-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
...Βέβαια επειδή τόσα χρόνια την χρησιμοποιώ έχω δει τα απίστευτα. Περυσι ένα range rover είχε πέσει πίσω από ένα σχολικό και ειδικά το δεύτερο είχε γίνει φυσαρμόνικα...Μιας και είπες Range, θυμήθηκα κάτι παλαβό που είδα προχθές που πετάχτηκα μέχρι Θεολόγο. Range Sport, προηγούμενο μοντέλο, περίπου στο ύψος του Αγ.Στεφάνου προς Χαλκίδα, με μέτρια κίνηση (όλοι πηγαίναμε 100-120χαω) να κάνει τρε-λές σφήνες (μιλάμε να περνάει με 160+ μεταξύ αυτοκινήτων σε διπλανές λωρίδες !!!) χωρίς κανένα προφανή λόγο (να πεις ότι είχε alarm ή ότι κόρναρε ή ότι είχε καμιά έγκυο μέσα, τίποτα). Και το οποίο Range πέτυχα λίγο πριν από την Υλίκη, να πηγαίνει δεξιά με 80?90?, χωρίς να έχει κάποιο προφανές πρόβλημα, και ο άντρας οδηγός με τη γυναίκα συνοδηγό να συνομιλάνε κανονικά (χωρίς δηλαδή κάποιο σημάδι πανικού).
Εντελώς ανεξήγητο, και πολύ πιθανή εγκεφαλική βλάβη για τις μ@λ@κίες του οδηγού
-
Αντώνη έχεις απόλυτο δίκιο στην εξήγηση που δίνεις για την νοητική κατάσταση του οδηγού του range R. Εκτός από λίγους πραγματικά καλούς οδηγούς (δεν θεωρώ πως ανήκω εκεί ) που μπορούν να οδηγούν εξίσου ά ρ ι σ τ α είτε πάνε γρήγορα ή αργά... πολύς κόσμος είναι επικίνδυνος για τους υπόλοιπους γιατί οδηγεί το όχημα του με βάση τις δυνατότητες του οχήματος αλλά δίχως τις ανάλογες οδηγητικές ικανότητες .
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...Βέβαια επειδή τόσα χρόνια την χρησιμοποιώ έχω δει τα απίστευτα. Περυσι ένα range rover είχε πέσει πίσω από ένα σχολικό και ειδικά το δεύτερο είχε γίνει φυσαρμόνικα...
Μιας και είπες Range, θυμήθηκα κάτι παλαβό που είδα προχθές που πετάχτηκα μέχρι Θεολόγο. Range Sport, προηγούμενο μοντέλο, περίπου στο ύψος του Αγ.Στεφάνου προς Χαλκίδα, με μέτρια κίνηση (όλοι πηγαίναμε 100-120χαω) να κάνει τρε-λές σφήνες (μιλάμε να περνάει με 160+ μεταξύ αυτοκινήτων σε διπλανές λωρίδες !!!) χωρίς κανένα προφανή λόγο (να πεις ότι είχε alarm ή ότι κόρναρε ή ότι είχε καμιά έγκυο μέσα, τίποτα). Και το οποίο Range πέτυχα λίγο πριν από την Υλίκη, να πηγαίνει δεξιά με 80?90?, χωρίς να έχει κάποιο προφανές πρόβλημα, και ο άντρας οδηγός με τη γυναίκα συνοδηγό να συνομιλάνε κανονικά (χωρίς δηλαδή κάποιο σημάδι πανικού).
Εντελώς ανεξήγητο, και πολύ πιθανή εγκεφαλική βλάβη για τις μ@λ@κίες του οδηγού
Μ εχουν περασει μετα το παλατακι Χαιδαριου πριν καμια 5ετια 18.00 το απογευμα καθημερινη ενα sierra και μια mito με 170 στο νερο απο σφηνα σε σφηνα να κυνηγιονται μεσα στη κινηση. Ακομα το θυμαμαι... Απο τις σπανιες φορες που ''σφιχτηκα'' με κατι στο δρομο που το εβλεπα να συμβαινει.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Ατυχημα σημερα στη παραλιακη, 2 νεα παιδια σε smart roadster ο ενας νεκρος ο αλλος δυσκολα.
Απ οτι γραφεται, πρεπει να ετρεχε και δε φορουσαν και ζωνη μ αποτελεσμα να κυκλοφορουν φωτο με τον εναν ξαπλωμενο στο δρομο..... τραγικοΜάλλον σε αυτό αναφέρεσαι.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Τα όρια ασφαλείας είναι αυτά που είναι και αν αναθεωρηθούν πάνω από 10 ή 20 χλμ/ώρα δεν θα μπορούσαν να αυξηθούν στην συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών δρόμων.Σε αυτό συμφωνώ,αλλά ακόμη και αυτά τα 20 χαω μπορούν να σημαίνουν την διαφορά μεταξύ χαλαρής οδήγησης με 65 χαω και επιθυμίας να κόψει ο οδηγός τις φλέβες του, να πουλήσει το αυτοκίνητο και να πάρει ποδηλατο, η να σταματήσει να δίνει σημασία στα όρια ταχύτητας.
-
Σε πολλές περιπτώσεις όντως τα όρια θα μπορούσαν να ανέβουν λίγο καθώς και η ενεργητική ασφάλεια και των αυτοκινήτων είναι πολύ καλύτερη από το παρελθόν. Δεν μπορεί για παράδειγμα σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο όπως η ΑΟ ή η Ολύμπια οδός, Εγνατία κλπ. να μην επιτρέπεται τουλάχιστον σε κάποια κομμάτια η ταχύτητα των 140χλμ/ώρα ή ακόμη και των 150. Αντ' αυτού βλέπουμε σε μεγάλες ευθείες μεγάλων κλειστών αυτοκινητόδρομων όπως πχ έξω από την Τρίπολη, περιπολικά και τροχονόμους που σε γράφουν για 130χλμ/ώρα και καθαρά το κάνουν για να αυξηθούν τα δημοσιονομικά έσοδα...
-
Σε αυτή τη στροφή, αρκετές φορές βλέπω και νερά στο δρόμο.
-
Λίγο πριν φτάσω στη δουλειλα, ακριβως έξω από το γραφείο, ένας νεαρός εκεί που πήγαινε με το μηχανάκι του, από ότι μου είπαν, κατάλαβε ότι θα πάθαινε κρίση επιληψίας. Προσπάθησε να σταματήσει το μηχανάκι.Δυστυχώς δεν πρόλαβε να το σταματήσει πλήρως, Ευτυχώς, έπεσε μεν σε κίνηση αλλά με πολύ λίγη ταχύτητα.
Λίγα ακριβώς δευτερόλεπτα εμφανήστικα κι εγώ. Δεν είδα το πέσιμο αλλά τον είδα να χτυπιέται στο οδόστρωμα. Το πρόσωπό του ήταν σαν... κιμάς Χτυπιόταν μόνο του το παιδάκι.
Άσχημο θέαμα γμτ μου.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως οδηγάνε αυτοί οι άνθρωποι. Επιτρέπεται?
Ελπίζω να είναι καλά το παλικάρι. Τίποτα άλλο. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Είναι πολύ γκρίζα περιοχή. Επιτρέπεται εφόσον κριθεί πως είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση του πάσχοντα. Αν δεν κάνω λάθος κρίνεται από τα διαστήματα ανά τα οποία εμφανίζει κρίσεις. Κανονικά κατ'εμέ δεν θα'πρεπε να επιτρέπεται, αφού και τα φάρμακα για την επιληψία έχουν σημαντικές αντενδείξεις που απαγορεύουν ρητά την οδήγηση αλλά... αλλά!
Κατά τ'άλλα, προφανώς κρίμα τον άνθρωπο και μακάρι να'ναι περαστικά.
-
Βέβαια απ ότι καταλαβαίνω δε φορούσε κράνος.
-
Ο χρήστης NeonKnight έγραψε:
Είναι πολύ γκρίζα περιοχή. Επιτρέπεται εφόσον κριθεί πως είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση του πάσχοντα. Αν δεν κάνω λάθος κρίνεται από τα διαστήματα ανά τα οποία εμφανίζει κρίσεις. Κανονικά κατ'εμέ δεν θα'πρεπε να επιτρέπεται, αφού και τα φάρμακα για την επιληψία έχουν σημαντικές αντενδείξεις που απαγορεύουν ρητά την οδήγηση αλλά... αλλά!
Κατά τ'άλλα, προφανώς κρίμα τον άνθρωπο και μακάρι να'ναι περαστικά.
Αν δεν το πει ο ίδιος ότι πάσχει από επιληψία πως θα το καταλάβουν οι εξεταστές η οι γιατροί για να μην του δώσουν δίπλωμα?
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Βέβαια απ ότι καταλαβαίνω δε φορούσε κράνος.Δεν ξέρω αν φορούσε κράνος ή όχι. Όπως έγινε το σκηνικό, μάλλον δεν φορούσε, αλλά να μην το πάρω το παιδί στο λαιμό μου.
@ Aikibill
Δεκτό. Τώρα όμως που έγινε το τροχαίο, ήρθε το ΕΚΑΒ και τον μάζεψε, άρα είναι καταγεγραμένο, θα του πάρει κανείς το δίπλωμα? -
Ατύχημα μπορεί να προκληθεί και από κακή σήμανση. Στην Ε.Ο. Αμφίπολης - Δράμας, νομίζω λίγο πριν το Ροδολίβος έχει μια ανηφόρα που επιτρέπεται η προσπέραση και στα δύο ρεύματα, και από την κορυφή και μετά απαγορεύεται στο ρεύμα προς Δράμα, αλλά όταν ανεβαίνεις δεν έχει ορατότητα τι έρχεται από Δράμα, με αποτέλεσμα επιστρέφοντας από Δράμα προ ημερών ένας που έκανε προσπέραση παραλίγο να πέσει πάνω μου γιατί δεν με έβλεπε οτι έρχομαι.
Επίσης στη Εγνατία μετά τον κόμβο της Αμφίπολης προς Θεσσαλονίκη έσβησαν με λάθος τρόπο την παλιά σήμανση, με αποτέλεσμα όταν χτυπά ο ήλιος από δυτικά (δηλαδή απόγευμα από 4-5 και μέχρι να νυχτώσει το καλοκαίρι) φαίνεται σαν να υπάρχουν δύο διαγραμμίσεις λόγω αντανάκλασης. -
Εκείνος ο δρόμος είναι παντού λάθος, επίσης σε πολλά σημεία δεν υπάρχει διαγράμμιση, σε πολλά σημεία υπάρχουν κακοτεχνίες ενώ και ο φωτισμός είναι ελλιπείς.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Αν δεν το πει ο ίδιος ότι πάσχει από επιληψία πως θα το καταλάβουν οι εξεταστές η οι γιατροί για να μην του δώσουν δίπλωμα?
Αυτές οι εξετάσεις που (υποτίθεται) γίνονται πριν καν βγάλεις το δίπλωμα περιλαμβάνουν και το ιστορικό, στο οποίο θα φαινόταν η πάθηση. Αλλά όλοι ξέρουμε πόσο τυπικά είναι τα πράγματα στην Ελλάδα... Και στην τελική, εφόσον κάποιος γνωρίζει πως πάσχει από επιληψία, ε είναι το πλέον λογικό να αποφεύγει εντελώς το τιμόνι. Όσο άβολο κι αν είναι, μιλάμε για τεράστιο ρίσκο, ακόμα και ποδήλατο να καβαλάς στους Ελληνικούς δρόμους.
Τώρα αν όντως δεν φορούσε ούτε κράνος μιλάμε για εγκληματική αμέλεια από μεριάς του αναβάτη. Είναι τραγικά χαζό.
-
Όλοι αποκρύπτουν το πρόβλημα υγείας που τυχόν έχουν (βλέπε ερείπια παππούδες, καρδιοπαθείς ή επιληπτικούς) σε βάρος της υγείας τους και κυρίως της ασφάλειας των γύρω τους προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν το δίπλωμά τους. Από τις λίγες περιπτώσεις που δεν 'φταίει το κράτος'. Αυτοί είμαστε σαν λαός.
-
Αυτή είναι η αλήθεια.
Βέβαια μετά την έλευση του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τα τελευταία χρόνια ίσως είναι πλέον δυνατός ο έλεγχος του ατομικού ιστορικού (αν και στην πραγματικότητα είναι παράνομο να γίνει χωρίς την συναίνεση του ελεγχόμενου). -
Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα για το πρόσφατο δυστύχημα(ένα από τα πολλά) στην ''πίστα'' του Riba's.
-
Είναι καλοκαίρι του 2008, έχω το mazda mx5 6-7 μήνες αγορασμένο καινούργιο και πηγαίνω νωρίς Σάββατο πρωί σε φίλους στο Λαύριο. Ιδανική θερμοκρασία και ελάχιστη κίνηση στο δρόμο. Έχω φτάσει στα φανάρια στο ζάχο στη Βάρκιζα. Μπροστά μου βλέπω την ευθεία και στο βάθος την δεξιά στροφή. Ξεκινάω σβέλτα, αλλάζω πριν τα κόκκινα 1η-2η-3η. Αρκετά πριν την στροφή σταθεροποιώ την ταχύτητα και αρχίζω να στρίβω με ήρεμες κινήσεις χωρίς να μεταβάλλω την ισορροπία του αυτοκινήτου. Και ξαφνικά κάτι νιώθω. Είναι το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Μέχρι να καταλάβω τι γίνεται το αμάξι αρχίζει να φέρνει σβούρες. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να πατάω τέρμα το φρένο και να σκέπτομαι ότι σε λίγο θα ακούσω εκείνο το ανατριχιαστικό μπαμ, αποτέλεσμα της επαφής με το τεράστιο τοιχίο που χωρίζει τα 2 ρεύματα. Ο χρόνος μοιάζει να μην περνάει,έχω χάσει τον προσανατολισμό μου και μυρίζω καμένο λάστιχο, έως ότου το αυτοκίνητο ακινητοποιείται. Βρίσκομαι στη μέση ακριβώς του οδοστρώματος με το αυτοκίνητο να κοιτάει τη λάθος κατεύθυνση. Βάζω μπρος και κάνω αναστροφή. Σταματάω στο πάρκινγκ απέναντι από το Ρίμπας και κατεβαίνω από το αυτοκίνητο. Πόδια και χέρια τρέμουν, η αδρεναλίνη έχει χτυπήσει κόκκινο. Κάθομαι 10 λεπτά να ηρεμήσω, ανοίγω την υφασμάτινη οροφή και ξεκινάω χαλαρά πια.
- Το αμάξι δεν έπαθε το παραμικρό, ούτε σημαδάκι σε κάποια ζάντα.
- Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως, ενώ το αμάξι έφερνε σβούρες, συνέχισε την καμπή της στροφής και βγήκε από τη στροφή στην ίδια λωρίδα. Κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει ένα με το τοιχίο.
-
Τυχη ηταν. Δεν ειχες συστημα ευσταθειας στο Μιατα? μην μου πεις οτι ειχες πατησει το κουμπι και το ειχες βγαλεις?
Λογικα κατι τετοια τα πιανει το συστημα ευσταθειας', γιαυτο τα βαζουν.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#