Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing
    • 1
    • 2
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 37
    • 38
    • 23 / 38
    Περί αυτοκίνησης
    55
    742
    49389
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • bekiaris
      bekiaris @wantone last edited by

Για να σας προλαβω και εγω κοιταω ενα παραδειγμα που εξεταζω: Giulia 2.0 TI βγαινει 50κ ευρω και θα το σκεφτομουν με χρηματοδοτηση αλλα δινουν 0% επιτοκιο που ομως πραγματικα πληρωνεις 1.5% ή κατι τετοιο (γιατι υπαρχουν διαφορες χρεωσεις)

Φίλος ήθελε να πάρει την Gulieta κ μου ειπε ακριβώς το ίδιο, έχουν σχεδόν άτοκο πρόγραμμα...πως το κάνουν αυτό στην alfa?

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • W
        wantone last edited by

Προσφορα ειναι επηδη ειναι απερχομενο μοντελλο. Εχουν τραπεζες που τους χρηματοδοτουν, αγνωστο σε εμας ποσο ακριβως ειναι το επιτοκιο στα δανεια που πληρωνουν. Αυτοι γνωριζουν τι πληρωνουν οποτε ξερουν ποσο τους κοστιζει το 0% που διαφημιζουν.

Πχ ο Σφακιανακης εχει πολυ μεγαλα δανεια με τραπεζες πιθανον να περνει πολυ χαμηλα επιτοκια. Υποθετω οτι δανειζονται ισως και με 2%.

• monman2
          monman2 last edited by

Μικτή ασφάλεια έχω και στα δυο αυτοκίνητα γιατί απλά είναι  μικρό το επιπλέον κόστος (100-150 για ετήσια )  και οσο τα δέχονται (το ένα 11 το άλλο 7 χρονιών) πάντα θα κάνω.

Ιδίως σε καινούργιο αυτοκίνητο με τα led φώτα και τον γεμάτο με τα  ραντάρ των συστημάτων ασφαλείας εμπρόσθιο προφυλακτήρα ένα απλό τρακάρισμα ακόμα και χωρίς άνοιγμα αερόσακων θα περνάει άνετα τα 2-3 χιλιάρικα και μαντέψτε ακόμα και μεταχειρισμένα να βρεις  μόνο στην αντιπροσωπεία θα μπορούν  να σεταριστούν τα διάφορα συστήματα οπότε μάλλον λίγα λέω.

Από τον FORDισμό στον ELONισμό με ενδιάμεσο σταθμό τον TOYOTισμό
          Με τέτοια εγγύηση #monoTOYOTA!

1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • bekiaris
            bekiaris @monman2 last edited by

Μικτή ασφάλεια έχω και στα δυο αυτοκίνητα γιατί απλά είναι  μικρό το επιπλέον κόστος (100-150 για ετήσια )  και οσο τα δέχονται (το ένα 11 το άλλο 7 χρονιών) πάντα θα κάνω.

Ιδίως σε καινούργιο αυτοκίνητο με τα led φώτα και τον γεμάτο με τα  ραντάρ των συστημάτων ασφαλείας εμπρόσθιο προφυλακτήρα ένα απλό τρακάρισμα ακόμα και χωρίς άνοιγμα αερόσακων θα περνάει άνετα τα 2-3 χιλιάρικα και μαντέψτε ακόμα και μεταχειρισμένα να βρεις  μόνο στην αντιπροσωπεία θα μπορούν  να σεταριστούν τα διάφορα συστήματα οπότε μάλλον λίγα λέω.

Καλά τα λές!!! αστο, ειναι να μην σου τύχει... δεν υπάρχιε περίπτωση να σου κόψουν την μικτή, η μητέρα μου έχει 17 χρόνια στο αυτοκίνητο κ με ατυχήματα, δεν την κόβουν αν έχεις από πριν.

• K
              kostis20 @bekiaris last edited by

kostis20 wrote:

Ασε που αν πάω σε leasing θα σκεφτώ ακόμα και diesel να πάρω .Πχ τη Stelvio που μου άρεσε αρκετά..

Αμαξάρα!!! λάτρης της Alfa....θα πρέπει να το ψάξεις, πάντως σε προσφορά δύσκολο να το βρεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από ελληνικές εταιρίες leasing. Θα πας σε παραγγελία αρα η τιμή (αν συμφωνήσουν) θα είναι τσιμπημένη. Οπως μιλούσα μία φορά με έναν εκπρόσωπο, του ειπα οτι οι τιμές σας ειναι παρα πολύ καλές κ ανταγωνιστικές (για το mercedes a class πετρέλαιο) κ μου ειπε οτι κάνουν μαζικές παραγγελίες εμπορεύσιμα μοντέλα κ τα παίρνουν σε προνομιακές τιμές, οπότε αυτό μεταφέρεται στον πελάτη....στην Stelvio δεν παίζει αυτό όμως...

Μου την έδωσαν ένα ΠΣΚ .Έκανα περίπου 500Km .Ήταν η veloce 2,2 d.Πρέπει να γράψω ένα review...

• fanis75
                fanis75 moderator @bekiaris last edited by

Φίλος ήθελε να πάρει την Gulieta κ μου ειπε ακριβώς το ίδιο, έχουν σχεδόν άτοκο πρόγραμμα...πως το κάνουν αυτό στην alfa?

Οπως το κάνει και η Ford & VW (οχι άτοκο, αν και κάνουν κατά καιρούς, αλλά με χαμηλά επιτόκια). Έχει την Fiat Credit, από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς ομίλους στην Ευρώπη. Ο παλιός μου δντης δούλευε κάποτε εκεί. Τεράστια κεφάλαια που είναι αποκλειστικά για την χρηματοδότηση των αυτοκινήτων του ομίλου.

Θες να πεις παράδειγμα ακριβώς με το CHR για να το δούμε στην πράξη? -βέβαια θα βάλεις κόστος ασφάλισης μικτής ώστε να συγκρίνουμε ίδια πράγματα, οχι το τι εν τέλει θέλει ο καθένας γιατί εκει πάει αλλού.

Να σου βάλω ναι με με τους υπολογίσμους που είχα κάνει και τους έχω κρατήσει.

Λοιπόν αγορά το CHR: 25.000. Συν τα εξής για την 4ετια. Ασφάλεια μικτή €2.800, ελαστικά €400, Σερβις €800 (με βάση τα επίσημα στοιχεία της Toyota Hellas) = τελικό κόστος: €28.700

Leasing το CH-R είναι συνολικό κόστος 4ετίας: €19.300 (249+ΦΠΑ και 3.637 + ΦΠΑ).

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κρατάει τρομερά υψηλή τιμή μεταπώλησης (τα πουλάνε πάνω από €20.000 τα pro F/L 4ετίας), αλλά δέχομαι ότι δεν θα κρατήσει και θα πουληθεί στις €16.000 (κανονικά θα πωληθεί πάνω από €18.000). Οπότε το κόστος αγοράς είναι €28.700 - 16.000 = €12.700. Οπότε έχει διαφορά €6.500 'κατά' του leasing.

Φυσικά μιλάω για αγορά της μετρητοίς. Εαν πάμε σε δόσεις εννοείται ότι συμφέρει το leasing με τα ληστρικό επιτόκιο της Toyota Hellas.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

• fanis75
                  fanis75 moderator @bekiaris last edited by

Θες να πεις παράδειγμα ακριβώς με το CHR για να το δούμε στην πράξη? -βέβαια θα βάλεις κόστος ασφάλισης μικτής ώστε να συγκρίνουμε ίδια πράγματα, οχι το τι εν τέλει θέλει ο καθένας γιατί εκει πάει αλλού.

Λοιπόν αγορά το CHR: 25.000. Συν τα εξής για την 4ετια. Ασφάλεια μικτή €2.800, ελαστικά €400, Σερβις €800 (με βάση τα επίσημα στοιχεία της Toyota Hellas) = τελικό κόστος: €28.700

**Leasing **το CH-R είναι συνολικό κόστος 4ετίας: €19.300 (249+ΦΠΑ και 3.637 + ΦΠΑ).

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κρατάει τρομερά υψηλή τιμή μεταπώλησης (τα πουλάνε πάνω από €20.000 τα pro F/L 4ετίας), αλλά δέχομαι ότι δεν θα κρατήσει και θα πουληθεί στις €16.000 (κανονικά θα πωληθεί πάνω από €18.000). Οπότε το κόστος αγοράς είναι €28.700 - 16.000 = €12.700. Οπότε έχει διαφορά €6.500 'κατά' του leasing.

Φυσικά μιλάω για αγορά της μετρητοίς. Εαν πάμε σε δόσεις εννοείται ότι συμφέρει το leasing με τα ληστρικό επιτόκιο της Toyota Hellas.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

• bekiaris
                    bekiaris @fanis75 last edited by

Οπότε έχει διαφορά €6.500 'κατά' του leasing.

Οι υπολογισμοί σου είναι σωστοί, απλά δεν ξέρω μονο αν συγκρίνουμε τα ίδια αυτοκίνητα καθώς δεν κατάφερα να βρω πόσο κάνει ακριβώς κάνει το μοντέλο που δίνουν στην εταιρία Leasing. Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι ίσως κάποια οχήματα έχουν καλύτερες τιμές σε σχέση με κάποια άλλα. Στο συγκεκριμένο που περιγράφεις βγαίνει οπως τα λες κ δεν συμφέρει. ΣΤο Α class πετρέλαιο συμφερε πολύ περισσότερο. Τεσπα, η ερώτηση παραμένει, πόσοι θα πάνε να δώσουν μετρητά 25000 ? να στο πω πρακτικά, ούτε το 10%, αρα θα πας σε τόκους, αρα θα έρθεις περίπου στα ίδια... κ το ζουμί, το Leasing δεν είναι καμία super αγορά, απλά με συγκεκριμένες προυποθέσεις οπως πχ αγορά με ακριβά επιτόκια ή με τα μυαλά που κουβαλάω εγώ, οτι δεν θελω δεν με ενδιαφέρει το όχημα να το έχω στην κυριότητα μου παρά να κάνω μόνο την δουλειά μου κ αντε στο καλό, βολεύει.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                    • P
                      papadakn @fanis75 last edited by

bekiaris wrote:

**Leasing **το CH-R είναι συνολικό κόστος 4ετίας: €19.300 (249+ΦΠΑ και 3.637 + ΦΠΑ).

Βγάλε και ένα 27-28% απο το leasing αφού περνάει στα έξοδα της εταιρείας και μειώνει τη φορολογητέα 'ύλη'.

• fanis75
                        fanis75 moderator @papadakn last edited by

Βγάλε και ένα 27-28% απο το leasing αφού περνάει στα έξοδα της εταιρείας και μειώνει τη φορολογητέα 'ύλη'.

Ναι, αλλά μιλάμε για ιδιώτες εδώ όχι εταιρείες. Τις εταιρείες σαφώς και τις συμφέρει! Το ερώτημα και η συζήτηση είναι εαν συμφέρει έναν ιδιώτη (εμένα π.χ.) έναντι της αγοράς.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                        • bekiaris
                          bekiaris @fanis75 last edited by

Ναι, αλλά μιλάμε για ιδιώτες εδώ όχι εταιρείες. Τις εταιρείες σαφώς και τις συμφέρει! Το ερώτημα και η συζήτηση είναι εαν συμφέρει έναν ιδιώτη (εμένα π.χ.) έναντι της αγοράς.

Η απάντηση ειναι συγκεκριμένη (για ιδιώτες). Αρχικά εξαρτάται από το αυτοκίνητο πχ στο a class c 180 βγαίνει περίπου στα ίδια, ενώ στο CHR υπάρχει διαφορά .2 θέλεις τις παροχές που δίνει το leasing πχ αλλάζεις συνέχεια αυτοκίνητο για να κυκλοφορείς με καινούργιο κ να έχεις πχ μικτή με χαμηλή απαλλαγή, πιο χαμηλά από αυτές που δίνουν τα ασφαλιστικά προγράμματα της αγοράς 3. εχεις την cachαδούρα να την δώσεις για να μην πληρώσεις τα λυστρικά επιτόκια του 10% που δίνουν κάποια χρηματοδοτικά κ ανεβάζουν το κόστος στα ύψη?.

Καθαρα προσωπικά σε αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου (nissan leaf) ή στο a class 180 πετρέλαιο που κοιτούσα, με συμφέρει, διότι πάντα έχω μικτή, γουστάρω την καινουργίλα αν κ την πληρώνεις ακριβά, δεν θέλω να δίνω ένα ταιράστικο κεφάλαιο μπροστά της τάξεως των 25k, κ δεν θέλω να ασχολούεμ καθόλου με το αυτοκίνητο πέρα από το να κινούμε (να μην με απασχολεί αν θα βγάλει κάποια ζημιά κτλ). Πολλοί βλέπουν το leasing ως ακριβό, αλλά δεν έχουν υπολογίσει τα χρήματα που δίνουν σε τόκους, γιατί πόσοι έχουν πραγματικά να δώσουν 25 για ένα CHR ντούκου???

• fanis75
                            fanis75 moderator last edited by

Συμφωνώ, εαν είναι να αγοράσει κάποιος με δόσεις (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων με επιτόκιο 1-3%, π.χ. Φόρντ, Σέατ), τότε το leasing συμφέρει.

1 Reply Last reply Reply Quote 7
                            • K
                              kyr80 last edited by

Λοιπόν.... Έχουμε ΦΙΧ leasing (ford ranger), ΕΙΧ leasing(toyota chr), και πρόσφατη αγορά ΕΙΧ(toyota corolla).

Τα πάντα έχουν να κάνουν με τον υπολογισμό της χρήσης του αυτοκινήτου και το διαθέσιμο μετρητό.

α. Αγορά μετρητοίς συμφέρει σε οποιαδήποτε σύγκριση, αν περισσεύουν τα μετρητά ΚΑΙ μπορεί να δικαιολογηθεί η αγορά....

β. Αγορά με δάνειο είσαι χαμένος από χέρι(το έκανα στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ). Πληρώνεις και τις δόσεις και τα γ@μησιάτικα που θα βγούνε(γιατί στάνταρ θα βγούνε). Και όταν το ξεπληρώσεις είσαι για πούλημα. Και άντε από την αρχή.

γ. Αγορά επαγγελματικού συμφέρει κάργα το leasing σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν δίνεις στόχο με ένα μεγάλο πάγιο στην εφορία. Δεν το φορτώνεσαι για 10ετία στην απόσβεση. Και αν βάλεις και τους τόκους από το δάνειο, άστα να πάνε. Επιπλέον οποιαδήποτε επιχείρηση έχει διαθέσιμα 40-50κ€ μετρητά, μου φαίνεται ότι σίγουρα  μπορεί να τα επενδύσει καλύτερα, από το κέρδος που προκύπτει μεταξύ αγοράς μετρητοίς-leasing. Το ΦΠΑ εκπίπτει εξολοκλήρου και στο μίσθωμα και στο καύσιμο.

δ. ΕΙΧ leasing. Εδώ δε χωρίζεται το ΦΠΑ και μετράει ολόκληρο το ποσό του μισθώματος. Αν κάποιος θέλει να αλλάζει συχνά αυτοκίνητο και να μην έχει κανένα άγχος τι θα του συμβεί, πάλι συμφέρει το leasing με τις τιμές που το δίνουν.

ε. Πάρκινγκ.... Ανάλογα με το που μένει ο καθένας, σκεφτείτε ότι τα leasing τα έχω πεταμένα στο δρόμο, ενώ τα ιδιόκτητα πάντα τα είχα σε γκαράζ. Δεν υπάρχει το συναίσθημα, να έχεις καινούριο αυτοκίνητο πεταμένο στο δρόμο και να κοιμάσαι ατάραχος...

Δηλαδή αγόρασα το corolla μετρητοίς γιατί έγινε πλάνο 10ετίας σαν σχολικό αυτοκίνητο. Και για να υπάρχει ένα ιδιόκτητο σε περίπτωση υπέρβασης των συμφωνημένων χλμ των leasing. Αλλιώς και αυτό leasing θα το έπαιρνα. Τα υπόλοιπα που αλλάζονται 'συχνά', δεν παίζει να τα αγοράσω ξανά. Όποιος παντρεύεται το αυτοκίνητο ή δεν κάνει πολλά χλμ, ας ψάξει άλλες επιλογές.

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                              • bekiaris
                                bekiaris @kyr80 last edited by

δ. ΕΙΧ leasing. Εδώ δε χωρίζεται το ΦΠΑ και μετράει ολόκληρο το ποσό του μισθώματος. Αν κάποιος θέλει να αλλάζει συχνά αυτοκίνητο και να μην έχει κανένα άγχος τι θα του συμβεί, πάλι συμφέρει το leasing με τις τιμές που το δίνουν.

Γενικά αυτό που αναφέρεις με το Parking κτλ, η εκάστοτε εταιρία βλέπει σε τι κατάσταση το επιστρέφεις κ ανάλογα με τις μικροζημιές σου βάζει κ ένα κουστουμάκι στο τέλος... Εκτός αν ένα αυτοκίνητο έχει συλλεκτική ή συναισθηματική αξία για κάποιον, διιαφορετικά ειναι ένας απλό μέσο μετακίνησης κ οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε στον δρόμο με ευθύνη των άλλων κ οχι απαραίτητα δική σου. Οπότε ναι αν κάποιος θέλει κ του επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση αγορά καινούργιου, το leasing είναι μία αξιοπρόσεκτη λύση που σε βγάζει από πολλούς πονοκεφάλους, σε νορμάλ κόστος. Εγώ ακόμα έχοντας κ πάρκινγκ κλειστό, το προσέχω σαν δικό μου (Χωρίς βέβαια υπερβολές) αλλά έχω το κεφάλι μου ήσυχο, με στανταρ μηνιαίο προυπολογισμό κ από εκει κ πέρα μου είναι τελείως αδιάφορο

• I
                                  iceman7 last edited by

Άσχετα με τη δίκη μου αντιμετώπιση που ενίοτε είμαι υπερβολικός θα μείνω σε ότι μου έχουν πει αρκετοί υπεύθυνοι εταιρειών leasing. 
                                  Η χρήση που κάνει κάποιος ακόμα και σε leasing είναι ανάλογη του χαρακτήρα του. Αν είσαι άνθρωπος που προσέχει και σέβεται τα πράγματα του είναι αδιάφορο αν το αυτοκίνητο είναι ιδιόκτητο ή μίσθωμενο.

1 Reply Last reply Reply Quote 10
                                  • bekiaris
                                    bekiaris @iceman7 last edited by

Άσχετα με τη δίκη μου αντιμετώπιση που ενίοτε είμαι υπερβολικός θα μείνω σε ότι μου έχουν πει αρκετοί υπεύθυνοι εταιρειών leasing. 
                                    Η χρήση που κάνει κάποιος ακόμα και σε leasing είναι ανάλογη του χαρακτήρα του. Αν είσαι άνθρωπος που προσέχει και σέβεται τα πράγματα του είναι αδιάφορο αν το αυτοκίνητο είναι ιδιόκτητο ή μίσθωμενο.

Αψογος!!! πολύ σωστό αυτό που αναφέρεις.

• K
                                      kyr80 last edited by

Αυτό ισχύει και για όσους το αγοράζουν. Πάλι κάποιοι είναι στα @@ τους. Στο χωριό που έχω κλειστό γκαραζ, δε βάζω κάποιο από τα leasing αλλά το corolla, που έχει τη μικρότερη αξία όλων. Και αυτό γιατί με νοιάζει η κατάσταση του χρώματος και μετά την 4ετία που θα επιστρέψω τα leasing.

Μένω πάνω στο κύμα και στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη. Όλα τα αυτοκίνητα των γειτόνων που είναι έξω, είναι ξεθωριασμένα. Προφανώς δε θα φανούν οι στάμπες στην 4ετία. Αλλά τα ηλικίας 10+ έχουν χάσει το χρώμα τους. Κάτι που δε συμβαίνει στα αυτοκίνητα που είναι στο παλιό χωριό 1-2 χλμ από το κύμα.

Επιπλέον το 1000ρικο ετησίως στο παρκινγκ δεν το πληρώνω. Γιατί τα μικροχτυπήματα στην κίνηση εντός πόλης δεν γίνονται στην νυχτερινή στάθμευση, αλλά στην καθημερινή μετακίνηση. Οπότε πριν παραδώσω το οποιοδήποτε leasing, θα επισκευάσω σε εταιρείες τύπου chips away τα μικροχτυπήματα και θα τους το παραδώσω.

Ξαναγράφω, το leasing αξίζει για αυτόν που θέλει να αλλάζει το αυτοκίνητό του στην 4ετία-5ετία. Τα μαθηματικά τα έγραψαν και άλλοι. Εξαρτάται πόσο κοστολογεί ο καθένας το χρόνο και την ηρεμία του. Άντε βρες να το πουλήσεις στην 4ετία. Και αν στο ενδιάμεσο έχει φάει γερό τρακάρισμα;;; Επιπλέον παίρνεις και αυτοκίνητο που ίσως να μην αγόραζες. π.χ. leaf. Προσωπικά πέρυσι δεν πήρα το leaf αντί του chr, γιατί ο πωλητής της leaseplan μου είπε τι τράβηξε ο ίδιος με ένα. Έπρεπε να φύγει Αθήνα για επισκευή, γιατί δεν υπήρχε service Θεσσαλονίκη.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                                      • bekiaris
                                        bekiaris @kyr80 last edited by

Ξαναγράφω, το leasing αξίζει για αυτόν που θέλει να αλλάζει το αυτοκίνητό του στην 4ετία-5ετία. Τα μαθηματικά τα έγραψαν και άλλοι. Εξαρτάται πόσο κοστολογεί ο καθένας το χρόνο και την ηρεμία του. Άντε βρες να το πουλήσεις στην 4ετία. Και αν στο ενδιάμεσο έχει φάει γερό τρακάρισμα;;; Επιπλέον παίρνεις και αυτοκίνητο που ίσως να μην αγόραζες. π.χ. leaf. Προσωπικά πέρυσι δεν πήρα το leaf αντί του chr, γιατί ο πωλητής της leaseplan μου είπε τι τράβηξε ο ίδιος με ένα. Έπρεπε να φύγει Αθήνα για επισκευή, γιατί δεν υπήρχε service Θεσσαλονίκη.

Μεγάλε, ακριβώς αυτά λέω κ εγώ, αμα φας γερή στουκά ακόμα κ αθελα σου, το αυτοκίνητο πάει ακλαφτο γιατί μετά κανένας δεν το παίρνει ή θα το πάρει τσάμπα... ως τον καημένο...ετσι εξηγήται οτι στην leaseplan με είχαν ζαλίσει να μην πάρω το ηλεκτρικό κ μου προωθούσαν συνέχεια πετρέλαια κ τέτοια...μάλλον λόγω κακής εμπειρίας.

• K
                                          kapelis last edited by

Επειδή αρκετές εταιρείες καταγράφουν την νέα πολιτική στελεχών. Εκεί που σου έδιναν 290 το μήνα συνήθως για Χ1 ή Χ2 και 80 ευρώ βενζίνη...... σημαίνει ότι αυτό ισούται δόση 350 σε ηλεκτρικό ή χρειάζεται να σταθμιστει και κάτι αλλά? Λέει κάτι ο νόμος για επιταχυνόμενες αποσβέσεις κλπ, αλλά που βγαίνει το μια ή άλλη?

• gatoz
                                            gatoz @kapelis last edited by

Επειδή αρκετές εταιρείες καταγράφουν την νέα πολιτική στελεχών. Εκεί που σου έδιναν 290 το μήνα συνήθως για Χ1 ή Χ2 και 80 ευρώ βενζίνη...... σημαίνει ότι αυτό ισούται δόση 350 σε ηλεκτρικό ή χρειάζεται να σταθμιστει και κάτι αλλά? Λέει κάτι ο νόμος για επιταχυνόμενες αποσβέσεις κλπ, αλλά που βγαίνει το μια ή άλλη?

το ληζ παει στα εξοδα της εταιρειας με 130% φεβ ή 150% ηλεχτρικο και δεν μπαινει ουτε σεντ στην εφορια του χρηστη.

#milf-a-man

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 24
                                            • 25
                                            • 37