΥΟΤΑ / LEXUS (Van) - Οπως γεμίσαμε με μαυρα Μερσεντες και ΦΒ βανάκια για ΒΙΠ Ασιατες αγοραστές ακινήτων ή κρουαζιερο-επιβάτες, έτσι και εδώ διαπιστώνω οτι ο τόπος γέμισε με αυτά τα βανοειδή.
Πανάσχημο! Στην πρώτη ανάγνωση, αυθόρμητα ο εγκέφαλός μου (όσος είναι), διάβασε βοοειδή και όχι βανοειδή! Τυχαίο;;;
Καλά να περνάτε.
-
Μπουρούσης, τον πέτυχα σήμερα στη Βουλιαγμένη με ένα Raptor με θηριώδη ζαντολάστιχα. Μου έκανε εντύπωση γιατί θυμόμουν ότι είχε αυτό:
https://cartalk.gr/giannis-mpourousis-a ... ttiki-odo/
Εντάξει, με τα φράγκα που έχει, δικαιολογείται να έχει καμιά δεκαριά οχήματα.
-
Το έχει περίπου 3 χρόνια, τον είχα πετύχει και εγώ προ κωρονοϊού στον Φάρο Ψυχικού για ψώνια στον ΑΒ, τώρα θα το πασάρει στη γυναίκα του για να πηγαινοφέρνει τα παιδιά στο σχολείο και καμιά κοντινή εκδρομή τα ΣΚ
-
Είδα 4C στην Ποσειδώνος εχθές δυστυχώς αντίθετο ρεύμα δν έχω φωτό! Φανταστική, τυχερός ο κάτοχος!
-
Και να σου φωνάζω @gatoz ,
-
πατέρα εγώ είμαι ο γιός σου , τίποτα εσύ ,
-
πατέρα σταμάτα εγώ είμαι το καμάρι σου ,τίποτα εσύ ,
-
πατέρα απεταξάμην το γκέϊκο γυρνάω κοντά σου , τίποτα εσύ
Γιατί βρε πατέρα ? θα πάρω τέτρα σου λέω
Μετά είδα και το γύπα στο καπό και κατάλαβα ότι με αντικατέστησες με τον @mastoras78
-
Carspotting [#7]