-
@harisnikolop said in Περι λιπαντικών γενικώς:
Καλησπέρα στην ομάδα. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη βοήθειά σας.
Μια χαρά βγαίνουν αυτά που σου είπε ότι δε βγαίνουν:
https://eneosoil.pl/wp-content/uploads/2021/03/ENEOS-HYPER-S-5W-30.pdfhttps://eneoseurope.com/products/eneos-hyper-s-5w-30/
ENEOS HYPER-S 5W-30 = Premium Hyper S 5W30
Τη σαβούρα που σου έδωσε να την πας πίσω.
-
@ikar said in Περι λιπαντικών γενικώς:
Καλησπέρα στην ομάδα. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη βοήθειά σας.
Μια χαρά βγαίνουν αυτά που σου είπε ότι δε βγαίνουν:
https://eneosoil.pl/wp-content/uploads/2021/03/ENEOS-HYPER-S-5W-30.pdfhttps://eneoseurope.com/products/eneos-hyper-s-5w-30/
ENEOS HYPER-S 5W-30 = Premium Hyper S 5W30
Τη σαβούρα που σου έδωσε να την πας πίσω.
Έχω αρχίσει να τα παίρνω με τον OnParts. Από εκεί έγινε η παραγγελία. Στο site υπάρχει ακόμα το προιόν που παρήγγειλα. Αυτά που μου έδωσε κάνουν 3 ευρώ περίπου λιγότερο και φυσικά δεν μου επέστρεψε καμία διαφορά. Ελπίζω τώρα να μην μου λέει βλακείες τύπου "έχουν περάσει 14 μέρες από την αγορά".
-
Για το kona ειδικά τελείως λάθος...
-
@thodoris91 said in Περι λιπαντικών γενικώς:
Ώπα. Μην μου λες τέτοια. Και νόμιζα ότι είναι καλό το Premium Hyper S. Τι έπρεπε να πάρω;
-
@thodoris91 said in Περι λιπαντικών γενικώς:
Ώπα. Μην μου λες τέτοια. Και νόμιζα ότι είναι καλό το Premium Hyper S. Τι έπρεπε να πάρω;
Το Kona έχει άλλον κινητήρα (1,0Turbo) συνεπώς και άλλες απαιτήσεις. Όπως γράφει το manual θέλει λιπαντικά με την προδιαγραφή ACEA C2 κατά προτίμηση της Shell Helix σύμφωνα με τον κατασκευαστή ( δεν έχει καμία διαφορά εάν πάρεις από άλλον κατασκευαστή αρκεί να έχει έγκριση με την ACEA C2 προδιαγραφή) αντίθετα το i10 θα πρέπει το λιπαντικό να έχει την προδιαγραφή API SN Plus.
Για το i10 : https://www.castrol.com/el_gr/greece/home/car-engine-oil-and-fluids/motor-oil-and-fluids-finder.html?customerType=retail&category=επιβατικά-οχήματα&make=hyundai&model=i10-ia-2014-2020&engineType=i10-1-2-mpi-2014-2018&ref=6fe1698f5387a0aa1b672f48f847ae27
ή
https://www.shell.com/motorist/find-the-right-oil.html#iframe=L21vdG9yaXN0L2ZpbmQtdGhlLXJpZ2h0LW9pbC9famNyX2NvbnRlbnQvcGFyL2lmcmFtZWRhcHAuc3RhdGljL2lmcmFtZS5odG1sIy9nYi9lbi1nYi9lcXVpcG1lbnQvaTEwX2lfMV8yXzY0a3dfRmF3RWNWdkx2 -
@anestis-m said in Περι λιπαντικών γενικώς:
ACEA C2
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Από ότι βλέπω στα specs της Εneos το Premium Hyper S είναι ACEA C2 οπότε είμαι οκ για το Kona.
Για το i10, πιστεύεις ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο κινητήρα με το ίδιο λιπαντικό;
-
@anestis-m said in Περι λιπαντικών γενικώς:
ACEA C2
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Από ότι βλέπω στα specs της Εneos το Premium Hyper S είναι ACEA C2 οπότε είμαι οκ για το Kona.
Για το i10, πιστεύεις ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο κινητήρα με το ίδιο λιπαντικό;
Έχεις βάλει ήδη άλλο λάδι; Αν ναι τότε όχι δεν θα έχεις πρόβλημα αρκεί την επόμενη φορά που θα κάνεις σέρβις να βάλεις το σωστό. Μπορείς να επίσης να τα αλλάξεις τα λάδια πιο νωρίς απ' ότι συνήθως
-
@harisnikolop said in Περι λιπαντικών γενικώς
Όχι , κανένα πρόβλημα , μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ACEA C2 στο i10 και τώρα και στο μέλλον.
-
Τελείως λάθος είναι το multi , το hyper s μια χαρά είναι...
-
Αυτή τη βδομάδα έχει το LIDL λάδια W5 10W40 και 5W40 σε πεντόλιτρα γύρω στα 16 ευρώ.Στο κατάστημα της γειτονιάς μου έχουν μείνει λίγα ακόμα.Λένε τίποτα αυτά τα λάδια?Θα μπουν σε Renault Megane 20ετίας.Από όσο είδα πάνω τα 10W40 πληρούν προδιαγραφές Renault RN0700 και τα 5W40 Renault RN0700/0710.Οπότε κάνουν λογικά.Μιλάμε για αμάξι που το οδηγάει χαλαρά κύριος 60άρης,κάνει λίγα χιλιόμετρα το χρόνο και σε δύο χρόνια θα το δώσει λόγω συνταξιοδότησης.Σε 10W40 Total και Castrol παίζουν γύρω στα 30 ευρώ τα 5 λίτρα.Να το ρισκάρουμε με τα W5 ή να δώσουμε κανα δεκάρικο παραπάνω για Total ή Castrol?
-
@nolimit14 said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Αυτή τη βδομάδα έχει το LIDL λάδια W5 10W40 και 5W40 σε πεντόλιτρα γύρω στα 16 ευρώ.Στο κατάστημα της γειτονιάς μου έχουν μείνει λίγα ακόμα.Λένε τίποτα αυτά τα λάδια?Θα μπουν σε Renault Megane 20ετίας.Από όσο είδα πάνω τα 10W40 πληρούν προδιαγραφές Renault RN0700 και τα 5W40 Renault RN0700/0710.Οπότε κάνουν λογικά.Μιλάμε για αμάξι που το οδηγάει χαλαρά κύριος 60άρης,κάνει λίγα χιλιόμετρα το χρόνο και σε δύο χρόνια θα το δώσει λόγω συνταξιοδότησης.Σε 10W40 Total και Castrol παίζουν γύρω στα 30 ευρώ τα 5 λίτρα.Να το ρισκάρουμε με τα W5 ή να δώσουμε κανα δεκάρικο παραπάνω για Total ή Castrol?
Μια χαρά λάδια είναι δεν θα υπάρχει κανένα θέμα. -
Νομίζω είναι της penassol τα w5 βάλε τα άφοβα...και τα elf που συστηνε τόσα χρόνια η Renault δεν είναι κάτι ιδιαίτερο....το δικό μας Renault τουλάχιστον με motul κ liqui moly δουλεύει πολύ πιο στρωτά σε σχέση με τα elf
-
@thodoris91 said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Νομίζω είναι της penassol τα w5 βάλε τα άφοβα...και τα elf που συστηνε τόσα χρόνια η Renault δεν είναι κάτι ιδιαίτερο....το δικό μας Renault τουλάχιστον με motul κ liqui moly δουλεύει πολύ πιο στρωτά σε σχέση με τα elf
Σε αυτό το Renault(Megane 2001)ο κύριος έβαζε ELF.Σε περίπτωση που δεν έβρισκε έβαζε TOTAL(νομίζω είναι τα ίδια αλλά τα συνιστά η Citroen-Peugeot)ενώ αν δεν έβρισκε ούτε TOTAL έβαζε Castrol.Και εμείς σε ένα Renault του 2006 μόνο ELF και TOTAL βάζουμε όλα τα χρόνια...
Ο 21 Quadra θα ξέρει σίγουρα.Αυτός από όσο έχω δει εδώ μέσα έχει μεγάλη εμπειρία σε ότι έχει να κάνει με Renault.
Πάντως από διάφορα που διάβασα στο νετ,αν εξαιρέσουμε μια περίπτωση με έναν που είχε βάλει W5 σε Hyundai Accent και σε 4000 χιλιόμετρα είχε κάψει 1 λίτρο,κανένας άλλος δεν είχε πρόβλημα.Και σε ξένα φόρουμς δεν ανέφερε κανείς κάποιο πρόβλημα. -
Όντως κάποτε τα λάδια ήταν της penassol αλλά δεν ξέρω αν ακόμα ισχύει. Πριν τη χρήση ιδανικά είναι να γνωρίζει κάποιος από που προέρχονται αυτά τα λάδια.
-
Το πιθανότερο είναι ότι θα αναγράφεται στη συσκευασία
-
Παιδια καλησπερα υπαρχει καποιος καποιοι που να γνωριζει αν ειναι αξιοπιστα τα λαδια bardahl ειδικα η σειρα xts? Ειδικα σε μοτερ βελτιωμενο.
Έγινε συγχώνευση. Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι δεν ανοίγουμε νέο Θέμα όταν κάποιο άλλο καλύπτει το ζήτημα μας. {Admin}
-
@stelllios said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Παιδια καλησπερα υπαρχει καποιος καποιοι που να γνωριζει αν ειναι αξιοπιστα τα λαδια bardahl ειδικα η σειρα xts? Ειδικα σε μοτερ βελτιωμενο.
Έγινε συγχώνευση. Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι δεν ανοίγουμε νέο Θέμα όταν κάποιο άλλο καλύπτει το ζήτημα μας. {Admin}
Ναι είναι αξιόπιστα με ιστορία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
-
Λάδι ενός χρόνου σε αποσφραγισμένο μπουκάλι.
Πήγα μες τη βδομάδα και άλλαξα λάδια. Είχα μισό λίτρο από το περσινό λάδι (ίδια εταιρίας, ηξώδους) που το είχα τοποθετημένο στο πορτ παγκάζ.
Ο μηχανικός έβαλε και από εκείνο το λάδι. Τον ρώτησα αν παίζει ρόλο που έχει ανοιχθεί το μπουκάλι και μου απάντησε πως όχι.
Δεν αλλιώνεται το λάδι αν ανοιχθεί η συσκευασία του;
Το αυτοκίνητο είναι σε σκιά όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι δεν ταλαιπωρήθηκε στον ήλιο. -
@sarantism said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Λάδι ενός χρόνου σε αποσφραγισμένο μπουκάλι.
Πήγα μες τη βδομάδα και άλλαξα λάδια. Είχα μισό λίτρο από το περσινό λάδι (ίδια εταιρίας, ηξώδους) που το είχα τοποθετημένο στο πορτ παγκάζ.
Ο μηχανικός έβαλε και από εκείνο το λάδι. Τον ρώτησα αν παίζει ρόλο που έχει ανοιχθεί το μπουκάλι και μου απάντησε πως όχι.
Δεν αλλιώνεται το λάδι αν ανοιχθεί η συσκευασία του;
Το αυτοκίνητο είναι σε σκιά όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι δεν ταλαιπωρήθηκε στον ήλιο.Δεν υπάρχει κανένα προβλημα αλλωστε μια αποστολή του έχει σχέση με τις θερμοκρασίες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ένα υπερβολικά πολυκαιρισμενο λιπαντικο δεν θα υποστεί κάποια διασπαση των ιδιοτήτων του ακόμη και αν είναι σφραγισμένο.
-
Παθαινει οξειδωση απο τον αερα αν ανοιχτει . Αλλά δεν εγινε και τιποτα σοβαρο
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]