Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Απαγορεύονται όλα τα αυτοκίνητα με τελική > 140 χαω!
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Απαγορεύονται όλα τα αυτοκίνητα με τελική > 140 χαω!
    • 1
    • 2
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 7 / 9
    Περί αυτοκίνησης
    59
    172
    383
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      bab2112 last edited by

ειναι η πρωτη κ μοναδικη ελπιζω φορα που δεν με νοιζει που ειμαι αλλα στα 26 μου μπουχτισμενος απο τα θελω και τα μη το αποφασισα και θα παρω ραλλακι καλοστημενο με 140 αλογα.
      ευχαριστω.
      οσο γοα το θεμα, δεν καταδεχομαι να απαντησω σε ενα θεμα που ονομαζεται ετσι οπως ονομαζεται για να σοκαρει και να δημιουργησει εντυπωσεις. ακου Απαγορεύονται όλα τα αυτοκίνητα με τελική > 140 χαω!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • 1
        106_4_ever last edited by

Ο χρήστης bab2112 έγραψε:
        ειναι η πρωτη κ μοναδικη ελπιζω φορα που δεν με νοιζει που ειμαι αλλα στα 26 μου μπουχτισμενος απο τα θελω και τα μη το αποφασισα και θα παρω ραλλακι καλοστημενο με 140 αλογα.
        ευχαριστω.
        οσο γοα το θεμα, δεν καταδεχομαι να απαντησω σε ενα θεμα που ονομαζεται ετσι οπως ονομαζεται για να σοκαρει και να δημιουργησει εντυπωσεις. ακου Απαγορεύονται όλα τα αυτοκίνητα με τελική > 140 χαω!

εισαι αρχοντας ,θεος, και γ@@@ς μαζι

• C
          christos-dimou last edited by

Ο καιρός γαρ εγγύς

http://www.autoblog.com/2009/09/19/bill ... n-neutral/

93 mph συνεπάγεται περί τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.... Φευ το FCX Clarity έχει περιοριστή στα 100 μίλια....

Το πατριωτάκι τα έχει κάνει να μην πω....

• K
            king-alexander last edited by

Ακόμα και να βάζαμε κόφτη σε χ χιλιόμετρα στα Ι.Χ., στην Ελλάδα ζούμε, θα πηγαίναμε να τους βγάλουμε(όχι όλοι, αλλά αρκετοί) όπως κάνουν τα βαρέα οχήματα(φορτηγά και λεωφορεία με 120-130, ουκ ολίγα), οπότε...πάλι στη συνείδηση του καθενός καταλήγουμε.

• B
              blinkys last edited by

Κρίμα που το δικό μου δεν ξεπερνάει τα 200 για να φύγω ακόμη πιο γρήγορα μακριά από κάποιους ...

• M
                mivec_power last edited by

Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
                Αλήθεια, γιατί μας επιτρέπουν να αγοράζουμε αυτοκίνητα (και άρα να πληρώνουμε και τους φόρους και τη βενζίνη που καταναλώνουν) τα οποία έχουν τελική πολύ πάνω από τα νόμιμα όρια μέγιστης ταχύτητας;

Καταλαβαίνω ότι αν είναι φορτωμένο θα πρέπει να ΄χει τελική ~140 τυπικά ώστε να μπορεί να πιάσει τα 120 νόμιμα αλλά από κει ( > 140 χαω) και πάνω; Γιατί;

Έτσι και λεφτά θα γλυτώναμε αλλά - κυρίως - και τη ζωή μας θα προστατεύαμε πολύ καλύτερα!

Kαι γιατί να αγοράζουμε αυτοκίνητα που να έχουν κόφτη στα 140?
                Δε θα ήταν καλύτερα να έχουν τόσα άλογα ώστε με το ζόρι να πιάνουν 140?
                Και πιο οικονομικά θα ήταν λόγω λιγότερης ιπποδύναμης και πιο ασφαλή λόγω μικρών ταχυτήτων...

• realzeus
                  realzeus last edited by

Εγώ λέω να επαναφέρουμε τα άλογα και τα κάρα... (δεν πάει σε σένα saxo 1100 αυτό)

• K
                    kavoyras last edited by

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
                    Εγώ λέω να επαναφέρουμε τα άλογα και τα κάρα... (δεν πάει σε σένα saxo 1100 αυτό)

αρκεί να βάλουν άλογα ιπποδρόμου μπροστά και τα κάρα να είναι ελληνικά άρματα.(για να εκδικούμαστε επί τόπου τους κάγκουρες-ζώα στο δρόμο τραυματίζοντάς τους με τα πλαϊνά εξογκώματα που υπάρχουν στους τροχούς 'μας'

• A
                      adriver last edited by

Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:

Καταρχάς, θα ήθελα να δω μία πηγή που να αναφέρει πως η ταχύτητα είναι η κύρια υπεύθυνη για τα ατυχήματα. Αντιθέτως, ο κ. Σταθάκης, που είχε ασχοληθεί με το ζήτημα και εντός βουλής, δημοσίως αναφέρει πως το 85% των ατυχημάτων συμβαίνει σε απόσταση < 40 Km από την οικία του οδηγού, άρα εντός πόλεων μιας και το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί σε πόλεις, και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 90 Km/h. Η απάντηση αυτή είναι φυσιολογική από τη στιγμή που στις πόλεις αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα που το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ακόμα και στα κακά χάλια που βρίσκεται δεν έχει να αντιπαλέψει.

Δηλαδή ο κ. Σταθάκης ισχυρίζεται ότι τα θανατηφόρα ατυχήματα μέσα στην πόλη δεν συνδέονται με παραβίαση του ορίου ταχύτητας και γενικώτερα των κανονισμών του ΚΟΚ, αλλά τα παρκαρισμένα και τα δένδρα στις διασταυρώσεις! Αυτό δείχνει αυθαίρετο και υπεραπλούστευση!
                      Έχει καμιά αξιόπιστη στατιστική για το πόσα ατυχηματα έγιναν επειδή κάποιος δικαιολογημένα δεν είδε το STOP ή το κόκκινο φαναρι και σε πόσα το είδε αλλά το 'έγραψε' γιατί ζει στην Ελλάδα της αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας? Αν υπάρχει κάποια στατιστική στο διαδίκτυο θα ήθελα να την διαβάσω.

Δεν είμαστε 'ξένοι' σε αυτό τον κόσμο. Παρακολουθόντας λοιπόν τα τροχαία συμβάντα στην μεγαλύτερη επαρχιακή πόλη όπου ζω, είναι σαφές ότι στα θανατηφόρα υπάρχει πάντα υπερβολική ταχυτητα (για δεδομένο οδηγό-δρόμο) και επικίνδυνοι ελιγμοί που οδηγούν σε απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου.
                      Τα θανατηφόρα αυτοκινήτων γίνονται σε 'μεγάλους' δρόμους, στην Εθνική ή σε εξόδους-εισόδους της πόλης. Ειδικά τα τελευταία, γίνονται σχεδόν όλα μετά τις 12.00 μμ και είναι προφανείς οι λόγοι!

Δεν λέω ότι απλά φταίει η παραβίαση του εκάστοτε ορίου ταχύτητας, αλλά η (αντικειμενικά) ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ και ο ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ τρόπος οδήγησης για ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. Αντί να την στήνει, λοιπόν, στην ευθεια η τροχαία μήπως βάλουμε 6η και περάσουμε κατά 40 το γελοίο όριο των 90χλμ/ω (σε δρόμο με 2 λωρίδες και διαχωριστική, όπως κοντα στο Ηράκλειο Κρητης), ας σταθεί δίπλα από ένα STOP να γράψει όσους δεν σταματάνε (και ας σταματανε πρώτα αυτοί)! Μια τέτοια διαφορά πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο του Ηρακλείου κατέληξε σε συμπλοκή δύο οδηγών και 1 κομμένο αυτι από ρόπαλο!
                      http://www.patris.gr/articles/164563?PH ... jl9fquir32

• K
                        kostis20 last edited by

Γιατι με 140? 130 δεν ειναι το οριο στην Εθνικη??

• K
                          kavoyras last edited by

Ο χρήστης kostis20 έγραψε:

130 + 10% απόκλιση που σου επιτρέπει ο 'νομος' = 143km/h ...το στρογγυλοποιήσαμε στο 140
                          Θα μου πεις...γιατί όχι 145km/h που είναι η σωστή στρογγυλοποίηση...Ψάχνεις λογική εσύ έτσι?

• L
                            leonp last edited by

Ο χρήστης kostis20 έγραψε:

Υποθέτω επειδή το 140 είναι η ταχύτητα πάνω από την οποία έχεις μεγάλες επιπτώσεις (αν σε γράψουν)

• M
                              markvag last edited by

Θα ήθελα πάντως να δω το συσχετισμό ταχύτητας - ατυχημάτων όπως γίνεται από τον δημιουργό του topic και μάλιστα με στοιχεία, από την Στατιστική Υπηρεσία.

Ωραίο post pipinos!

Σε ότι αφορά αυτό σου το σχόλιο έχω να πω μερικά πράγματα:

• Απ' ότι είχα δει πριν καιρό (έχει τουλάχιστον 4-5 χρόνια), ακόμη και στη Τζουτζία που για όλα φταίει η ταχύτητα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, η υπερβολική ταχύτητα ήταν 4η σε αιτίες πρόκλησης τροχαίων. Πρώτη ήταν η οδήγηση υπό την επίρρεια αλκοόλ... Αντίστοιχα, η υπερβολική ταχύτητα είναι χαμηλά στις αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων σε όσες στατιστικές έχω δει. Συνήθως στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν το αλκοόλ, η κόπωση του οδηγού, κτλ...
                              • Έχω διαβάσει έρευνες, όπου αναφέρεται ότι έχει παρατηρηθεί θετική συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των ατυχημάτων και του ορίου ταχύτητας. Δηλαδή, όταν ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ αυξάνεται το όριο ταχύτητας, αυξάνονται και τα ατυχήματα. Αλλά παντού υπήρχε το σχόλιο ότι 'Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία', ενώ θα πρέπει κι εγώ να σχολιάσω ότι δεν μου φαίνεται παράλογη η αύξηση των ατυχημάτων όταν σ' έναν δρόμο που έχει φτιαχτεί για κίνηση με 120χαω, ξαφνικά το όριο γίνεται 140χαω...
                              • Επίσης, είχα διαβάσει έρευνα (δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να τα ψάξω όλα αυτά... ) η οποία είχε βρει ότι γενικά οι οδηγοί ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τα όρια ταχύτητας. Οι οδηγοί κινούνται με την ταχύτητα που αυτοί θεωρούν λογική και ασφαλή, ανεξαρτήτως του ορίου ταχύτητας. Η έρευνα είχε γίνει στις ΗΠΑ και οι ερευνητές τροποποιούσαν τα όρια ταχύτητας και μετρούσαν την ταχύτητα των αυτοκινήτων. Βρήκαν ότι αυτή παρέμενε σταθερή, ανεξαρτήτως του εάν το όριο ανέβαινε, κατέβαινε ή εξαφανίζονταν τελείως.

Συμπέρασμά μου είναι πάντως ότι η ύπαρξη ορίων ταχύτητας ΔΕΝ είναι επαρκώς τεκμηριωμένη (υπάρχουν πολλά στοιχεία βέβαια) και χρειάζεται κάποιος να ασχοληθεί περισσότερο. Βέβαια, δεν είμαι επιστήμονας και η ενασχόλησή μου με το θέμα ήταν επιφανειακή, οπότε πολύ πιθανό να κάνω λάθος.

Ακόμα και να βάζαμε κόφτη σε χ χιλιόμετρα στα Ι.Χ., στην Ελλάδα ζούμε, θα πηγαίναμε να τους βγάλουμε(όχι όλοι, αλλά αρκετοί) όπως κάνουν τα βαρέα οχήματα(φορτηγά και λεωφορεία με 120-130, ουκ ολίγα), οπότε...πάλι στη συνείδηση του καθενός καταλήγουμε.

Θυμάμαι σχόλιο φορτηγατζή σε προηγούμενο εργοδότη μου. Τα φορτηγά δεν είχαν κόφτη, αλλά το αφεντικό ήταν πολύ αυστηρό με τους οδηγούς και δεν ήθελε με τίποτα να τρέχουν πάνω από 90 (συνήθως τους κόφτες τους έβγαζαν οι οδηγοί σε συνεργασία μ' έναν μηχανικό της εταιρείας). 'Γυρνούσα τις προάλλες από Ηγουμενίτσα με την νταλίκα και ο δρόμος ήταν τελείως άδειος. Μιλάμε κανένα αυτοκίνητο. Οπότε λέω κι εγώ να πατήσω λίγο το γκάζι, να φτάσω σπίτι μια ώρα αρχίτερα... Ε... ένα αυτοκίνητο βρέθηκε, του αφεντικού... ' Σε χρόνο dt είχε χτυπήσει το κινητό του και άκουσε (κυριολεκτικά) τα εξ΄αμάξης...

Kαι γιατί να αγοράζουμε αυτοκίνητα που να έχουν κόφτη στα 140?
                              Δε θα ήταν καλύτερα να έχουν τόσα άλογα ώστε με το ζόρι να πιάνουν 140?
                              Και πιο οικονομικά θα ήταν λόγω λιγότερης ιπποδύναμης και πιο ασφαλή λόγω μικρών ταχυτήτων...

Κάνεις λάθος και στα δύο σημεία σου:

α) Κατανάλωση: Αυτοκίνητα με αδύναμους κινητήρες καταναλώνουν περισσότερο από αυτοκίνητα με δυνατότερους. Ο κινητήρας πιέζεται πολύ λιγότερο. Παραδείγματα πολλά, αναφέρω 2 δικά μου:

Το δικό μου 206 (1,6 110ps) καταναλώνει λιγότερο απ' ότι 206 1,4 75ps...
                              Το Picasso που αναλογικά είναι πολύ πιο αδύνατο από το 206 (picasso=1480kg - 127ps, άρα 85.8ps/tn 206= 1025kg - 110 ps, άρα 107,3ps/tn) καταναλώνει περίπου 30% παραπάνω από το 206.

Ένα αμάξι που έχει τόσο αδύναμο κινητήρα που με το ζόρι να πιάνει 140 (δηλαδή το 206 μου να είχε 45-50 άλογα) αφενός θα καίει πολύ και αφετέρου στο προσπέρασμα θα είναι κάτι πιο αργό από τη νεκροφόρα που θα σε κουβαλήσει άμα το προσπαθήσεις...

β) Ασφάλεια: Ένα Matiz πιάνει με το ζόρι 140, μία 599 πιάνει 320. Ποιο έχει καλύτερες αναρτήσεις;;; Εντάξει, υπερβάλλω, γιατί μιλάμε για διαφορετική κλάση τιμής. Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι όσο μεγαλύτερη η τελική, τόσο πιο εξελιγμένες - ασφαλείς οι αναρτήσεις και γενικότερα τα λοιπά συστήματα του αυτοκινήτου. Επανερχόμενος στο παράδειγμα Matiz - 599 σε ποιο από τα δύο θα προτιμούσες να είσαι μέσα σε περίπτωση ατυχήματος με 60χαω;

• mesastou
                                mesastou last edited by

Καταρχάς δεν είναι είναι ανάγκη να γράφεις ευχαριστώ, εμείς ευχαριστούμε για τα γραφτά σου

Συμφωνώ σχεδόν 100% αλλά έχω και μερικά σχόλια:

...
                                Καταρχάς, θα ήθελα να δω μία πηγή που να αναφέρει πως η ταχύτητα είναι η κύρια υπεύθυνη για τα ατυχήματα. Αντιθέτως, ο κ. Σταθάκης, που είχε ασχοληθεί με το ζήτημα και εντός βουλής, δημοσίως αναφέρει πως το 85% των ατυχημάτων συμβαίνει σε απόσταση < 40 Km από την οικία του οδηγού, άρα εντός πόλεων μιας και το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί σε πόλεις, και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 90 Km/h. Η απάντηση αυτή είναι φυσιολογική από τη στιγμή που στις πόλεις αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα που το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ακόμα και στα κακά χάλια που βρίσκεται δεν έχει να αντιπαλέψει. Σήματα κρυμμένα από τα δένδρα, διασταυρώσεις με παρκαρισμένα οχήματα που μηδενίζουν την ορατότητα, αυξημένος αριθμός οχημάτων στριμωγμένα σε λίγες λωρίδες και με υψηλές ταχύτητες έστω και αν είναι νόμιμες, μεγάλο αριθμός οδηγών που κινείται σε περιοχές που δε γνωρίζει πιεζόμενος από ντόπιους που τον ωθούν να τρέξει, εκνευρισμός από τα μποτιλιαρίσματα και την γενική οικονομικοκοινωνικοπολιτική κατάσταση κτλ. Αυτά όλα συντελούν στα ατυχήματα και η ταχύτητα, αν και όταν υπάρχει, είναι απλά μια παράπλευρη παράμετρος που τονίζεται κάθε φορά που γίνεται κάποιο περίεργο τροχαίο

Ίσως ξεχνάς την ελλειπή εκπαίδευση των οδηγών μας. Μακάρι όλοι οι οδηγοί να περνούσαν μια εκπαίδευση τύπου safetrack και μάλιστα να επαναλαμβάνεται άνα π.χ. 5έτια ή 10έτια.

....Αν δε γίνουν κινήσεις για επιστροφή στην επαρχία, αν δε γίνουν κινήσεις για περιορισμό των μετακινήσεων (eGov, ΜΜΜ κτλ), ...

Φυσικά και συμφωνώ και εδώ αλλά θα πρόσθετα πώς οι αναγκαίες μετακινήσεις λογικό είναι να γίνονται με αυτοκίνητα πόλης ή δίτροχα πόλης (αν για κάποιον λόγο δεν βολεύουν επαρκώς τα ΜΜΜ). Εδώ το κράτος δυστυχώς καθόλου δεν βοηθά να έχουμε 2ο αυτοκίνητο ή 2ο μηχανάκι [ένα για ικανό για ταξίδια και ένα για την πόλη]. Καθόλου επίσης δεν βοηθά την χρήση ποδηλάτων

...
                                Άρα, και οικονομικά και από πλευράς ρύπων, το να μειώσουμε την ταχύτητα στα ταξίδια από 150 σε 120 δε θα ωφελήσει τόσο όσο το να μειώσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και το μποτιλιάρισμα στις πόλεις. Φυσικά, το κράτος, ωφελείται από την κατανάλωση βενζίνης εφόσον πληρώνουμε φόρους και γλυτώνει και από έργα υποδομής στην επαρχία και γι' αυτό **επιθυμεί **όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να μένουν εντός πόλεων.

Συμφωνώ φυσικά και εδώ με μόνη παρατήρηση την χρήση της λέξης 'επιθυμεί' παραπάνω. Νομίζω πως είναι απλά αμέλεια - αδράνεια. Και εδώ κολλάει το παραπάνω σχόλιο μου σχετικά με τα οχήματα πόλης.

Ευχαριστούμε για τα επιχειρήματα.

mouths are for eating, noses for breathing.

• M
                                  mivec_power last edited by

Ο χρήστης markvag έγραψε:
                                  Ένα αμάξι που έχει τόσο αδύναμο κινητήρα που με το ζόρι να πιάνει 140 (δηλαδή το 206 μου να είχε 45-50 άλογα) αφενός θα καίει πολύ και αφετέρου στο προσπέρασμα θα είναι κάτι πιο αργό από τη νεκροφόρα που θα σε κουβαλήσει άμα το προσπαθήσεις...

μα και η νεκροφόρα 140 θα μπορεί να πιάνει ΜΟΝΟ (λόγω περιορισμών στους ίππους)... όλοι 140...
                                  πλάκα θα είχε...

• M
                                    markvag last edited by

Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:

μα και η νεκροφόρα 140 θα μπορεί να πιάνει ΜΟΝΟ (λόγω περιορισμών στους ίππους)... όλοι 140...
                                    πλάκα θα είχε...

Εννοώ όταν ακολουθεί τη νεκρώσιμη πομπή...

• K
                                      king-alexander last edited by

Έστω ότι πηγαίνω με 140χλμ(έπιασα τελική δηλαδή, αν αυτό ήταν το μέγιστο όριο) και συναντώ αργότερο που πάει με 139χλμ(άντε 135...)... και αλλάζω λωρίδα να τον προσπεράσω(μην με πάει έτσι μέχρι την Κόρινθο...).
                                      Πόση ώρα θα μου πάρει η προσπέραση (εάν ο τύπος δεν μειώσει ταχύτητα για να με 'βοηθήσει') ;

• realzeus
                                        realzeus last edited by

Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
                                        Έστω ότι πηγαίνω με 140χλμ(έπιασα τελική δηλαδή, αν αυτό ήταν το μέγιστο όριο) και συναντώ αργότερο που πάει με 139χλμ(άντε 135...)... και αλλάζω λωρίδα να τον προσπεράσω(μην με πάει έτσι μέχρι την Κόρινθο...).
                                        Πόση ώρα θα μου πάρει η προσπέραση (εάν ο τύπος δεν μειώσει ταχύτητα για να με 'βοηθήσει') ;

+1000! Είναι αστείο να μιλάμε για κόφτες σε αυτά τα χιλιόμετρα. Στην Αγγλία που τα λεωφορεία και τα φορτηγά έχουν όλα κόφτη δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα γιατί βγαίνουν να προσπεράσουν ένα ποιο αργό φορτηγό και κάνουν 5 λεπτά καθώς χτυπάνε τον κόφτη τους και δεν μπορούν να περάσουν γρήγορα. Το ίδιο θα γίνει και με τα αυτοκίνητα αν μπει κόφτης. Επίσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (ατυχήματα κλπ που ΠΡΕΠΕΙ να πας γρήγορα) τι θα κάνεις; Για να μην μιλήσω για το αυτονόητο, ότι η υψηλή ταχύτητα δηλαδή δεν σκοτώνει. Τα οδηγικά λάθη σκοτώνουν.

Markvag: Στα 330+ έχει μετρηθεί η 599.

• M
                                          markvag last edited by

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:

Markvag: Στα 330+ έχει μετρηθεί η 599.

Κρύβε λόγια...

Σε λίγο καιρό την κόβω με κανέναν κόφτη στα 100...

Παρόμοιες δηλώσεις με αυτά που λέει ο δημιουργός του topic είχε κάνει παλαιότερα και μία επίτροπος πάντως...

• realzeus
                                            realzeus last edited by

Και την έφαγε η μαρμάγκα την συγκεκριμένη επίτροπο!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 7 / 9
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ