-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
... στο Clio βρώμισε ο δίσκος, ενώ το Polo έβγαζε καπνούς από την εξάτμιση... ...Προτιμώ δίσκο πατινάροντα.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ένας καλός μου φίλος που έχει Clio tce μου λέει **πριν μερικές μέρες ότι πήρε για αρκετή ώρα ένα polo tsi για test drive. **Πήρε μαζί και ένα φίλο του, και όπως ήταν φυσικό πήρε ο καθένας από ένα και δοκιμάσανε τα πάντα... Μου είπε χαρακτηριστικά ότι στο Clio βρώμισε ο δίσκος, ενώ το Polo έβγαζε καπνούς από την εξάτμιση... Τελικό αποτέλεσμα : Το polo δυνατότερο αρκετά. Εν κινήσει απλά εξαφανιζόταν λέει. Είτε με νορμάλ ταχύτητες, είτε με 2000σαλ και 5η, το ίδιο αποτέλεσμα. Από στάση κρατιόταν το Clio μέχρι τα 100-120 αλλά μετά το polo μην το είδατε...Αν επιτρέπεται σε ποια εμπορία της Αθήνας έγινε το συγκεκριμένο test drive;
Θέλω να πάω και εγώ να κάνω ένα παρόμοιο test drive. -
Ναι, ξέχασα να αναφέρω πως δεν είναι από Αθήνα, και από ότι κατάλαβα υπάρχει και γνωριμία με τον αντιπρόσωπο γιατί έχουν πάρει και άλλο VW.... Α, ένα ένα τα θυμάμαι... Μου είπε επίσης ότι είχε εμφανές lag το polo, ενώ μετά τις 5000σαλ δεν έδινε άλλο. Πολύ πιο ομοιογενές το κλιό, αλλά όταν το polo τούρμπιζε ήταν αρκετά δυνατότερο...
-
ok. thanks!...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ναι, ξέχασα να αναφέρω πως δεν είναι από Αθήνα, και από ότι κατάλαβα υπάρχει και γνωριμία με τον αντιπρόσωπο γιατί έχουν πάρει και άλλο VW.... Α, ένα ένα τα θυμάμαι... Μου είπε επίσης ότι είχε εμφανές lag το polo, ενώ μετά τις 5000σαλ δεν έδινε άλλο. Πολύ πιο ομοιογενές το κλιό, αλλά όταν το polo τούρμπιζε ήταν αρκετά δυνατότερο...περι ορεξεως δηλαδη(οι κινητηρες) γιατι τα υπολοιπα
-
ουτε σοκολατα απο τη γερμανια απο δω και περα να σκασει η χοντρη μερκελα!
-
Πόσο καίει το Clio; αλλά και το Polo
Aναλυτικά review καταναλωσης.Ελπίζω τα 10 λίτρα να μην τα ποιανει ακόμα κι αν του πεις το αίμα, δεν μου αρέσουν κι οι ταχύτητες πάνω από 140.
-
Το Clio σε αστική χρήση καίει από 9,5 έως 10 λίτρα στα 100. Μπορείς να το χαμηλώσεις, αλλά θέλει προσπάθεια, την οποία βαριέμαι να κάνω. Σε νησί που το είχα την περασμένη βδομάδα, που δεν έχει σταμάτα-ξεκίνα, αλλά είχε πολλές ανηφόρες και ήταν φορτωμένο 400 κιλά, έμεινε εύκολα στο 8. Σε αστική χρήση το Golf 160άρι (με DSG όμως) που έχω καίει τα ίδια και ίσως λίγο λιγότερα. Οπότε εκτιμώ πως το Polo λόγω ροπής που έχει μεγαλύτερης από χαμηλά, θα κινείται λίγο πιο άνετα και χωρίς ζόρι, και θα καίει και κανένα λίτρο λιγότερο...
-
Στην επαρχία θα κινείται.
Εντυπώσεις από κατανάλωση στο Polo.
Aν και νομίζω αυτό θέλει μόνο την 100αρα; -
Ο χρήστης nikosxeng έγραψε:
Aν και νομίζω αυτό θέλει μόνο την 100αρα;
Χλωμό. 200% 95 θα γράφει στην τάπα του ρεζερβουάρ.
-
Δεν γνωρίζουμε ακόμα;
Δεν κυκλοφορεί; -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Το Clio σε αστική χρήση καίει από 9,5 έως 10 λίτρα στα 100. Μπορείς να το χαμηλώσεις, αλλά θέλει προσπάθεια, την οποία βαριέμαι να κάνω. Σε νησί που το είχα την περασμένη βδομάδα, που δεν έχει σταμάτα-ξεκίνα, αλλά είχε πολλές ανηφόρες και ήταν φορτωμένο 400 κιλά, έμεινε εύκολα στο 8. Σε αστική χρήση το Golf 160άρι (με DSG όμως) που έχω καίει τα ίδια και ίσως λίγο λιγότερα. Οπότε εκτιμώ πως το Polo λόγω ροπής που έχει μεγαλύτερης από χαμηλά, θα κινείται λίγο πιο άνετα και χωρίς ζόρι, και θα καίει και κανένα λίτρο λιγότερο...εγω γιατι με αγαρμπη οδηγηση στην πολη δεν παω πανω απο 8,5lt..? μου φαινεται τα παραλες, η το σκιζεις
-
Δεν το σκίζω, τουλάχιστον όχι πάντα . Μέσα στην κίνηση το πάω πολύ νορμάλ. Τώρα άμα κάνω καμιά βόλτα αργά και είναι άδειος ο δρόμος μπορεί να το πατήσω παραπάνω. Πάντως επειδή το οδηγεί περισσότερο ο πατέρας μου, και ξέρω ότι εκείνος δεν το σκίζει, κοιτάω τις καταναλώσεις και καμιά φορά είναι έως και λίγο αυξημένες σε σχέση με το τι γράφει όταν το πάω εγώ προσεκτικά... Και μιλάω για μέση τουλάχιστον για 2500km που έγραφε πριν το μηδενίσω την περασμένη βδομάδα..
-
Ο χρήστης nikosxeng έγραψε:
Δεν γνωρίζουμε ακόμα;
Δεν κυκλοφορεί;Κυκλοφορεί και καίει και απλή 95άρα..
Ο Μark απ ότι βλέπω σαν αστικές μετακινήσεις εννοεί την πόλη της Αθήνας ,ενώ εσύ άλλη πόλη με λίγοτερη (λογικά) κίνηση γι αυτό και η διαφορά. Πάντως σίγουρα στην μποτιλιαρισμένη Αθήνα οποιδήποτε super mini θα παίζει κοντα στο 9-10 λίτρα. Μιλάμε για μποτιλιάρισμα όμως με συνεχή σταμάτα- ξεκίνα.
-
οδηγώ 1.2TSI σε Yeti εδώ και μια βδομάδα και μεταξύ 1,500 στροφών και 3,500 (δεν το έχω παει παραπάνω) είναι super. Δεν σου πάει με τίποτα στο νου ότι είναι 1,200.
Η γυναίκα μου μου είπε σε ανηφόρα στην κατεχάκη ήθελε κατάβασμα από 5η αλλά εγώ δεν το δοκίμασα ακόμα.
Σε ΕΟ με 140 και 6 ταξιδεύεις για πλάκα -
Mη βαρατε, εξάρια είναι και τα δυο;
Κανά συγκριτικό στο ΝΕΤ;
Απολύτως φθηνότερες εκδόσεις πόσο έχουν;
-
5άρι το Clio.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Το Clio σε αστική χρήση καίει από 9,5 έως 10 λίτρα στα 100. Μπορείς να το χαμηλώσεις, αλλά θέλει προσπάθεια, την οποία βαριέμαι να κάνω. Σε νησί που το είχα την περασμένη βδομάδα, που δεν έχει σταμάτα-ξεκίνα, αλλά είχε πολλές ανηφόρες και ήταν φορτωμένο 400 κιλά, έμεινε εύκολα στο 8. Σε αστική χρήση το Golf 160άρι (με DSG όμως) που έχω καίει τα ίδια και ίσως λίγο λιγότερα. Οπότε εκτιμώ πως το Polo λόγω ροπής που έχει μεγαλύτερης από χαμηλά, θα κινείται λίγο πιο άνετα και χωρίς ζόρι, και θα καίει και κανένα λίτρο λιγότερο...
εγω γιατι με αγαρμπη οδηγηση στην πολη δεν παω πανω απο 8,5lt..? μου φαινεται τα παραλες, η το σκιζεις
Εγώ εντός πόλης στα 8-8,5λτ/100χλμ ήμουν με 2 διαφορετικά νοικιασμένα TCe, ενώ σε ταξίδι στο Λασίθι με 3 άτομα & αποσκευές είχα γύρω στα 7λτ/100χλμ, με αρκετά ζωηρό ρυθμό. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι το μοτέρ του είναι τόσο καλό & εύστροφο, που σε 'γαργαλάει' να το πατήσεις... γι'αυτό & μπορεί να δει κανείς & σχετικά υψηλότερες καταναλώσεις.
Γενικά, είναι θαυμάσιο & value 4 money το TCe.
Clio 1,2 Turbo Vs Polo 1,2TSI