-
Συγγνώμη αλλά δεν είναι αναξιόπιστος. Απλώς θέλει τακτικά λάδι και μια γερή επισκευή κάθε 100-150 χιλιάδες χιλιόμετρα.
-
Τα 100-150.000χλμ μου φαίνονται πάρα πολύ αισιόδοξο σενάριο...
Επίσης θέλει διαφορετικό τρόπο χρήσης. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Συγγνώμη αλλά δεν είναι αναξιόπιστος. Απλώς θέλει τακτικά λάδι και μια γερή επισκευή κάθε 100-150 χιλιάδες χιλιόμετρα.Καλό αυτό που είπες! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Όλα θέλουν γενική επισκευή στα 70-80-100.000 Km. Ξέρεις πολλά σύχρονα αυτοκίνητα που να χρειάζονται γενική επισκευή στα πρώτα 100.000 km το μέγιστο; Εγώ κανένα!
Αν αυτό λέγεται αξιοπιστία, θα ήθελα να μου φέρεις κι ένα παράδειγμα αναξιόπιστου σύγχρονου κινητήρα. Συνολικά αναξιόπιστου, όχι μια τυχαία περίπτωση. Γιατί οι wankel του RX-8 θέλουν όλοι γενική επισκευή σε αυτά τα χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Αν αυτό λέγεται αξιοπιστία, θα ήθελα να μου φέρεις κι ένα παράδειγμα αναξιόπιστου σύγχρονου κινητήρα. Συνολικά αναξιόπιστου, όχι μια τυχαία περίπτωση. Γιατί οι wankel του RX-8 θέλουν όλοι γενική επισκευή σε αυτά τα χιλιόμετρα.
Τα χεις μπερδέψει λίγο. Το ότι θέλει ανακατεσκευή σε τόσα λίγα χιλιόμετρα δεν είναι θέμα αναξιοπιστίας αλλά θέμα κατασκευής του κινητήρα.
-
Έτσι για να'χουμε καλό ρώτημα, τι κόστος έχει η ανακατασκευή;
-
Σας ευχαριστω παιδια για της πηλροφοριες! να ειστε καλα! χμμ και η περιπτωση οντως του υγραεριου αν υπαρχει ηδη εγκατεστημένο η αν το προσθεσεις εσυ...τι διαφορα θα εχει στο θεμα του συνολικου κοστους οσο αφορα το χρηματικο καθοτι το μεγεθος καταναλωσης δεν θα αλλαξει πχ 11 λιτρα βενζινη αλλα με 1.65πχ τιμη βενζινης εως το 0.67 τιμη αεριου στην περιοχη μου τουλάχιστον! ειναι σχεδον το μισο σε χρηματα συνεπώς εχεις παλι επιδόσεις αλλα χωρις μειωση στην συνολικη καταναλωση...κερδιζεις ομως αν πχ θες ενα 20€ για μια αποσταση ταδε στην ιδια ακριβως αποσταση με αεριο θα θελεις 10-11€ ετσι δεν ειναι?
-
Χοντρικά, με τις τρέχουσες τιμές των καυσίμων, το κόστος κίνησης θα είναι το μισό. Πολύ σημαντικό για ένα αμάξι με τόσο υψηλή κατανάλωση.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Χοντρικά, με τις τρέχουσες τιμές των καυσίμων, το κόστος κίνησης θα είναι το μισό. Πολύ σημαντικό για ένα αμάξι με τόσο υψηλή κατανάλωση.Μαλιστα...συνεπως εισαι αν το δουμε αλλιως (κερδισμενος ως ενα σημειο) εχεις και επιδοσεις αλλα και καλυτερο κοστος οικονομικο στο συνολο του ως προς τις απαιτησεις!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τα χεις μπερδέψει λίγο. Το ότι θέλει ανακατεσκευή σε τόσα λίγα χιλιόμετρα δεν είναι θέμα αναξιοπιστίας αλλά θέμα κατασκευής του κινητήρα.
Εγώ τα έχω μπερδέψει;
Δηλαδή θεωρείς αξιόπιστο ένα κινητήρα που θέλει γενική επισκευή πριν τα 100.000 Km;
Θες να παίξουμε με τις λέξεις; Αντικαθιστώ λοιπόν το 'αναξιόπιστος' με το 'προβληματικός' . Πες μου λοιπόν αν υπάρχει άλλος σύγχρονος κινητήρας εξίσου προβληματικός. Εκτός αν δεν θεωρείς πρόβλημα τη γενική επισκευή ενός κινητήρα πριν τα 100.000 Km...
-
Τι επισκευη ηθελαν, δεν το εχω πολυψαξει.ποσπ κοστιζε;
Ασε, μαλλον θα κανεις μια κακη επενδυση και θα κλαις τα λεφτακια σου, που μαλλον δεν εχεις (οικονομικη ανεση)
Σαν αυτοκινητο για ολους μας ειναι ποθητο, αλλα αυτα που λενε συν το υγραεριο, ποιος μαστορας εχει εμπειρια με wankel και υγραεριο;
-
Συμφωνώ με Lap. Η ερώτηση για την κατανάλωση δείχνει ότι θα χρησιμοποιηθεί ως το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο. Δεν είναι γι' αυτή τη χρήση το RX-8. Γι' αυτοκίνητο βόλτας Σαββατοκύριακου κάποιου που θέλει ένα ευχάριστο και ξεχωριστό αυτοκίνητο είναι εξαιρετική περίπτωση (χαμηλή αξία κτήσης και πάγια έξοδα), αλλά με τις ιδιαιτερότητες που έχει καλύτερα να μην στηρίξει κάποιος την καθημερινότητά του επάνω του.
-
Αν λάβουμε υπόψη ότι αμάξια σαν το Ro-80 ήθελαν επισκευή κάθε 30-50.000 χλμ. , τα 100.000 χλμ. που συνήθως πάει ένα RX-8 είναι άλμα προς τα πάνω για τους περιστροφικούς κινητήρες. Οπότε από την στενή αυτή οπτική, το αμάξι είναι αξιόπιστο και απροβλημάτιστο.
-
Ναι βρε παιδί μου, αλλά θα πάρεις ένα αυτοκίνητο με έναν κινητήρα εξαιρετικό σε ποιότητα λειτουργείας αλλα και αναξιοπιστία και θα του βάλεις και υγραέριο;
Εγώ πάντως αν ήθελα να κυνηγήσω την τύχη μου θα έπαιζα Τζόκερ ή Λόττο...Θα συμφωνήσω μαζί σου. Αν προσέξει κανείς τις αγγελίες, οι περισσότερες γράφουν για επισκευή κινητήρα πριν από τόσα χιλιόμετρα ή για συμπίεση εντός των ορίων του κατασκευαστή, δηλαδή ακόμα κι αν είναι τώρα εντάξει, ο ίδιος ο κάτοχος του αυτοκινήτου είναι σα να παραδέχεται ότι σε λίγο δεν θα είναι. Στα λοιπά αυτοκίνητα, γιατί κανείς ποτέ δεν ασχολείται με τη συμπίεση (εκτός από κάτι πειραγμένα τερατάκια);
Πρόσθεσε σε αυτό και την εγκατάσταση συστήματος υγραερίου, που ίσως να είναι η πρώτη φορά που θα το κάνει ο τεχνικός σε κινητήρα βάνκελ και αυτομάτως αυξάνεις τις πιθανότητες να πάρεις τον κινητήρα στο χέρι.
Το αυτοκίνητο είναι υπέροχο στο δρόμο, αλλά από αξιοπιστία πάσχει, όπως αποδεικνύουν και οι αστεία χαμηλές τιμές πώλησης. Γιατί με 1300 κυβικά και 192 ή 231 ίππους, θα έπρεπε να σου προσφέρουν το βάρος του σε χρυσό για να το πουλήσεις. Αν βέβαια το οδηγήσεις, είμαι βέβαιος ότι θα θελήσεις να αναλάβεις αυτό το ρίσκο. -
Ίσως ο παλαιότερος κάτοχος ρχ ( 11ος 2003), από τα πρώτα 12 που ήρθαν (παλαιός ροτόφιλος)
Υπέρ
Κατανομή βάρους, στο μεταξόνιο.
ανάρτηση- φρένα
τιμόνι, ο δρόμος με στροφές, απόλαυση, εξαιρετικό κράτημα
Αναφέρθηκε για ακριβά ελαστικά. Πρόσφατα toyo σε μαμά διάταση, 550 ερ.
200-300cc λάδι/1000χλμ (εξαρτάται από την χρήση)
Κατά
Όχι τουρμπαρισμα- κομπρεσορες
Μπουζί κάθε 30000 χλμ- όχι από απατεώνες. Το ίδιο για πολλαπλασιαστες
Δεν το ζορίζουμε κρύο. Καλό είναι κάθε 2 χρόνια, αλλαγή υγρών ψυγείου και φρένων.
Σε κίνηση και βαρύ πόδι, 14-15λτ/100.
Σε Ε.Ο, με 120-150χλμ, 9-10λτ/100.
Το ρχ, έχει 15+ χρόνια ζωής, εξαιρετική συμπίεση και δεν πωλείται. -
Επειδή πριν κανα εξάμηνο έψαχνα και εγω για RX-8 θα πω εν συντομία οτι θα πήγαινα μόνο για το Facelift μοντέλο μπορεί να μη βρεις φανοποιεία εύκολα στην στραβή αλλα του κάνεις μια μικτή και περιμένεις τον αντιπρόσωπο , άλλωστε αυτοκίνητο ΣΚ είναι και θα είναι ,το facelift μπορεί να έλυσε τα προβλήματα αξιοπιστίας αλλα το πρόβλημα κατανάλωσης ΔΕΝ λύνεται , πως λέμε για τους diesel όσο και να πατάς αντε να ανέβει 1-2 λιτρα η μέση κατανάλωση για τους wankel ισχύει όσο αργά και να πηγαίνεις αντε να πέσει 1-2 λιτρα η μέση κατανάλωση απο τα 15-20 λίτρα /100χλμ
-
και για να διευκολύνω οσους ψάχνουν να βρουν ποια είναι τα F/L , αυτή την στιγμή στο car υπάρχουν αυτά
https://www.car.gr/23159459-mazda-rx-8- ... -bluetooth
https://www.car.gr/13766298-mazda-rx-8- ... -challenge
https://www.car.gr/22165684-mazda-rx-8- ... e-faceliftδυστυχώς μόνο 3 στα 280 σχεδόν μάλλον πάνε χέρι-χέρι μεταξύ γνωστών ...
-
Εγώ τα έχω μπερδέψει; [emoji38]
Δηλαδή θεωρείς αξιόπιστο ένα κινητήρα που θέλει γενική επισκευή πριν τα 100.000 Km;
Θες να παίξουμε με τις λέξεις; Αντικαθιστώ λοιπόν το 'αναξιόπιστος' με το 'προβληματικός' . Πες μου λοιπόν αν υπάρχει άλλος σύγχρονος κινητήρας εξίσου προβληματικός. Εκτός αν δεν θεωρείς πρόβλημα τη γενική επισκευή ενός κινητήρα πριν τα 100.000 Km...
Τί εννοείς σύγχρονο κινητήρα; Υπάρχει σύγχρονος βανκελ; Γιατί δε νομίζω να μπορεί να συγκριθεί περιστροφικός με εμβολοφόρο.
Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για κάποιον που κάνει ως 6-8000 κμ το έτος σε σχετικά ανοικτό δρόμο είναι ότι καλύτερο από κάθε άποψη.
Για παραπάνω χιλιόμετρα.
Το υγραέριο και το φυσικό αέριο είναι το καλύτερο καύσιμο για τον βανκελ, άλλωστε η μαζντα έβγαλε για την αγορά της Νορβηγίας ρχ8 με φυσικό αέριο, και αυτό γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα του κινητήρα είναι οι επικαθήσεις άνθρακα από την καύση της βενζίνης κυρίως στα μαχαίρια του ρότορα, τα αέρια καύσιμα δεν παράγουν επικαθήσεις άνθρακα, εδώ το πρόβλημα είναι αν μπορεί και ποιος μπορεί να ρυθμίσει σωστά την καμπύλη και τις τιμές του αβανς (με πρόγραμμα στον μαμά εγκέφαλο;; με εγκεφαλάκι αβανς;;;), πάντως σίγουρα όχι ο μέσος εγκαταστάτης υγραερίου-φυσικού αερίου (μόνο με καρμπόν δεξαμενή) (Δημήτρη σε ψήνω).
Ο τρόπος που η μάζντα επέλεξε για να απομακρύνονται οι επικαθήσεις είναι ο ψεκασμός λιπαντικού όμως για λόγους ρύπων ήταν ελλιπής και εν μέρη λύθηκε στο φεισλιφτ με επιπλέον μπεκ.
ΑΝ το αφήσεις βενζίνη ΠΡΕΠΕΙ να προσθέτεις επιπλέων λιπαντικό στην βενζίνη (εγώ στο φουλάρισμα έβαζα αν θυμάμαι καλά 120 μλ) δεν θα έχεις πρόβλημα
Με κόστος αγοράς 6000 Ε (αξίζει το κόσμο) και με 3000 Ε ανακατασκευή ή 5000Ε καινούργιο κινητήρα έχεις σχεδόν το απόλυτο πισωκίνητο σπόρ.
Και σίγουρα δεν χρήζει προσοχής μόνο ο βανκελ, πολλαπλασιαστές , μποζί, καταλύτης, μίζα, δίσκοπλάτό έχουν τα προβλήματά τους -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
... άλλωστε η μαζντα έβγαλε για την αγορά της Νορβηγίας ρχ8 με φυσικό αέριο...Link ;
-
Πέρασαν τα χρόνια και δεν θυμόμουν καλά, υδρογόνο https://www.youtube.com/watch?v=nuCh6diDrvg
http://www.autoconcept-reviews.com/cars_reviews/mazda/mazda-rx-8-hydrogen-2003-2009/cars_reviews-mazda-rx-8-hydrogen-rotary-engine-2003-2009.html
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?