Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αυτό με το παρελθόν είναι μεγάλη συζήτηση. Το θέμα είναι ότι τώρα υπάρχουν επιλογές και ευκολίες σε προσιτές τιμές, οπότε γιαυτό δημιουργείται αυτό που αναφέρεις στα πλαίσια της άνεσης.
Σιγουρα, και αυτο ειναι πολυ βολικο. Το θεμα ειναι εαν γινεται να καταφερεις να εχεις την αναγκαια πλεον πρακτικοτητα, σε συνδυασμο με την υπαρχουσα κατασταση, δηλαδη χωρις να χρειαστει να αλλαξεις αυτοκινητο.
Χωρις να εχω -λογω κιολας αυτη την χρονικη περιοδο- ψαχτει με παιδικα καροτσια και καθισματακια, νομιζω οτι με μια πολυ καλη ερευνα αγορας, μπορεις να βρεις την λυση. Ισως βεβαια και οχι...
Αν δεις δηλαδή τι πρέπει να πάρουμε μαζί για να πάμε μια βόλτα στο golden, θα γελάσεις. Το Golf είναι τίγκα στο πορτ-μπαγκάζ και στο εμπρός κάθισμα, καθώς η σύζυγος κάθεται στα πίσω, ανάμεσα.
Αυτο το πραγμα με το golden και τις...καροτσομαχιες, κοντευει να εξελιχθει σε εφιαλτη, ειδικα τα Σαββατα ( ) ακομα και για τους τελευταιους εργενηδες... Σε λιγο θα πρεπει να βαλουν φαναρια εκει μεσα μονο και μονο για την κυκλοφοριακη τους συμφορηση...
Μηπως ομως εχει αναδειχτει λιγο και σε trend? Και καλα να παρουμε τα παιδια μαζι, γιατι βολευει και γονεις και παιδια, γινονται και ψωνια, και εχουμε κατασταση win-win?
Oι παππουδες-γιαγιαδες χαθηκαν? Στις καθημερινες δεν περισσευει χρονος ουτε για να αγοραστουν καποια πραγματα?
Τοσο ποια εξελιγμενη κοινωνια ειμαστε, ή μηπως ετσι θελουμε να παριστανουμε?
Anyway αυτο ειναι για αλλη συζητηση, αλλου...
Το θέμα στην si δεν είναι ότι δε πέφτουν τα καθίσματα. Δε θα εξυπηρετούσε κάτι καθώς εκεί κάθονται τα κορίτσια.
Το ειπα, εφοσον με το καλο τα κοριτσια δεν χρειαζονται πια τα καθισματακια, οποτε πχ σε μια αναγκη, εαν υπηρχε στα πισω καθισματα split 60/40 θα μπορουσαν να κατσουν διπλα-διπλα στο 60% και να ριξεις το 40% για κατι που δεν θα χωρουσε αλλιως...
Το θέμα είναι ο χώρος φόρτωσης του πορτ-μπαγκάζ που είναι πιο στενός από ενός hatch πχ, οπότε δυσκολεύεσαι να βολέψεις στα γρήγορα (και χρειάζεται ταχύτητα ) καθισματάκια καροτσιού και καρότσι...και το καρότσι btw γαμεί καθώς είναι πτυσσόμενο (και πανάκριβο).
Νομιζω οτι το πιο σοφο ειναι τα καθισματακια να προσαρμοστουν μονιμα σε ενα αυτοκινητο, ειτε ειναι -αυτη την περιοδο- το εταιρικο, ειτε ειναι η Bmw. Oσο για το καροτσι, δεν ξερω, αλλα στην τελικη, εμενα τουλαχιστον πιο λογικο θα μου φαινοταν να εξαντλησω ενα αντιστοιχο...'test drive' ολων των καροτσιων της αγορας στο χωρο αποσκευων της si, παρα να ψαχνω για αλλο αυτοκινητο...Προσωπικη αποψη φυσικα...
Αααα...τα λάστιχα δε κάνουν καμία διαφορά. Η ανάρτηση κάνει τη διαφορά. Τα λάστιχα μια χαρά είναι, καινούρια και φρέσκια. Δεν αλλάζονται. ]
Εαν ΔΕΝ εχεις κανει τετοιου ειδους αλλαγη στο αυτοκινητο σου, μην το λες με τοση σιγουρια, οσο και εαν η νεα γενια RFT πλησιαζει σε ανεση αυτη των συμβατικων...
Εχω αναφερθει στο παρελθον με Cooper S R56 φιλου, (με σαφως μικροτερες διαδρομες αναρτησης σε σχεση με της Si...)
o oποιος αλλαξε τα εργοστασιακα RFT της dunlop με conti sport 2, και ξεκουραστηκε η μεση του...Το αυτοκινητο αυτο το ειχα οδηγησει και πριν και μετα την αλλαγη, με ακριβως τις ιδιες πιεσεις ελαστικων -τσεκαρισμενες- και με πολυ κοντινη εξωτερικη θερμοκρασια.
Οι διαφορες, σημαντικες.
Το θέμα greg είναι ότι αλλάζουν τα πράγματα και δεν είναι πλέον τι θέλω εγώ, αλλά τι χρειαζόμαστε συνολικά...
Αυτο εσυ το ξερεις καλυτερα.
Τέσπα, θα δούμε...βασικά είμαι σε ένα περίεργο αδιέξοδο, αλλά περιμένω να κλείσει κάτι πρώτα και θα δω τι θα κάνω.
Ευχομαι οτι αποφασισεις να ειναι με ψυχραιμη σκεψη και χωρις πιεση.
P.S δεν ειχα προλαβει να δω την παραπανω δημοσιευση...