-
Ενα θεμα που δεν λαμβανεις υποψιν ειναι η χρηση του αμαξιου. Στην δικη μου περιπτωση κανω περιστασιακη χρηση μια βολτα μια φορα την εβδομαδα και το καλοκαιρι ταξιδια για μπανια. Δηλ ειναι για την πλακα κυριως και να βρισκεται για ωρα αναγκης. Σε αυτη την κατασταση ειναι πολυ κοσμος στην Ελλαδα.
Μα δεν αγοράζει κανένας αυτοκίνητο με leasing για περιστασιακή χρήση. Αυτό το μοντέλο λειτουργεί για ανθρώπους που κάνουν χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο. Αν δεν κάνεις σοβαρή χρήση, αγοράζεις ένα αυτοκίνητο το κρατάς άνετα 20 χρόνια, θα έχει κ λίγα χιλιόμετρα κ είσαι μία χαρά. Οπως κ να έχει, εφόσον γίνεται χρήση πάνω από 10.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, δεν βλέπω σε καμία περίπτωση ακραίες χρεώσεις που να μην δικαιολογούν την συγκεκριμένη επιλογή. Κ μην μπουμε στην λογική δεν θέλω την μεικτή κτλ, ειναι σίγουρα μία επιλογή, αλλά με βάση τα προσωπικά δεδομένα, την θεωρώ απολύτως απαραίτητη κ με γνώμονα αυτό, βγάζω το κόστος κτήσης κ χρήσης ενός αυτοκινήτου. Από εκει κ πέρα οτι θέλει ο καθένας αγοράζει, αλλά να συγκρίνουμε όμοια πράγματα (συν την μικρότερη απαλλαγή που πολύ ωραία ανέφερε ο φίλος παραπάνω).
-
Αν πχ επρεπε να πηγαινω σε δουλειες μακρια απο το σπιτι και εκανα 100 χμ την μερα εκει θα εξεταζα το ληζινγκ σε σχεση με αγορα, αλλα το πιθανοτερο ειναι οτι θα αγοραζα ενα μεταχειρο ντηζελ σαν του Φανη. Θα εβγαινε πολυ φθηνοτερο.
Μην λέμε τα ίδια κ τα ίδια, κ ένας φίλος αγόρασε ένα πολύ όμορφο μεταχειρισμένο σε πολύ καλή τιμή, έψαχνε 1 χρόνο... ούτε την υπομονή ούτε τον χρόνο έχω. Κ για να το κλείσουμε, συγκρίνουμε όμοια πράγματα, καινούργιο με καινούργιο leasing, αυτό κρίνέται εδώ. Η αγορά μεταχειρισμένου ειναι αλλη κατηγορία κ έχει οπως πολύ ορθά αναφέρεις τα καλά της κ τα κακά της. Το κόστος συντήρησης του μεταχειρισμένου το έχεις συμπεριλάβει (μην πούμε για προσωπικές επιλογές, βάσει προδιαγραφών κατασκευαστή μιλάμε πάντα κ με γνήσια ανταλακτικά)? κ τον πονοκέφαλο μην βγάλει κάτι? τέλος, εχω αγοράσει κ μεταχειρισμένα αλλά κ καινούργια αυτοκίνητα, σαν το καινούργιο άλλο τίποτα, κ ας βγαίνει πιο ακριβό, δεν διαφωνώ.
-
Τη μικτή που πίνετε νερό στο όνομα της την έχετε σε όλα σας τα οχήματα? Όταν ψωνίζετε ηλ συσκευές και αυτοκίνητα επέκταση εγγύησης κάνετε ? Ασφάλεια ζωής έχετε ?
Πρίν μου την πέσετε να πώ ότι και εγώ τη θεωρώ ευπρόσδεκτη, όχι όμως απαραίτητη για τα πάντα όλα..
-
Τη μικτή που πίνετε νερό στο όνομα της την έχετε σε όλα σας τα οχήματα? Όταν ψωνίζετε ηλ συσκευές και αυτοκίνητα επέκταση εγγύησης κάνετε ? Ασφάλεια ζωής έχετε ?
Δεν πίνει κανένας νερό στο όνομα του, εγώ βάσει βιωμάτων προσωπικά τη θεωρώ απαραίτητη, ο καθένας κάνει τις επιλογές του από εκει κ πέρα, δεν θες δεν βάζεις. Το κόστος όμως ενός αυτοκινήτου με leasing που έχει την συγκεκριμένη επιλογή, θα συγκριθεί με ένα αντίστοιχο στην αγορά με μεικτή ασφάλεια. Ασφάλεια ζωής έχω όπως κ υγείας. Στις ηλεκτρικές συσκευές δεν βάζω ασφάλεια. Το τι επιλέγει ο καθένας να ασφαλήσει είναι επιλογή του. Το σπίτι μου το έχω ασφαλισμένο για φωτιά για σεισμό κ για κλοπή, καθώς αν γίνει κάτι δεν μπορώ να μείνω στο δρόμο ούτε έχω 150 χιλιάρικα για αγορά σπιτιιού την επόμενη μέρα.... δεν υπάρχει σωστό κ λάθος ειναι θέμα προσωπικής επιλογής, κ δέχομαι κάθε άποψη, όμως η σύγκριση πάντα γίνεται με ίδια δεδομένα κ όχι με το τι βολεύει τον καθένα. Μπορεί εσύ να οδηγάς 30 χρόνια κ να μην έχεις τρακάρει ποτέ, κ μπράβο σου κ γούστο σου να μην το βάλεις.
-
Πρίν μου την πέσετε να πώ ότι και εγώ τη θεωρώ ευπρόσδεκτη, όχι όμως απαραίτητη για τα πάντα όλα..
Προσωπικά ναι σε όλα.
ειναι θέμα αντίληψης και μια φορα αν σου χρειαστεί τα έβγαλες τα λεφτά σου. -
Δεν θα μπορέσουμε ποτε να συμφωνησουμε για το leasing εδώ μέσα γιατί όταν γίνονται συγκρίσεις κανεις δεν υπολογίζει:
- τη μικτή ασφάλιση, την οποία πολλοί απαξιώνουν ενώ μια φορα θα χρειαστεί σοβαρά (άσε που στο leasing έχεις και χαμηλή απαλλαγή πχ Avis 250 ευρώ, LeasePlan 370 κοκ και μπορείς και για πιο απλά πραγματα να τη χρησιμοποιήσεις).
- το κόστος χρήματος που έχεις αν δεν μπορείς ή δεν θες να αγορασεις μετρητοίς και πας σε χρηματοδοτικά
- τη ρευστότητα της αγορας αυτά και τα αμέσως επόμενα χρονια με απαγορεύσεις καυσίμων, μεταβατική περίοδο για υβριδικά και ηλεκτρικα κλπ. Με ένα ξένο αμάξι θα φάει ο άλλος την οποία απαξίωση όχι μόνο ως μεταχειρισμένου αλλά και επειδή θα είναι πχ πια ένα απλο τουρμπο βενζινης χωρίς υβριδικοτητα.
Επίσης πολλά παραδείγματα γίνονται με φθηνά, απλά αυτοκίνητα όπου τα περιθώρια είναι μικρα και δεν δίνουν τόσο καλες τιμές στις εταιρίες leasing οι εισαγωγικές. Επίσης και η ύπαρξη απλά εισαγωγικής ή θυγατρικής της ξένης μαμάς παίζει ρόλο γιατί άλλες συμφωνίες παγκοσμίως έχει η LeasePlan ή η Avis με την Toyota ή τη BMW και άλλες με το Θεοχαράκη ή το Βασιλακη.
Συμφωνώ απόλυτα! Ακριβώς αυτα σκέφτομαι και εγώ!
Για την Χ3 30e έβαλα μερικά extra και έφτασα τη τιμή στα 67Κ .Αν πάω σε αγορά με χρηματοδότηση με τους τοκους της BMW φτάνεις να πληρώνεις σχεδόν 90Κ.
Μεικτή έχω σε όλα τα αυτοκίνητα.Εκει που έχουν φτάσει πλέον τα διάφορα συστήματα ένα μπροστινό τρακάρισμα μπορεί να είναι απίστευτα ακριβό με όλους αυτούς τους αισθητήρες και τα φώτα LED κτλ.
-
Για την Χ3 30e έβαλα μερικά extra και έφτασα τη τιμή στα 67Κ .Αν πάω σε αγορά με χρηματοδότηση με τους τοκους της BMW φτάνεις να πληρώνεις σχεδόν 90Κ.
Μεικτή έχω σε όλα τα αυτοκίνητα.Εκει που έχουν φτάσει πλέον τα διάφορα συστήματα ένα μπροστινό τρακάρισμα μπορεί να είναι απίστευτα ακριβό με όλους αυτούς τους αισθητήρες και τα φώτα LED κτλ.
Οι τόκοι που βγαίνουν πολλά χρήματα, δεν μπαίνουν καν στην κουβέντα. Οι τράπεζες κάνουν πάρτι με τα λυστρικά επιτόκια τοκογλύφου, τεράστιο ποσό που πραγματικά αν το βάλει κάποιος κάτω, δνε θα αγοράσει αυτοκίνητο... (μεγάλο plus στο leasing Που εγώ δεν έβαλα καν τέτοιο ποσό).
Ακριβώς, απαξ κ ανοίξουν οι αερόσακοι ακομα κ με ένα μικρό τρακάρισμα, την έκατσες... αλλά αν δεν την πάθεις έχεις να λες...μόλις την πάθεις, μετά μεικτή κ μόνο μεικτή!!!
-
Ασε που αν πάω σε leasing θα σκεφτώ ακόμα και diesel να πάρω .Πχ τη Stelvio που μου άρεσε αρκετά.
Σε αγορά δεν υπάρχει περίπτωση.
-
Ασε που αν πάω σε leasing θα σκεφτώ ακόμα και diesel να πάρω .Πχ τη Stelvio που μου άρεσε αρκετά.
Σε αγορά δεν υπάρχει περίπτωση.
Eγω θα πω το εξης¨Αν θελεις να αγορασεις ενα ακριβο αυτοκινητο με 67κ πως ειναι δυνατον να μην εχεις καθολου μετρητο να το παρεις και να χρειαζεσαι πανακριβη χρηματοδοτηση. Δεν ειναι καλυτερα να παρεις ενα μεσο αυτοκινητο; Πχ Φοκους;
Για να σας προλαβω και εγω κοιταω ενα παραδειγμα που εξεταζω: Giulia 2.0 TI βγαινει 50κ ευρω και θα το σκεφτομουν με χρηματοδοτηση αλλα δινουν 0% επιτοκιο που ομως πραγματικα πληρωνεις 1.5% ή κατι τετοιο (γιατι υπαρχουν διαφορες χρεωσεις) αλλα σε αυτο το κοστος της χρηματοδοτησης δεν θα το σκεφτομουν 2η στιγμη να το κανω. Αν το επιτοκιο ξεπερναει το 2.5% μετα δεν αξιζει. Πολυ περισσοτερο το 6-7% ειναι ληστρικο.
-
Ασε που αν πάω σε leasing θα σκεφτώ ακόμα και diesel να πάρω .Πχ τη Stelvio που μου άρεσε αρκετά..
Αμαξάρα!!! λάτρης της Alfa....θα πρέπει να το ψάξεις, πάντως σε προσφορά δύσκολο να το βρεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από ελληνικές εταιρίες leasing. Θα πας σε παραγγελία αρα η τιμή (αν συμφωνήσουν) θα είναι τσιμπημένη. Οπως μιλούσα μία φορά με έναν εκπρόσωπο, του ειπα οτι οι τιμές σας ειναι παρα πολύ καλές κ ανταγωνιστικές (για το mercedes a class πετρέλαιο) κ μου ειπε οτι κάνουν μαζικές παραγγελίες εμπορεύσιμα μοντέλα κ τα παίρνουν σε προνομιακές τιμές, οπότε αυτό μεταφέρεται στον πελάτη....στην Stelvio δεν παίζει αυτό όμως...
-
Για να σας προλαβω και εγω κοιταω ενα παραδειγμα που εξεταζω: Giulia 2.0 TI βγαινει 50κ ευρω και θα το σκεφτομουν με χρηματοδοτηση αλλα δινουν 0% επιτοκιο που ομως πραγματικα πληρωνεις 1.5% ή κατι τετοιο (γιατι υπαρχουν διαφορες χρεωσεις)
Φίλος ήθελε να πάρει την Gulieta κ μου ειπε ακριβώς το ίδιο, έχουν σχεδόν άτοκο πρόγραμμα...πως το κάνουν αυτό στην alfa?
-
Προσφορα ειναι επηδη ειναι απερχομενο μοντελλο. Εχουν τραπεζες που τους χρηματοδοτουν, αγνωστο σε εμας ποσο ακριβως ειναι το επιτοκιο στα δανεια που πληρωνουν. Αυτοι γνωριζουν τι πληρωνουν οποτε ξερουν ποσο τους κοστιζει το 0% που διαφημιζουν.
Πχ ο Σφακιανακης εχει πολυ μεγαλα δανεια με τραπεζες πιθανον να περνει πολυ χαμηλα επιτοκια. Υποθετω οτι δανειζονται ισως και με 2%.
-
Μικτή ασφάλεια έχω και στα δυο αυτοκίνητα γιατί απλά είναι μικρό το επιπλέον κόστος (100-150 για ετήσια ) και οσο τα δέχονται (το ένα 11 το άλλο 7 χρονιών) πάντα θα κάνω.
Ιδίως σε καινούργιο αυτοκίνητο με τα led φώτα και τον γεμάτο με τα ραντάρ των συστημάτων ασφαλείας εμπρόσθιο προφυλακτήρα ένα απλό τρακάρισμα ακόμα και χωρίς άνοιγμα αερόσακων θα περνάει άνετα τα 2-3 χιλιάρικα και μαντέψτε ακόμα και μεταχειρισμένα να βρεις μόνο στην αντιπροσωπεία θα μπορούν να σεταριστούν τα διάφορα συστήματα οπότε μάλλον λίγα λέω.
-
Μικτή ασφάλεια έχω και στα δυο αυτοκίνητα γιατί απλά είναι μικρό το επιπλέον κόστος (100-150 για ετήσια ) και οσο τα δέχονται (το ένα 11 το άλλο 7 χρονιών) πάντα θα κάνω.
Ιδίως σε καινούργιο αυτοκίνητο με τα led φώτα και τον γεμάτο με τα ραντάρ των συστημάτων ασφαλείας εμπρόσθιο προφυλακτήρα ένα απλό τρακάρισμα ακόμα και χωρίς άνοιγμα αερόσακων θα περνάει άνετα τα 2-3 χιλιάρικα και μαντέψτε ακόμα και μεταχειρισμένα να βρεις μόνο στην αντιπροσωπεία θα μπορούν να σεταριστούν τα διάφορα συστήματα οπότε μάλλον λίγα λέω.
Καλά τα λές!!! αστο, ειναι να μην σου τύχει... δεν υπάρχιε περίπτωση να σου κόψουν την μικτή, η μητέρα μου έχει 17 χρόνια στο αυτοκίνητο κ με ατυχήματα, δεν την κόβουν αν έχεις από πριν.
-
kostis20 wrote:
Ασε που αν πάω σε leasing θα σκεφτώ ακόμα και diesel να πάρω .Πχ τη Stelvio που μου άρεσε αρκετά..
Αμαξάρα!!! λάτρης της Alfa....θα πρέπει να το ψάξεις, πάντως σε προσφορά δύσκολο να το βρεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από ελληνικές εταιρίες leasing. Θα πας σε παραγγελία αρα η τιμή (αν συμφωνήσουν) θα είναι τσιμπημένη. Οπως μιλούσα μία φορά με έναν εκπρόσωπο, του ειπα οτι οι τιμές σας ειναι παρα πολύ καλές κ ανταγωνιστικές (για το mercedes a class πετρέλαιο) κ μου ειπε οτι κάνουν μαζικές παραγγελίες εμπορεύσιμα μοντέλα κ τα παίρνουν σε προνομιακές τιμές, οπότε αυτό μεταφέρεται στον πελάτη....στην Stelvio δεν παίζει αυτό όμως...
Μου την έδωσαν ένα ΠΣΚ .Έκανα περίπου 500Km .Ήταν η veloce 2,2 d.Πρέπει να γράψω ένα review...
-
Φίλος ήθελε να πάρει την Gulieta κ μου ειπε ακριβώς το ίδιο, έχουν σχεδόν άτοκο πρόγραμμα...πως το κάνουν αυτό στην alfa?
Οπως το κάνει και η Ford & VW (οχι άτοκο, αν και κάνουν κατά καιρούς, αλλά με χαμηλά επιτόκια). Έχει την Fiat Credit, από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς ομίλους στην Ευρώπη. Ο παλιός μου δντης δούλευε κάποτε εκεί. Τεράστια κεφάλαια που είναι αποκλειστικά για την χρηματοδότηση των αυτοκινήτων του ομίλου.
Θες να πεις παράδειγμα ακριβώς με το CHR για να το δούμε στην πράξη? -βέβαια θα βάλεις κόστος ασφάλισης μικτής ώστε να συγκρίνουμε ίδια πράγματα, οχι το τι εν τέλει θέλει ο καθένας γιατί εκει πάει αλλού.
Να σου βάλω ναι με με τους υπολογίσμους που είχα κάνει και τους έχω κρατήσει.
Λοιπόν αγορά το CHR: 25.000. Συν τα εξής για την 4ετια. Ασφάλεια μικτή €2.800, ελαστικά €400, Σερβις €800 (με βάση τα επίσημα στοιχεία της Toyota Hellas) = τελικό κόστος: €28.700
Leasing το CH-R είναι συνολικό κόστος 4ετίας: €19.300 (249+ΦΠΑ και 3.637 + ΦΠΑ).
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κρατάει τρομερά υψηλή τιμή μεταπώλησης (τα πουλάνε πάνω από €20.000 τα pro F/L 4ετίας), αλλά δέχομαι ότι δεν θα κρατήσει και θα πουληθεί στις €16.000 (κανονικά θα πωληθεί πάνω από €18.000). Οπότε το κόστος αγοράς είναι €28.700 - 16.000 = €12.700. Οπότε έχει διαφορά €6.500 'κατά' του leasing.
Φυσικά μιλάω για αγορά της μετρητοίς. Εαν πάμε σε δόσεις εννοείται ότι συμφέρει το leasing με τα ληστρικό επιτόκιο της Toyota Hellas.
-
Θες να πεις παράδειγμα ακριβώς με το CHR για να το δούμε στην πράξη? -βέβαια θα βάλεις κόστος ασφάλισης μικτής ώστε να συγκρίνουμε ίδια πράγματα, οχι το τι εν τέλει θέλει ο καθένας γιατί εκει πάει αλλού.
Λοιπόν αγορά το CHR: 25.000. Συν τα εξής για την 4ετια. Ασφάλεια μικτή €2.800, ελαστικά €400, Σερβις €800 (με βάση τα επίσημα στοιχεία της Toyota Hellas) = τελικό κόστος: €28.700
**Leasing **το CH-R είναι συνολικό κόστος 4ετίας: €19.300 (249+ΦΠΑ και 3.637 + ΦΠΑ).
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κρατάει τρομερά υψηλή τιμή μεταπώλησης (τα πουλάνε πάνω από €20.000 τα pro F/L 4ετίας), αλλά δέχομαι ότι δεν θα κρατήσει και θα πουληθεί στις €16.000 (κανονικά θα πωληθεί πάνω από €18.000). Οπότε το κόστος αγοράς είναι €28.700 - 16.000 = €12.700. Οπότε έχει διαφορά €6.500 'κατά' του leasing.
Φυσικά μιλάω για αγορά της μετρητοίς. Εαν πάμε σε δόσεις εννοείται ότι συμφέρει το leasing με τα ληστρικό επιτόκιο της Toyota Hellas.
-
Οπότε έχει διαφορά €6.500 'κατά' του leasing.
Οι υπολογισμοί σου είναι σωστοί, απλά δεν ξέρω μονο αν συγκρίνουμε τα ίδια αυτοκίνητα καθώς δεν κατάφερα να βρω πόσο κάνει ακριβώς κάνει το μοντέλο που δίνουν στην εταιρία Leasing. Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι ίσως κάποια οχήματα έχουν καλύτερες τιμές σε σχέση με κάποια άλλα. Στο συγκεκριμένο που περιγράφεις βγαίνει οπως τα λες κ δεν συμφέρει. ΣΤο Α class πετρέλαιο συμφερε πολύ περισσότερο. Τεσπα, η ερώτηση παραμένει, πόσοι θα πάνε να δώσουν μετρητά 25000 ? να στο πω πρακτικά, ούτε το 10%, αρα θα πας σε τόκους, αρα θα έρθεις περίπου στα ίδια... κ το ζουμί, το Leasing δεν είναι καμία super αγορά, απλά με συγκεκριμένες προυποθέσεις οπως πχ αγορά με ακριβά επιτόκια ή με τα μυαλά που κουβαλάω εγώ, οτι δεν θελω δεν με ενδιαφέρει το όχημα να το έχω στην κυριότητα μου παρά να κάνω μόνο την δουλειά μου κ αντε στο καλό, βολεύει.
-
bekiaris wrote:
**Leasing **το CH-R είναι συνολικό κόστος 4ετίας: €19.300 (249+ΦΠΑ και 3.637 + ΦΠΑ).
Βγάλε και ένα 27-28% απο το leasing αφού περνάει στα έξοδα της εταιρείας και μειώνει τη φορολογητέα 'ύλη'.
-
Βγάλε και ένα 27-28% απο το leasing αφού περνάει στα έξοδα της εταιρείας και μειώνει τη φορολογητέα 'ύλη'.
Ναι, αλλά μιλάμε για ιδιώτες εδώ όχι εταιρείες. Τις εταιρείες σαφώς και τις συμφέρει! Το ερώτημα και η συζήτηση είναι εαν συμφέρει έναν ιδιώτη (εμένα π.χ.) έναντι της αγοράς.
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing