-
Περιοδικό έχω χρόνια να αγοράσω. Sorry 4T.
Online τα site τα περισσότερα αναπαράγουν τις ίδιες ειδήσεις με ένα Google translate.Κοιτάζει κανείς δυναμομετρήσεις να βρει ή κοιτάει καταναλώσεις. Έχει αλλάξει και το κοινό.
-
Εννοείται πως η αυτοκίνηση ζεί , μην είστε μίζεροι. Απλώς εμείς δεν έχουμε λεφτά να την αγοράσουμε.
Μια χαρά αμαξάρες είναι και οι νέες 3αρες, αλλά άντε αγόρασε τες. Ούτε 316 δεν μπορούμε να αγοράσουμε. Έστω μεταχειρισμένη.
-
Μπαίνω να διαβάσω για το νέο ηλεκτρικό 308 σε πολύ μεγάλο περιοδικό της πατρίδας μας (όχι τους 4Τροχούς). Ήμουν όλο λαχτάρα, γιατί είναι ένα μοντέλο που δεν έχω εμπλακεί καθόλου, ούτε έχω διαβάσει κάτι αλλού ή δει βίντεο, οπότε ήθελα να μάθω όσα περισσότερα μπορώ.
Ο συντάκτης πολύπειρος, με περισσότερα από 25 χρόνια παρουσίας στον χώρο, όχι κάνα παιδαρέλι δηλαδή.
Διαβάζω ότι το e-308 έχει 156 ίππους και ζυγίζει μισό τόνο πάνω από το θερμικό. Αμάν, λέω μέσα μου, αυτό θα σέρνεται. Κοιτάω τον πίνακα, όντως είναι στα 1.800+ κιλά, δράμα. Κάνω τη διαίρεση στο μυαλό, αναλογία κιλών ανά ίππο χοντρικά στο 12. Κατάντια.
Κοιτάω τιμή, λέει ότι ξεκινά στη Γαλλία από τα 44 χιλιάρικα. Δηλαδή ακριβότερο από Model 3 με τα 283 άλογα και το ID.3 με τους 204 ίππους. Δαγκώνομαι.
Κι εκεί που περιμένω να διαβάσω ότι θα γίνει νύξη για τις ΚΑΚΕΣ επιδόσεις (10.5" για το 0-100, το Tesla έχει 6.1" και το VW 7.4"), έχει γραφτεί το παρακάτω και κοντεύω να χάσω τα λίγα μαλλιά που μου έχουν απομείνει:
Αυτό που μας άρεσε είναι ότι έχει αποβάλει το άγχος να είναι, ως ηλεκτρικό, δραματικά πιο γρήγορο. [...] Δεν βγάζει αυτή την υπερβάλλουσα προθυμία που έχουμε συναντήσει σε πολλά ηλεκτρικά και που σε καθημερινή χρήση μετά από λίγο κουράζει... Δεν έχω αλλάξει ούτε τελεία.
ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΣ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ, ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ; ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ, ΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ;
Προφανώς δεν απηχεί τις προσωπικές φαντασιώσεις του συντάκτη, γιατί κάθε κείμενο περνάει από έλεγχο. Ειδικά σε ένα μηνιαίο περιοδικό.
Τώρα μιλάω ως αναγνώστης κι όχι ως επαγγελματίας του χώρου: Έδωσα από την τσέπη μου 4-5 ευρώ για να ενημερωθώ και διαβάζω αυτή την αισχρή προπαγάνδα; Και μετά απορούμε για το φτύσιμο του κόσμου στα περιοδικά.
-
@dimsabas said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Μπαίνω να διαβάσω για το νέο ηλεκτρικό 308 σε πολύ μεγάλο περιοδικό της πατρίδας μας (όχι τους 4Τροχούς). Ήμουν όλο λαχτάρα, γιατί είναι ένα μοντέλο που δεν έχω εμπλακεί καθόλου, ούτε έχω διαβάσει κάτι αλλού ή δει βίντεο, οπότε ήθελα να μάθω όσα περισσότερα μπορώ.
Ο συντάκτης πολύπειρος, με περισσότερα από 25 χρόνια παρουσίας στον χώρο, όχι κάνα παιδαρέλι δηλαδή.
Διαβάζω ότι το e-308 έχει 156 ίππους και ζυγίζει μισό τόνο πάνω από το θερμικό. Αμάν, λέω μέσα μου, αυτό θα σέρνεται. Κοιτάω τον πίνακα, όντως είναι στα 1.800+ κιλά, δράμα. Κάνω τη διαίρεση στο μυαλό, αναλογία κιλών ανά ίππο χοντρικά στο 12. Κατάντια.
Κοιτάω τιμή, λέει ότι ξεκινά στη Γαλλία από τα 44 χιλιάρικα. Δηλαδή ακριβότερο από Model 3 με τα 283 άλογα και το ID.3 με τους 204 ίππους. Δαγκώνομαι.
Κι εκεί που περιμένω να διαβάσω ότι θα γίνει νύξη για τις ΚΑΚΕΣ επιδόσεις (10.5" για το 0-100, το Tesla έχει 6.1" και το VW 7.4"), έχει γραφτεί το παρακάτω και κοντεύω να χάσω τα λίγα μαλλιά που μου έχουν απομείνει:
Αυτό που μας άρεσε είναι ότι έχει αποβάλει το άγχος να είναι, ως ηλεκτρικό, δραματικά πιο γρήγορο. [...] Δεν βγάζει αυτή την υπερβάλλουσα προθυμία που έχουμε συναντήσει σε πολλά ηλεκτρικά και που σε καθημερινή χρήση μετά από λίγο κουράζει... Δεν έχω αλλάξει ούτε τελεία.
ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΣ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ, ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ; ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ, ΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ;
Προφανώς δεν απηχεί τις προσωπικές φαντασιώσεις του συντάκτη, γιατί κάθε κείμενο περνάει από έλεγχο. Ειδικά σε ένα μηνιαίο περιοδικό.
Τώρα μιλάω ως αναγνώστης κι όχι ως επαγγελματίας του χώρου: Έδωσα από την τσέπη μου 4-5 ευρώ για να ενημερωθώ και διαβάζω αυτή την αισχρή προπαγάνδα; Και μετά απορούμε για το φτύσιμο του κόσμου στα περιοδικά.
εκανα select φραση και googlαρα για να βρω το αρθρο. Απο το συγκεκριμενο σαιτ/περιοδικο δεν θα μπορουσε να περιμενει κανεις κατι καλυτερο -
Είναι πολλά τα λεφτά για να γράψουν κάτι αρνητικό για την κότα με τα χρυσά αυγά!! Όταν οδήγησα το 208 και μετά διάβαζα τα τεστ απορούσα, μάλλον άλλο αυτοκίνητο είχα οδηγήσει....χαχα!
-
Το πηγάδι της δημοσιογραφικής ανυποληψίας δεν έχει πάτο.
Το 95% των δημοσιευμάτων που έχω υπόψη μου, ανεξαρτήτως πηγής, δεν θα έβρισκαν ποτέ το δρόμο προς τα πιεστήρια των παλιών καλών 4Τ του ΚΚ - παρά την πληθώρα των απλόχερα διαθέσιμων σήμερα, αλλά όχι τότε, τεχνικών μέσων και πηγών πληροφόρησης.
Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν τύποι που χαρακτηρίζουν ως "δοκιμή" μια συρραφή προσωπικών δοξασιών, αναιτιολόγητων υποκειμενικών συμπερασμάτων και παραφρασμένων δελτίων τύπου, χωρίς καμία απολύτως δημοσιευμένη μέτρηση, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς την έκταση της προχειρογραφίας (στην καλύτερη περίπτωση) και της διαπλοκής (στην χειρότερη).
Βέβαια από την άλλη μεριά η αυτολογοκρισία των συντακτών ίσως είναι ο μόνος τρόπος να βγάλουν το ψωμί τους - οπότε τότε τουλάχιστον διατηρούν την σοβαρότητα των συμφερόντων τους - εις βάρος ευτυχώς μόνον των, λιγοστών, αναγνωστών που παραμένουν ανυποψίαστοι.
-
@dimsabas said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Προς τι η διακριτικότητα?
Google Knows ... https://www.newsauto.gr/test-drive/odigoume-to-neo-peugeot-e-308-stin-ispania/
-
@argyn said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Το 95% των δημοσιευμάτων που έχω υπόψη μου δεν θα έβρισκαν ποτέ δρόμο προς τα πιεστήρια των παλιών καλών 4Τ του ΚΚ - παρά την πληθώρα των απλόχερα διαθέσιμων σήμερα, αλλά όχι τότε, τεχνικών μέσων και πηγών πληροφόρησης.
Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν τύποι που χαρακτηρίζουν ως "δοκιμή" μια συρραφή προσωπικών δοξασιών, αναιτιολόγητων υποκειμενικών συμπερασμάτων και παραφρασμένων δελτίων τύπου, χωρίς καμία απολύτως δημοσιευμένη μέτρηση, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς την έκταση της προχειρογραφίας (στην καλύτερη περίπτωση) και της διαπλοκής (στην χειρότερη).
Βέβαια από την άλλη μεριά η αυτολογοκρισία των συντακτών ίσως είναι ο μόνος τρόπος να βγάλουν το ψωμί τους - οπότε τότε τουλάχιστον διατηρούν την σοβαρότητα των συμφερόντων τους - εις βάρος ευτυχώς μόνον των, λιγοστών, αναγνωστών που παραμένουν ανυποψίαστοι.
εγώ το βλέπω διαφορετικά, αναπόδραστη περίπτωση, συμπόνοια μόνο.
είσαι 10-20-30 χρόνια στο επάγγελμα και για να επιβιώσεις πρέπει να γραψεις πίπες.
δεν ήταν αυτό που ονειρευόσουν, αμερόληπτοι και λοιποί στη ΔΥΠΕ περιμένουν επίδομα.
οπότε γλύφεις για να φέρεις ψωμί στο σπίτι.
σημεία των καιρών. -
@gatoz said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
@argyn said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Το 95% των δημοσιευμάτων που έχω υπόψη μου δεν θα έβρισκαν ποτέ δρόμο προς τα πιεστήρια των παλιών καλών 4Τ του ΚΚ - παρά την πληθώρα των απλόχερα διαθέσιμων σήμερα, αλλά όχι τότε, τεχνικών μέσων και πηγών πληροφόρησης.
εγώ το βλέπω διαφορετικά, αναπόδραστη περίπτωση, συμπόνοια μόνο.
είσαι 10-20-30 χρόνια στο επάγγελμα και για να επιβιώσεις πρέπει να γραψεις πίπες.
δεν ήταν αυτό που ονειρευόσουν, αμερόληπτοι και λοιποί στη ΔΥΠΕ περιμένουν επίδομα.
οπότε γλύφεις για να φέρεις ψωμί στο σπίτι.
σημεία των καιρών.ε ναι, δεν νομιζω οτι κατακρινει κανεις τον ανθρωπο που εγραψε το κειμενο... ή μαλλον το υπεγραψε, καθως ισως το εγραψε καποιος απο την αντιπροσωπεια μεσα
Το κριμα ειναι για το επιπεδο που εφτασε η δημοσιογραφια.
Εν τω μεταξυ, αν θες να βρεις κατι καλο να πεις, για οτιδηποτε, υπαρχουν τροποι. Δεν χρειαζεται να κανεις το ασπρο, μαυρο.
Στο συγκεκριμενο αυτοκινητο, υπαρχουν ανθρωποι (πολλοι απο οτι φαινεται) που δεν γουσταρουν ουτε τεσλα, ουτε vag, ανετα μπορεις να τους προσεγγισεις. -
Ο οποιοσδήποτε συντάκτης δεν είναι ούτε ανεύθυνος ούτε νήπιο που χρειάζεται κηδεμόνα. Μπορεί να έχει σε ανθρώπινο επίπεδο την κατανόηση ή ακόμα και τον οίκτο μας αλλά αυτό δεν κάνει την κατάσταση λιγότερο προβληματική. Πάντως θα συμφωνήσω με τον γάτο ως προς το "σημεία των καιρών" - άλλωστε μια ματιά στα γεγονότα γύρω από το chaos του σπυρέτου και την σκανδαλώδη ασυλία που απόλαυσε με κυβερνητική καθοδήγηση (μέσω ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ) από σύσσωμο τον "ειδικό τύπο" έδωσε άλλο διάσταση στην έννοια της "γραμμιτζίδικης δημοσιογραφίας".
-
Εντωμεταξυ ποτέ έγραψες dimsaba στο autocar; Πρέπει να σε διαβαζα Κάποτε τα μάζευα. Μιλάμε τούβλα από drive, autocar και φυσικά 4τροχοι.
-
Από το πρώτο τεύχος (16/3/2000) ως Ιούλιο του 2002. Άλλο ένα άρθρο 9 σελίδων στο Drive (Αύγουστο του 2004) ως εξωτερικός συνεργάτης.
-
Ε σε διάβαζα τότε στα σίγουρα.
Ωραίες εποχές.
-
Κυκλοφορούσαμε κάθε Πέμπτη πρωί. Υπήρχε ένας αναγνώστης που καλούσε κατά τις 13:30-14:00 ΚΑΘΕ Πέμπτη κι επισήμανε τα λάθη. ΟΛΑ! Στη σελίδα 24, σας έχει φύγει ένα τελικό -ν. Στη σελίδα 46, λέτε ότι το Kia Pride έβγαινε σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού. Μα έβγαινε σε τέσσερις.
Επειδή ήμουν ο νεότερος, μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες, τον έμαθαν και μου το πάσαραν.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ;;;; !!!!!!!
-
Είμαστε είδος.
-
Μιας και το είπες, να το πω επιτέλους. Το βλέπω τόσες ημέρες εκεί πέρα.
"Ειδικά από τη στιγμή που ξεχειλίζει premiumσύνη, έχει βαρυφορτωθεί εξοπλισμό και μια ανάρτηση από άλλον πλανήτη. μοιράζει δώρα σαν τον Άγιο Βασίλη σε νηπιαγωγείο."
Από το Τέσλα. Βάλε κόμμα αντί για τέλεια πριν το "μοιράζει" ή ξεκίνησε με κεφαλαίο
-
Χαχαχα, εσύ ήσουν τελικά!
-
Εγώ πάντως θυμάμαι και παλιά τι ιστορίες έγραφαν για τα γκόλφ 1.3 με τα 55 άλογα και τα 1.4 με τα 60 άλογα όταν ο ανταγωνισμός είχε 15-30 άλογα παραπάνω.
-
Ακόμα θυμάμαι το αίσχος της βαθμολόγησης κινητήρων μεταξύ golf 1,4 60 ίππων και Clio με 80 που έβαζαν 10 στο golf και….6 στο Clio. Μόνο που συνέκριναν αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας ήταν γελοίο.
-
Θυμάστε τος βιντεοκασέτες του drive????
Τις έχω!!!
Αλλά δεν έχω vcr
Περιοδικά Αυτοκινήτου