-
Το 2019, οι μεταφορές ευθύνονταν για το ένα τέταρτο περίπου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ΕΕ, από τις οποίες το 71,7% προερχόταν από τις οδικές μεταφορές, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.
https://www.agrocapital.gr/oximata/82220/ekpompes-co2-poso-kathara-einai-ta-ilektrika-aytokinita
-
@lap said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
Το 2019, οι μεταφορές ευθύνονταν για το ένα τέταρτο περίπου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ΕΕ, από τις οποίες το 71,7% προερχόταν από τις οδικές μεταφορές, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.
https://www.agrocapital.gr/oximata/82220/ekpompes-co2-poso-kathara-einai-ta-ilektrika-aytokinita
ελα μωρε και συ.. πηγες και κουραφεξαλα... ολοι το λενε για το 2%... ο μπαμπης ο σουγιας, ο μητσος ο πεταλουδας κτλπ
-
@dettol said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
ελα μωρε και συ.. πηγες και κουραφεξαλα... ολοι το λενε για το 2%... ο μπαμπης ο σουγιας, ο μητσος ο πεταλουδας κτλπ
Δηλαδή το 18% του συνόλου του co2 προέρχεται από τις οδικές μεταφορές. Όχι το 2%
-
Αν δεν μπορείς να διαβάσεις δεν φταίω εγώ.
Εγώ έγραψα ότι τα αυτοκίνητα και βανάκια της Ευρώπης, παράγουν περίπου το 2 % του παγκόσμιου ετήσιου CO2.
Ευρώπη-παγκοσμίως είναι οι 2 λέξεις που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας, εκτός και αν νομίζουμε ότι αν μηδενιστούν μόνο στην Ευρώπη χωρίς να αλλάξουν αλλού γίνεται κάτι. -
Κάθε ομοσπονδία, ή κράτος έχει την ευθύνη των δικών του εκπομπών
Όλοι μαζί συμφωνούν για τις δράσεις. Η Ευρώπη είναι πίσω στο θέμα της ηλεκτροκίνησης. Όχι μπροστά. -
Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η θέρμανση. Εάν γίνουν όλα τα σπίτια με σοβαρή θερμομόνωση τότε θα μειωθεί περίπου άλλο ένα 18% η εκπομπή co2 της Ευρώπης χωρίς να αλλάζουμε τον τρόπο θέρμανσης τους από άνθρακα.
Σύνολο 36-40% μείωση των εκπομπών από αυτά τα δύο.
Έαν αλλάξουμε στην θέρμανση τον άνθρακα με ΑΠΕ τότε περνάμε κατά πολύ το 50% με αλλαγή μονάχα της θέρμανσης και των μεταφορών. Χωρίς να αλλάζουμε στην συνάρτηση τα εργοστάσια.
-
Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η θέρμανση. Εάν γίνουν όλα τα σπίτια με σοβαρή θερμομόνωση τότε θα μειωθεί περίπου άλλο ένα 18% η εκπομπή co2 της Ευρώπης χωρίς να αλλάζουμε τον τρόπο θέρμανσης τους από άνθρακα.
Σύνολο 36-40% μείωση των εκπομπών από αυτά τα δύο.
Έαν αλλάξουμε στην θέρμανση τον άνθρακα εμ ΑΠΕ τότε περνάμε κατά πολύ το 50%
στην αγγλια επιδοτουνται εντονα οι αντλιες θερμοτητας. Αλλα και εδω οι νεες μονοκατοικιες εχουν επισης αντλιες.
-
Global net anthropogenic GHG emissions were 59...GtCO2-eq in 2019.
αν κάνουμε τις πράξεις βγαίνει
20 power&energy
14 industry
13 agriculture
8,7 transportation
3,3 buildings
GtCO2-eq GlobalΤο trasportation είναι 15 % ή 8,7 GtCO2-eq. Global
Το trasportation περιλαμβάνει αεροπλάνα, πλοία, φορτηγά, τρένα, αμάξια, σκουτεράκια κ.τ.λ.
Επειδή δεν είμαστε πτήση και διάστημα, ούτε τροχοί και TIR ούτε εφοπλιστής και ναυτιλία, ας δούμε μόνο τα αμάξια. GlobalGlobal τα αμάξια ήταν 3,61 GtCO2-eq ή 3,61/59=6,12 % GtCO2-eqεδώ τα assumptions. Η Ευρώπη έχει το 1/3 όλων των αμαξιών του κόσμου.
επίσης το 3,61 πρέπει να είναι μεγαλύτερο αν το δούμε σαν GtCO2-eq. οπότε ας το πούμε 4.
Global τα αμάξια ήταν 4 GtCO2-eq ή 4/59=6,78 % GtCO2-eqIf you want to know how many cars are there on Earth here you go: There are about 1.474 billion vehicles on Earth in 2023.
Europe: 413 million vehicles (288 million in EU plus 125 million in non-EU countries)413/1474= 28 % το αύξησα στο 33 % γιατί έτσι.
Οπότε, τα αμάξια και βανάκια της Ευρώπης είναι το 4/3=1,3 GtCO2-eq (ή 2,2 %) του παγκόσμιου CO2 που παράγεται κάθε χρόνο.
Αν το 2019 εξαφανιζόντουσαν όλα τα αμάξια της Ευρώπης θα πηγαίναμε από το 59 GtCO2-eq στο 57 GtCO2-eq. Που ήταν η παγκόσμια παραγωγή CO2-eq του 2017.
IPCC, IEA κ.τ.λ. =ο μπαμπης ο σουγιας, ο μητσος ο πεταλουδας κ.τ.λ. σύμφωνα με το παρεάκι των 4τροχών.
-
Κανείς την υπόθεση ότι οι υπόλοιποι δεν κάνουν τίποτα. Δεν ισχύει σε όλες τις χώρες με διαφορετικές ταχύτητες προωθείται η ηλεκτροκίνηση
Superat γιατί άλλαξες nick
-
Κανείς την υπόθεση ότι οι υπόλοιποι δεν κάνουν τίποτα. Δεν ισχύει σε όλες τις χώρες με διαφορετικές ταχύτητες προωθείται η ηλεκτροκίνηση
δεν εκανε καμια υπόθεση, μίλησε αποκλειστικά για την Ευρώπη με νούμερα (δεν ξέρω τις πηγές αλλά έγραψε)
Η κίνα πάντως που παράγει την περισσότερη μόλυνση ΜΑΚΡΑΝ καθώς έχει τα περισσότερα εργοστάσια εχει ΧΕΣΜΕΝΟ το περιβάλλον
-
Aντε πάλι με τη μόλυνση των αυτοκινήτων. Παιδιά και ΑΥΡΙΟ όλα να γίνουν ηλεκτρικά μια τρύπα στο νερό θα γίνει, είναι τελειωμένη η φάση. Ζήστε και λίγο τη ζωή σας χωρίς φόβο. Βολτάρετε λίγο, κάντε καμιά βουτιά, ρίξτε κάνα κρύο. Όσο το σύστημα ζητάει αέναη ανάπτυξη, θα συνεχίζει η καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι αντλίες, τα φωτοβολταικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως και οι ηλιθιότητες για ντουβάρια τύπου χαρτονένια καλαμάκια κτλ είναι ντεπόν για τον καρκινοπαθή.
Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι τετοια λογια δεν εχω διαβασει/ακουσει ποτε απο καποιον κατοχο ηλεκτρικο οχηματος αυτοκινητου. Αντιθετως, τους προσαπτονται απο τον περιγυρο. Δεν ειμαι σε θεση να ξερω τι σκεφτεται ο καθενας, αλλα δεν τα εχω διαβασει καπου. Το πολυ-πολυ να εχω πετυχει καποιον να λεει οτι "νιωθω ωραια που οδηγω ενα οχημα που αν τροφοδοτειται με ρευμα απο ΑΠΕ, δεν μολυνει το περιβαλλον".
Ουτε αναφορα σε "πλεμπες", ουτε υπεροπτικη συμπεριφορα, ουτε τιποτα αντιστοιχο...Εγώ πάλι γιατί βρίσκω φανατικούς ηλεκτροταλιμπάν παντού που μας λένε πόσο "ανώτερη" (καραλόλ) μορφή αυτοκίνησης είναι χωρίς θόρυβο και κραδασμό; Συνήθως βέβαια είναι 45+ με παιδάκια, κανένας καυλιάρης νέος. Τι παράξενο!
-
@diego1960 said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι τετοια λογια δεν εχω διαβασει/ακουσει ποτε απο καποιον κατοχο ηλεκτρικο οχηματος αυτοκινητου. Αντιθετως, τους προσαπτονται απο τον περιγυρο. Δεν ειμαι σε θεση να ξερω τι σκεφτεται ο καθενας, αλλα δεν τα εχω διαβασει καπου. Το πολυ-πολυ να εχω πετυχει καποιον να λεει οτι "νιωθω ωραια που οδηγω ενα οχημα που αν τροφοδοτειται με ρευμα απο ΑΠΕ, δεν μολυνει το περιβαλλον".
Ουτε αναφορα σε "πλεμπες", ουτε υπεροπτικη συμπεριφορα, ουτε τιποτα αντιστοιχο...Εγώ πάλι γιατί βρίσκω φανατικούς ηλεκτροταλιμπάν παντού που μας λένε πόσο "ανώτερη" (καραλόλ) μορφή αυτοκίνησης είναι χωρίς θόρυβο και κραδασμό; Συνήθως βέβαια είναι 45+ με παιδάκια, κανένας καυλιάρης νέος. Τι παράξενο!
Για αλλη μια φορα, αλλο πραγμα ειπα, σε αλλο απαντας.
-
Όχι @cirus ο φίλος κάνει μια υπόθεση ότι μόνο οι Ευρωπαίοι αλλάζουν σε ηλεκτρικά και όχι μαζικά ο υπόλοιπος πλανήτης. Μάλιστα η Ευρώπη είναι πίσω σχετικά στο θέμα αυτό
Επίσης καθώς μιλούσε για τη μεταφορά με ev σε νήμα για τα αυτοκίνητα απαντά με επιχείρημα στα ποσοστά του και προσθέτει μέσα και τα αεροπλάνα, πλοια. ( Άντε πες τα φορτηγά μπορούν να συμπεριληφθούν μέσα στα οχήματα)
Χωρίς να υπολογίσουμε τι αλλαγές θα γίνουν με τα καύσιμα σε επίπεδο πλοίων και αεροπλάνων. Δηλαδή έχει θέσει ως σταθερά την μη αλλαγή σε αυτούς τους τομείς. Που αν το ψάξεις γίνονται μικρές τεχνολογικές επαναστάσεις.
Με λίγα λόγια τουρλού τουρλού να βγει ένα αποτέλεσμα γύρω στο 2% που αφορά τα αυτοκίνητα και ΟΛΑ τα μεταφορικά μέσα του πλανήτη για να συγκρίνει τα αυτοκίνητα μονάχα της Ευρώπης και για να μας πει ότι δεν θέλει ηλεκτρικά.
Οκ!
-
>Επειδή δεν είμαστε πτήση και διάστημα, ούτε τροχοί και TIR ούτε εφοπλιστής και ναυτιλία, ας δούμε μόνο τα αμάξια.
-
Σε θέλουμε για το χρέος. Το θέλουμε γύρω στο 50%. Κάνε τα μαγικά σου.
-
@diego1960 said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
Aντε πάλι με τη μόλυνση των αυτοκινήτων. Παιδιά και ΑΥΡΙΟ όλα να γίνουν ηλεκτρικά μια τρύπα στο νερό θα γίνει, είναι τελειωμένη η φάση. Ζήστε και λίγο τη ζωή σας χωρίς φόβο. Βολτάρετε λίγο, κάντε καμιά βουτιά, ρίξτε κάνα κρύο. Όσο το σύστημα ζητάει αέναη ανάπτυξη, θα συνεχίζει η καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι αντλίες, τα φωτοβολταικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως και οι ηλιθιότητες για ντουβάρια τύπου χαρτονένια καλαμάκια κτλ είναι ντεπόν για τον καρκινοπαθή.
Ρε Μπόμπο βγες από το δωμάτιο
-
Όποιος έχει επενδύσει σε αντλίας θερμότητας γίνεται αυτομάτως ηλεκτροταλιμπάν !
Διαδώστε ! -
Επιβάλλεται η αντλία θερμότητας και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πλέον.
Αλλά τα φωτοβολταϊκά, απαγορευονται...
Κυρίως επειδή προσβάλλεται η αρχιτεκτονική του τοπίου με τις ταράτσες, τις κεραίες και τα ελενιτ...Απαγορεύεται εξολοκλήρου η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων εντός περιοχών NATURA, Περιοχών Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους κατά ΥΠΕΚΑ, Περιοχών RAMSAR, Σημαντικών Περιοχών κατά ΕΚΒΥ.
– Απαγορεύεται εξ ολοκλήρου η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων εντός των οικισμών της κατηγορίας Ι και ΙΙ του ΠΔ Πηλίου.
– Για τους παραλιακούς οικισμούς, ή για παραλιακά γήπεδα και κτίρια εκτός οικισμών, απαγορεύεται εξ ολοκλήρου η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, όταν αυτά έχουν οριζόντια απόσταση μέχρι και 300μ από την ακτογραμμή, για να μην προσβάλλεται η αρχιτεκτονική τοπίου.
– Σε περιπτώσεις κτιρίων ή γηπέδων, που εξυπηρετούν κοινωφελείς, εκπαιδευτικούς, ή αθλητικούς σκοπούς, επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων (είτε διασυνδεδεμένων, είτε αυτόνομων), σε οποιοδήποτε σημείο του Πηλίου, εκτός των οικισμών της κατηγορίας 1, που δε θα καταλαμβάνουν επιφάνεια μεγαλύτερη από 6,8 τμ.
– Απαγορεύεται εξ ολοκλήρου η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε γήπεδα που είναι εκατέρων εθνικών ή επαρχιακών οδών, σε οριζόντια απόσταση 300μ. από την εθνική οδό και 100μ. από την επαρχιακή.
– Επιβάλλεται να αφήνεται περίμετρος 5 μέτρων από τα όρια του γηπέδου, καθώς και να επιβάλλεται μέγιστη κάλυψη του συνολικού γηπέδου κατά 30%, της οριζόντιας προβολής των πάνελ στην περίπτωση σταθερών βάσεων και της οριζόντιας θέσεις των πάνελ στην περίπτωση tracker.
– Το μέγιστο ύψος της εγκατάστασης, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 μέτρα.
– Η περίπτωση του οικίσκου θα πρέπει να υποβάλλεται υποχρεωτικά σε έλεγχο από την ΕΠΑΕ, προκειμένου να υλοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο που να εναρμονίζεται με το φυσικό και το αρχιτεκτονικό περιβάλλον.
– Απαγορεύεται εξ ολοκλήρου η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε ακάλυπτους και ημιυπαίθριους χώρους του κτιρίου.
– Απαγορεύεται εξολοκλήρου η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων επί κτιρίου επάνω σε επιφάνεια που φέρει ή θα πρέπει να φέρει πλάκα Πηλίου, καθώς επίσης και στις όψεις του κτιρίου.
– Θα μπορούσε τέλος να επιτρέπεται υπό όρους η εγκατάσταση στις σκεπές των κτιρίων της Κατηγορίας ΙΙΙ. Σε αυτό θα συμβάλλει η διαδικασία υποβολής και έγκρισης φακέλου από την ΕΠΑΕ».
-
Η μεγαλύτερη τρέλα είναι η υποχρεωτική μελέτη και εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου σε όλες τις νέες πολυκατοικίες/κτίσματα ακόμα και αν δεν υπάρχει φ.α. στην περιοχή ή ακόμα και αν η κατασκευή είναι μηδενικής/αρνητικής κατανάλωσης ενέργειας μέσω ΑΠΕ.
-
Ο piliouritis ξέχασε να γράψει ότι ούτε ηλιακοί θερμοσίφωνες επιτρέπονται.
Περί Ηλεκτροκίνησης