-
@driver-m said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
@redman73 said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
παιδια 180.000 χλμ εχει.Ενταξει εχετε δικιο μην το ζαλιζουμε τοσο πολυ.θα βαλω ενα φτηνο και καθε 4000 θα το αλλαζω και τελειωσε .
Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση!Δεν υπαρχει λογος να αλλαζεις τοσο συχνα, δεν εχεις κανα τουρμπο 400 αλογα.
Καθε 8-10.000 χλμ αλλαζε (αν εβαζες φουλ συνθετικσ θα ελεγα σε 12.000 χλμ) και συμπληρωνε στο ενδιαμεσο οσο χρειαζεται.Και εγώ έτσι έκανα πάντα. Φουλ συνθετικό και στα 10.000. ξανθά εβγαιναν τα λάδια. Πιο παλιά και ελαφρώς νωρίτερα γιατί τότε ήταν φθηνή η βενιζνη και το πίεζα συνεχεια. Μετά που ανέβηκε η βενιζνη και σερνομουν σαν σιχαμερό ερπετό στα 10.000 -12.000.
-
@alexandros-k said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
παιδια 180.000 χλμ εχει.Ενταξει εχετε δικιο μην το ζαλιζουμε τοσο πολυ.θα βαλω ενα φτηνο και καθε 4000 θα το αλλαζω και τελειωσε .
Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση!Δεν υπαρχει λογος να αλλαζεις τοσο συχνα, δεν εχεις κανα τουρμπο 400 αλογα.
Καθε 8-10.000 χλμ αλλαζε (αν εβαζες φουλ συνθετικσ θα ελεγα σε 12.000 χλμ) και συμπληρωνε στο ενδιαμεσο οσο χρειαζεται.Εγω που εχω τετοιο, καθε ποτε πρεπει να αλλαζω?
Σιγουρα πολυ νωριτερα απ'τον φιλο με το getz των 1100 κυβικων.
Και σιγουρα οχι ημισυνθετικα λαδια αλλα φουλ συνθετικα. Κουβεντα να γινεται φυσικα γιατι αν εχεις τοσο δυνατο αυτοκινητο προφανως κι ολα αυτα τα εφαρμοζεις ηδη. -
Καθε 8-10.000 χλμ αλλαζε (αν εβαζες φουλ συνθετικσ θα ελεγα σε 12.000 χλμ) και συμπληρωνε στο ενδιαμεσο οσο χρειαζεται.Εγω που εχω τετοιο, καθε ποτε πρεπει να αλλαζω?
Σιγουρα πολυ νωριτερα απ'τον φιλο με το getz των 1100 κυβικων.
1300cc
-
Χρειαζομαι ενα γρασο για να λιπανω σταυρο στην κολωνα του τιμονιου, θα ηθελα κατι το οποιο να μη λιωνει με την ζεστη και τρεχει...
Τι τυπο πρεπει να χρησιμοποιησω?
Ιδανικα να βγαινει σε σωληναριο.
Γνωριζει καποιος?
Ευχαριστω!!! -
@georgekn said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Χρειαζομαι ενα γρασο για να λιπανω σταυρο στην κολωνα του τιμονιου, θα ηθελα κατι το οποιο να μη λιωνει με την ζεστη και τρεχει...
Γνωριζει καποιος?
Ευχαριστω!!!Γραφίτη να βάλεις. Βασικά είναι υψηλών θερμοκρασιών και για αυτό δεν λιώνει και δεν καίγεται. Έχει μαύρο χρώμα.
-
@ggab said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
@georgekn said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Γνωριζει καποιος?
Ευχαριστω!!!Γραφίτη να βάλεις. Βασικά είναι υψηλών θερμοκρασιών και για αυτό δεν λιώνει και δεν καίγεται. Έχει μαύρο χρώμα.
Ευχαριστω!
-
Προϊόντα σύνθεσης είναι όλα τα λιπαντικά και όχι συνθετικά η φουλ συνθετικά όπως γράφεται συχνά. Φθηνή πρώτη ύλη δηλαδή που προέρχεται από υδρογόνοπυρόλυση του αργού είναι όλα. Και μετά μπαίνουν πρόσθετα λιγότερα η περισσότερα που αφορούν προδιαγραφές και άλλα. Και μην ξεχνάμε και τα ανακυκλωμενα που και αυτά έχουν προσθετα.
-
Τις προάλλες βρήκα στην αποθήκη μου ένα μονόλιτρο Castrol GTX 10W40 που το είχα πάρει για συμπλήρωμα αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ.Γράφει πάνω ημερομηνία παραγωγής 1/11/2019.Τον άλλο ή τον παράλλο μήνα θα πάω για αλλαγή λαδιού.Μπορώ να το κρατήσω για ένα χρόνο ακόμα(μέχρι Οκτώβρη-Νοέμβρη 2023)σαν μπουκαλάκι για συμπλήρωμα ή μετά από 3 χρόνια είναι για πέταμα?Όπως είπα δεν έχει ανοιχτεί ποτέ.Αγοράστηκε Ιούνιο του 2020,από τότε μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 βρίσκονταν σε μια ντουλάπα σπιτιού(το διαμέρισμα που μένω έχει τρία υπνοδωμάτια αλλά επειδή το ένα δεν το χρησιμοποιούμε το είχαμε σαν αποθήκη και το εν λόγω μπουκάλι μαζί με άλλα τα είχαμε βάλει στην ντουλάπα των ρούχων)και από το Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι σήμερα βρίσκεται σε εξωτερική ντουλάπα στο πίσω μπαλκόνι.Αυτά τα λέω για τις θερμοκρασίες κλπ.
-
Μπορεις να το χρησιμοποιησεις , αλλά με την προυποθεση οτι μεσα στο μοτερ σου εχεις το ιδιο λαδι . Δλδ αν εχεις Castrol GTX 10W40 μπορεις να προσθεσεις απο το ιδιο . Αν εχεις καποιο άλλο λαδι μεσα στο μοτερ σου , μονο σε μεγαλη αναγκη μπορεις να το βαλεις, Δεν ανακατευουμε διαφορετκους τυπους λαδιων
-
Μπορεις να το χρησιμοποιησεις , αλλά με την προυποθεση οτι μεσα στο μοτερ σου εχεις το ιδιο λαδι . Δλδ αν εχεις Castrol GTX 10W40 μπορεις να προσθεσεις απο το ιδιο . Αν εχεις καποιο άλλο λαδι μεσα στο μοτερ σου , μονο σε μεγαλη αναγκη μπορεις να το βαλεις, Δεν ανακατευουμε διαφορετκους τυπους λαδιων
Φαντάζομαι αν βάλω κανονικά σε αλλαγή πχ Total Quartz 7000 10w40 ή Shell Helix HX7 10W40 και βάλω το Castrol GTX 10W40 ΑΝ χρειαστεί συμπλήρωμα δεν υπάρχει πρόβλημα.Τώρα αν έχω βάλει 5W30 ή 5W40 και συμπληρώσω με 10W40 σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα...Όλα τα χρόνια συμπληρώνω πάντα με το ίδιο ιξώδες,απλώς κάποιες φορές με άλλη μάρκα.
-
@nolimit14 said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Φαντάζομαι αν βάλω κανονικά σε αλλαγή πχ Total Quartz 7000 10w40 ή Shell Helix HX7 10W40 και βάλω το Castrol GTX 10W40 ΑΝ χρειαστεί συμπλήρωμα δεν υπάρχει πρόβλημα.Τώρα αν έχω βάλει 5W30 ή 5W40 και συμπληρώσω με 10W40 σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα...Όλα τα χρόνια συμπληρώνω πάντα με το ίδιο ιξώδες,απλώς κάποιες φορές με άλλη μάρκα.
Χρησιμοποίησε το άφοβα. Ακόμα και διαφορετικό ιξωδες να είναι,100-200ml είναι αμελητέα ποσότητα.
-
@nolimit14 said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Υπαρχει προβλημα. Δεν ανακατευουμε διαφορετικες μαρκες. Μπορει να εχουν το ιδιο ιξωδες. Δεν εχουν την ιδια συνθεση ομως .Μονο στην αναγκη θα το κανεις
-
@ggab said in [Περι λιπαντικών γενικώς [#2]]
Χρησιμοποίησε το άφοβα. Ακόμα και διαφορετικό ιξωδες να είναι,100-200ml είναι αμελητέα ποσότητα.
Κι αν θελει 1 λιτρο συμπληρωμα? Γιατι για 100-200ml λιγοι ασχολουνται νομιζω
-
Για ποιό λόγο να ασχοληθείς να συμπληρώσεις 100-200ml?
Αυτό δείχνει ψυχαναγκαστική διαταραχή.Και πόσο ίδιο θα είναι το μεταχειρισμένο λάδι, με το καινούργιο ίδιας μάρκας;
Μήπως να κάτσουμε να αγχωθούμε και γι'αυτό; -
@bassstarlet said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Και πόσο ίδιο θα είναι το μεταχειρισμένο λάδι, με το καινούργιο ίδιας μάρκας;
Μήπως να κάτσουμε να αγχωθούμε και γι'αυτό;Δεν ειπε κανεις να αγχωθει καποιος. Λεμε πιο ειναι το σωστο . Ο καθενας απο εκει και περα κανει οτι θελει . Αφου ρωταει , του απαντησα
-
Δεν συνίσταται η ανάμιξη λιπαντικών διαφορετικών κατασκευαστών, ακόμα κι αν έχουν το ίδιο ιξώδες και ίδιες προδιαγραφές.
Πέραν αυτού, δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις του τύπου, τι θα πάθει δηλαδή τ΄ αμάξι άμα τα αναμίξω, ή από ποια ποσότητα ανάμιξης και πάνω είναι επικίνδυνο... -
Συνήθως όταν αλλάζω λάδι παίρνω 1 λίτρο επιπλέον να το έχω για συμπλήρωμα απλώς έτυχε 2-3 φορές να βάλω διαφορετική μάρκα αλλά πάντα ίδιο ιξώδες.Ιξώδες δεν έχω ανακατέψει ποτέ.
Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για τα παραφλού.Αν βάλεις πχ ένα G12 της Valeo μετά πρέπει να συμπληρώσεις με G12 της Valeo πάλι.Εννοείται πως δεν ανακατεύω χρώματα σε καμία περίπτωση πχ να έχω μέσα ροζ παραφλού και να συμπληρώσω με πράσινο.Ούτε νερό βρύσης.
Διαφορετικά ιξώδη,διαφορετικά χρώματα και νερό βρύσης σε ΠΟΛΥ μεγάλη ανάγκη(εγώ προσωπικά δεν έχω βρεθεί ακόμα).
Οπότε θα αγοράσω 5 λίτρα GTX 10W40 και θα κρατήσω αυτό για συμπλήρωμα. -
Επίσης, δεν χρειάζεται sony και καλά, η στάθμη να φτάνει στην πάνω γραμμή της βέργας.
Αν δεν χάνει/καίει λάδι σε επικίνδυνους ρυθμούς, δεν πειράζει να είναι παρακάτω. -
Στη χώρα κυκλοφορούν 5.500.000 επιβατικά αυτοκίνητα περίπου. Το 25% εξ αυτών μπορεί να καίει και τα έντερα του σε λάδι. Σιγά μη ψάχνουν αυτοί να συμπληρώσουν το ίδιο λαδι. Και από τους υπόλοιπους ξέρετε πόσοι βάζουν το ίδιο λαδι από αλλαγή σε αλλαγη. Τα στοιχεία είναι απαγοητευτικα.
-
Σε κάθε αλλαγή λιπαντικού ο κινητήρας κρατάει μια σεβαστή ποσότητα από το παλιό (οποίο και αν είναι αυτό). Στην Αμερική κάνουν κανονικά μίξεις λιπαντικων
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]