-
για μενα κακως!!!! απλα μια καλη εξελιξη του 1,2 αρκουσε
συν την προσθηκη εκδοσης turbo στα 1,2 !
ανεβαζει σε ''τεραστια'' υψη το κοστος ανουσια το οποιο θα μπορουσε να διορθωσει αλλα προβληματα.
και δεν θα προσφερει κατι το φοβερο!!! θα δουμε...... -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εχει ακούσει κανείς για άλλες εταιρίες αν θα βάλουν turbo στα 1200? Είναι περίεργο που μόνο 2 το έχουν κάνει μέχρι στιγμής.Εκτός από τη Renault στο Clio με τον 1.2TCE ,
και τη VW στο Polo με τον 1.2TSI,
και οι υπόλοιπες μάρκες του vag θα ενσωματώσουν στη γκάμα τους 1.200άρη turbo (1.2TSI με τα 105 άλογα)
στους προσεχείς μήνες:από το Φεβρουάριο στα Cross Polo, Leon και Octavia,
από το Μάρτιο στο Α3 cabrio,
από τον Απρίλιο στα A3, A3 sportback και Altea ,
και από το Σεπτέμβριο στο Ibiza.
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
για μενα κακως!!!! απλα μια καλη εξελιξη του 1,2 αρκουσε
συν την προσθηκη εκδοσης turbo στα 1,2 !
ανεβαζει σε ''τεραστια'' υψη το κοστος ανουσια το οποιο θα μπορουσε να διορθωσει αλλα προβληματα.
και δεν θα προσφερει κατι το φοβερο!!! θα δουμε......Ο 1.2 (τον οποίο και έχω στο 500) είναι από το πάλαι ποτέ! Φαντάσου ο δικύλινδρος με multiair τι κατανάλωση θα έχει και τι ρύπους! Θα κερδίζει ότι φορολογικό σύστημα υπάρχει και δεν υπάρχει!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ο 1.2 (τον οποίο και έχω στο 500) είναι από το πάλαι ποτέ! Φαντάσου ο δικύλινδρος με multiair τι κατανάλωση θα έχει και τι ρύπους! Θα κερδίζει ότι φορολογικό σύστημα υπάρχει και δεν υπάρχει!
mode on
αν μετράει τα άλογα που βγάζει το μοτέρ για να βγάλει τους αντίστοιχους φόρους (βλέπε Γερμανία πχ) τότε δεν μπορείς να το ξεγελάσεις το σύστημα.
Και στην τελική, τα τέλη κυκλοφορίας είναι το μικρότερο έξοδο ενός αυτοκινήτου.Απλώς είναι μαζεμένα και μας...κακοφαίνονται.
mode off -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
mode on
αν μετράει τα άλογα που βγάζει το μοτέρ για να βγάλει τους αντίστοιχους φόρους (βλέπε Γερμανία πχ) τότε δεν μπορείς να το ξεγελάσεις το σύστημα.
Και στην τελική, τα τέλη κυκλοφορίας είναι το μικρότερο έξοδο ενός αυτοκινήτου.Απλώς είναι μαζεμένα και μας...κακοφαίνονται.
mode offΚαλά μη φανταστείς ότι θα βγάζει και 200 άλογα! Τα ίδια πάνω κάτω με το fire θα βγάζει 70-75 και λόγω χαμηλότερου κυβισμού θα είναι φθηνότερο όλο το αμάξι (τουλάχιστον στην Ελλάδα και όπου αλλού φορολογούν έτσι) συν του ότι θα παίρνεις ότι πιο τελευταίο σε τεχνολογία κινητήρων εσωτερικής καύσης!
-
Πάντως αν μελετήσει κανείς τις τιμές στο εξωτερικό για το Polo στην καλύτερη περίπτωση θα έχει 15500-16000 δηλαδή αρκετά πάνω απο το Clio...Αφήστε που πιο απρόσωπο αυτοκίνητο απο το Polo δε γίνεται...
-
Smells like teen troll...
-
Μου τη δίνει που κοροϊδεύουν τα περιοδικά τον κόσμο έτσι στην ψύχρα. Για ποιους οικονομικούς κινητήρες turbo μιλάμε ωρέ παίδες; Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώνει. Έχω εδώ και 15 μέρες ένα υπέροχο κατά τα άλλα Yeti 1.2 tsi (μου έχει παραχωρηθεί από τη δουλειά μου) και μετά από περίπου 2.000 χιλιόμετρα σε Αθήνα και ταξίδια στην επαρχία, καίει τον αγλέορα! Ποτέ δεν είδα κάτω από 12 λίτρα στην πόλη και ποτέ δεν είδα κάτω από 10 λίτρα στο ταξίδι και με μαλακό πόδι! Όσο καίει και το 2 ετών TERIOS 1.5 που είχα μέχρι τώρα δηλαδή και που έχει και μόνιμη τετρακίνηση σε αντίθεση με το δικίνητο Yeti 1.2… Εντάξει καινούριο είναι αν και οι κινητήρες πλέον δεν θέλουν στρώσιμο και το Yeti είναι βαρύ αλλά μη τρελαθούμε τώρα ότι είναι και πιο οικονομικοί οι turbo από την ατμόσφαιρα. Σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό και ότι γράφουν τα περιοδικά περί κατανάλωσης προσθέστε καλύτερα τουλάχιστον 20% μη πω και 45% παραπάνω για να είστε μέσα. Δηλαδή το polo με τον 1.2 tsi πόσο πιο οικονομικό είναι στην κατανάλωση από τις παραπάνω αναφερθείσες καταναλώσεις; Μη μου πείτε να αφαιρέσω πάνω από 1 ενάμισι λίτρο σε σχέση με το Yeti γιατί θα ξεραθώ στο γέλιο... Ας τελειώνουν λοιπόν τα αστεία των περιοδικών και ορισμένων «καλοθελητών» περί δήθεν οικονομικών τούρμπο κινητήρων. Το είδαμε και το βιώσαμε ήδη στην πράξη.
-
μακρια απο turboooooooo κατεβασμα ταχυτητας η αγορα diesel ...τα βενζινοκινητα turbo δεν λενε!!!
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Μου τη δίνει που κοροϊδεύουν τα περιοδικά τον κόσμο έτσι στην ψύχρα. Για ποιους οικονομικούς κινητήρες turbo μιλάμε ωρέ παίδες; Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώνει. Έχω εδώ και 15 μέρες ένα υπέροχο κατά τα άλλα Yeti 1.2 tsi (μου έχει παραχωρηθεί από τη δουλειά μου) και μετά από περίπου 2.000 χιλιόμετρα σε Αθήνα και ταξίδια στην επαρχία, καίει τον αγλέορα! Ποτέ δεν είδα κάτω από 12 λίτρα στην πόλη και ποτέ δεν είδα κάτω από 10 λίτρα στο ταξίδι και με μαλακό πόδι! Όσο καίει και το 2 ετών TERIOS 1.5 που είχα μέχρι τώρα δηλαδή και που έχει και μόνιμη τετρακίνηση σε αντίθεση με το δικίνητο Yeti 1.2… Εντάξει καινούριο είναι αν και οι κινητήρες πλέον δεν θέλουν στρώσιμο και το Yeti είναι βαρύ αλλά μη τρελαθούμε τώρα ότι είναι και πιο οικονομικοί οι turbo από την ατμόσφαιρα. Σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό και ότι γράφουν τα περιοδικά περί κατανάλωσης προσθέστε καλύτερα τουλάχιστον 20% μη πω και 45% παραπάνω για να είστε μέσα. Δηλαδή το polo με τον 1.2 tsi πόσο πιο οικονομικό είναι στην κατανάλωση από τις παραπάνω αναφερθείσες καταναλώσεις; Μη μου πείτε να αφαιρέσω πάνω από 1 ενάμισι λίτρο σε σχέση με το Yeti γιατί θα ξεραθώ στο γέλιο... Ας τελειώνουν λοιπόν τα αστεία των περιοδικών και ορισμένων «καλοθελητών» περί δήθεν οικονομικών τούρμπο κινητήρων. Το είδαμε και το βιώσαμε ήδη στην πράξη.Εγώ σου έχω αντίθετο παράδειγμα! Το Clio που έχουμε στην οικογένεια μέση κατανάλωση εντός Αθήνας, αν συνηθίσεις να το οδηγάς σε χαμηλές στροφές 6-6,5! Νομίζω τέλειο νούμερο! Με πιο ανεβασμένες στροφές και παιχνίδια στις εκκινήσεις κλπ κλπ με το ζόρι να πατήσει το 7,5!
Για τον TSI δεν μπορώ να μιλήσω! Δεν έχω εμπειρία! Ο TCE πάντως είναι οικονομικότατος, αν το θέλεις!!!
Βέβαια μην ξεχνάμε...Vag tsi και dsg! Οι θεοί της αυτοκίνησης! Βάσει ειδικού τύπου πάντα! Χαχαχαχαχαχαχα!!!
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Μου τη δίνει που κοροϊδεύουν τα περιοδικά τον κόσμο έτσι στην ψύχρα. Για ποιους οικονομικούς κινητήρες turbo μιλάμε ωρέ παίδες; Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώνει. Έχω εδώ και 15 μέρες ένα υπέροχο κατά τα άλλα Yeti 1.2 tsi (μου έχει παραχωρηθεί από τη δουλειά μου) και μετά από περίπου 2.000 χιλιόμετρα σε Αθήνα και ταξίδια στην επαρχία, καίει τον αγλέορα! Ποτέ δεν είδα κάτω από 12 λίτρα στην πόλη και ποτέ δεν είδα κάτω από 10 λίτρα στο ταξίδι και με μαλακό πόδι! Όσο καίει και το 2 ετών TERIOS 1.5 που είχα μέχρι τώρα δηλαδή και που έχει και μόνιμη τετρακίνηση σε αντίθεση με το δικίνητο Yeti 1.2… Εντάξει καινούριο είναι αν και οι κινητήρες πλέον δεν θέλουν στρώσιμο και το Yeti είναι βαρύ αλλά μη τρελαθούμε τώρα ότι είναι και πιο οικονομικοί οι turbo από την ατμόσφαιρα. Σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό και ότι γράφουν τα περιοδικά περί κατανάλωσης προσθέστε καλύτερα τουλάχιστον 20% μη πω και 45% παραπάνω για να είστε μέσα. Δηλαδή το polo με τον 1.2 tsi πόσο πιο οικονομικό είναι στην κατανάλωση από τις παραπάνω αναφερθείσες καταναλώσεις; Μη μου πείτε να αφαιρέσω πάνω από 1 ενάμισι λίτρο σε σχέση με το Yeti γιατί θα ξεραθώ στο γέλιο... Ας τελειώνουν λοιπόν τα αστεία των περιοδικών και ορισμένων «καλοθελητών» περί δήθεν οικονομικών τούρμπο κινητήρων. Το είδαμε και το βιώσαμε ήδη στην πράξη.Μάθε να το οδηγείς πρώτα.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Μου τη δίνει που κοροϊδεύουν τα περιοδικά τον κόσμο έτσι στην ψύχρα. Για ποιους οικονομικούς κινητήρες turbo μιλάμε ωρέ παίδες; Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώνει. Έχω εδώ και 15 μέρες ένα υπέροχο κατά τα άλλα Yeti 1.2 tsi (μου έχει παραχωρηθεί από τη δουλειά μου) και μετά από περίπου 2.000 χιλιόμετρα σε Αθήνα και ταξίδια στην επαρχία, καίει τον αγλέορα! Ποτέ δεν είδα κάτω από 12 λίτρα στην πόλη και ποτέ δεν είδα κάτω από 10 λίτρα στο ταξίδι και με μαλακό πόδι! Όσο καίει και το 2 ετών TERIOS 1.5 που είχα μέχρι τώρα δηλαδή και που έχει και μόνιμη τετρακίνηση σε αντίθεση με το δικίνητο Yeti 1.2… Εντάξει καινούριο είναι αν και οι κινητήρες πλέον δεν θέλουν στρώσιμο και το Yeti είναι βαρύ αλλά μη τρελαθούμε τώρα ότι είναι και πιο οικονομικοί οι turbo από την ατμόσφαιρα. Σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό και ότι γράφουν τα περιοδικά περί κατανάλωσης προσθέστε καλύτερα τουλάχιστον 20% μη πω και 45% παραπάνω για να είστε μέσα. Δηλαδή το polo με τον 1.2 tsi πόσο πιο οικονομικό είναι στην κατανάλωση από τις παραπάνω αναφερθείσες καταναλώσεις; Μη μου πείτε να αφαιρέσω πάνω από 1 ενάμισι λίτρο σε σχέση με το Yeti γιατί θα ξεραθώ στο γέλιο... Ας τελειώνουν λοιπόν τα αστεία των περιοδικών και ορισμένων «καλοθελητών» περί δήθεν οικονομικών τούρμπο κινητήρων. Το είδαμε και το βιώσαμε ήδη στην πράξη.Το ενδεχόμενο να το οδηγεις με λάθος τρόπο το έχεις σκεφτεί
Με πρόλαβε ο Κωνσταντίνος -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Μου τη δίνει που κοροϊδεύουν τα περιοδικά τον κόσμο έτσι στην ψύχρα. Για ποιους οικονομικούς κινητήρες turbo μιλάμε ωρέ παίδες; Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώνει. Έχω εδώ και 15 μέρες ένα υπέροχο κατά τα άλλα Yeti 1.2 tsi (μου έχει παραχωρηθεί από τη δουλειά μου) και μετά από περίπου 2.000 χιλιόμετρα σε Αθήνα και ταξίδια στην επαρχία, καίει τον αγλέορα! Ποτέ δεν είδα κάτω από 12 λίτρα στην πόλη και ποτέ δεν είδα κάτω από 10 λίτρα στο ταξίδι και με μαλακό πόδι! Όσο καίει και το 2 ετών TERIOS 1.5 που είχα μέχρι τώρα δηλαδή και που έχει και μόνιμη τετρακίνηση σε αντίθεση με το δικίνητο Yeti 1.2… Εντάξει καινούριο είναι αν και οι κινητήρες πλέον δεν θέλουν στρώσιμο και το Yeti είναι βαρύ αλλά μη τρελαθούμε τώρα ότι είναι και πιο οικονομικοί οι turbo από την ατμόσφαιρα. Σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό και ότι γράφουν τα περιοδικά περί κατανάλωσης προσθέστε καλύτερα τουλάχιστον 20% μη πω και 45% παραπάνω για να είστε μέσα. Δηλαδή το polo με τον 1.2 tsi πόσο πιο οικονομικό είναι στην κατανάλωση από τις παραπάνω αναφερθείσες καταναλώσεις; Μη μου πείτε να αφαιρέσω πάνω από 1 ενάμισι λίτρο σε σχέση με το Yeti γιατί θα ξεραθώ στο γέλιο... Ας τελειώνουν λοιπόν τα αστεία των περιοδικών και ορισμένων «καλοθελητών» περί δήθεν οικονομικών τούρμπο κινητήρων. Το είδαμε και το βιώσαμε ήδη στην πράξη.
Εγώ σου έχω αντίθετο παράδειγμα! Το Clio που έχουμε στην οικογένεια μέση κατανάλωση εντός Αθήνας, αν συνηθίσεις να το οδηγάς σε χαμηλές στροφές 6-6,5! Νομίζω τέλειο νούμερο! Με πιο ανεβασμένες στροφές και παιχνίδια στις εκκινήσεις κλπ κλπ με το ζόρι να πατήσει το 7,5!
Για τον TSI δεν μπορώ να μιλήσω! Δεν έχω εμπειρία! Ο TCE πάντως είναι οικονομικότατος, αν το θέλεις!!!
Βέβαια μην ξεχνάμε...Vag tsi και dsg! Οι θεοί της αυτοκίνησης! Βάσει ειδικού τύπου πάντα! Χαχαχαχαχαχαχα!!!
Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από Clio TCE για να πω τη γνώμη μου. Αν είναι πραγματικά έτσι για το συμπαθέστατο αυτό αυτοκίνητο πάω πάσο. Πάντως πιστεύω ότι αν το ζορίσεις θα κάψει τον αγλέορα και αυτό. Το ζήτημα είναι πάντως ότι και χωρίς να ζορίσεις τον 1.2 tsi στο YETI καίει 5 αγλέορες μαζί....
-
Τουλάχιστον 40 αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα χέρια μου τα τελευταία 24 χρόνια και ναι μάθαμε να οδηγούμε και να συγκρίνουμε αρκετά γρήγορα θα έλεγα.... Δεν έχω όρεξη για διαμάχες, την προσωπική μου άποψη έγραψα. Θα χαρώ πολύ να πετύχετε καλύτερες καταναλώσεις τουλάχιστον με το υπέροχο κατά τα άλλα YETI 1.2tsi...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μάθε να το οδηγείς πρώτα.
Δεν είναι μόνο θέμα οδήγησης.
Πρώτα απ' όλα το Polo ζυγίζει πολύ λιγότερο από το Yeti άρα σίγουρα θα είναι πολύ πιο οικονομικό. Άρα άκυρο το παράδειγμα.
Έπειτα ΟΛΑ, μα ΟΛΑ τα αυτοκίνητα στην περίοδο του στρωσίματος/ρονταρίσματος/πες το όπως θες, πάντα καίνε παραπάνω. Για συμπεράσματα, περίμενε όταν φτάσεις στα 10.000χλμ που και θα το έχεις μάθει το αυτοκίνητο και θα έχει ανοίξει ο κιντήρας, να δεις πόσο διαφορετικά θα είναι τα νούμερα.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από Clio TCE για να πω τη γνώμη μου. Αν είναι πραγματικά έτσι για το συμπαθέστατο αυτό αυτοκίνητο πάω πάσο. Πάντως πιστεύω ότι αν το ζορίσεις θα κάψει τον αγλέορα και αυτό. Το ζήτημα είναι πάντως ότι και χωρίς να ζορίσεις τον 1.2 tsi στο YETI καίει 5 αγλέορες μαζί....
στάνταρ το οδηγείς λάθος.
Το πλεονέκτημα των turbo είναι ότι βγάζουν πολύ χαμηλά τη ροπή.
Ακόμα και στροφάρισμα στις 3500rpm μπορεί να είναι περιττό.
Θέλει διαφορετικό τρόπο οδήγησης σε σχέση με ένα ατμοσφαιρικό για να καταφέρεις να δεις μικρές καταναλώσεις.Προφανώς και αν αξιοποιήσεις τα 100 άλογα, ΣΙΓΟΥΡΑ θα κάψει για 100 άλογα και όχι για 1200cc.
Τα άλογα θέλουν πάντα τροφή
Επιπλέον το YETI ζυγίζει αισθητά περισσότερο από το polo και clio, οπότε σίγουρα θα καίει περισσότερο.(με πρόλαβε ο Vasgti )
Αλήθεια...τι καταναλώσεις βλέπεις?
-
και εγω σαν κατοχος 1,2TCe να πω οτι εχω καταναλωση 7,8 λίτρα σε συνθηκες πόλης και αν προσπαθησω, πευτει οπως ειπε και ο samatistas και πιο χαμηλα
απο εκει και πέρα αν το κυνηγάς συνέχεια, σαφώς και καιει πολύ περισσότερο, αλλά αυτό ειναι δική σου επιλογη
οι 4Τ στο τεστ τους για το clio βγαζανε μεση καταναλωση 10,5 λίτρα και λεγανε οτι τους απογοήτευσε σε αυτον τον τομεα.. σαν κατοχος ειναι φως φαναρι οτι το αυτοκίνητο το πηγαινανε συνεχεια ταπα και μετα σημειωσανε στα αρνητικα του την καταναλωση
τωρα βεβαια το yeti ειναι σαφως πιο βαρύ και αστρωτο, οποτε ειναι σχετικα λογικά τα νούμμερα
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
οι 4Τ στο τεστ τους για το clio βγαζανε μεση καταναλωση 10,5 λίτρα και λεγανε οτι τους απογοήτευσε σε αυτον τον τομεα..
Sorry κι όλας αλλά τί περίμενες απο τους 4τ? Το πιο γερμανόφωνο περιοδικό του κόσμου.
-
ειμαστε ο μονος λαος που φανατιζομαστε τοσο με τα turbo βενζινοκινητα...εξω τα εχουν στις τελευταιες σελιδες..
Ή κυβικα με ατμοσφαιρα ή ΚΥΡΙΩΣ **εξαιρετικοι **diesel κινητηρες...
τα turbo βενζινοκινητα στο εξωτερικο ειναι μονο για τα evo και καλα κανουν....!!!! -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
ειμαστε ο μονος λαος που φανατιζομαστε τοσο με τα turbo βενζινοκινητα...εξω τα εχουν στις τελευταιες σελιδες..
Ή κυβικα με ατμοσφαιρα ή ΚΥΡΙΩΣ **εξαιρετικοι **diesel κινητηρες...
τα turbo βενζινοκινητα στο εξωτερικο ειναι μονο για τα evo και καλα κανουν....!!!!κάτσε να μας επιτρέψουν να κυκλοφορούμε με diesel στην Αθήνα-Θεσσαλονίκη και θα δεις που θα πάνε τα βενζινοκίνητα (γενικότερα )...
Clio 1,2 Turbo Vs Polo 1,2TSI