-
Η τιμη του αυτοκινητου στο τελωνείο πριν μπει οποιοσδήποτε φόρος λέγεται εργοστασιακή και δεν ειναι ίδια σε όλες τις χώρες.
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε οτι μιλάμε για μέσο όρο εργοστασιακής τιμής στις πέντε ακριβότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ο μ.ο αυτός ειναι μεγαλύτερος απο την εργοστασιακή τιμη στην ελλαδα που οι ετερειες ρίχνουν τις τιμές για να κάνουν καμία πωληση ( bmw+Mercedes τις παράρίχνουν για να κλέβουν το ελληνικό κράτος)
Δε μιλαμε για εργοστασιακη τιμη αλλα για εμπορικη τιμη δηλαδη για λιανικη τιμη πωλησεως. Η εργοστασιακη τιμη ενος αυτοκινητου ειναι μια οπου και αν πωλειται και δειχνει ποσο στοιχιζει ενα αυτοκινητο μολις βγει απο το εργοστασιο. Απλως οι κατα τοπους αντιπροσωπειες εχουν διαφορετικες λιανικες τιμες αναλογα με τα μεταφορικα που απαιτειται για να φτασει το αυτοκινητο στη χωρα τους, αναλογα με το τι ποσοστο κερδους θελουν να εχουν, αναλογα με το φορολογικο καθεστως σε καθε κρατος κλπ. Το να βαζεις ομως οριο φορου πολυτελειας τις 20.000 ευρω ειναι τραγικο πρωτον γιατι παιρνει η μπαλα παρα πολυ κοσμο που ειχε σχεδιασει αλλιως τα οικονομικα του και δευτερον γιατι στρεφεις ολους τους υποψηφιους αγοραστες στη supermini κατηγορια η στη μικρομεσαια αλλα γυμνα δηλ. στις βασικες εκδοσεις αφου πλεον και ενα Golf η ενα Auris με πλουσιο εξοπλισμο ειναι επικινδυνο να πιαστει στη φακα...
Πιο τραγικό δε γίνεται
Ας υποθέσουμε ότι όσα φανταζόμαστε και οι νυν και οι μελλοντικοί κάτοχοι είναι απλά καταστροφολογικά σενάρια και ότι οι ιθύνοντες θα βρουν μια δίκαιη formula για να φορολογήσουν διότι αν η κατάθεση πινακίδων για τα >1929cc ήταν μεγάλη,η κατάθεση πινακίδων για αυτοκίνητα >1500-1600cc που κοστίζουν πάνω από 20.000 δε θα έχει κανένα προηγούμενο και σαφώς θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος. -
Ενω τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες αυξάνονται....
Κλέφτες από άγνοια. Κλασικοί αριστεροί, Πλήρωσε με να ζήσω εγω
-
Και οσοι αγορασαν 2λιτρο πριν το 2010 δεν περιμεναν οτι εγινε αλλα τους πηρε η μπαλα...Με αυτη την λογικη εφοσον και εγω ειμαι ενας απο αυτους (και δεν με λυπηθηκε ποτε κανεις, ισα ισα μου λενε 2λιτρο δεν ηθελες?) δεν θεωρω κακο να χωσουν και αλλο κοσμο.
Οσο για τις ξενες πινακιδες ειναι πολυ ευκολο να αρχισουν να ριχνουν καμπανες...Εικονικες εταιρειες πχ εντοπιζονται στο πι και φι.
-
Όσα απασχολούν εμάς εδώ,τα ίδια πάνω κάτω απασχολούν και τον τύπο,πράγμα λογικό όσο συνεχίζεται αυτή η αβεβαιότητα.Εδώ ένα σημερινό σχετικό άρθρο http://www.caranddriver.gr/article.asp? ... id=7424917
Φοβάμαι πάντως ότι είτε θα τους πάρει αρκετό χρόνο να πάρουν τις νομοθετικές αποφάσεις που περιμένουμε ώστε να αλλάξει το καθεστώς της φορολογίας στον κλάδο του αυτοκινήτου είτε θα βιαστούν να κλείσουν το θέμα για να αποφευχθεί περαιτέρω πάγωμα της αγοράς και θα κάνουν καμιά χοντρή μ@λ@κία για να τρέχουμε όλοι μαζί...2λιτροι,1500άρηδες,βενζινοκίνητοι και πετρελαιοκίνητοι...μακάρι να προκύψει κάτι προς τη σωστή/δίκαιη κατεύθυνση και μακάρι να γίνει σύντομα -
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Οσο για τις ξενες πινακιδες ειναι πολυ ευκολο να αρχισουν να ριχνουν καμπανες...Εικονικες εταιρειες πχ εντοπιζονται στο πι και φι.
πριν κανα χρονο ισως και παραπάνω θυμαμαι που ελεγαν πως θα αρχίσουν να ψάχνουν τις 'εταιρίες' από βουλγαρια, όπου το μονο περιουσιακό στοιχειο θα ηταν μονο ένα αυτοκίνητο
και πως θα είχαν...επιπτώσεις ή καμπάνες όπως το λες.
ok sure...
αν και όπως το σκέφτομαι, δεν μπορω να καταλάβω γιατι να απαγορεύεται -και καλα- να εχω μονο ένα αμάξι στην...εταιρια μου!! -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
πριν κανα χρονο ισως και παραπάνω θυμαμαι που ελεγαν πως θα αρχίσουν να ψάχνουν τις 'εταιρίες' από βουλγαρια, όπου το μονο περιουσιακό στοιχειο θα ηταν μονο ένα αυτοκίνητο
και πως θα είχαν...επιπτώσεις ή καμπάνες όπως το λες.
ok sure...
αν και όπως το σκέφτομαι, δεν μπορω να καταλάβω γιατι να απαγορεύεται -και καλα- να εχω μονο ένα αμάξι στην...εταιρια μου!!Πλεον δηλωνουν αμαξια και Ρουμανια και Πολωνια και σε αλλες χωρες (και Ισπανια) αφου οι φοροι σε πολλες κοντα μας ειναι κατα πολυ λιγοτεροι. Ωστοσο καμπανες μπορουν να πεσουν ανετα, αφενος λογο 'εικονικων' εταιρειων και αφετερου επειδη κανεις σχεδον δεν παει 2 φορες τον χρονο το αυτοκινητο σε εκεινη την χωρα. Μακαρι να τους κοψει και να το κανουν.
-
Χθεσινό δημοσίευμα...δώστε έμφαση στο 2.Δε λέει κάτι καινούριο, εκτός ίσως από την πιθανότητα να αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας από τα 2000cc και πάνω και όχι μόνο από τα 2500cc.
http://www.fpress.gr/oikonomia/forologi ... -symfonias
Κατά τα άλλα, αγοράστε τσίγκινα σωβρακάκια γιατί έρχεται... -
Σύντροφοι καλημέρα ,αλήθεια περιμένει κάποιος αλλαγές στα τέλη προς το ορθολογικότερο από αυτή τη κυβέρνηση ? Δεν ξέρουν καν το θέμα ,δεν τους απασχολεί ,δεν μπορούν να υλοποιήσουν πιο απλά θέματα ...δυστυχώς
Στάλθηκε από το HM 1S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημέρα!
Κοίτα,αν λάβουν υπόψιν την πραγματική τιμή/αξία των αυτοκινήτων και όχι (μόνο) τα κυβικά,αυτό ως βάση υπολογισμού και ως σύστημα φαίνεται δικαιότερο συγκριτικά με το υπάρχον...από εκεί και πέρα τι θα γίνει στις λεπτομέρειες ή ποιες παράμετροι θα μπουν,αυτό είναι ένα άλλο θέμα.Το σίγουρο είναι ότι οι όποιες αλλαγές θα έχουν ως βασικό(για να μην πω μοναδικό)κίνητρο την είσπραξη χρημάτων από τα κρατικά ταμεία και αυτό από μόνο του δηλώνει πολλά!Αποκλείεται δηλαδή να βγούμε ''κερδισμένοι''...ίσως μόνο κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες κατόχων οι οποίοι μέχρι στιγμής ''πλήρωναν τη νύφη''.Η πλειοψηφία των νυν και των μελλοντικών κατόχων θα πληγεί...το μέγα διακύβευμα είναι πόσο θα πληγούμε!
Να δούμε...τα τελευταία δημοσιεύματα πριν από 10 μέρες ανέφεραν ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουμε ανακοινώσεις .Είμαι περίεργος να δω πώς κινούνται οι πωλήσεις των εταιρειών αυτόν τον τελευταίο μήνα/δίμηνο που υπάρχει αυτή η εκνευριστική ρευστότητα και που αιωρείται μια τόσο σημαντική μεταρρύθμιση στην αγορά αυτοκινήτου,παράλληλα με το υπόλοιπο δύσκολο/οριακό οικονομικό περιβάλλον. -
Εχετε πάει ποτέ στο υπουργείο μα δείτε ποιος υπάλληλος χειρίζεται αυτά τα θέματα
το είχα ρωτήσει και πριν χρόνια?
Πραγματικά έχει μεγάλη σημασία να το ξέρουμε αυτό. -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Να δούμε...τα τελευταία δημοσιεύματα πριν από 10 μέρες ανέφεραν ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουμε ανακοινώσεις .Είμαι περίεργος να δω πώς κινούνται οι πωλήσεις των εταιρειών αυτόν τον τελευταίο μήνα/δίμηνο που υπάρχει αυτή η εκνευριστική ρευστότητα και που αιωρείται μια τόσο σημαντική μεταρρύθμιση στην αγορά αυτοκινήτου,παράλληλα με το υπόλοιπο δύσκολο/οριακό οικονομικό περιβάλλον.Ειναι πολυ αισιοδοξο το σεναριο να μαθουμε μεχρι τελος Ιουνιου τι μελλει γενεσθαι. Οταν οι εκκρεμοτητες που εχει η κυβερνηση μεχρι τελος Ιουνιου ειναι απειρως σημαντικοτερες και αφορουν τη συνολικη πορεια της οικονομιας θεωρω απιθανο να κατσει να ασχοληθει με τη φορολογια των αυτοκινητων. Αυτα ειναι 'βαρουφακιες'... Αν μαλιστα πανε και σε ρηξη, οι πολιτικες εξελιξεις θα ειναι καταιγιστικες και δε θα ξερουμε τι μας ξημερωνει. Για μενα το πιο αισιοδοξο σεναριο ειναι να ψηφιστουν ολα αυτα απο το φθινοπωρο. Και το απαισιοδοξο μεσα στο 2016. Αλλωστε σε μια αντιπροσωπεια που πηγα προσφατα για ερευνα αγορας και το συζητησα με εναν εμπειρο πωλητη που μου φανηκε 'γατονι', μου ειπε 'Μην ακους τι λενε και μην περιμενεις αμεση ψηφιση. Καλο 2016'. Και να πω οτι ειχε συμφερον να μου πει κατι τετοιο να το καταλαβω...
Οσο για την αγορα αυτοκινητου απο οτι ακουγεται συντηρειται με τις αγορες απο εταιρειες ενοικιασης ενοψει τουριστικης σεζον. Ολοι οι ιδιωτες οπως εμεις εδω στο φορουμ εχουν παγωσει μεχρι νεωτερας. -
Έχει λογική αυτό που λες...και εγώ το σκεφτόμουν αλλά με υποψίασαν οι δύο συναντήσεις που έχει ήδη κάνει τον τελευταίο μήνα με τους φορείς του ΣΕΕΑ εν μέσω αυτής της περιβόητης διαπραγμάτευσης με τους ''εταίρους''.Θεωρώ πως εκτός από τους εμπόρους,θα πιεστεί και από εξωγενείς δυνάμεις(πχ Γερμανία,Γαλλία) που έχουν αμεσότατο συμφέρον(παρόλο που η ελληνική αγορά είναι μικρή) να μην παγώσει περαιτέρω η αγορά.
Και όπως έχω ξαναγράψει,φοβάμαι ότι αυτή η κατάσταση είτε θα φέρει καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων/νόμων είτε θα φέρει βιαστικές αποφάσεις.Προς το παρόν πάντως μπορούμε μόνο να αναμένουμε
Όλο αυτό το σκηνικό με την αβεβαιότητα,τις καθημερινές ''κρίσιμες διαπραγματεύσεις'',τη ρευστότητα στα πάντα,σίγουρα είναι πολύ ψυχοφθόρο...ας ελπίσουμε ότι δε θα φέρει πολύ πίσω όλες τις υπόλοιπες οικονομικές (και όχι μόνο) εκκρεμότητες της χώρας. -
Η Ελληνική αγορά είναι το χρόνο ένας μήνας μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής αγοράς (Γερμανία,Αγγλία) και αυτό τα καλά χρυσά χρόνια προ κρίσης που πουλάγαμε 200χιλ το έτος περίπου. Τώρα είμαστε βαριά μια εβδομάδα πωλήσεων οπότε δεν νομίζω ότι οι εταίροι αγχώνονται ιδιαίτερα για τη Ζιμπάμπουε εδώ...
-
Γιατί έχω την εντύπωση ότι αμερικάνικες είναι οι εταιρίες που πιέζουν για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τελών κλπ με βάση την εργοστασιακή τιμή , μήπως γιατί έχουν από τις χαμηλότερες στο κόσμο (χωρίς λογιστικά κόλπα όπως οι εταίροι μας) , εάν περάσει βλέπω πολλές mustang ecoboost να κυκλοφορούν, πάρτε και ένα test να είστε ενήμεροι , μπας και...
http://jalopnik.com/2015-ford-mustang-e ... 1695429065
-
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, λες να γεμίζουμε mustang? Not.
-
Στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Car and driver των Μερτέκη-Πετράκη στο sport24 radio 103,3 και με αφορμή μια άτυπη σύγκριση αυτοκινήτων diesel-βενζίνης,αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά η φήμη για πρόθεση της κυβέρνησης να ανεβάσει την τιμή του diesel ή και να εξισώσει την τιμή του με αυτή της βενζίνης.Αυτό ίσως να γίνει,είπαν, για να ''κρυφτεί'' μέσα σε αυτήν την αύξηση ένας πράσινος φόρος στα πετρελαιοκίνητα διότι αν τεθεί έτσι ''στεγνά'',θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.Λες και μια ενδεχόμενη αύξηση στην τιμή του καυσίμου θα μας βρει με το χαμόγελο στα χείλη...
Κατανοείτε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά διότι όλοι όσοι αγόρασαν πετρελαιοκίνητο έχοντας ως μπούσουλα και ως βασικό κριτήριο επιλογής τα 30 cents περίπου παρακάτω στην τιμή του καυσίμου,θα πιαστούν για μία ακόμα φορά κορόιδα με την επιλογή τους.Εννοείται πως στην εξίσωση δε συμπεριλαμβάνω τις αναμενόμενες αλλαγές-αυξήσεις στο φόρο πολυτελείας (ο οποίος θα υπολογίζεται πλέον με βάση την αξία του οχήματος) αλλά και σε τέλη,τεκμήρια. -
Στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Car and driver των Μερτέκη-Πετράκη στο sport24 radio 103,3 και με αφορμή μια άτυπη σύγκριση αυτοκινήτων diesel-βενζίνης,αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά η φήμη για πρόθεση της κυβέρνησης να ανεβάσει την τιμή του diesel ή και να εξισώσει την τιμή του με αυτή της βενζίνης.Αυτό ίσως να γίνει,είπαν, για να ''κρυφτεί'' μέσα σε αυτήν την αύξηση ένας πράσινος φόρος στα πετρελαιοκίνητα διότι αν τεθεί έτσι ''στεγνά'',θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.Λες και μια ενδεχόμενη αύξηση στην τιμή του καυσίμου θα μας βρει με το χαμόγελο στα χείλη...
Κατανοείτε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά διότι όλοι όσοι αγόρασαν πετρελαιοκίνητο έχοντας ως μπούσουλα και ως βασικό κριτήριο επιλογής τα 30 cents περίπου παρακάτω στην τιμή του καυσίμου,θα πιαστούν για μία ακόμα φορά κορόιδα με την επιλογή τους.Εννοείται πως στην εξίσωση δε συμπεριλαμβάνω τις αναμενόμενες αλλαγές-αυξήσεις στο φόρο πολυτελείας (ο οποίος θα υπολογίζεται πλέον με βάση την αξία του οχήματος) αλλά και σε τέλη,τεκμήρια.Και καποιοι πηραν αυτοκινητο οταν η βενζινη ηταν στο 1.2 και τωρα ειναι στο 1.5, αυτο δεν λεει κατι. Οταν σε πολλες χωρες στον κοσμο πολυ πιο αναπτυγμενες το πετρελαιο κινησης ειναι το ιδιο ακριβο με την βενζινη (σε καποιες ακομα πιο ακριβο) αυτο σημαινει πως ισως ειναι το μονο πραγμα που μπορω να 'δικαιολογησω' την κυβερνηση αν κανει.
-
Εκεί έχουμε φτάσει φίλε μου...να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα και μεταξύ μας.Στις άλλες χώρες του κόσμου,η αναξιοπιστία και η ''εκδικητικότητα'' με την οποία αντιμετωπίζουν τον πολίτη οι εκάστοτε κυβερνώντες έχει καμία σχέση με τη δική μας;;
Το σωστό/ηθικό/λογικό θα ήταν να πουν το 2011 οι προηγούμενοι ή έστω τώρα το Γενάρη οι νεοεκλεγέντες:αγαπητοί μας συμπολίτες,απελευθερώνεται η πετρελαιοκίνηση σε όλη τη χώρα αλλά να γνωρίζετε ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης δε θα είναι για πάντα η ίδια ή τα τέλη κυκλοφορίας δε θα είναι πάντα μηδενικά/πολύ χαμηλά ή ο φόρος πολυτελείας δε θα αφορά μόνο σε αυτοκίνητα άνω των 1929cc.Αυτοί εδώ έκαναν το αντίστροφο,ώθησαν τον κόσμο να αγοράζει μανιωδώς πετρελαιοκίνητα και τώρα σκοπεύουν να τον ''αρμέξουν'' επειδή έπεσε στην παγίδα.Τραγικό.
Και δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά,μην αναφερθούμε σε παρόμοιες χιλιοειπωμένες πρακτικές του παρελθόντος.
ΥΓ:Σήμερα στο πρωτοσέλιδο της οικονομικής εβδομαδιαίας εφημερίδας ''Αγορά'',αναφέρεται ως τίτλος ''Αλλάζουν όλα στη φορολογία των ΙΧ''.
Σε 2 περίπτερα που πέρασα δεν τη βρήκα...αν κάποιος διάβασε το ρεπορτάζ,ας μας κάνει μια σύνοψη -
Εκεί έχουμε φτάσει φίλε μου...να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα και μεταξύ μας.Στις άλλες χώρες του κόσμου,η αναξιοπιστία και η ''εκδικητικότητα'' με την οποία αντιμετωπίζουν τον πολίτη οι εκάστοτε κυβερνώντες έχει καμία σχέση με τη δική μας;;
Το σωστό/ηθικό/λογικό θα ήταν να πουν το 2011 οι προηγούμενοι ή έστω τώρα το Γενάρη οι νεοεκλεγέντες:αγαπητοί μας συμπολίτες,απελευθερώνεται η πετρελαιοκίνηση σε όλη τη χώρα αλλά να γνωρίζετε ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης δε θα είναι για πάντα η ίδια ή τα τέλη κυκλοφορίας δε θα είναι πάντα μηδενικά/πολύ χαμηλά ή ο φόρος πολυτελείας δε θα αφορά μόνο σε αυτοκίνητα άνω των 1929cc.Αυτοί εδώ έκαναν το αντίστροφο,ώθησαν τον κόσμο να αγοράζει μανιωδώς πετρελαιοκίνητα και τώρα σκοπεύουν να τον ''αρμέξουν'' επειδή έπεσε στην παγίδα.Τραγικό.
Και δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά,μην αναφερθούμε σε παρόμοιες χιλιοειπωμένες πρακτικές του παρελθόντος.
ΥΓ:Σήμερα στο πρωτοσέλιδο της οικονομικής εβδομαδιαίας εφημερίδας ''Αγορά'',αναφέρεται ως τίτλος ''Αλλάζουν όλα στη φορολογία των ΙΧ''.
Σε 2 περίπτερα που πέρασα δεν τη βρήκα...αν κάποιος διάβασε το ρεπορτάζ,ας μας κάνει μια σύνοψηΤο ιδιο δεν εγινε και με τα αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου ? Παρτε παρτε παρτε και μετα τον ηπιατε....Οποτε δεν ειναι μια 'νεα' τακτικη που 'πιανει' τον κοσμο απροετοιμαστο. Στην τελικη και να εξισωθουν οι τιμες παλι το πετρελαιο βγαζει περισσοτερα χιλιομετρα οποτε δεν θεωρω 'χαμενο' οποιον αγορασε πετρελαιοκινητο. Ισα ισα καποιοι που τα εχουν αρκετα χρονια εχουν βγει αρκετα κερδισμενοι σε σχεση με οσους εχουν βενζινοκινητα τοσο απο την τιμη του πετρελαιου οσο και απο την φορολογια οποτε δεν νομιζω πως θα πρεπει να αρχισουν την γκρινια.
Τέλη κυκλοφορίας