-
@fanis75 said in Peugeot 208:
@lap said in Peugeot 208:
Αν είναι να μη μπορείς να τον δεις ανά πάσα στιγμή τότε δεν έχει νόημα ύπαρξης παρά μονάχα την εντυπωσιακή σχεδίαση του πάνω μέρους του ταμπλό
Το νόημα της ύπαρξης είναι το design ως usp και ο εντυπωσιασμός. Οι Γάλλοι έτσι και αλλιώς είναι τσακωμένοι με την εργονομία εδώ και 10ετίες, πάντα προσπαθούσαν για κάτι διαφορετικό ή/και εντυπωσιακό, αλλά ποτέ για κάτι εργονομικό, δεν είναι της φιλοσοφίας τους.
Αν η εργονομία που λέτε, είναι σαν το στύλ που έχουν τα πέδιλα και οι άσπρες κάλτσες, να μας λείπει τέτοια εργονομία...
-
@criuser said in Peugeot 208:
Αν η εργονομία που λέτε, είναι σαν το στύλ που έχουν τα πέδιλα και οι άσπρες κάλτσες, να μας λείπει τέτοια εργονομία...
Μπερδεύεις το στυλ με την εργονομία. Στυλ έχουν οι Γάλλοι, εργονομία ποτέ δεν είχαν και συνεχίζουν να μην έχουν. Για τα μπάζα είναι στο θέμα της εργονομίας, όλα θυσία στο βωμό του design και του εντυπωσιασμού. Το ότι το έχεις συνηθίσει (αφού μόνο αποδαύτα οδηγείς!!), δεν αλλάζει κάτι...απλά εσύ συνήθισες και σε βολεύει πλέον.
-
Το ξέρατε ότι σε παλιότερα psa το τιμόνι του οδηγού ποτέ δεν ήταν στην ευθεία αλλά είχε μια μικρή κλίση;
-
Το ξέρατε ότι σε παλιότερα psa το τιμόνι του οδηγού ποτέ δεν ήταν στην ευθεία αλλά είχε μια μικρή κλίση;
Γιατί έτσι ήταν τα σωστά σπορ....
Μετά ξέπεσε το άθλημα...
-
Έτρεχε ο κόσμος στα συνεργεία διότι νομίζε στραβωσε η κρεμαγιερα. Που να το φανταζόταν;;;;
-
Οι Γάλλοι έτσι και αλλιώς είναι τσακωμένοι με την εργονομία εδώ και 10ετίες, πάντα προσπαθούσαν για κάτι διαφορετικό ή/και εντυπωσιακό, αλλά ποτέ για κάτι εργονομικό, δεν είναι της φιλοσοφίας τους.
Φανη το αναφερεις συνεχεια , αλλά εγω με το 207 δεν εχω δει το παραμικρο προβλημα σε εργονομια . Ολα ειναι εκει που πρεπει και χρησιμοποιουνται με ευκολια. Το ιδιο ειχα δει και σε 308 μκ1 και στο προηγουμενο Megane. Πολυ παλια ναι ειχαν καποια θεματα. Για τα τελευταια με τις οθονες δεν ξερω . Δεν εχω μπει καν μεσα
-
Το 207 ήταν έως και γερμανικό στην σχεδίαση του.
Πάνε σήμερα μπες στο 208. Κάνε μια δοκιμή
-
Το 207 ήταν έως και γερμανικό στην σχεδίαση του.
Πάνε σήμερα μπες στο 208. Κάνε μια δοκιμή
Α και το προηγουμενο 208 το mk1 δλδ , καλο ηταν στην εργονομια . Δεν ειχε κανενα θεμα απο οσο θυμαμαι . Το τελευταιο δεν το εχω δει . Αν τυχει θα μπω απο περιεργεια
-
@babisstinson said in Peugeot 208:
Εμένα προσωπικά το μόνο που με ενόχλησε στην αρχή είναι ότι δεν ανεβαίνει αρκετά το τιμόνι. Θα το ήθελα πιο ψηλά, τώρα είναι σαν να οδηγάω καρτάκι. Μετά από 1 μήνα το συνήθισα και αυτό, και ούτε στα πόδια μου χτυπάει όταν στρίβω ούτε οτιδήποτε (1.87 ύψος, μακριά χέρια).
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ.
Ότι πρέπει να πας πάνω το τιμόνι, για να μη βρίσκει στα πόδια, οπότε κρύβεις τον πίνακα.
Το τιμόνι πανέμορφο δεν λέω, γουστάρεις να το βλέπεις, αλλά design αντί για χρηστικότητα.Ακόμα πάντως δεν μπορώ να γυρίσω το τιμόνι 90° με τα δύο χέρια πάνω στις σωστές θέσεις, χωρίς να βρει στο πόδι.
-
Αυτό είναι ασφαλές το να μην μπορείς να γυρίσεις το τιμόνι όσο μπορούν τα χέρια σου;
Εγώ ψηλοχωραω γιατί είμαι φιτ. Οπότε ίσως να αγόραζα ένα 208 αλλά αντικειμενικά υπάρχει θέμα με το τιμόνι για τη μεγάλη μάζα των υποψήφιων αγοραστών.
-
Αυτό είναι ασφαλές το να μην μπορείς να γυρίσεις το τιμόνι όσο μπορούν τα χέρια σου;
Αυτό πρέπει να είναι πιο πρακτικό
-
Το επόμενο peugeot 209 ειναι αυτό;
-
Δεν ειναι καν Peugeot αυτο . Ή Γερμανικο ειναι ή Γιαπωνεζικο
-
Το επόμενο peugeot 209 ειναι αυτό;
Το όραμα της πεζός ήταν αυτό νομίζω
Λογικά δε θα ρυθμίζεις ούτε το κάθισμα. Σκάσε και κολύμπα.
-
@alexandros-k said in Peugeot 208:
Φανη το αναφερεις συνεχεια , αλλά εγω με το 207 δεν εχω δει το παραμικρο προβλημα σε εργονομια .
Ήταν η "Γερμανική" περίοδος της Πεζώ, τότε που έβγαλε και τις καλές αναρτήσεις και το έκανε "οπως οι Γερμανοί" με ημιάκαμπτο. Για δες εργονομία σε 205, 206, 306, 405 κλπ. ή σε αντίστοιχες Σιτροέν. Που είχαν κάτι διακόπτες για παράθυρα χαμηλά στν πόρτα, κάτι κόρνες στο μοχλό για τους καθαριστήρες και διάφορα άλλα κουλά. Μην μιλήσω για τους διακόπτες "δορυφόρους" της Σιτροέν και άλλα εργονομικά ευτράπελα.
-
Με αυτό το τιμόνι λογικά λειτουργεί. Και μετά έρχεται η έκδοση παραγωγής και βγάζουν άλλο τιμονι και δεν βλέπεις τον πίνακα;
Δηλαδή και μεταξύ τους θα βρίζονται στα γαλλικά.
-
@alexandros-k said in Peugeot 208:
Φανη το αναφερεις συνεχεια , αλλά εγω με το 207 δεν εχω δει το παραμικρο προβλημα σε εργονομια .
Ήταν η "Γερμανική" περίοδος της Πεζώ, τότε που έβγαλε και τις καλές αναρτήσεις και το έκανε "οπως οι Γερμανοί" με ημιάκαμπτο. Για δες εργονομία σε 205, 206, 306, 405 κλπ. ή σε αντίστοιχες Σιτροέν. Που είχαν κάτι διακόπτες για παράθυρα χαμηλά στν πόρτα, κάτι κόρνες στο μοχλό για τους καθαριστήρες και διάφορα άλλα κουλά. Μην μιλήσω για τους διακόπτες "δορυφόρους" της Σιτροέν και άλλα εργονομικά ευτράπελα.
Αυτά ήταν απλά Τεχνολογία.
Αλλά που να το καταλάβουν τα ξυνά λάχανα. Αλλωστε διακόπτες για παράθυρα δεν είχαν εκείνοι.
Μανιβέλα και το χέρι όταν έπεφτε μέσα το τζάμι... -
@criuser said in Peugeot 208:
Μανιβέλα και το χέρι όταν έπεφτε μέσα το τζάμι...
Ποτέ δεν είχαν μανιβέλα - έβαλαν ηλεκτρικά παράθυρα όταν οι Γάλλοι δεν τα ήξερα καν (όπως και ΑΒΣ και αερόσακους) και ποτέ δεν έπεφτε το τζάμι. Μιλάμε για Γερμανικά έτσι (δλδ. BMW & MB), όχι για γιαλαντζί γερμανικά του γκασταρμπάιτερ.
-
Προσωπικά μιλώντας, το i cockpit αν και αντί-εργονομικό, είναι τόσο ωραίο που συμβιβάζεσαι έστω και με αυτό που βλέπεις. Για εμένα πιο μεγάλο fail είναι οι πίσω χώροι για τους επιβάτες. Έχει γίνει πολύ λάθος σχεδιασμός (δε φταίει το μήκος του αυτοκ) ακόμα και στις πλάτες των καθισμάτων και τα πράματα ζορίζουν εκεί πίσω.
-
Σε αυτούς ήταν αυτόματα,.....καθώς έπεφταν μόνα τους....μουχαχαχα
Peugeot 208