-
Εννοείται οτι κάφροι υπάρχουν σε κάθε κατηγορία, αλλα επειδή εδώ έγινε περιστατικό σε στροφή, έγραψα αυτο που βλέπω να γινεται παρα πολυ συχνά. Στρίβεις εσυ κι έρχεται κι ο άλλος με το μηχανάκι να στρίψει παράλληλα....
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
....γινεται παρα πολυ συχνά. Στρίβεις εσυ κι έρχεται κι ο άλλος με το μηχανάκι να στρίψει παράλληλα...Ψιλοάσχετο με το θέμα, αλλά αυτό που λες γίνεται πά-ντα. Προσπαθώ να θυμηθώ μια, ΜΙΑ, φορά, που μηχανή/παπάκι/scooter να παρέμεινε στη σειρά του καθώς προσπαθούσα να στρίψω. Και μερικοί είναι τόσο θρασύτατοι, που αν τυχόν δεν προβλέψεις τη μ@λ@κί@ που πάνε να κάνουν, και δεν τους αφήσεις αρκετό χώρο ΠΑΝΩ στη στροφή για να χωθούν και αυτοί, σου τη λένε και από πάνω, του στυλ 'δεν με βλέπεις ?'. ΟΧΙ ΡΕ Μ@Λ@Κ@, δεν σε βλέπω έτσι που πας να χωθείς, την ώρα που εγώ προσπαθώ να στρίψω τηρώντας τον ΚΟΚ και όντως απολύτως νόμιμος
Αλλά τι να λέμε τώρα, συνηθισμένα πράγματα στην Ελλάδα....
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Το ότι δεν φοραγαν κράνος ή ότι έτρεχαν ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ.
Δεν δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα (μη χρήση κράνους, κόντρες, αν όντως έκαναν γιατί βράδυ σε άδειο δρόμο ΟΛΟΙ μας πάμε με περισσότερα), ΑΛΛΑ
'Η ΤΑΧΎΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΏΝΕΙ'.
Κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να κάνει μια έξτρα μ@λακία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση την έκανε ο μπάρμπας. Ήταν δεξιά και έκοψε αριστερά χωρίς φλας κλείνοντας δύο λωρίδες.
Μπαίνει άνετα στο τοπικ ΖΩΑ!!!Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Σαφώς αλλά σίγουρα είναι πολύ μεγάλος παράγοντας. Μπορεί να τους είδε από τον καθρέφτη και να εκτίμησε ότι είχανε κάποια απόσταση και όντως να είχανε. Αυτή η απόσταση όμως αλλιώς καλύπτετε με 50χλμ και αλλιώς με 100. Επίσης δεν ξέρω τι παίχτηκε με το φλας. Άναψε η δεν άναψε;
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σύμφωνα με το σχέδιο οι 2 μηχανές κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα. Προφανώς με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Εντός κατοικημένης περιοχης; με όριο 50χλμ/ώρα.
Και θα συνέχιζαν να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα και πάνω στην διασταυρωση;
Και φταίει ο μπαρμπας που έστριψε αριστερα;
Αν άναψε φλας δεν βλέπω που μπορεί να φταιει.
Αν δεν άναψε οκ ίσως έχει ένα ποσοστό ευθύνης.
Αν οι μηχανές κινούνταν σύμφωνα με τον κώδικα κυκλοφορίας πίσω από το αυτοκίνητο στην ίδια ακριβώς λωρίδα δεν θα είχε συμβεί τίποτα απολύτως. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το ότι δεν φοραγαν κράνος ή ότι έτρεχαν ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ.
Δεν δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα (μη χρήση κράνους, κόντρες, αν όντως έκαναν γιατί βράδυ σε άδειο δρόμο ΟΛΟΙ μας πάμε με περισσότερα), ΑΛΛΑ
'Η ΤΑΧΎΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΏΝΕΙ'.
Κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να κάνει μια έξτρα μ@λακία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση την έκανε ο μπάρμπας. Ήταν δεξιά και έκοψε αριστερά χωρίς φλας κλείνοντας δύο λωρίδες.
Μπαίνει άνετα στο τοπικ ΖΩΑ!!!Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Σαφώς αλλά σίγουρα είναι πολύ μεγάλος παράγοντας. Μπορεί να τους είδε από τον καθρέφτη και να εκτίμησε ότι είχανε κάποια απόσταση και όντως να είχανε. Αυτή η απόσταση όμως αλλιώς καλύπτετε με 50χλμ και αλλιώς με 100. Επίσης δεν ξέρω τι παίχτηκε με το φλας. Άναψε η δεν άναψε;
Να θυμίσω ότι το ότι έβγαλε φλας, δεν σημαίνει ότι μπορώ και να αλλάξει λωρίδα, πριν ελέγξει αν μπορεί και να το κάνει. Προειδοποιεί το φλας, δεν υποχρεώνει...
-
Ο δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης με 3 λωρίδες. Οι μηχανές ηταν αριστερά, ο μπάρμπας τέρμα δεξιά και το κοβει και στρίβει αριστερά.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης με 3 λωρίδες. Οι μηχανές ηταν αριστερά, ο μπάρμπας τέρμα δεξιά και το κοβει και στρίβει αριστερά.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Αλλάζει το πράγμα τότε. Προφανώς υπάρχει ευθύνη του αυτοκινητιστη που δεν ελενξε και των οδηγών των μηχανών που τρεχαν υπερβολικα τέρμα αριστερά μέσα στην πόλη .
Εδώ με το αυτοκίνητο σταματάμε σε κάθε διασταυρωση ακόμα και όταν ξέρουμε ότι έχουμε προτεραιοτητα σε στενά δίπλα από το σπίτι μας ξέροντας ότι κάνεις δεν σέβεται κανένα στοπ κλπ.....
Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι πάνω σε 2 ροδες -
Το ποσοστό ευθύνης του αυτοκινητιστή εξαρτάται άμεσα από την ταχύτητα των μηχανών. Δηλαδή αν αυτός είχε ανάψει το φλας έγκαιρα και έστριβε ενώ οι μηχανές έρχονταν με 100 τι διαφορετικό θα γινόταν; Το πολύ πολύ να έβγαιναν με 100 στο πεζοδρόμιο...
-
Αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς πηγαίνουμε με 50 βράδυ στην άδεια Πανεπιστήμιου ή την Σταδίου.
Εγώ πάντως οχι. Πολύ χαλαρά πιάνω 80, οπότε τα 100 για μηχανή είναι πιθανά και χωρίς κοντριλικια.
Επίσης αν δεν κάνει άλλος χοντρή μ@λακία, Δεν κινδυνευω Καθόλου. Και επίσης δεν κινδυνεύει κάνεις Από ΕμέναSent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Τα όρια υπάρχουν για να τηρούνται. ΜΌΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ συμβαίνει αυτό να μην τα σέβεται κανείς.
Αν πηγαίνεις με 80 στην πανεπιστημίου ίσως είναι καιρός να το ξανασκεφτεις.εσυ προσέχεις ο κάθε μηχανόβιος και ο κάθε μπαρμπας είσαι σίγουρος ότι προσέχει επισης; -
Το ίδιο ακριβώς σκέφτεται και ο άλλος που αλλάζει λωρίδες χωρίς φλας σε (φαινομενικά) άδειο δρόμο, αυτός που δεν βάζει ζώνη γιατί πάει δυο στενά παρακάτω,αυτός που τρέχει γιατί ξέρει το δρόμο με κλειστά μάτια, κοκ... Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ στο δρόμο δεν είμαστε μόνοι μας. Στο κάτω κάτω αυτό είναι τα δυστυχήματα, συνδυασμός από μικρές μαλακίες που μεμονωμένες θα ήταν εντελώς ακίνδυνες.
-
Ναι αλλά το θέμα είναι ποια είναι η critical μαλακία.
-
Και ειδικά σε αυτή την περίπτωση δεν ηταν η ταχύτητα
-
Ο δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης με 3 λωρίδες. Οι μηχανές ηταν αριστερά, ο μπάρμπας τέρμα δεξιά και το κοβει και στρίβει αριστερά.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Αυτό που δηλώθηκε; Δε διάβασα κάτι παρά μόνο ότι ήταν ανάμεσα σε δύο λωρίδες, την τέρμα αριστερή και τη δεξιά της.
Αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς πηγαίνουμε με 50 βράδυ στην άδεια Πανεπιστήμιου ή την Σταδίου.
Εγώ πάντως οχι. Πολύ χαλαρά πιάνω 80, οπότε τα 100 για μηχανή είναι πιθανά και χωρίς κοντριλικια.
Επίσης αν δεν κάνει άλλος χοντρή μ@λακία, Δεν κινδυνευω Καθόλου. Και επίσης δεν κινδυνεύει κάνεις Από ΕμέναSent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Το ότι δεν τηρούμε τα όρια γιατί μπορούμε δε σημαίνει ότι δεν έχουμε ευθύνη σε περίπτωση που γίνει κάτι. Αν εγώ περάσω με κόκκινο και με χτυπήσεις με 50 θα τη γλιτώσω με κατάγματα. Αν με χτυπήσεις με 80+ μπορεί και όχι, επίσης μπορεί να παρασυρθούν και άλλοι, κάτι που δε θα συνέβαινε αν δεν υπερέβαινες το όριο. Εξήγα μετά ότι ο άλλος έφταιγε που πέρασε με κόκκινο...
Επίσης αν δεν κάνει άλλος χοντρή μ@λακία, Δεν κινδυνευω Καθόλου. Και επίσης δεν κινδυνεύει κάνεις Από Εμένα
Διαβάζεις τι γράφεις;;
Φυσικά και κινδυνεύεις αλλά οκ αν θέλεις να φας το κεφάλι σου είναι δικαίωμά σου αλλά εισαι κίνδυνος και για τους άλλους. Το ίδιο είναι να σου σκάσει το λάστιχο με 50χλμ, το ίδιο με 100;
Θυμήσου το ατύχημα με την porcshe, κανένας δεν έκανε μ@λ@κια και μη μου πεις για το παλαιάς χρονολογίας λάστιχο, υπάρχουν πολλοί τρόποι να σκάσει ακόμα και αν είναι εντός των προδιαγραφών λειτουργίας του. -
Προσωπικά critical θεωρώ τη μαλακία που προκάλεσε το ατύχημα.
-
Συγκρίνεις τα 270 με λάστιχα για 240???
Περνάς με κόκκινο και σου φταίει αλλος;;;
Τι άλλο θα διαβάσουμε σήμερα;;;Αν ξέρεις τι κάνεις σε αυτήν τη περίπτωση και με 140 να σου σκάσει λάστιχο (μιλάω εκ πείρας) δεν σκοτωνεσαι ούτε σκοτώνεις.
Κάνω κάποιες μαλακίες στο δρόμο, ποιος δεν κάνει;;;;
Ξαναλέω ποια είναι η crcritical μαλακία στο συγκεκριμένο τροχαίο;;;;Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ξαναλέω ποια είναι η crcritical μαλακία στο συγκεκριμένο τροχαίο;;;;Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Είναι πολλές οι αναγκαίες συνθήκες του κάθε δυστυχήματος. Για αυτό πρέπει να τηρούνται ψυχαναγκαστικά τα όρια και ο ΚΟΚ για να ελαχιστοποιούμε τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου. Για να μπω στο σκεπτικό σου, στην προκειμένη περίπτωση που έχουμε θανατηφόρο ατύχημα critical για την πρόκληση του ατυχήματος μάλλον ήταν η απερίσκεπτη στροφή του οδηγού αλλά ταυτόχρονα critical για τους θανάτους η μη χρήση κράνους.
-
Η τελευταία πρόταση είναι το ζουμί.
-
Περνάς με κόκκινο και σου φταίει αλλος;;;
Τι άλλο θα διαβάσουμε σήμερα;;;Αν ξέρεις τι κάνεις σε αυτήν τη περίπτωση και με 140 να σου σκάσει λάστιχο (μιλάω εκ πείρας) δεν σκοτωνεσαι ούτε σκοτώνεις.
Κάνω κάποιες μαλακίες στο δρόμο, ποιος δεν κάνει;;;;
Εγώ απλά λέω ότι η ταχύτητα πάνω από το όριο μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις που πολύ πιθανόν να μην είχαν συμβεί. Σαφως το να πάς στην εγνατία οδό με 150 έναντι των 130 δεν λέει κάτι αλλά μέσα στην πόλη τα +20,30χλμ είναι πολλά. Αν εσύ εμβολίσεις κάποιον που πέρασε stop με 80 και τον στείλεις πάνω μου στο πεζοδρόμιο για μένα φταίς και ΕΣΥ, γιατί αν πήγαινες με 50 πχ μπορεί και να μην γινόταν αυτό.
Το ίδιο ισχύει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, δεν ξέρω αν έχεις ακούσει και για συν υπαιτιότητες, κάπως έτσι βγαίνουν.
Το ότι παραβιάζουμε τα όρια (κι εγώ μέσα) δε σημαίνει ότι πρέπει και να δικαιολογούμαστε. -
Οσες φορες εχω ερθει σε αντιπαραθεση με δικυκλιστη για την βλακεια που εκανε,η συντομη στοιχομηθεια μας τελειωνει οταν τους ρωταω 'γιατι αφηνεις τη ζωη σου στα χερια μου' .......απλα με κοιτανε και φευγουν.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#