-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
..............Παρτε παρτε παρτε και μετα τον ηπιατε....
Δεν τολεγαν σε όλους , τολεγαν σε αυτούς που ειχαν χρήματα , αλλο αν νόμιζαν και οι φτωχοί ότι τόλεγαν σε αυτούς.... που νόμιζαν ότι πήγαιναν οι ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΙ....
Και ομως σε ΟΛΟΥΣ το ειπαν.......Ας ειμαστε λιγο σοβαροι και ας μην επαναλαμβανουμε την ιδια χαζομαρα συνεχεια....
Ακόμα Καραμήτρος είσαι;;; Ακόμα νομίζεις ότι τόπαν σε όλους;;;;;
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
..............Παρτε παρτε παρτε και μετα τον ηπιατε....
Δεν τολεγαν σε όλους , τολεγαν σε αυτούς που ειχαν χρήματα , αλλο αν νόμιζαν και οι φτωχοί ότι τόλεγαν σε αυτούς.... που νόμιζαν ότι πήγαιναν οι ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΙ....
Και ομως σε ΟΛΟΥΣ το ειπαν.......Ας ειμαστε λιγο σοβαροι και ας μην επαναλαμβανουμε την ιδια χαζομαρα συνεχεια....
Ακόμα Καραμήτρος είσαι;;; Ακόμα νομίζεις ότι τόπαν σε όλους;;;;;
Φυσικα το ειπαν σε ολους, αν θελεις να εχεις το κεφαλι σου μεσα στο χωμα και να κανεις πως δεν καταλαβαινεις αυτο ειναι δικο σου θεμα και οχι δικο μου. Ειναι το λιγοτερο 'αστειο' σε μια χωρα που αναλογικα υπαρχουν τα περισσοτερα ιδιοκτητα σπιτια απο οποιαδηποτε αλλη χωρα της Ευρωπης να λεμε πως η αγορα ενος 2λιτρου ειναι η 'μεγαλη' υποθεση. Μαλλον θεωρεις τυχαιο το οτι εχουν δωσει πινακιδες για παρα πολλες δεκαδες χιλιαδες διλιτρα οι Ελληνες τα τελευταια 6 χρονια (η μηπως ολα αυτα τα ειχαν οι 'πλουσιοι' ?).
-
Σε αυτο που συμφωνώ είναι ότι δεν ειναι όλοι πλούσιοι (οι δίλιτροι) , ειναι όμως σίγουρα . Συμφωνείς;;;
Διότι : που πας ρε καραμήτρο...
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Σε αυτο που συμφωνώ είναι ότι δεν ειναι όλοι πλούσιοι (οι δίλιτροι) , ειναι όμως σίγουρα . Συμφωνείς;;;Διότι : που πας ρε καραμήτρο...
αυτοί που πήραν ντιζελ θα ειναι η όσων όπου απάντηση του salvation οταν θα αυξήσουν την τιμη του ντιζελ και τα τέλη.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Σε αυτο που συμφωνώ είναι ότι δεν ειναι όλοι πλούσιοι (οι δίλιτροι) , ειναι όμως σίγουρα . Συμφωνείς;;;
αυτοί που πήραν ντιζελ θα ειναι η όσων όπου απάντηση του salvation οταν θα αυξήσουν την τιμη του ντιζελ και τα τέλη.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Αυτό το ''ταλέντο'' που έχουμε κάποιοι Έλληνες να βρίσκουμε με το παραμικρό αφορμή για διαμάχη και φαγωμάρα μεταξύ μας,είναι ανεξάντλητο!Τι σχέση έχουν με την ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του diesel οι δημόσιοι υπάλληλοι,οι τραπεζικοί υπάλληλοι,οι τελωνειακοί και οι λοιποί;Γιατί ξεμακραίνουμε τόσο και γιατί πρέπει πάντα να υπάρχει μια διαμάχη πχ κάτοχοι βενζινοκίνητων vs κάτοχοι πετρελαιοκίνητων ή δημόσιοι vs ιδιωτικοί;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά:ένα αναξιόπιστο κράτος(όχι μόνο το τωρινό φυσικά,αυτό ακόμα είναι φρέσκο...στα παλιότερα κυρίως αναφέρομαι)αποφασίζει να χαρατσώσει-έτσι,επειδή του την κάρφωσε και βρήκε την ''εύκολη'' λύση-είτε με αύξηση της τιμής του diesel είτε με φόρο πολυτελείας είτε με πράσινο φόρο είτε με συνδυασμό αυτών,ένα σωρό κατόχους πετρελαιοκίνητων οχημάτων.Και δεν επιλέγει να το κάνει το 2009-2010(τότε επέλεξε κάτι εξίσου ανήθικο εισάγοντας τον περίφημο φόρο πολυτελείας στα >1929cc αφού πρώτα είχε επιτρέψει να γεμίσει η αγορά με αυτά) που τα πετρελαιοκίνητα ήταν πολύ λιγότερα αλλά σήμερα που έχει γεμίσει ο τόπος.Φοροεισπρακτική,φορομπηχτική,εκδικητική και ανέντιμη επίθεση.Μπορώ να έχω διαφορετική άποψη;
Εγώ δεν θεωρώ 'ταλέντο' να αναζητούνται αφορμές για διαμάχες από 'κάποιους' πολίτες. Η αφορμή δίνεται από την ίδια την επιβίωση σε αυτή τη χώρα όπου οι λέξεις αξιοκρατία, ισότητα και ίσες ευκαιρίες απλά δεν υπάρχουν. Ε, λοιπόν, όσο υπάρχει αυτό το άρρωστο περιβάλλον θα υπάρχει και φαγωμάρα και νεύρα και θυμός. Εκτός αν επιθυμούν αυτοί που είναι βολεμένοι ή συμβιβασμένοι ή υποταγμένοι να σκύβουν το κεφάλι όλοι οι πολίτες ώστε αυτοί να περνούν ζωή χαρισάμενη.
Και όσο αφορά την 'Φοροεισπρακτική,φορομπηχτική,εκδικητική και ανέντιμη επίθεση' αυτή έγινε σε αυτή τη χώρα που περιέγραψα παραπάνω και είναι απόλυτα φυσιολογική. Σε ένα κράτος άθλιο, θα υλοποιούνται και άθλια μέτρα για να μπαλωθούν προσωρινά τα προβλήματά του.Όσο για το σκεπτικό ''ακόμα και αν αυξηθεί η τιμή του diesel κίνησης,πάλι κερδισμένος είμαι'',σαφώς και διαφωνώ.O κόσμος αγόρασε αμάξι με βασικό κριτήριο,εκτός από τη χαμηλότερη κατανάλωση,αυτά τα 20-30 cents λιγότερα στην τιμή του συγκριτικά με τη βενζίνη.Τώρα εσύ που είσαι το κράτος και είδες ότι τσίμπησε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου και αγόρασε diesel,σκέφτεσαι κερδοσκοπικά και λες ''κάτσε να αρμέξω την αγελάδα που ονομάζεται πετρελαιοκίνηση''.Τραγικό.
Κατανοείτε τι σημαίνει 20 ή 30 cents πάνω ανά λίτρο καυσίμου;;Κατανοείτε τι σημαίνει όχι μόνο για τις καθημερινές μας μετακινήσεις προς τη δουλειά ή για τις βόλτες αλλά κυρίως για τη συνολική οικονομία και τα κόστη των προϊόντων και υπηρεσιών;Δεν υπάρχει εφιαλτικότερο σενάριο από 1.αύξηση πετρελαίου και 2.ΦΠΑ της ΔΕΗ από τα φημολογούμενα μέτρα...Τραγικό αλλά αναμενόμενο.
Όπως αναμενόμενα είναι και διάφορα άλλα που θα έρθουν.O κόσμος που αγόρασε αυτά τα diesel και τα βενζινοκίνητα χαμηλών ρύπων, είναι ο ίδιος κόσμος που διατηρεί και συντηρεί την ίδια πολιτική εξουσία τα 40 τελευταία χρόνια. Οπότε θεωρώ ότι προκαλεί γέλιο να βρίζει ή να θυμώνει κάποιος με τα μέτρα που παίρνει το πολιτικό σύστημα και μετά να πηγαίνει να το ψηφίζει.
Προσωπικά δεν θα μου φανεί τίποτα περίεργο από τα μέτρα που θα πλακώσουν.
υ.γ. Και επειδή παραπάνω θεωρήθηκε ότι βγήκα off-topic από κάποιο χρήστη, προσωπικά προτιμώ να βλέπω το δάσος που καίγεται παρά ένα δέντρο... που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα τέλη κυκλοφορίας.
-
Πριν σε θεώρησα off topic γιατι έλεγες μπουρδολογίες άσχετες με το θέμα τέλη κυκλοφοριας για τα προνόμια των τραπεζικών.
Τώρα σε βλέπω πολύ σωστό στην ανάλυση σου. -
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Σε αυτο που συμφωνώ είναι ότι δεν ειναι όλοι πλούσιοι (οι δίλιτροι) , ειναι όμως σίγουρα . Συμφωνείς;;;Διότι : που πας ρε καραμήτρο...
Εγω αυτο που διακρυνω ειναι ζηλεια απο καποιον που μαλλον δεν εχει δει διλιτρο αυτοκινητο ουτε με κυαλλια η απο καποιον που εχει διλιτρο και δεν θελει να εχουν οι αλλοι.....Οπως και να εχει και τα 2 ειναι τραγικα.....Γιαυτο και δεν θα λυπηθω καθολου αν το πετρελαιο φτασει η και περασει την τιμη της βενζινης.....
-
Storm,δεν καταλαβαίνω τον ειρωνικό τόνο της απάντησής σου.Θέλω να πιστεύω ότι οι μπηχτές περί βολεμένων/υποταγμένων κτλ δεν είναι προσωπικές καθώς δε γνωριζόμαστε οπότε δεν τις σχολιάζω.
Όσο για τα υπόλοιπα,αδυνατώ να καταλάβω τη σχέση που έχουν σ'αυτό το θέμα η δεδομένη αναξιοκρατία,ανισότητα κτλ με την αύξηση στο φόρο ή στο καύσιμο των αυτοκινήτων.Δεν είναι τωρινό φαινόμενο όλες αυτές οι παθογένειες που περιγράφεις οι οποίες έχουν στιγματίσει τις τελευταίες δεκαετίες(και όχι μόνο) τη χώρα μας...τα γνωρίζει(και δεν τα αμφισβητεί) και ο τελευταίος Έλληνας,ακόμα και ο πιο βολεμένος.Τι νόημα έχει να τα παρεμβάλλουμε σε κάθε κουβέντα;Τα ''λουζόμαστε'' σε καθημερινή βάση και όσοι τους έχουν/έχουμε ψηφίσει και όσοι δεν...στις τελευταίες εκλογές μας έγινε μάθημα και ας ελπίσουμε ότι οι τωρινοί δε θα αποδειχθούν ίδιοι με τους απελθόντες.
Επίσης γράφεις ότι ''ο κόσμος που αγόρασε αυτά τα diesel και τα βενζινοκίνητα χαμηλών ρύπων, είναι ο ίδιος κόσμος που διατηρεί και συντηρεί την ίδια πολιτική εξουσία τα 40 τελευταία χρόνια''. Αυτό αφενός δεν ισχύει έτσι ισοπεδωτικά όπως το θέτεις διότι δεν ψήφιζαν όλοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αφετέρου σήμερα μιλάμε για μια ''νέα σελίδα'',μια νέα κυβέρνηση την οποία ο λαός ψήφισε όχι για να ακολουθήσει ίδια ή παρόμοια φορομπηχτική πολιτική αλλά για να δικαιολογήσει τον αριστερό της χαρακτήρα,όσο αυτό είναι δυνατό στα πλαίσια ενός δηλητηριώδους μνημονίου.Πώς λοιπόν σου προκαλεί γέλιο ο θυμός όλων όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και διαβάζουν έντονες φήμες για να ψηφιστούν νόμοι/φόροι που δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες;
Αν και αυτοί αποδειχθούν σκάρτοι/ανεπαρκείς,τότε να δω τι θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές...σίγουρα όχι πάντως τους ληστές που κυβερνούσαν τόσα χρόνια... -
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Εγω αυτο που διακρυνω ειναι ζηλεια απο καποιον που μαλλον δεν εχει δει διλιτρο αυτοκινητο ουτε με κυαλλια η απο καποιον που εχει διλιτρο και δεν θελει να εχουν οι αλλοι.....Οπως και να εχει και τα 2 ειναι τραγικα.....Γιαυτο και δεν θα λυπηθω καθολου αν το πετρελαιο φτασει η και περασει την τιμη της βενζινης.....
Εγω φίλε μου έχω δίλιτρο διότι μπορώ να το υποστηρίξω .
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Εγω φίλε μου έχω δίλιτρο διότι μπορώ να το υποστηρίξω .
Αναλογα τι εννοεις με το 'μπορω να το υποστηριξω'.....Υπαρχουν 'πολλες' μεταβλητες πανω σε αυτο και σιγουρα Δεν ισχυει το ιδιο για ολους.
Το σιγουρο ειναι πως ΑΝ το πηρες μετα το 2010-2011 το πηρες ξεροντας πως μπορεις να το υποστηριξεις, το θεμα ειναι πως οσοι το πηραν πριν το 2010 ΔΕΝ ηξεραν τι θα ερθει (εγω το πηρα το 2009 αλλα μπορω μια χαρα να το υποστηριξω, απλα δεν μπορω να παρω ακομα ενα δευτερο για πιο 'οικογενειακο' ειδικα οταν δεν ξερω τι θα ξημερωσει αυριο σε αυτο το κρατος).
Οσοι εχουν αγορασει πετρελαιο ομως επειδη ειδαν τι επαθαν οσοι αγορασαν μεγαλου κυβισμου αυτοκινητα ειναι το λιγοτερο υποψιασμενοι και δεν θα πιαστουν στον υπνο απο μια αυξηση στην τιμη του πετρελαιου. -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Storm,δεν καταλαβαίνω τον ειρωνικό τόνο της απάντησής σου.Θέλω να πιστεύω ότι οι μπηχτές περί βολεμένων/υποταγμένων κτλ δεν είναι προσωπικές καθώς δε γνωριζόμαστε οπότε δεν τις σχολιάζω.
...Εννοείται ότι δεν είναι προσωπικές.
Ας ξαναγυρίσει το θέμα στα τέλη κυκλοφορίας.
-
Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες.
-
Δε φταινε ουτε οι πολιτικοι, ουτε οι Ευρωπαιοι, ουτε η κακη μας τυχη. Φταιμε εμεις ολοι. Εγω, εσυ που διαβαζεις, ο γειτονας μου, ο γειτονας σου. ΟΛΟΙ. Ειναι το μονο στο οποιο εχει δικιο ο Παγκαλος. Και φταιμε ολοι γιατι 40 χρονια ψηφιζαμε τους πολιτικους που ελεγαν ευχαριστα ψεματα και στελναμε σπιτι τους τους πολιτικους που ελεγαν δυσαρεστες αληθειες. Στις τελευταιες εκλογες στειλαμε σπιτι της μια κυβερνηση που μας ετοιμαζε κοστουμι 1 δις ευρω και καναμε κυβερνηση ενα τσιρκο που μας ετοιμαζει κοστουμι 6 δις ευρω μετα απο ηρωικη διαπραγματευση. Αρα δε μας φταιει κανεις, φταιει μονο το ξερο μας το κεφαλι. Οταν αποφασισουμε να σοβαρευτουμε ως ατομα και ως λαος και δεν παιζουμε να μην πω τι μεσα στο παραβαν θα φτιαξει και η φορολογια και τα τελη κυκλοφοριας και ο ΕΝΦΙΑ και ολα...
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Δε φταινε ουτε οι πολιτικοι, ουτε οι Ευρωπαιοι, ουτε η κακη μας τυχη. Φταιμε εμεις ολοι. Εγω, εσυ που διαβαζεις, ο γειτονας μου, ο γειτονας σου. ΟΛΟΙ. Ειναι το μονο στο οποιο εχει δικιο ο Παγκαλος. Και φταιμε ολοι γιατι 40 χρονια ψηφιζαμε τους πολιτικους που ελεγαν ευχαριστα ψεματα και στελναμε σπιτι τους τους πολιτικους που ελεγαν δυσαρεστες αληθειες. Στις τελευταιες εκλογες στειλαμε σπιτι της μια κυβερνηση που μας ετοιμαζε κοστουμι 1 δις ευρω και καναμε κυβερνηση ενα τσιρκο που μας ετοιμαζει κοστουμι 6 δις ευρω μετα απο ηρωικη διαπραγματευση. Αρα δε μας φταιει κανεις, φταιει μονο το ξερο μας το κεφαλι. **Οταν αποφασισουμε να σοβαρευτουμε ως ατομα και ως λαος **και δεν παιζουμε να μην πω τι μεσα στο παραβαν θα φτιαξει και η φορολογια και τα τελη κυκλοφοριας και ο ΕΝΦΙΑ και ολα...Χαχαχα, καλο.....Να σοβαρευτει ο Ελλην
-
Όνειρα γλυκά προβατακι, εσύ το έκανες το χρέος, κοιτά να το πληρώσεις μέχρι τελευταίο σεντ γιατι τι θα κάνουν οι κακόμοιροι οι τραπεζίτες αλλιως
-
Όνειρα γλυκά προβατακι, εσύ το έκανες το χρέος, κοιτά να το πληρώσεις μέχρι τελευταίο σεντ γιατι τι θα κάνουν οι κακόμοιροι οι τραπεζίτες αλλιωςΘα αφησω λιγο αυτο εδω...
Μας τα φαγαν τα λαμογια και οι τραπεζιτες:
Μιζες απο εξοπλιστικα 2000-2015: 5 δις ευρω
Ολυμπιακοι αγωνες 1996-2004: 9 δις ευρωΟ κακομοιρος ελληνικος λαος δεν ξερει απολυτως τιποτα:
Επιδοτηση κρατους στα ασφαλιστικα ταμεια τη δεκαετια 2000-2010: 170 δις ευρω
Φαρμακευτικη δαπανη 2007-2012: 30 δις ευρω -
Και τα λεφτά που δεν είχαμε για όλα αυτά ποιος μας τα έδινε με τόκο 5% και 1% έξοδα χαρτοφυλακίου;
-
Και ο ελληνικός λαός το έκλειψε το κοκαλάκι του, αλλα τώρα καλείται να πληρώσει ολόκληρο το γουρουνοπουλο.
-
Και ο ελληνικός λαός το έκλειψε το κοκαλάκι του, αλλα τώρα καλείται να πληρώσει ολόκληρο το γουρουνοπουλο.Αχ ο κακομοιρος Ελληνικος λαος.....Μεγαλη Κριση μιλαμε....Ξερεις πως χθες αρχισα να κατεβαινω παραλιακη απο Πετρουπολη στις 10 και εφτασα καβουρι στις 10:45 ? Ξερεις τι γινοταν στον δρομο απο αυτοκινητα ? Και πες οκ βγηκαν να παρουν αερα, σταματαω Vive Mar, ΦΟΥΛ, δεν ειχε ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ...Λεω οκ ο κοσμος θυμηθηκε την παραλια, ας παω πιο κατω....Εν Πλω ΦΟΥΛ, Αγναντι ΦΟΥΛ, Island ΦΟΥΛ....Εφτασα μεχρι το Yabanaki για να βρω μαγαζι που να μην ειναι φουλ αλλα η ωρα ειχε παει 11:30 και στο τελος λεω αντε μπιπ ολοι και γυρισα πισω στο Village Park για να δω ταινια....(και μην ξεχασω πως τοσο ο πεζοδρομος στο Περιστερι που περασα πριν παω για καβουρι οσο και τα μαγαζια στην Πετρουπολη και σε αυτα γινοταν παταμε να σε πατω).
Αυτη ειναι η 'οικονομικη κριση' της Ελλαδας και περιμενουμε μετα να μας παρουν σοβαρα οι Ευρωπαιοι ? Και πριν πουν καποιοι πως ηταν Σαββατο και Πεμπτη βραδυ παρομοια κατασταση και σημερα το πρωι που ξεκινησα για παραλια γινοταν το αδιαχωρητο στους δρομους, 12 ξεκινησα, 13:30 εφτασα Yabanaki. Οποτε μην λεμε οτι θελουμε, αν εξαιρεσουμε τους πολυ φτωχους Ελληνες που ζουνε στους δρομους η πλειονοτητα δεν εχει καταλαβει 'κριση'.Σορρυ για το Off-Topic αλλα θεωρω πως ο Ελληνας γουσταρει να κλαιγεται απο την μια και απο την αλλη να περναει ζωη και κοτα και να περιμενει να τον 'λυπηθουν' οι Ευρωπαιοι.
Τέλη κυκλοφορίας