-
@antoniokon said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Αν και είμαστε οφ τόπικ...
Κάθε μέρα, υπάρχουν πάρα πολλά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, στις αναρτήσεις μελών του φόρουμ...
Λάθη που βγάζουν μάτι, ακόμα και σε κάποιον που δεν είναι φιλόλογος...
Ενδεικτικά το πιο με το ποιο και η κατάληξη των ρημάτων σε -ε ή -αι...
Έχω πάρει το οκ του Φάνη, να τα επισημαίνω για μερικές μέρες, μήπως δοθεί περισσότερη προσοχή...
Γιατί νομίζω, δεν είναι θέμα γνώσης τις περισσότερες φορές...απλά βιασύνης και υποβολή χωρίς έναν τελευταίο έλεγχο του τι έχουμε γράψει....
Δεν το έχω κάνει γιατί θα πρέπει να διορθώσω τα μισά μέλη του φόρουμ...
Ίσως γράψω ένα σεντόνι παραθέτοντας λάθη των τελευταίων ημερών, χωρίς όμως αναφορά σε ποιον τα έγραψε, για να μην γίνει προσωπικό....
Εννοείται ότι εξαιρούνται περιπτώσεις ατόμων με δυσλεξία κλπ....
Το πρόβλημα είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα καφενείο μεν, εξ αποστάσεως δε, γεγονός που ενώ θα θέλαμε να είχαμε προφορικό λόγο, πάμε αναγκαστικά στον γραπτό, ο οποίος εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε ορθογραφικά λάθη, αν το γράψιμο, γίνεται κάτω από συναισθηματική φόρτιση, που είναι συχνή εδώ μέσα...
Επίσης ποιος αντέχει να ξαναδιαβάσει τα γραπτά του ?
Από την άλλη, αν την ώρα που γράφεις, βλέπεις να έρχονται συνέχεια καινούργια σχόλια, αναγκάζεσαι να γράψεις γρήγορα, οπότε θα έχεις και ατυχίες....
Τι να κάνουμε, είμαστε άνθρωποι των παθών και των λαθών...
Εν τω μεταξύ, πολλοί γράφουν από το τηλέφωνο, που απρόσμενοι παράγοντες, όπως η αυτόματη διόρθωση του τηλεφώνου, η ηλικία του συγγραφέα του σχολίου και τα προβλήματα όρασης, αλλά και κάποιο άλλο πρόβλημα που μπερδεύει εμάς τους παλαιότερους, με τις αυξήσεις και διάφορες αλλαγές στην γλώσσα, που σήμερα γράφονται πολλές λέξεις με άλλο τρόπο, ενώ το αποκορύφωμα, είναι ότι αν χρησιμοποιήσουμε κάποιες παλαιές εκφράσεις, η αυτόματη ορθογραφία τρελαίνεται και δεν αναγνωρίζει την λέξη, ή την φράση...
Γιατί στην Ελλάδα, μετά τους θεωρητικούς οικονομολόγους που μας τα έχουν κάνει μπάχαλο στην οικονομία, έχουμε και τους εξ ορισμού θεωρητικούς μεν αλλά και φανατικούς δε φιλόλογους που τα έχουν κάνει μπάχαλο με το επίπεδο της δημοτικής γλώσσας και αν αυτή είναι μαλλιαρή, ή κουρεμένη ευπρεπώς, με αποτέλεσμα εμείς να έχουμε καραφλιάσει...
-
Καμία συναισθηματική φόρτιση. Οταν γράφουμε φοράμε μαύρα γυαλιά και έχουμε poker face.
-
Έχω απορία, γιατί υπάρχουν τόσα λάθη στα κείμενα σε ειδησεογραφικά site, του τύπου να λείπει μια λέξη, να επαναλαμβάνεται δυό φορές μια άλλη λέξη, κλπ.
Τα κείμενα που στέλνουν προς δημοσίευση, δεν περνάνε από έλεγχο ή υπάρχει κάποιο αυτόματο σύστημα που αυτό ευθύνεται;
Π.χ στο slpress κάποια εποχή, σε κάθε κείμενο σχεδόν υπήρχαν λάθη που έβγαζαν μάτι. -
@fanis75 said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Σώπα...γίνονται τέτοια πράγματα!?!?! Αγοράζονται τεστ και δοκιμές!?!?!
Τελικά μάλλον ξέχασα τότε να ρωτήσω!!
Εσείς θυμάστε ποιό περιοδικό αποσύρθηκε; -
Π.χ στο άρθρο για την ΠάνεΜέρα:
«διατηρεί το «σώμα» της Panamera παράλληλο με το έδαφοΣ ανά πάσα στιγμή.» -
@dimsabas said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
σας ενδιαφέρει η σωστή ορθογραφία και σύνταξη ή αφορά μόνο κάποιους που όλη την ημέρα διορθώνουμε ορθογραφίες και εκθέσεις; Να ξέρω για να μην κάθομαι να χτενίζω 15 φορές το κείμενο πριν πατήσω το κουμπί της δημοσίευσης
όχι και τόσο πολύ. Δοκιμή αυτοκινήτου είναι, 'οχι φιλολογική πραγματεια. Εντάξει ας μην βγαζει και ματι ομως.
-
Τι λες καλέ, σοβαρά;
Και βέβαια μας πειράζει και μας κόβει, όλα τα κείμενα πρέπει να είναι ορθογραφημένα, αλλιώς δείχνουν προχειρότητα.
Προσωπικά εκνευρίζομαι, έχω την εντύπωση πως με γράφει στα @@ του ο συγγραφεύς (!) και το μέσον. -
@bassstarlet said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Τι λες καλέ, σοβαρά;
Και βέβαια μας πειράζει και μας κόβει, όλα τα κείμενα πρέπει να είναι ορθογραφημένα, αλλιώς δείχνουν προχειρότητα.
Προσωπικά εκνευρίζομαι, έχω την εντύπωση πως με γράφει στα @@ του ο συγγραφεύς (!) και το μέσον.Θα συμφωνήσω με τον υπερβολικό φίλο από πάνω.
Λάθη επιτρέπω μόνο σε live.Ένα κακό κείμενο, μπορεί να με κάνει να μην ξαναμπώ σε μια σελίδα.
Βέβαια η νέα γενιά αντικαθιστά κείμενο με smiley, οπότε τι να πεις.
-
Τι λες καλέ, σοβαρά;
Προσωπικά εκνευρίζομαι, έχω την εντύπωση πως με γράφει στα @@ του ο συγγραφεύς (!) και το μέσον.Ναι. Calm your tits που λένε και οι Άγγλοι. Ο άνθρωπος ρώτησε επί προσωπικού. Απάντησα για τον εαυτό μου προφανώς. Δεν έκανα κάποια δημοσκόπηση που έδειξε ότι δεν μας νοιάζει και την παρουσιάσα με ύφος 1000 καρδιναλίων.
Πάμε πάλι. Ο ορθογράφος του word είναι σούπερ ΟΚ όσο αφορά το δικό μου αξιακό σύστημα που λέει ότι πληρώνω 0 λεπτά του ευρω στον συντάκτη της δοκιμής για τον χρόνο και την εμπειρία του για να μου πει πως του φανηκε ένα αυτοκίνητο. Σ ένα κανονικό περιοδικό που θα το πλήρωνα οχι 0 λεπτά του ευρώ θα ανέμενα να υπάρχει κάποιος εργαζόμενος με ειδικότητα να χτενίζει /διορθώνει τα κείμενα.
-
Ο «άνθρωπος» (που δεν είναι του προέδρου..) ρώτησε στον πληθυντικό, εκτός αν μεταξύ σας έχουτε τέτοια ευγένεια, που ακόμα και στο φόρουμ, απευθύνεστε ο ένας στον άλλο έτσι.
Ωπωται παω πασω!
(ετσι, για να μάθετε) -
Θεωρώ ότι η ανορθογραφία και η ασυνταξία είναι αποτέλεσμα αφενός της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης τα τελευταία πενήντα χρόνια ( η οποία μόνο τυχαία δεν ήταν) αλλά και του γρήγορου καταναλωτικού τρόπου ζωής μας, όπου όλα γίνονται είτε για το χρήμα είτε για την καλοπέραση μέσω αυτού.
Στο βωμό του χρήματος και του υποτιθέμενου ευ ζην που αυτό εξασφαλίζει, ποιος άνθρωπος θα καθίσει να εξελιχθεί και να βελτιωθεί ακούγοντας μουσική, βλέποντας αξιόλογο κινηματογράφο, διαβάζοντας λογοτεχνία και ποίηση;
Τα αποτελέσματα της απομάκρυνσης από όλα όσα μας βελτιώνουν και μας εξελίσσουν πραγματικά, τα βλέπουμε στον τρόπο που γράφουν οι Έλληνες χρήστες τους διαδικτύου. -
διαβάζοντας λογοτεχνία και ποίηση;
..βαρετοί φλώροι και αγάμητες οδοντίατροι;
-
Οδοντίατρος είσαι;
-
διαβάζοντας λογοτεχνία και ποίηση;
..βαρετοί φλώροι και αγάμητες οδοντίατροι;
Ο,τι πεις
-
Εγώ αυτό που θα ήθελα να δω σε δοκιμές είναι εντυπώσεις για τα βασικά μοντέλα. Συνήθως οι αντιπροσωπείες δίνουν στους ρεπορτερ το φουλ έξτρα μοντέλο φυσικά γιατί θα κάνει καλύτερη εντύπωση. Οποτε σε μεγαλο βαθμό η δοκιμή είναι ψιλοάκυρη για εμάς που θα πάμε στην βασική έκδοση.
Επίσης κάτι που λείπει συνήθως είναι η δοκιμή του ηχοσυστήματος. Έστω μια βασική ιδεα του στυλ "παιξαμε το αγαπημενο μας τραγουδι και τα μπασσα ήτανε πνιγμενα, τα πριμα ανυπαρκτα και γενικα χαλια".
-
Συμπληρώνω ότι σπάνια υπάρχει πραγματική δοκιμή την νύκτα να μας πουν αν τα ακριβοπληρωμένα σούπερ φώτα led laser κλπ δουλεύουν η τζάμπα τα λεφτά.
Επίσης για τα καθίσματα εκστασιάζουν την πλευρική στήριξη και τις σπορ άβολες βλακείες λες και θα τα πάμε στις Σέρρες και σπάνια θα ακούσεις για άνεση στο μπες βγες και την πολύωρη χρήση.
-
Όχι μόνο αυτό με τα καθίσματα αλλά νομίζουν ότι ο μέσος οδηγός φοράει σμολ ρούχα και κάνει σφήνες με την βροχή
-
Δίαιτα κύριοι. Δίαιτα
-
@williamg said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Επίσης κάτι που λείπει συνήθως είναι η δοκιμή του ηχοσυστήματος. Έστω μια βασική ιδεα του στυλ "παιξαμε το αγαπημενο μας τραγουδι και τα μπασσα ήτανε πνιγμενα, τα πριμα ανυπαρκτα και γενικα χαλια".
με ηχοσυστημα πολυ σπανια ασχολουνται. Ειναι κατι που πρεπει να το εχει πραγματικο μερακι ο αλλος για να τον ενδιαφερει. Οι περισσοτεροι reviewers εντυπωσιαζονται απο το brand του ηχοσυστηματος και δεν πανε παραπερα.
Ο bjorn εχω δει να ασχολειται με τα ηχοσυστηματα και πολυ καλη δουλεια κανουν οι savage geese με charts κτλπ.
-
@monman2 said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Συμπληρώνω ότι σπάνια υπάρχει πραγματική δοκιμή την νύκτα να μας πουν αν τα ακριβοπληρωμένα σούπερ φώτα led laser κλπ δουλεύουν η τζάμπα τα λεφτά.
Επίσης για τα καθίσματα εκστασιάζουν την πλευρική στήριξη και τις σπορ άβολες βλακείες λες και θα τα πάμε στις Σέρρες και σπάνια θα ακούσεις για άνεση στο μπες βγες και την πολύωρη χρήση.
Για το μπες- βγες αποκτας πολυ ευκολια ιδια αποψη αν πας και δεις απο κοντα το αμαξι. Για την πολυωρη χρηση εχεις δικιο ομως
Περιοδικά Αυτοκινήτου