-
-
Καταρχήν εκφράζω την απογοήτευση μου για πολλά μέλη του φόρουμ για τον απαράδεκτα προσβλητικό τρόπο που εκφράζονται, με την αφορμή ενός θέματος που δεν τους 'κάθεται' καλά ή το διάβασαν 'στραβωμένοι' ή δεν γουστάρουν το θεματοθέτη ή οτιδήποτε, τελοσπάντων!
Επί του θέματος, δεν μπορώ παρά να απορήσω και εγώ με τη σειρά μου καθώς ως μετακινούμενος ως επί το πλείστον επάνω στον 'αρχαίο' δυτικό άξονα παρατηρώ ότι έχει γεμίσει με κάμερες σε όλη τη διαδρομή Αντίρριο-Ιωάννινα!Εντελώς συμπτωματικά δε, τις έχουν στήσει σε περιοχές 'κατοικημένες' οπότε όριο πενήντα(το δίκτυο διέρχεται από πολλές τέτοιες)!Και μιλάμε για πολλές κάμερες...Δεν ξέρω αν λειτουργούν ή πότε θα λειτουργήσουν!Σαν να μη φτάνει αυτό,σε πρόσφατο ταξίδι προς Θεσ/νίκη παρατήρησα ότι και η Εγνατία μία από τα ίδια,παρότι σύγχρονος δρόμος, με προδιαγραφές κτλ...Αν λοιπόν λειτουργούν όλες αυτές οι κάμερες θα πρέπει στο αμέσως επόμενο διάστημα να περιμένω κλήσεις πολλών ευρώ και ίσως στερήσεις αδείας κτλ!Εννοείται βέβαια ότι πηγαίνοντας με τα νόμιμα όρια θα έφτανα...χτες στη Θεσ/νίκη!
Αν λοιπόν συμβεί το απευκταίο και πληρώσω κανένα χιλιάρικο πρόστιμο και δεν έχω δίπλωμα για έξι μήνες,δεν δικαιούμαι να λέω:ρε καρι@ληδες με έχετε βγάλει εκατό φωτογραφίες να ξεπερνάω το κάθε όριο...αφού λοιπόν αν το περάσω,θα πιαστώ γιατί να μπορώ να 'τρέχω' παραπάνω?
Υγ Mind the bold, before answer...
-
η κληση δεν ειναι 1000αρικο , αλλα μολις 175 ευρω (350 μετα απο 10 μερες, μετρο κατα των φτωχων )
και το διπλωμα για 2 μηνες -
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Καταρχήν εκφράζω την απογοήτευση μου για πολλά μέλη του φόρουμ για τον απαράδεκτα προσβλητικό τρόπο που εκφράζονται, με την αφορμή ενός θέματος που δεν τους 'κάθεται' καλά ή το διάβασαν 'στραβωμένοι' ή δεν γουστάρουν το θεματοθέτη ή οτιδήποτε, τελοσπάντων!Επί του θέματος, δεν μπορώ παρά να απορήσω και εγώ με τη σειρά μου καθώς ως μετακινούμενος ως επί το πλείστον επάνω στον 'αρχαίο' δυτικό άξονα παρατηρώ ότι έχει γεμίσει με κάμερες σε όλη τη διαδρομή Αντίρριο-Ιωάννινα!Εντελώς συμπτωματικά δε, τις έχουν στήσει σε περιοχές 'κατοικημένες' οπότε όριο πενήντα(το δίκτυο διέρχεται από πολλές τέτοιες)!Και μιλάμε για πολλές κάμερες...Δεν ξέρω αν λειτουργούν ή πότε θα λειτουργήσουν!Σαν να μη φτάνει αυτό,σε πρόσφατο ταξίδι προς Θεσ/νίκη παρατήρησα ότι και η Εγνατία μία από τα ίδια,παρότι σύγχρονος δρόμος, με προδιαγραφές κτλ...Αν λοιπόν λειτουργούν όλες αυτές οι κάμερες θα πρέπει στο αμέσως επόμενο διάστημα να περιμένω κλήσεις πολλών ευρώ και ίσως στερήσεις αδείας κτλ!Εννοείται βέβαια ότι πηγαίνοντας με τα νόμιμα όρια θα έφτανα...χτες στη Θεσ/νίκη!
Αν λοιπόν συμβεί το απευκταίο και πληρώσω κανένα χιλιάρικο πρόστιμο και δεν έχω δίπλωμα για έξι μήνες,δεν δικαιούμαι να λέω:ρε καρι@ληδες με έχετε βγάλει εκατό φωτογραφίες να ξεπερνάω το κάθε όριο...αφού λοιπόν αν το περάσω,θα πιαστώ γιατί να μπορώ να 'τρέχω' παραπάνω?
Υγ Mind the bold, before answer...
Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν... το προχωράμε παραπέρα το θέμα... ανώτατη τελική... 50 χλμ/ω...αφού και 120 να έχει τελική το αυτοκίνητο... και πάλι με παραπάνω από το όριο θα περάσεις σε κατοικημένη περιοχή...
Στα σύγχρωνα αυτοκίνητα έχει μέσα διάφορα ωραία 'καλούδια' τα οποία σε βοηθάνε να είσαι πάντα μέσα στα όρια... αυτό είναι το Cruize Control, αλλά και μία άλλη επιλογή, που μπορεί το αυτοκίνητο να σε προειδοποιεί όταν εσύ περάσεις ένα ορισμένο όριο που θα του θέσεις...
Δεν υπάρχει λόγος ο νόμος να λέει 'πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι'... πώς να το πώ διαφορετικά!
Εγώ ήμουν αυτός που είχε ανοίξει θέμα εδώ μέσα, επειδή έχασε τον πατέρα του από αυτοκινητιστικό, εγώ πρώτα απ'όλα ήμουν αντίθετος στο τόπικ με το θέμα την 'μέγιστη ταχύτητα' ,αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο! Δεν θα γυρίσουμε 60-70 χρόνια πίσω με τις 'απίστευτες' ταχύτητες των 40χλμ/ω...
(ότι θα γινόμουν και εγώ υπέρμαχος των 'υψηλών ταχυτήτων' δεν θα το περίμενα ποτέ...αλλά τί βλέπει κανείς στην ζωή του τελικά... )
Το κουράσαμε πολύ το θέμα νομίζω! -
Και να πώ και κάτι άλλο...
Η 'χρήση' σε κάθε πράγμα είναι θεμιτή... η 'κατάχρηση' είναι αυτή που σκοτώνει... είτε αυτό λέγεται ποτό, φαί, φάρμακα, ταχύτητα οδήγησης...
τέλος -
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα...
Λυπάμαι αλλά δεν διαβάζετε τί γράφω και εγώ δεν έχω την υπομονή και την ψυχραιμία να καθίσω να εξηγήσω σε απλούστερα ελληνικά...Over and out!
ΥΓ Φίλε johandelta,μπορείς να έχεις ό,τι γνώμη θες αλλά δεν επιτρέπεται να είσαι αγενής!
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Αλήθεια, γιατί μας επιτρέπουν να αγοράζουμε αυτοκίνητα (και άρα να πληρώνουμε και τους φόρους και τη βενζίνη που καταναλώνουν) τα οποία έχουν τελική πολύ πάνω από τα νόμιμα όρια μέγιστης ταχύτητας;!Δεν διάβασα τα προηγούμενα, αλλά σίγουρα θα έπεσαν πολλοί να σε 'φάνε' με αυτό που έγραψες σε τέτοιο φόρουμ. Αλλά έχεις απόλυτο δίκιο, είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ !
Θα είχε πλάκα να επέμβει ο εισαγγελέας για τα επικίνδυνα προϊόντα (αυτοκίνητα) που διοχετεύονται στην κοινωνία, όπως γίνεται με ένα σωρό άλλα προϊόντα. Θα ανατρεπόταν όλη η αγορα!
Προσωπικά δεν με πειράζει η παραβίαση του ορίου, αλλά κάτι γελοία χαμηλά όρια και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !
Ας πούμε, σε ολόκληρη την Κρητη δεν επιτρέπεται πουθενά πάνω από 90 χλμ/ω ! Ταυτόχρονα αφήνουν να διαφημίζονται και πουλιούνται αυτοκίνητα με τελικές από διπλάσιες έως τριπλάσιες, αλλά μαζεύουν πινακίδες και μοιράζουν πρόστιμα για 130 στην έρημη ευθεία !Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο προϊόν στο οποίο να δείχνουν τέτοια ανοχή για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ οι δημόσιες υπηρεσίες, εισαγγελείς κτλ.
Είναι σαν να παίρνεις άδεια πολυκατοικίας για 20 ορόφους, ο νόμος να επιτρέπει έως 10 και απλως πρέπει να συμμορφωθείς μόνος σου.
Στις καραμπίνες γιατί η θαλάμη περιορίζεται να χωράει μόνο 3 (νομίζω) φυσίγγια? Απλά είναι θέμα μεγέθους συμφερόντων. -
Εσύ να δεις τί θα ακούσεις τώρα...
Μαντεψιά:
Είσαι κότα,κουλός,χαζός(που δεν μπορείς να σκεφτείς να κόβεις εκεί που τη στήνουν ή έχει κάμερα),τσίπης (πλήρωσε το πρόστιμο γρήγορα και δεν τρέχει μία) και επιπλέον είσαι και ανθρωπάκι,πρόβατο,σκλάβος,θα θυσίαζες την ελευθερία σου για να είσαι ασφαλής οπότε δεν αξίζεις να είσαι τίποτα από τα δύο... και εννοείται χουντοδεξιός...Ακούς εκεί!(Δεν κρατήθηκα )
-
Άντε μπας και κάνουμε και λίγο χιούμορ...γιατί πολλή ζοχάδα έχει πέσει εδώ μέσα...
Παιδιά...αν θέλετε να κινείστε νόμιμα... πάρτε το παρακάτω...
Καίει ελάχιστα καύσιμα... και πού και πού... θέλει κανένα σέρβις...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...στον κτηνίατρο! -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
το σκατοκρατος θελει να μας στειλει στο λολαδικοΤο λολ-άδικο είναι κάτι σαν κλινική που όλοι μέσα συνεχώς γελάνε δυνατά;
(Οσον αφορά αυτό το thread, φάνηκε από την αρχή ότι θα πήγαινε για τρελό τρολλάρισμα, όχι λόγω του θέματος -- προσωπικά είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε θέμα εφ όσον έχει επιχειρήματα -- αλλά λόγω του ύφους πολλών συμμετοχόντων... Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να κλειδωθεί. Mods? )
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Αλήθεια, γιατί μας επιτρέπουν να αγοράζουμε αυτοκίνητα (και άρα να πληρώνουμε και τους φόρους και τη βενζίνη που καταναλώνουν) τα οποία έχουν τελική πολύ πάνω από τα νόμιμα όρια μέγιστης ταχύτητας;!
Δεν διάβασα τα προηγούμενα, αλλά σίγουρα θα έπεσαν πολλοί να σε 'φάνε' με αυτό που έγραψες σε τέτοιο φόρουμ. Αλλά έχεις απόλυτο δίκιο, είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ !
+1
Αν και είμαι και εγώ ένας petrolhead και επ ουδενί δέν θα ήθελα να δώ περιορισμούς στην τελική ή την ιπποδύναμη των αυτοκινήτων, οφείλω να ομολογήσω οτι όντως αυτή η ανοχή των 'παράνομων' αυτοκινήτων είναι ένα απο τα πολλά παράδοξα της κοινωνίας
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
αυτή η ανοχή των 'παράνομων' αυτοκινήτων είναι ένα απο τα πολλά παράδοξα της κοινωνίαςΠαραδοξο;;; Αν ειναι δυνατον!
Εχετε απομονωσει τελειως αυθαιρετα ενα μονο χαρακτηριστικο των αυτοκινητων, την μεγιστη ταχυτητα που δυνανται να πιασουν, και με βαση το κολλημα για την ταχυτητα που εχει ο Ελληνας (για καποιον ανεξηγητο λογο), ζητατε να γινουν στο ονομα της ανηκουστα πραγματα.
Αποστασιοποιηθειτε λιγο απ'αυτο το ζητημα και δειτε το ολο θεμα πιο σφαιρικα. Αναφερομαι σε ολες τις 'πλευρες': αυτους που ειναι λατρεις της 'ταχυτητας' και θελουν να καταργηθουν τα ορια, αυτους που θελουν να μεγαλωσουν τα ορια, αυτους που θελουν να εφαρμοζονται αυστηρα, και αυτους που υποστηριζουν οτι, αφου υπαρχουν ορια, ε ας απαγορευθουν τα αυτοκινητα που μπορουν να τα υπερβουν.
Θα σας βοηθησω λιγο να βγειτε λιγο πιο 'εξω' στον τροπο σκεψης σας με μερικα 'αντιπαραδειγματα'.
Αγοραζω ενα ελικοπτερο. Μπορω να παω οπου θελω, οποτε θελω, οπως γουσταρω, μονο και μονο επειδη αυτο που αγορασα εχει τη δυνατοτητα να κανει τρελα πραγματα;
Αγοραζω ενα αυτοκινητο. Εχω το δικαιωμα να το παω οπως θελω; Αφου πληρωνω τελη κυκλοφοριας, μπορω να το παρκαρω οπου γουσταρω; Γιατι να μην μπορω να ανεβαινω σε πεζοδρομους;
Να του βαλω μπλε λεντακια για να ξεχωριζω αντι για κοκκινα φωτα, και δυνατο στερεοφωνικο που μπορει να ειναι εξαιρετικα δυνατο ολες τις ωρες της ημερας; Αφου το κρατος μου επιτρεπει να παιρνω τετοια και να τα χρησιμοποιησω, που ειναι το προβλημα;
Αγοραζω ενα off-road 4x4. Δε μπορω να παω οπου θελω με αυτο; Στην ταδε προστατευομενη περιοχη Natura (!!!) δεν μπορω να το παρω και να παω μια βολτα; Αφου μπορει να παει!
Αγοραζω ενα οπλο, κανονικα με αδεια. Αφου το κρατος μου το επετρεψε, δε μπορω να το χρησιμοποιω οπως θελω; Αν μπει ληστης σπιτι μου, γιατι να μην μπορω να τον πυροβολησω στο κεφαλι; Αν με απειλησει ενας ναρκομανης με μαχαιρι στο δρομο, γιατι να μην του ριξω μια; Αφου εχει τη δυνατοτητα να βαραει σφαιρες, γιατι να μην τη χρησιμοποιησω; Αλλιως γιατι μου επετρεψαν να το αγορασω;
Ακολουθει το point number two.
Η καταναλωτικη μας κοινωνια ειναι ετσι φτιαγμενη και μας πουλαει πραγματα, με σκοπο να δειχνουμε στο γειτονα και στους θαμωνες του Κολωνακιου, το ποσο ακριβα, υπερβολικα, cool πραγματα αγορασαμε.
Και αυτο φαινεται παντου, με τις διαφημισεις αυτοκινητων να ειναι ΕΝΑ απ'αυτα.
Συνεπως, επειδη υπαρχουν πολλοι για τους οποιους ειναι σημαντικο αυτο το θεμα, η ζητηση σε αυτα τα αυτοκινητα (τυπου SUV, λ.χ.) ειναι μεγαλη.
Ομως αυτα σπανια χρησιμοποιουνται για τον σκοπο που φτιαχτηκαν. Χρησιμοποιουνται μονο και μονο για μουρη και θεαθηναι.
Δε θα ηταν λοιπον, με την ακριβως ιδια λογικη, εξ ισου 'λογικο' να απαγορευτουν τα αυτοκινητα τυπου SUV, 4x4 κ.λπ. στο κεντρο της Αθηνας; Αφου δεν υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιηθει αυτο το χαρακτηριστικο τους;
Και φυσικα, αυτο θα μπορουσε να επεκταθει και σε αλλα περιοριστικα μετρα στο μελλον. Γιατι να μεινουμε μονον στη μεγιστη ταχυτητα;
Εχουμε ελευθερη αγορα, η οποια διεπεται απο καποιους αρκετα φιλελευθερους κανονες. Για παραδειγμα, σημερα μπορω να αγορασω η να εισαγω καινουριο αυτοκινητο εφ οσον πληρει καποια βασικα road-legal χαρακτηριστικα και η εκπομπη ρυπων δεν υπερβαινει καποια συγκεκριμενα ορια. Αλλα that's it. Δεν υπαρχει τιποτε αλλο.
Προσωπικα αδυνατω να κατανοησω το κολλημα πολλων (οχι μονο ανθρωπων / οδηγων, αλλα και αστυνομιας, κρατους κ.λπ.) με την ταχυτητα, ως το κυριοτερο χαρακτηριστικο που μας αρεσει, που θα κατακρινουμε, και που θα ζηταμε αλλαγες στη νομοθεσια. Υπαρχουν τοσα αλλα. Γιατι δεν ασχολειστε με αυτα;
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Αλήθεια, γιατί μας επιτρέπουν να αγοράζουμε αυτοκίνητα (και άρα να πληρώνουμε και τους φόρους και τη βενζίνη που καταναλώνουν) τα οποία έχουν τελική πολύ πάνω από τα νόμιμα όρια μέγιστης ταχύτητας;Για να μπορουν να εισπρατουν τις κλησεις ταχυτητας. Οι υπολοιπες 7 σελιδες του τοπικ ειναι ανευ σημασιας κ μπορουν να σβηστουν τωρα που σου απαντησαμε.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
ΥΓ Φίλε johandelta,μπορείς να έχεις ό,τι γνώμη θες αλλά δεν επιτρέπεται να είσαι αγενής!
Aπο ποτε η συμβουλη ειναι αγενεια; Εγω ισα-ισα που καταλαβαινω την αναγκη σας να ειστε νομιμοι, (δεν ειναι μονο δικη σας) το σκατοκρατος θελει να μας στειλει στο λολαδικο με τα ορια ταχυτητας του σε κατοικημενες/επαρχιακους + τον τελευταιο φασιστοΚΟΚ στο οτι δεν εχεις ουσιαστικο δικαιωμα αντιλογου απεναντι σε εναν τροχαιο που εχει...ορεξεις.
Δεν ρώτησα τί να κάνω για να μην τρώω κλήσεις, είναι εύκολη θαρρώ η λύση.
Η αγένεια έχει να κάνει με τα πολιτικά σου σχόλια,καθώς δεν με ξέρεις και είναι παντελώς άσχετα και προσβλητικά!stanfromgreece:
1ον) λυπάμαι για την απώλεια σου
2ον)Δεν χρειάζεται να παραστήσεις τον υπέρμαχο της ταχύτητας,θα συνεχίσω να παραβιάζω τα όρια ταχύτητας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο,όπως μέχρι τώρα.Ωστόσο θα συνεχίσω να θεωρώ υποκριτικό και σε αυτό το θέμα το κωλοκράτος,για τις κάμερες στην Εγνατία,για τα μπλόκα στις κατηφορικές ευθείες του εθνικού δικτύου,τα γελοία όρια ταχύτητας που ένα στοιχειωδώς δυνατό αυτοκίνητο άπαξ και κουμπώσει 6η δεν γίνεται να μην παραβιάσει...Προφανώς και η σωστή απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι αυτή του kacey.
-
....τα γελοία όρια ταχύτητας που ένα στοιχειωδώς δυνατό αυτοκίνητο άπαξ και κουμπώσει 6η δεν γίνεται να μην παραβιάσει...Παραφράζοντας: Η σαρξ ικανή το δε πνεύμα αδύνατο.... Το αυτοκίνητο μπορεί αλλά το πνεύμα, εσύ δηλαδή, δεν έχεις τη δύναμη να κρατηθείς... στην περίπτωσή σου μάλλον δεν πρέπει να βάζεις την έκτη....
-
Δώδεκα οι απόστολοι και ο καθ'ενας με τον πόνο του...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....τα γελοία όρια ταχύτητας που ένα στοιχειωδώς δυνατό αυτοκίνητο άπαξ και κουμπώσει 6η δεν γίνεται να μην παραβιάσει...
Παραφράζοντας: Η σαρξ ικανή το δε πνεύμα αδύνατο.... Το αυτοκίνητο μπορεί αλλά το πνεύμα, εσύ δηλαδή, δεν έχεις τη δύναμη να κρατηθείς... στην περίπτωσή σου μάλλον δεν πρέπει να βάζεις την έκτη....
Σωστοί και οι δύο!
Το δικό μου cruise control (Λύση που βασικά μάλλον προήλθε από Αμερική για να μην έχουν την δικαιολογία να λένε οι οδηγοί πως πάτησα κατά λάθος λίγο παραπάνω το γκάζι και δεν το πήρα είδηση) δεν πατάει φρένο. Δηλαδή σε κατηφόρα επιταχύνει - αφού δεν πατά φρένο. (και από άποψη οικονομίας καλά κάνει).
Δεν το θεωρώ καθόλου κακή ιδέα να γίνει υποχρεωτικό το cruise control, όπως π.χ. πάει να γίνει το abs. Και οικονομία προσφέρει, και ξεκούραση (στο πόδι αλλά και στους επιβάτες καθώς βοηθάει σε μια ρευστή οδήγηση)Ξεχώρισα μερικά από αυτά που διάβασα:
**Προσωπικά δεν με πειράζει η παραβίαση του ορίου, αλλά κάτι γελοία χαμηλά όρια και ...
**
Αποστασιοποιηθειτε λιγο απ'αυτο το ζητημα και δειτε το ολο θεμα πιο σφαιρικα. Αναφερομαι σε ολες τις 'πλευρες': αυτους που ειναι λατρεις της 'ταχυτητας' και θελουν να καταργηθουν τα ορια, αυτους που θελουν να μεγαλωσουν τα ορια, αυτους που θελουν να εφαρμοζονται αυστηρα, και αυτους που υποστηριζουν οτι, αφου υπαρχουν ορια, ε ας απαγορευθουν τα αυτοκινητα που μπορουν να τα υπερβουν.Σίγουρα έχουμε οι περισσότεροι από εμάς πολύ μεγαλύτερα θέματα στην ζωή μας από τα όρια ταχύτητας, ένα π.χ πολύ καλύτερο θέμα είναι η ελευθερία στο διαδίκτυο: http://www.naftemporiki.gr/debates/show ... 1&pageno=2. Από εκεί διαλέγω
Οτιδηποτε θιγει την ατομικη ελευθερια και ανθρωπινη αξιοπρεπεια, εμπορευματοποιει εκπορνευοντας βασικες η μη αναγκες στον χωρο της σχεσης των φυλων, εθιζει (ιδιως τις παιδικες ηλικιες) με εικονες και κειμενα στη βια και στο φονο, προσβαλει το οποιοδηποτε θρησκευτικο συναισθημα η προωθει φασιστικες θεωριες η αλλοπροσαλους θρησκευτικους φανατισμους, και εν γενει οτιδηποτε θυσιαζει τον ανθρωπινο ποιλιτισμο στο βωμο του χρηματικου κερδους, θα επρεπε να υπαρχει απαγορευτικος μηχανισμος για ολ
αυτα. Η εμπρακτη εφαρμογη της λεξης Ελευθερια του ενος, οφειλει να τελειωνει εκει που αρχιζει η σωματικη και ψυχικη ελευθερια του αλλου Βεβαια γνωριζω οτι ευχολογω, διοτι αποδεδειγμενα το εγκλημα ειναι ισχυροτερο του κοινου δικαιου, ειδικα οταν συμετεχουν σ
αυτο και πολιτικοι παραγοντες......Μήπως το διαδίκτυο θέλουμε σχεδόν όλοι να είναι άναρχο ? Μήπως προτιμούμε να φιλτράρουμε το περιεχόμενο από τα τέκνα μας αλλά μην το εξαφανίσουμε?
Κάτι που πρωτοδιάβασα από τον Ν.Δήμου και με διευκρινήσεις συμφωνώ:
**>Απαγορεύονται οι απαγορεύσεις**
Η διευκρίνηση:
Η ελευθερία του ενός, τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου.Νομίζω το θέμα των ορίων ταχύτητας είναι όπως το κάπνισμα. Κάποιοι δεν καπνίζουν με μέτρο και ενόχλησαν. Μετά ήρθε η απαγόρευση. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Δεν θα με πείραζε π.χ. ένα τσιγάρο από συνάδελφο κάθε 2-4 ώρες, καταλαβαίνω ότι κάτι προσφέρει σε αυτόν που το κάνει και ας κοστίζει σε όλους ταυτόχρονα.
Η πειθαρχεία πρέπει να είναι εσωτερική που μας έλεγαν και στον Στρατό.
πᾶν μέτρον ἄριστον
αν τηρούσαμε αυτό .... πολλές απαγορεύσεις δεν θα υπήρχαν καν.
Και φυσικά, μέτρον άνθρωπός.
Ουφ, τέλος η λογοδιάρροια (κάτι έχω σήμερα ) -
Προφανώς και η σωστή απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι αυτή του kacey.
Kacey for President λεμε...
-
Τον φάγατε τον άνθρωπο...
Δηλαδή αν αντί του δαναός τα έλεγε κάποιος άλλος επώνυμος θα τον αντιμετωπίζατε το ίδιο?
-
Αν πει ένας επώνυμος μια παπαριά σταματάει να είναι παπαριά ?!?
Απαγορεύονται όλα τα αυτοκίνητα με τελική > 140 χαω!