Orestis82, 'ευχάριστη' πληροφορία , ο δικός μου , μου είχε απαντήσει ε σιγά μωρέ αν δε μας το δικαιολογήσει θα τους επιστρέψουμε το ποσό που μας έκοψαν. Κατά τα άλλα σχεδόν το 70% του εργασιακού μου χρόνου καλύπτεται από κάποια σύμβαση έργου η οποία τις περισσότερες φορές είναι μακριά από την έδρα μου. Τι γίνεται όμως αν έρθουν μήνα που δεν έχω ενεργή σύμβαση;
Γάτος, λοιπόν αν κατάλαβα καλά από την αναλυτική σου απάντηση : για το ΦΠΑ το είχα καταλάβει θα το βάλει ως έξοδο στο τέλος της χρονιάς οχι στο τριμηνιαίο , δεν νομίζω ότι μου κάνει διαφορά, το μεγάλο μου θέμα είναι αν θα πάρει ο ΦΠΑ το *1,30, εδώ δεν το κατάλαβα να είμαι ειλικρινής . Παρακάτω με μπέρδεψες λίγο περισσότερο (εγώ φταίω) , δηλαδή τα βρίσκουμε με την εταιρία αύριο π.χ. , τους μεταφέρω τα 10.000 +φπα της προκαταβολής την ίδια στιγμή και περιμένω να μου στείλουν τιμολόγιο με ημερομηνία την ημέρα της παράδοσης; Αν αλλάξει χρονιά καταστράφηκα.... Εγγυήσεις κ.λπ. δεν έχω πρόβλημα το καταλαβαίνω δε με ξέρουν . Το θέμα είναι ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον προηγούμενο αναφερόμενο , του πρότεινα αν γίνεται να καταβάλω και περισσότερη προκαταβολή από αυτή της προσφοράς, το αρνήθηκε. Μετά με ξανα έστρεψε στο audi γιατί ταιριάζει στο προφίλ μου (ασχολίαστο) και τι το θες με μπρίζες , που θα φορτίζεις, πάρε το υβρδικό. Τηλεφωνική επικοινωνία ήταν , ευγενικότατος ήταν, αλλά νομίζω ότι σκεφτόταν ' ξεκίνα με ένα μέσης τιμής και βλέπουμε', επέμενε να με δει ο συνεργάτης τους όταν περάσει από τα μέρη μου ( είπε ότι δεν είναι κάτι δύσκολο) αλλά η αλήθεια να λέγεται είχα ηττηθεί πλέον και είπα θα περάσω εγώ όταν κατέβω Αθήνα.
Τραπεζικές εγγυήσεις λέγοντας; Θα ρωτήσουν αυτοί την τράπεζα που συνεργάζομαι; θα ζητήσουν καταθέσεις;; Πρόβλημα κανένα , δε χρωστάω σε κανένα που λέει και το τραγουδάκι, ούτε χρωστούσα. Ρώτησα παλιότερα σε γνωστή τράπεζα που είχε εξαγοράσει μεγάλη εταιρία του χώρου και για έγκριση έστελναν αυτοί αίτημα ( εκεί δε θα είχα κανένα θέμα, με γνωρίζουν , μικρή πόλη είμαστε ) αλλά μου είπαν ότι πουλήθηκε η εταιρία και δεν έχουν συνεργασία πια.
Μσκκ τι είναι ;;; πόσο πληρώνουν μέσο φόρο οι συνάδελφοι, προφανώς όχι (ο google είναι φίλος μας) αλλά και πάλι, πόσο περίπου έσοδα δηλώνει ο κλάδος μου; τι να πω σε κλάδο με αρκετή φοροδιαφυγή , προσωπικά και να θέλω δε μπορώ να κρύψω ούτε σεντ, εικονικά τιμολόγια δε κάνω ( αρκετά άγχη έχουμε στη ζωή δε μπλέκω με τέτοια), έξοδα δεν έχω ( ιδιόκτητο το γραφείο , μία υπάλληλο) , οπότε για αυτό διάλεξα το leasing. Αλλά οι προτάσεις που μου έκανε σε πρώτη επαφή δε με καλύπτουν ούτε αυτοκινητιστικά ούτε από πλευράς εξόδων. Θα μου πεις ρώτα και αλλού , δίκιο θα έχεις!