-
Ναι, αλλά μιλάμε για ιδιώτες εδώ όχι εταιρείες. Τις εταιρείες σαφώς και τις συμφέρει! Το ερώτημα και η συζήτηση είναι εαν συμφέρει έναν ιδιώτη (εμένα π.χ.) έναντι της αγοράς.
Η απάντηση ειναι συγκεκριμένη (για ιδιώτες). Αρχικά εξαρτάται από το αυτοκίνητο πχ στο a class c 180 βγαίνει περίπου στα ίδια, ενώ στο CHR υπάρχει διαφορά .2 θέλεις τις παροχές που δίνει το leasing πχ αλλάζεις συνέχεια αυτοκίνητο για να κυκλοφορείς με καινούργιο κ να έχεις πχ μικτή με χαμηλή απαλλαγή, πιο χαμηλά από αυτές που δίνουν τα ασφαλιστικά προγράμματα της αγοράς 3. εχεις την cachαδούρα να την δώσεις για να μην πληρώσεις τα λυστρικά επιτόκια του 10% που δίνουν κάποια χρηματοδοτικά κ ανεβάζουν το κόστος στα ύψη?.
Καθαρα προσωπικά σε αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου (nissan leaf) ή στο a class 180 πετρέλαιο που κοιτούσα, με συμφέρει, διότι πάντα έχω μικτή, γουστάρω την καινουργίλα αν κ την πληρώνεις ακριβά, δεν θέλω να δίνω ένα ταιράστικο κεφάλαιο μπροστά της τάξεως των 25k, κ δεν θέλω να ασχολούεμ καθόλου με το αυτοκίνητο πέρα από το να κινούμε (να μην με απασχολεί αν θα βγάλει κάποια ζημιά κτλ). Πολλοί βλέπουν το leasing ως ακριβό, αλλά δεν έχουν υπολογίσει τα χρήματα που δίνουν σε τόκους, γιατί πόσοι έχουν πραγματικά να δώσουν 25 για ένα CHR ντούκου???
-
Συμφωνώ, εαν είναι να αγοράσει κάποιος με δόσεις (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων με επιτόκιο 1-3%, π.χ. Φόρντ, Σέατ), τότε το leasing συμφέρει.
-
Λοιπόν.... Έχουμε ΦΙΧ leasing (ford ranger), ΕΙΧ leasing(toyota chr), και πρόσφατη αγορά ΕΙΧ(toyota corolla).
Τα πάντα έχουν να κάνουν με τον υπολογισμό της χρήσης του αυτοκινήτου και το διαθέσιμο μετρητό.
α. Αγορά μετρητοίς συμφέρει σε οποιαδήποτε σύγκριση, αν περισσεύουν τα μετρητά ΚΑΙ μπορεί να δικαιολογηθεί η αγορά....
β. Αγορά με δάνειο είσαι χαμένος από χέρι(το έκανα στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ). Πληρώνεις και τις δόσεις και τα γ@μησιάτικα που θα βγούνε(γιατί στάνταρ θα βγούνε). Και όταν το ξεπληρώσεις είσαι για πούλημα. Και άντε από την αρχή.
γ. Αγορά επαγγελματικού συμφέρει κάργα το leasing σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν δίνεις στόχο με ένα μεγάλο πάγιο στην εφορία. Δεν το φορτώνεσαι για 10ετία στην απόσβεση. Και αν βάλεις και τους τόκους από το δάνειο, άστα να πάνε. Επιπλέον οποιαδήποτε επιχείρηση έχει διαθέσιμα 40-50κ€ μετρητά, μου φαίνεται ότι σίγουρα μπορεί να τα επενδύσει καλύτερα, από το κέρδος που προκύπτει μεταξύ αγοράς μετρητοίς-leasing. Το ΦΠΑ εκπίπτει εξολοκλήρου και στο μίσθωμα και στο καύσιμο.
δ. ΕΙΧ leasing. Εδώ δε χωρίζεται το ΦΠΑ και μετράει ολόκληρο το ποσό του μισθώματος. Αν κάποιος θέλει να αλλάζει συχνά αυτοκίνητο και να μην έχει κανένα άγχος τι θα του συμβεί, πάλι συμφέρει το leasing με τις τιμές που το δίνουν.
ε. Πάρκινγκ.... Ανάλογα με το που μένει ο καθένας, σκεφτείτε ότι τα leasing τα έχω πεταμένα στο δρόμο, ενώ τα ιδιόκτητα πάντα τα είχα σε γκαράζ. Δεν υπάρχει το συναίσθημα, να έχεις καινούριο αυτοκίνητο πεταμένο στο δρόμο και να κοιμάσαι ατάραχος...
Δηλαδή αγόρασα το corolla μετρητοίς γιατί έγινε πλάνο 10ετίας σαν σχολικό αυτοκίνητο. Και για να υπάρχει ένα ιδιόκτητο σε περίπτωση υπέρβασης των συμφωνημένων χλμ των leasing. Αλλιώς και αυτό leasing θα το έπαιρνα. Τα υπόλοιπα που αλλάζονται 'συχνά', δεν παίζει να τα αγοράσω ξανά. Όποιος παντρεύεται το αυτοκίνητο ή δεν κάνει πολλά χλμ, ας ψάξει άλλες επιλογές.
-
δ. ΕΙΧ leasing. Εδώ δε χωρίζεται το ΦΠΑ και μετράει ολόκληρο το ποσό του μισθώματος. Αν κάποιος θέλει να αλλάζει συχνά αυτοκίνητο και να μην έχει κανένα άγχος τι θα του συμβεί, πάλι συμφέρει το leasing με τις τιμές που το δίνουν.
Γενικά αυτό που αναφέρεις με το Parking κτλ, η εκάστοτε εταιρία βλέπει σε τι κατάσταση το επιστρέφεις κ ανάλογα με τις μικροζημιές σου βάζει κ ένα κουστουμάκι στο τέλος... Εκτός αν ένα αυτοκίνητο έχει συλλεκτική ή συναισθηματική αξία για κάποιον, διιαφορετικά ειναι ένας απλό μέσο μετακίνησης κ οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε στον δρόμο με ευθύνη των άλλων κ οχι απαραίτητα δική σου. Οπότε ναι αν κάποιος θέλει κ του επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση αγορά καινούργιου, το leasing είναι μία αξιοπρόσεκτη λύση που σε βγάζει από πολλούς πονοκεφάλους, σε νορμάλ κόστος. Εγώ ακόμα έχοντας κ πάρκινγκ κλειστό, το προσέχω σαν δικό μου (Χωρίς βέβαια υπερβολές) αλλά έχω το κεφάλι μου ήσυχο, με στανταρ μηνιαίο προυπολογισμό κ από εκει κ πέρα μου είναι τελείως αδιάφορο
-
Άσχετα με τη δίκη μου αντιμετώπιση που ενίοτε είμαι υπερβολικός θα μείνω σε ότι μου έχουν πει αρκετοί υπεύθυνοι εταιρειών leasing.
Η χρήση που κάνει κάποιος ακόμα και σε leasing είναι ανάλογη του χαρακτήρα του. Αν είσαι άνθρωπος που προσέχει και σέβεται τα πράγματα του είναι αδιάφορο αν το αυτοκίνητο είναι ιδιόκτητο ή μίσθωμενο. -
Άσχετα με τη δίκη μου αντιμετώπιση που ενίοτε είμαι υπερβολικός θα μείνω σε ότι μου έχουν πει αρκετοί υπεύθυνοι εταιρειών leasing.
Η χρήση που κάνει κάποιος ακόμα και σε leasing είναι ανάλογη του χαρακτήρα του. Αν είσαι άνθρωπος που προσέχει και σέβεται τα πράγματα του είναι αδιάφορο αν το αυτοκίνητο είναι ιδιόκτητο ή μίσθωμενο.Αψογος!!! πολύ σωστό αυτό που αναφέρεις.
-
Αυτό ισχύει και για όσους το αγοράζουν. Πάλι κάποιοι είναι στα @@ τους. Στο χωριό που έχω κλειστό γκαραζ, δε βάζω κάποιο από τα leasing αλλά το corolla, που έχει τη μικρότερη αξία όλων. Και αυτό γιατί με νοιάζει η κατάσταση του χρώματος και μετά την 4ετία που θα επιστρέψω τα leasing.
Μένω πάνω στο κύμα και στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη. Όλα τα αυτοκίνητα των γειτόνων που είναι έξω, είναι ξεθωριασμένα. Προφανώς δε θα φανούν οι στάμπες στην 4ετία. Αλλά τα ηλικίας 10+ έχουν χάσει το χρώμα τους. Κάτι που δε συμβαίνει στα αυτοκίνητα που είναι στο παλιό χωριό 1-2 χλμ από το κύμα.
Επιπλέον το 1000ρικο ετησίως στο παρκινγκ δεν το πληρώνω. Γιατί τα μικροχτυπήματα στην κίνηση εντός πόλης δεν γίνονται στην νυχτερινή στάθμευση, αλλά στην καθημερινή μετακίνηση. Οπότε πριν παραδώσω το οποιοδήποτε leasing, θα επισκευάσω σε εταιρείες τύπου chips away τα μικροχτυπήματα και θα τους το παραδώσω.
Ξαναγράφω, το leasing αξίζει για αυτόν που θέλει να αλλάζει το αυτοκίνητό του στην 4ετία-5ετία. Τα μαθηματικά τα έγραψαν και άλλοι. Εξαρτάται πόσο κοστολογεί ο καθένας το χρόνο και την ηρεμία του. Άντε βρες να το πουλήσεις στην 4ετία. Και αν στο ενδιάμεσο έχει φάει γερό τρακάρισμα;;; Επιπλέον παίρνεις και αυτοκίνητο που ίσως να μην αγόραζες. π.χ. leaf. Προσωπικά πέρυσι δεν πήρα το leaf αντί του chr, γιατί ο πωλητής της leaseplan μου είπε τι τράβηξε ο ίδιος με ένα. Έπρεπε να φύγει Αθήνα για επισκευή, γιατί δεν υπήρχε service Θεσσαλονίκη.
-
Ξαναγράφω, το leasing αξίζει για αυτόν που θέλει να αλλάζει το αυτοκίνητό του στην 4ετία-5ετία. Τα μαθηματικά τα έγραψαν και άλλοι. Εξαρτάται πόσο κοστολογεί ο καθένας το χρόνο και την ηρεμία του. Άντε βρες να το πουλήσεις στην 4ετία. Και αν στο ενδιάμεσο έχει φάει γερό τρακάρισμα;;; Επιπλέον παίρνεις και αυτοκίνητο που ίσως να μην αγόραζες. π.χ. leaf. Προσωπικά πέρυσι δεν πήρα το leaf αντί του chr, γιατί ο πωλητής της leaseplan μου είπε τι τράβηξε ο ίδιος με ένα. Έπρεπε να φύγει Αθήνα για επισκευή, γιατί δεν υπήρχε service Θεσσαλονίκη.
Μεγάλε, ακριβώς αυτά λέω κ εγώ, αμα φας γερή στουκά ακόμα κ αθελα σου, το αυτοκίνητο πάει ακλαφτο γιατί μετά κανένας δεν το παίρνει ή θα το πάρει τσάμπα... ως τον καημένο...ετσι εξηγήται οτι στην leaseplan με είχαν ζαλίσει να μην πάρω το ηλεκτρικό κ μου προωθούσαν συνέχεια πετρέλαια κ τέτοια...μάλλον λόγω κακής εμπειρίας.
-
Επειδή αρκετές εταιρείες καταγράφουν την νέα πολιτική στελεχών. Εκεί που σου έδιναν 290 το μήνα συνήθως για Χ1 ή Χ2 και 80 ευρώ βενζίνη...... σημαίνει ότι αυτό ισούται δόση 350 σε ηλεκτρικό ή χρειάζεται να σταθμιστει και κάτι αλλά? Λέει κάτι ο νόμος για επιταχυνόμενες αποσβέσεις κλπ, αλλά που βγαίνει το μια ή άλλη?
-
Επειδή αρκετές εταιρείες καταγράφουν την νέα πολιτική στελεχών. Εκεί που σου έδιναν 290 το μήνα συνήθως για Χ1 ή Χ2 και 80 ευρώ βενζίνη...... σημαίνει ότι αυτό ισούται δόση 350 σε ηλεκτρικό ή χρειάζεται να σταθμιστει και κάτι αλλά? Λέει κάτι ο νόμος για επιταχυνόμενες αποσβέσεις κλπ, αλλά που βγαίνει το μια ή άλλη?
το ληζ παει στα εξοδα της εταιρειας με 130% φεβ ή 150% ηλεχτρικο και δεν μπαινει ουτε σεντ στην εφορια του χρηστη.
-
Στην επίσκεψη στο ΚΤΕΟ για ΚΕΚ, μου είπαν ότι τα λάστιχα θέλουν αλλαγή τα μπροστά... Βουνά, λαγκάδια τα ψιλοξέσκισα.... Ενώ έχω ούτε 30.000 χλμ ζήτησα να τα αλλάξουμε γιατί ψιλογλυστράει. Χρονικά έχουν περάσει τα 2 χρόνια, αλλά το συμβόλαιο λέει 40.000χλμ. Χωρίς πολλά-πολλά δέχτηκαν να τα αλλάξουν 4άδα γιατί θεωρητικά πληρώνω για 20.000χλμ το χρόνο. Οπότε μπακάλικα θα έπρεπε να έχω τώρα 45.000χλμ. Αλλό λόγο περιορισμού μετακινήσεων λόγο covid τα 40κ χλμ θα τα φτάσω του χρόνου....
Ένα + στη leaseplan.....
-
Γνωρίζει κανείς που κυμαίνονται οι τιμές εξαγοράς ενός αυτοκινήτου leasing στη λήξη της μίσθωσης (εφόσον πάντα έχεις φτιάξει ένα συμβόλαιο μίσθωσης με εξαγορά στο τέλος); Είναι για παράδειγμα η τιμή εξαγοράς όσο πάνω κάτω θα το πούλαγες σε ιδιώτη ή έχεις κάποια έκπτωση;
-
Δεν υπαρχει καποια σταθερη, εχει να κανει με ολη τη μίσθωση και τη συμφωνια, το πρωτο μισθωμα, το μηνιαιο, τη διαρκεια, την απαλλαγη τις υπηρεσιες κλπ
-
Δεν υπαρχει καποια σταθερη, εχει να κανει με ολη τη μίσθωση και τη συμφωνια, το πρωτο μισθωμα, το μηνιαιο, τη διαρκεια, την απαλλαγη τις υπηρεσιες κλπ
Ακριβως.. συν υπολλειματικές αξίες, εμπορικότητα και δη ασχετως κιόλας αν έχεις συμφωνησει εξαρχής εξαγορά....
-
Φτάνει σιγά σιγά το ετήσιο ραντεβού με το ελληνικό δημόσιο για την πληρωμή του , οπότε μου μπήκαν όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σκέψεις για leasing . Ελεύθερος επαγγελματίας - αυτοαπασχολούμενος ,φορολογία σε ποσοστά έως και 50% , δεν έχω σταθερό σαν εταιρία, και επειδή λοιπόν ο λογιστής μου νόμισε ότι του μιλούσα για κβαντομηχανική όταν το ανέφερα έχω κάποιες λίγες απορίες:
-
Το ποσό της προκαταβολής δίδεται κατά την υπογραφή του συμβολαίου και περιμένεις το αυτοκίνητο, σωστά; Τα μισθώματα πότε ξεκινάνε ; Προφανώς κατά την παραλαβή , και το 48μηνο μετράει από τη στιγμή που παραλαμβάνεις ή από όταν υπόγραψες συμβόλαιο; Η αναμονή είναι η κλασσική των αντιπροσωπειών ; και τι γίνεται, έχεις δώσει τόσα λεφτά και κάθεσαι χωρίς όχημα;
-
Στα phev το μίσθωμα πάει επί 1,30 το καταλαβαίνω , κάπου πήρε το μάτι μου εδώ μέσα ότι και ο ετήσιος ΦΠΑ πάει επί 1,30. Ισχύει; Επίσης το πρώτο μεγάλο μίσθωμα περνάει σαν ένα τιμολόγιο ή αποσβένει στην τετραετία;
-
Κρίσιμη ερώτηση, το 100% του μισθώματος εκπίπτει; πρόκειται για επιβατικό υπενθυμίζω. Ο λογιστής επίσης με απέτρεψε λέγοντας ότι χτυπάει καμπανάκι για έλεγχο, ισχύει;
-
Εντάξει οι εταιρίες ζητάνε χρηματοοικονομικό έλεγχο, αλλά υπάρχει κάποιο στάνταρ; Κοινώς θα μπορούσα με τον ετήσιο τζίρο να αγοράσω μετρητοίς και από τα ακριβά μοντέλα τους αλλά με παραξένεψε όταν τηλεφωνικά πωλητής γνωστής εταιρίας παρόλο που ανέφερα τα οικονομικά μου στοιχεία με παρότρυνε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με ένα Q2 diesel ( Τόσο τουφεκιά πέφτει που πρέπει να γνωριστούμε πρώτα; ο.κ. το καταλαβαίνω παίρνουν ρίσκο έχουν ένα δίκιο. άλλο να είσαι χρόνιος καλοπληρωτής και άλλο πρώτη αγορά) . Ανέφερα ότι θέλω να επωφεληθώ του 1,30 και ο μόνος λόγος είναι αυτός σε συνδυασμό με την ανάγκη για άμεση παρουσίαση εξόδων (δεν είπα ότι από Q2 diesel δικήνιτο , ας τα πάρει καλύτερα το κράτος) αλλά αυτός έλεγε να το δούμε να περάσει ο πωλητής μας από το γραφείο σας ,υπόψιν επαρχία το τόνισα αλλά μου απάντησε ότι έχουν κόσμο που ταξιδεύει μηνιαία την Ελλάδα και ότι πρόβλημα δεν υπάρχει και εμείς θέλουμε τη συνεργασία και κάτι τέτοια. Η επιμονή σε Q2 ή chr ( το ανέφερε και αυτό) με προβλημάτισε πάντως και μου έκοψε αρκετά τη φόρα.
-
Οι προσφορές είναι με δεδομένο ότι θα το επιστρέψεις ή υπάρχει περίπτωση να σου προτείνουν τότε το αντίτιμο της εξαγοράς;. Καταλαβαίνω ότι προσφορά και εγγύηση για την εξαγορά δε συμβαδίζουν , επίσης αν το κάνεις έτσι κάτι χαλάει με το φορολογικό ( μέχρι εδώ κατάλαβα, μετά δεν...)
-
Επαρχία εδώ, τι γίνεται με σέρβις και λοιπά ; αντιπροσωπεία με το κυάλι και μόνο με αλλαγή νομού, θα το πηγαίνω εκεί και θα πληρώνουν αυτοί;
-
Τελευταία ερώτηση, έστω ότι έρχεται χρονιά αναβροχιάς , το μίσθωμα δεν υπάρχει περίπτωση θα πληρωθεί, η εφορία πως θα το λάβει που θα βάλω τόσο μεγάλο έξοδο σε μικρότερα έσοδα; Πρόβλημα δικαιολόγησης των χρημάτων δεν υπάρχει από τα εισοδήματα - έξοδα των προηγουμένων ετών αλλά δε θα φανεί περίεργο όταν έχουν μάθει κάθε χρόνο να τους καλοπληρώνω;
Οι χονδροειδής υπολογισμοί μου ( είπαμε ο λογιστής δεν...) δείχνουν ότι αντί να πληρώνω τεράστια ποσά στην εφορία θα πληρώνω ετήσια σχεδόν 40%-50% λιγότερο και τα υπόλοιπα που θα πήγαιναν στο κράτος με μια μικρή ακόμα επιβάρυνση θα τα χαίρομαι στο δρόμο. Αλλά τα δεσμά της ιδιοκτησίας δύσκολο να σπάσουν χωρίς να με 'τραβάει' απόλυτα το όχημα και σε συνδυασμό με το ότι θέλω η επαφή μου με το κράτος να περιορίζεται στη ρουτίνα του τριμήνου φέρε τιμολόγια πάρε εντολή πληρωμής , κάνουν την πιθανότητα όλο και να απομακρύνεται. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη , ευχαριστώ.
-
-
Η λογίστρια μου πάντως μου ξεκαθάρισε ότι ναι μεν δηλώνεις ότι θέλεις, όμως σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να μπορείς να αποδείξεις με τεκμήρια ότι χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο για οικονομική δραστηριότητα. Αν έχεις δουλειά που περιέχει μετακινήσεις σου (πχ επισκέπτεσαι πελάτες και έχεις κόψει τιμολόγια που να δείχνουν ότι οι πελάτες είναι απομακρυσμένοι κλπ) τότε είσαι ΟΚ. Αν δουλεύεις από το σπίτι (όπως εγώ) τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Αν ο ελεγκτής αποφασίσει ότι τους δουλεύεις επιστρέφεις το φόρο που γλύτωσες x2...
-
Φτάνει σιγά σιγά το ετήσιο ραντεβού με το ελληνικό δημόσιο για την πληρωμή του , οπότε μου μπήκαν όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σκέψεις για leasing . Ελεύθερος επαγγελματίας - αυτοαπασχολούμενος ,φορολογία σε ποσοστά έως και 50% , δεν έχω σταθερό σαν εταιρία, και επειδή λοιπόν ο λογιστής μου νόμισε ότι του μιλούσα για κβαντομηχανική όταν το ανέφερα έχω κάποιες λίγες απορίες:
- Το ποσό της προκαταβολής δίδεται κατά την υπογραφή του συμβολαίου και περιμένεις το αυτοκίνητο, σωστά; Τα μισθώματα πότε ξεκινάνε ; Προφανώς κατά την παραλαβή , και το 48μηνο μετράει από τη στιγμή που παραλαμβάνεις ή από όταν υπόγραψες συμβόλαιο; Η αναμονή είναι η κλασσική των αντιπροσωπειών ; και τι γίνεται, έχεις δώσει τόσα λεφτά και κάθεσαι χωρίς όχημα; ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΗΣΙΝΓΚ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ 1-3 ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΣΑΝ 'ΕΓΓΥΗΣΗ'. ΑΝ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ. Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ '1ο ΜΙΣΘΩΜΑ'. ΑΡΑ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ 47 ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. ΣΑΝ ΜΙΣΘΩΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ 100 ή 130% ή 150% ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΗΝΑ. ΟΜΩΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑ 2 ΕΤΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΟΣΟ Ή ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΣΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΜΑΞΙ.
- Στα phev το μίσθωμα πάει επί 1,30 το καταλαβαίνω , κάπου πήρε το μάτι μου εδώ μέσα ότι και ο ετήσιος ΦΠΑ πάει επί 1,30. Ισχύει; Επίσης το πρώτο μεγάλο μίσθωμα περνάει σαν ένα τιμολόγιο ή αποσβένει στην τετραετία; ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΗ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΑΝ 1ο ΜΙΣΘΩΜΑ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΕ Ή ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΣΘΩΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΠΑ. ΣΤΟ ΕΙΧ ΘΕΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΦΠΑ ΟΧΙ ΦΠΑ ΠΟΥ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ. Π.Χ. ΔΟΣΗ 100 ΕΥΡΩ + 24% ΦΠΑ = 124 ΕΥΡΩ. ΤΑ 24 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΠΙΠΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ 124 ΕΥΡΩ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 30 Ή 50 % ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ PHEV - ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ). ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΤΕ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 3/5 ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 20/12. ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 20/12 ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ 33% ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ 67 ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ. ΑΡΑ ΨΑΧΝΕΙΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ 11ο ΜΗΝΑ
- Κρίσιμη ερώτηση, το 100% του μισθώματος εκπίπτει; πρόκειται για επιβατικό υπενθυμίζω. Ο λογιστής επίσης με απέτρεψε λέγοντας ότι χτυπάει καμπανάκι για έλεγχο, ισχύει; ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 100% Ή 130% Ή 150% ΤΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ
- Εντάξει οι εταιρίες ζητάνε χρηματοοικονομικό έλεγχο, αλλά υπάρχει κάποιο στάνταρ; Κοινώς θα μπορούσα με τον ετήσιο τζίρο να αγοράσω μετρητοίς και από τα ακριβά μοντέλα τους αλλά με παραξένεψε όταν τηλεφωνικά πωλητής γνωστής εταιρίας παρόλο που ανέφερα τα οικονομικά μου στοιχεία με παρότρυνε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με ένα Q2 diesel ( Τόσο τουφεκιά πέφτει που πρέπει να γνωριστούμε πρώτα; ο.κ. το καταλαβαίνω παίρνουν ρίσκο έχουν ένα δίκιο. άλλο να είσαι χρόνιος καλοπληρωτής και άλλο πρώτη αγορά) . Ανέφερα ότι θέλω να επωφεληθώ του 1,30 και ο μόνος λόγος είναι αυτός σε συνδυασμό με την ανάγκη για άμεση παρουσίαση εξόδων (δεν είπα ότι από Q2 diesel δικήνιτο , ας τα πάρει καλύτερα το κράτος) αλλά αυτός έλεγε να το δούμε να περάσει ο πωλητής μας από το γραφείο σας ,υπόψιν επαρχία το τόνισα αλλά μου απάντησε ότι έχουν κόσμο που ταξιδεύει μηνιαία την Ελλάδα και ότι πρόβλημα δεν υπάρχει και εμείς θέλουμε τη συνεργασία και κάτι τέτοια. Η επιμονή σε Q2 ή chr ( το ανέφερε και αυτό) με προβλημάτισε πάντως και μου έκοψε αρκετά τη φόρα. ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΧΕΙΣ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑΜΕΙΟ-ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΟΠΟΤΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ. ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ 2-3 ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΖΟΡΙΖΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΚΙΑ ΡΙΟ, ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΤΙΟΥ ΝΤΙΛΙΤΖΕΝΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΜΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.
- Οι προσφορές είναι με δεδομένο ότι θα το επιστρέψεις ή υπάρχει περίπτωση να σου προτείνουν τότε το αντίτιμο της εξαγοράς;. Καταλαβαίνω ότι προσφορά και εγγύηση για την εξαγορά δε συμβαδίζουν , επίσης αν το κάνεις έτσι κάτι χαλάει με το φορολογικό ( μέχρι εδώ κατάλαβα, μετά δεν...) ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙς ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΕΓΑΛΗ, ΠΡΟΚΑΤΟΒΟΛΗ. Ή ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ 36 ΜΗΝΕΣ. Ή ΜΕ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΕΞΑΓΟΡΑΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ή ΣΥΓΓΕΝΗ 1ου ΒΑΘΜΟΥ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ 100% ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΩΣ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΝΗ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΛΗΞΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΝ ΠΑΓΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΝΟΜΙΖΩ 10ετια?
- Επαρχία εδώ, τι γίνεται με σέρβις και λοιπά ; αντιπροσωπεία με το κυάλι και μόνο με αλλαγή νομού, θα το πηγαίνω εκεί και θα πληρώνουν αυτοί;ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΗΖΙΝΓΚ ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕΡΒΙΣ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ. Ή ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΣΥΝΗΘΩς ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΟΛΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΦΤΑΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ Ή ΑΝ ΤΟ ΠΑΣ ΓΙΑ ΦΤΙΑΞΙΜΟ, Η ΖΗΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΑ ΦΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ 300, ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ 300 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑ ΕΠΙΣΗΣ 300. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ 300 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΑΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΕΣΥ. ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ.
- Τελευταία ερώτηση, έστω ότι έρχεται χρονιά αναβροχιάς , το μίσθωμα δεν υπάρχει περίπτωση θα πληρωθεί, η εφορία πως θα το λάβει που θα βάλω τόσο μεγάλο έξοδο σε μικρότερα έσοδα; Πρόβλημα δικαιολόγησης των χρημάτων δεν υπάρχει από τα εισοδήματα - έξοδα των προηγουμένων ετών αλλά δε θα φανεί περίεργο όταν έχουν μάθει κάθε χρόνο να τους καλοπληρώνω; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ. ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΗΘΩς ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΜΣΚΚ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ. ΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΟΚ. ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΛΗΖΙΝΓΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΔΟ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΙΚΟΝΙΚΑ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ.
Οι χονδροειδής υπολογισμοί μου ( είπαμε ο λογιστής δεν...) δείχνουν ότι αντί να πληρώνω τεράστια ποσά στην εφορία θα πληρώνω ετήσια σχεδόν 40%-50% λιγότερο και τα υπόλοιπα που θα πήγαιναν στο κράτος με μια μικρή ακόμα επιβάρυνση θα τα χαίρομαι στο δρόμο. Αλλά τα δεσμά της ιδιοκτησίας δύσκολο να σπάσουν χωρίς να με 'τραβάει' απόλυτα το όχημα και σε συνδυασμό με το ότι θέλω η επαφή μου με το κράτος να περιορίζεται στη ρουτίνα του τριμήνου φέρε τιμολόγια πάρε εντολή πληρωμής , κάνουν την πιθανότητα όλο και να απομακρύνεται. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη , ευχαριστώ. ΓΕΝΙΚΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΗΖ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ, ΠΑΛΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΟΣ ΑΝ ΣΤΟ ΚΛΕΨΟΥΝ Ή ΤΟ ΛΙΩΣΟΥΝ. ΓΕΝΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΛΙΓΑ.
Αποψη γατου, κανε ληζ χθες, ετσι μπορεις να παρεις οχημα που θα θεωρουσες κριμα και αδικο να δωσεις τοσα χρηματα.
-
Και γνωρίζει ο γάτος και δίκιο έχει!
-
Orestis82, 'ευχάριστη' πληροφορία , ο δικός μου , μου είχε απαντήσει ε σιγά μωρέ αν δε μας το δικαιολογήσει θα τους επιστρέψουμε το ποσό που μας έκοψαν. Κατά τα άλλα σχεδόν το 70% του εργασιακού μου χρόνου καλύπτεται από κάποια σύμβαση έργου η οποία τις περισσότερες φορές είναι μακριά από την έδρα μου. Τι γίνεται όμως αν έρθουν μήνα που δεν έχω ενεργή σύμβαση;
Γάτος, λοιπόν αν κατάλαβα καλά από την αναλυτική σου απάντηση : για το ΦΠΑ το είχα καταλάβει θα το βάλει ως έξοδο στο τέλος της χρονιάς οχι στο τριμηνιαίο , δεν νομίζω ότι μου κάνει διαφορά, το μεγάλο μου θέμα είναι αν θα πάρει ο ΦΠΑ το *1,30, εδώ δεν το κατάλαβα να είμαι ειλικρινής . Παρακάτω με μπέρδεψες λίγο περισσότερο (εγώ φταίω) , δηλαδή τα βρίσκουμε με την εταιρία αύριο π.χ. , τους μεταφέρω τα 10.000 +φπα της προκαταβολής την ίδια στιγμή και περιμένω να μου στείλουν τιμολόγιο με ημερομηνία την ημέρα της παράδοσης; Αν αλλάξει χρονιά καταστράφηκα.... Εγγυήσεις κ.λπ. δεν έχω πρόβλημα το καταλαβαίνω δε με ξέρουν . Το θέμα είναι ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον προηγούμενο αναφερόμενο , του πρότεινα αν γίνεται να καταβάλω και περισσότερη προκαταβολή από αυτή της προσφοράς, το αρνήθηκε. Μετά με ξανα έστρεψε στο audi γιατί ταιριάζει στο προφίλ μου (ασχολίαστο) και τι το θες με μπρίζες , που θα φορτίζεις, πάρε το υβρδικό. Τηλεφωνική επικοινωνία ήταν , ευγενικότατος ήταν, αλλά νομίζω ότι σκεφτόταν ' ξεκίνα με ένα μέσης τιμής και βλέπουμε', επέμενε να με δει ο συνεργάτης τους όταν περάσει από τα μέρη μου ( είπε ότι δεν είναι κάτι δύσκολο) αλλά η αλήθεια να λέγεται είχα ηττηθεί πλέον και είπα θα περάσω εγώ όταν κατέβω Αθήνα.
Τραπεζικές εγγυήσεις λέγοντας; Θα ρωτήσουν αυτοί την τράπεζα που συνεργάζομαι; θα ζητήσουν καταθέσεις;; Πρόβλημα κανένα , δε χρωστάω σε κανένα που λέει και το τραγουδάκι, ούτε χρωστούσα. Ρώτησα παλιότερα σε γνωστή τράπεζα που είχε εξαγοράσει μεγάλη εταιρία του χώρου και για έγκριση έστελναν αυτοί αίτημα ( εκεί δε θα είχα κανένα θέμα, με γνωρίζουν , μικρή πόλη είμαστε ) αλλά μου είπαν ότι πουλήθηκε η εταιρία και δεν έχουν συνεργασία πια.
Μσκκ τι είναι ;;; πόσο πληρώνουν μέσο φόρο οι συνάδελφοι, προφανώς όχι (ο google είναι φίλος μας) αλλά και πάλι, πόσο περίπου έσοδα δηλώνει ο κλάδος μου; τι να πω σε κλάδο με αρκετή φοροδιαφυγή , προσωπικά και να θέλω δε μπορώ να κρύψω ούτε σεντ, εικονικά τιμολόγια δε κάνω ( αρκετά άγχη έχουμε στη ζωή δε μπλέκω με τέτοια), έξοδα δεν έχω ( ιδιόκτητο το γραφείο , μία υπάλληλο) , οπότε για αυτό διάλεξα το leasing. Αλλά οι προτάσεις που μου έκανε σε πρώτη επαφή δε με καλύπτουν ούτε αυτοκινητιστικά ούτε από πλευράς εξόδων. Θα μου πεις ρώτα και αλλού , δίκιο θα έχεις!
-
Η λογίστρια μου επίσης μου είπε πρώτα να δω αν με συμφέρει το λήζινγκ οικονομικά, γιατί αρκετές φορές ακόμα και με τη φορολογία μεσα, η ιδιωτική αγορά συμφέρει αν μπορείς να πάρεις με μετρητά - και τελικά αποφάσισα να παντρευτώ το νέο αυτοκίνητο μέχρι το 2030 και να δω τότε. Ελπίζω να μου βγει
Πάντως αν έχεις και στο παρελθόν και τώρα πελάτες μακριά από την έδρα μου φαίνεται ότι στο πνεύμα του νόμου είσαι μέσα. Αν ένα μήνα δε σου κάτσει νομίζω είναι λογικό. Αν θες να έχεις πειστήρια το μήνα που δεν εχεις μακρινούς πελάτες μη βάζεις βενζίνες στα έξοδα για να υπάρχει σύνδεση.
Βρες κάποιον καλύτερο λογιστή να παίρνεις συμβουλές, γιατί ότι και να λέμε εδώ μέσα τελικός υπεύθυνος είσαι εσυ αν σε τσιμπήσει η εφορία.
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing