-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Δαναε αν συνεχισουμε με αυτα τα μυαλα (διχως κανενα προσανατολισμο σε κανενα σοβαρο θεμα) δεν μας βλεπω για πολυ ακομα ως 'ελληνικο κρατος'. Τουρκικη επαρχια ειναι πιο δοκιμος ορος...
Εδώ θα μας κάνω εξοικονόμηση τουλάχιστο 10Κ στον καθένα - για να μη μιλήσω για κλήσεις / δικαστήρια / φυλακές - και γκρινιάζετε κιόλας;
Κατέβα στις εκλογές...
ΩΧΧΧΧ
Για αυτο μας τα λεει ολα αυτα
-
Κατσε να δεις τωρα εγινε μια στουκα εδω απεξω με 70 80 πρεπει δυστηχως να εχουμε θυμα σε λιγο φωτο στο αναλογο θεμα......
-
Εγώ δε λέω να μην έχουμε ελευθερία επιλογής.
Να μην παρανομούμε λέω. Διαφωνεί κανείς σ΄ αυτό; Υπάρχει κανείς που θέλει να εφαρμόσει το νόμο και το δίκαιο όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας (και άρα και οι διπλανοί του);
Ας πάρουμε ότι αμάξι θέλουμε. Κόφτη να ΄χει λίγό πάνω από τα όρια. Το τσιγάρο δηλ που βλάπτει το διπλανό μας πως το κόψαμε σε δημόσιους χώρους; Γιατί να μην κόψουμε και το Νο1 κίνδυνο σε δημόσιους δρόμους;
Δε μπορείτε να πείτε όμως δεν το βάζω κάτω...
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Εγώ δε λέω να μην έχουμε ελευθερία επιλογής.Να μην παρανομούμε λέω. Διαφωνεί κανείς σ΄ αυτό; Υπάρχει κανείς που θέλει να εφαρμόσει το νόμο και το δίκαιο όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας (και άρα και οι διπλανοί του);
Ας πάρουμε ότι αμάξι θέλουμε. Κόφτη να ΄χει λίγό πάνω από τα όρια. Το τσιγάρο δηλ που βλάπτει το διπλανό μας πως το κόψαμε σε δημόσιους χώρους; Γιατί να μην κόψουμε και το Νο1 κίνδυνο σε δημόσιους δρόμους;
Δε μπορείτε να πείτε όμως δεν το βάζω κάτω...
Κοίτα, αν έχεις δεί και σε άλλα θέματα του Forum, και εγώ είμαι κατά των 'υπερβάσεων' γενικώς... και υπέρμαχος της συνετής οδήγησης... όμως αυτά που αναφέρεις φίλε μου... δεν μπορώ να τα σχολιάσω, γιατί θα 'λογοκριθώ' και δεν το θέλω! Εντάξει, κατάφερες να 'φτιάξεις' ένα 'θέμα' που έκανε ανω-κάτω το φόρουμ... ΑΡΚΕΙ...ΦΤΑΝΕΙ...ΤΕΛΟΣ...και πολύ ασχοληθήκαμε μαζί του, καθώς νόημα και τελικό συμπέρασμα αποκλείεται να βγεί!Ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές...Δεν μπορείς και ΔΕΝ πρέπει να προσπαθήσεις να του επιβληθείς... Μεγάλα 'παιδιά' είμαστε και ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει!
-
Όχι όχι, εγώ συμφωνώ. Μάλιστα καλό θα ήταν πέραν του κόφτη στα 120 (japan έχουν 600 άλογα και κόφτη στα 180, μλκες είναι? ) να υπάρχει σύστημα gps που να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πόσο είναι το όριο εκεί που είμαστε και με πόσα πάμε. Έτσι στα +10 θα ακούγεται ένας ήχος 'προσοχή' και στα +20 θα ακούγεται 'τον ήπιες μλκα, πλήρωνε τώρα' και να έρχεται η κλήση σπίτι την άλλη μέρα. Έτσι θα ζούμε πολύ περισσότερο.
Ακόμα επειδή είμαστε από τους 1ους σε πνιγμούς να απαγορευτεί το κολύμπι σε όλες τις θάλασσες/πισίνες/λίμνες/ποτάμια κλπ.
-
κ@@λογκαζοι ολοι
καλα λεει το παιδι με τα αλογα δεν θα ειχαμε ποτε ατυχηματα
http://www.youtube.com/watch?v=nGpftQgR ... re=related
-
Γιατί να πάρουμε τσινκουετσέντο; Ας πάρουμε μερσεντές με κόφτη στα 140!
Nai!! s-class με 1500 κυβικα,μιας και δεν θα χρειαζεται παραπανω.Εβο με 1100 κυβικα,με 180 χιλιοστα φρενα εμπρος(απο κολτ του 87)Να πανε ισοβια οσοι ασχολουνται με βελτιωσεις,πυροβολισμο στο κεφαλι οι σχεδιαστες της φερραρι-βειρον-πορσε-μαζερατι.Εταιριες σαν την cosworth πρεπει να τις βλεπεις κατι σαν Κολομβιανο καρτελ ναρκωτικων ετσι?
Κατι μου λεει οτι εισαι απο αυτους που ειναι κολλημενοι με 80 στα αριστερα(οχι στα εφεμ).
υγ μην μπεις στον κοπο να μου απαντησεις καν,πες μου μονο γιατι σημερα το ρδελο σταματησε στα 289 παροτι εσβηνα το ερκοντισιον.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
υγ μην μπεις στον κοπο να μου απαντησεις καν,πες μου μονο γιατι σημερα το ρδελο σταματησε στα 289 παροτι εσβηνα το ερκοντισιον.
Δεν ειχες βαλει 6η
-
Ο λόγος που δεν το κάνουν είναι ότι θα έχαναν κέρδη οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Αν δεν το σκεφτόταν αυτό εννοείται πως εδώ και χρόνια θα είχαν επιβάλει κόφτες στα 130-140χλμ.
Στην Ιαπωνία άλλωστε δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα στα 180? -
φίλε DANAOS_master κατάφερες να με γυρίσεις πίσω κάτι δεκαετίες,όταν κάποιος συμπατριώτης μας είχε ένα σύστημα που όταν πέρναγες την τρομερή ταχύτητα των 80χιλ.άναβε εμπρός στην μάσκα ένα κόκκινο φως, το οποίο θα μπορούσε να το σβήσει μόνο ο μπάτσος που θα σε σταμάταγε για να σου δώσει και την κλήση που σου αναλογούσε.
αυτή η εφεύρεση είχε δημοσιευτεί η στους 4τροχους η στο ωτοεξπρες, δεν θυμάμαι καλά.
απορία μου. μήπως είσαι απόγονος εκείνου του εφευρέτη,και απλά πήγες την τελική στα 140χιλ.
ΥΓ. κανε την με οποιαδήποτε χιλιόμετρα πηγαίνεις,και περίμενέ να σε σώσει ο κόφτης. -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
φίλε DANAOS_master κατάφερες να με γυρίσεις πίσω κάτι δεκαετίες,όταν κάποιος συμπατριώτης μας είχε ένα σύστημα που όταν πέρναγες την τρομερή ταχύτητα των 80χιλ.άναβε εμπρός στην μάσκα ένα κόκκινο φως, το οποίο θα μπορούσε να το σβήσει μόνο ο μπάτσος που θα σε σταμάταγε για να σου δώσει και την κλήση που σου αναλογούσε.
αυτή η εφεύρεση είχε δημοσιευτεί η στους 4τροχους η στο ωτοεξπρες, δεν θυμάμαι καλά.
απορία μου. μήπως είσαι απόγονος εκείνου του εφευρέτη,και απλά πήγες την τελική στα 140χιλ.
ΥΓ. κανε την με οποιαδήποτε χιλιόμετρα πηγαίνεις,και περίμενέ να σε σώσει ο κόφτης. -
Αν είναι έτσι...να κάνουμε Autoban όπως στην Γερμανία... (αστείο!)... και οι Γερμανοί έχουν στα αυτοκίνητα παραγωγής τους 'ηλεκτρονικό κόφτη', αυτός όμως είναι στα 250χλμ/ω!
Εδώ σου λένε, έχεις την ελευθερία να πάρεις το αυτοκίνητο που θέλεις...αλλά στους δρόμους μας το όριο είναι ΤΟΣΟ (130χλμ για παράδειγμα)... Και αν εγώ θέλω να βάζω το αυτοκίνητό μου σε πίστα και να τρέχω εκεί όσο θέλω θα μου το στερήσουν; Μην λέμε αστεία πράγματα... ο καθένας μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο που μπορεί να 'αντέξει' η τσέπη του...από εκεί και πέρα τί θα το κάνει και με πόσα πάει είναι δικό του θέμα! (δε πα να το βάψει μπλέ και να το ρίξει...στην πισίνα του! )Για την πίστα να πάρεις ό,τι αμάξι θέλεις - χωρίς πινακίδες για το δρόμο όμως!
Το 'πόσα πάει' στους δημόσιους δρόμους δεν είναι δικό του θέμα. Υπάρχουν νόμοι και οφείλουμε όλοι να τους σεβόμαστε.
Κάποιο λογικό (χωρίς να είναι και παράνομο ει δυνατόν) επιχείρημα υπάρχει;
συμφωνώ μαζί σου ...... αφού είμαστε σε δημοκρατία να ψηφίσουμε .....
ένας εσύ και εμείς όλοι οι άλλοι .....
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
ΥΓ. κανε την με οποιαδήποτε χιλιόμετρα πηγαίνεις,και περίμενέ να σε σώσει ο κόφτης.Ενιαία ανωτατη ταχυτητα για ολους τους δρομους;
-
Το 'πόσα πάει' στους δημόσιους δρόμους δεν είναι δικό του θέμα. Υπάρχουν νόμοι και οφείλουμε όλοι να τους σεβόμαστε.
Κάποιο λογικό (χωρίς να είναι και παράνομο ει δυνατόν) επιχείρημα υπάρχει;
Είναι δύσκολο ν' αντιληφθείς ότι αν δε σέβεσαι εσύ ο ίδιος το όριο [και όχι μόνο...], πολύ δύσκολα η τελική του αμαξιού σου θα σε κάνει να το σέβεσαι [χωρίς τη χρήση τεχνολογίας που να κόβει την τελική ανάλογα με το εκάστοτε όριο]? Ότι αν η τελική είναι προσαρμοσμένη στο μέγιστο όριο των δρόμων μιας χώρας (ποιας? κι όταν ταξιδεύεις έξω ή αναπροσαρμόζονται τα όρια τι θα γίνεται?) σε όλα τα άλλα όρια κάτω από αυτό (40, 60, 80, 100, κλπ) θα μπορείς ανετότατα να τρέχεις υπερβολικά (π.χ. 100 σε όριο 40) και να θερίζεις κόσμο? Ή τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται με 140+ στο κοντέρ?...
Εδώ θα μας κάνω εξοικονόμηση τουλάχιστο 10Κ στον καθένα - για να μη μιλήσω για κλήσεις / δικαστήρια / φυλακές - και γκρινιάζετε κιόλας;
Καλό!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Είναι δύσκολο ν' αντιληφθείς ότι αν δε σέβεσαι εσύ ο ίδιος το όριο [και όχι μόνο...], πολύ δύσκολα η τελική του αμαξιού σου θα σε κάνει να το σέβεσαι [χωρίς τη χρήση τεχνολογίας που να κόβει την τελική ανάλογα με το εκάστοτε όριο]? Ότι αν η τελική είναι προσαρμοσμένη στο μέγιστο όριο των δρόμων μιας χώρας (ποιας? κι όταν ταξιδεύεις έξω ή αναπροσαρμόζονται τα όρια τι θα γίνεται?) σε όλα τα άλλα όρια κάτω από αυτό (40, 60, 80, 100, κλπ) θα μπορείς ανετότατα να τρέχεις υπερβολικά (π.χ. 100 σε όριο 40) και να θερίζεις κόσμο? Ή τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται με 140+ στο κοντέρ?...Για τη δική μας χώρα μιλάμε εδώ, η οποία έχει όριο τα 120, τελεία και παύλα.
To ότι ένα μέτρο δεν αποτελεί πανάκεια δεν αποδεικνύει ότι το μέτρο δεν είναι σωστό σ΄ αυτό που προσπαθεί να αντιμετωπίσει. Αυτό που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει είναι αυτούς που πηγαίνουν με 140+ σε δρόμους με όριο τα 120. Επίσης θα γλυτώναμε τις τρελές κλήσεις, καθώς και τα δικαστήρια (από 150 και πάνω). Επίσης - λεφτάκια στην τσέπη μας - καθώς και πολύ λιγότερο CO2 για το περιβάλλον.
Όσο για τον περιορισμό της ελευθερίας μας με τα παρακάτω:
'Μπλα, μπλα, μπλα κι όταν θα βγαίνεις έξω τι θα γίνει', μπλα, μπλα κι όταν μπαίνεις σε πίστα τι θα γίνει'
Τίποτα δε θα γίνει. Θα νοικιάζεις άλλο αυτοκίνητο άμα σώνει και καλά θες να οδηγήσεις έξω ή αν θες να μπεις σε πίστα. Εδώ θα ΄χεις σώσει τόσα λεφτά από την αγορά ενός υπερβολικού και άχρηστου αυτοκινήτου, δώσε λίγα να νοικιάσεις αυτό που στο κάτω-κάτω θα κάνει και για την πίστα.
Ας κάτσουμε καλύτερα να πληρώνουμε τα πρόστιμα και τα δικαστήρια. Α, ξέχασα και τους μλκς που τρέχουν σε δημόσιο δρόμο 'γιατί ξέρουν καλύτερα αυτοί'
-
Για τη δική μας χώρα μιλάμε εδώ, η οποία έχει όριο τα 120, τελεία και παύλα.Τρία πουλάκια κάθονταν. Το τελεία και παύλα μ'αρέσει...
-
Είναι δύσκολο ν' αντιληφθείς ότι αν δε σέβεσαι εσύ ο ίδιος το όριο [και όχι μόνο...], πολύ δύσκολα η τελική του αμαξιού σου θα σε κάνει να το σέβεσαι [χωρίς τη χρήση τεχνολογίας που να κόβει την τελική ανάλογα με το εκάστοτε όριο]? Ότι αν η τελική είναι προσαρμοσμένη στο μέγιστο όριο των δρόμων μιας χώρας (ποιας? κι όταν ταξιδεύεις έξω ή αναπροσαρμόζονται τα όρια τι θα γίνεται?) σε όλα τα άλλα όρια κάτω από αυτό (40, 60, 80, 100, κλπ) θα μπορείς ανετότατα να τρέχεις υπερβολικά (π.χ. 100 σε όριο 40) και να θερίζεις κόσμο? Ή τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται με 140+ στο κοντέρ?...
Για τη δική μας χώρα μιλάμε εδώ, η οποία έχει όριο τα 120, τελεία και παύλα.
To ότι ένα μέτρο δεν αποτελεί πανάκεια δεν αποδεικνύει ότι το μέτρο δεν είναι σωστό σ΄ αυτό που προσπαθεί να αντιμετωπίσει. Αυτό που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει είναι αυτούς που πηγαίνουν με 140+ σε δρόμους με όριο τα 120. Επίσης θα γλυτώναμε τις τρελές κλήσεις, καθώς και τα δικαστήρια (από 150 και πάνω). Επίσης - λεφτάκια στην τσέπη μας - καθώς και πολύ λιγότερο CO2 για το περιβάλλον.
Όσο για τον περιορισμό της ελευθερίας μας με τα παρακάτω:
'Μπλα, μπλα, μπλα κι όταν θα βγαίνεις έξω τι θα γίνει', μπλα, μπλα κι όταν μπαίνεις σε πίστα τι θα γίνει'
Τίποτα δε θα γίνει. Θα νοικιάζεις άλλο αυτοκίνητο άμα σώνει και καλά θες να οδηγήσεις έξω ή αν θες να μπεις σε πίστα. Εδώ θα ΄χεις σώσει τόσα λεφτά από την αγορά ενός υπερβολικού και άχρηστου αυτοκινήτου, δώσε λίγα να νοικιάσεις αυτό που στο κάτω-κάτω θα κάνει και για την πίστα.
Ας κάτσουμε καλύτερα να πληρώνουμε τα πρόστιμα και τα δικαστήρια. Α, ξέχασα και τους μλκς που τρέχουν σε δημόσιο δρόμο 'γιατί ξέρουν καλύτερα αυτοί'
Άρα προτείνεις τι ακριβώς?
-
Τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα να έχουν ψόφιους κινητήρες για να πιάνουν το πολύ 140 (κι αν έχουμε μπροστά μας νταλίκα που πάει με 60 σε δρόμο με όριο 100 απλά να προσευχόμαστε)?
-
Να έχουν τους κινητήρες που έχουν και τώρα, αλλά με κόφτη στα 140? (πώς ακριβώς αυτό θα τα κάνει πιο φθηνά???)
-
Να τους λείπουν μια-δυο σχέσεις από το σασμάν ή να έχουν κοντό σασμάν για να πιάνουν 140 με 5η/6η στον κόφτη!!?...
-
Να νοικιάζουμε άλλο αμάξι αν θέλουμε να βγούμε από τα σύνορα και να κινηθούμε σύμφωνα με τα όρια π.χ. της Γερμανίας? Κι αν κάποιος βγαίνει συχνά (π.χ. για δουλειές)? Να έχει άλλο αμάξι να τον περιμένει στα σύνορα?!...
-
Τα όρια των π.χ. 60km/h απλά να τα σεβόμαστε (μια και αυτά θα μπορούμε άνετα να τα υπερβούμε κατά πολύ!)?
-
Να πρέπει να αγοράζουμε άλλο αμάξι αν τα μέγιστα όρια μειωθούν κατα π.χ. 10 km/h ή αν ανέβουν κατά π.χ. 20km/h?
-
Να πρέπει εμείς που γουστάρουμε να πάμε πίστα κάθε βδομάδα με το 'πισταδόρικο' αμαξι που αγοράσαμε, να τα σκάμε για να νοικιάσουμε κάποιο άλλο, παρόλο που με αυτό που έχουμε μπορούμε μια χαρά να κυκλοφορούμε στο δρόμο σαν κύριοι?
-
Όποιος ζει εκτός Ελλάδας κι έχει π.χ. μια Mercedes με κόφτη π.χ. στα 250 να μην επιτρέπεται να έρθει με το δικό του αμάξι στην Ελλάδα και να πρέπει να νοικιάσει κάποιο από εδώ με όριο 140?!...
Κάτι άλλο που θα μας 'σώσει' μήπως?...
-
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μην προσπαθείς να σώσεις αυτόν που δε θέλει να σωθεί.
-
Ακριβώς!
Αλήθεια, πόσο είπες ότι είναι το μέγιστο όριο στην Ελλάδα;
-
Ειδικά όταν δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πως να το κάνεις...
Απαγορεύονται όλα τα αυτοκίνητα με τελική > 140 χαω!