-
@storm said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
@dstou said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Ζήτα του ένα τραπεζικό λογαριασμό, και βάλτα εκεί. Κουδούνια και φάτσες τέλος, είναι απλό.
Δεν το δέχεται κανείς αυτό μέσα στο κοινόβιο. Άσε που αν βάζω τα χρήματα σε λογαριασμό ιδιώτη δεν φαίνεται πουθενά ότι πληρώνω κοινόχρηστα αφού δεν θα παίρνω και το απόκομμα πληρωμής.
Σώπα ρε συ, εμείς το ρίχνουμε κάτω από την πόρτα αν τυχόν δεν δοθεί εκείνη την ώρα.
-
@xenos said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Το καλύτερο και πιο βολικό θα ήταν να έχει η πολυκατοικία έναν λογαριασμό με ebanking και μια πιστωτική για τα έξοδα και όλα να γίνονται ηλεκτρονικά.
Όταν το ανέφερα αυτό παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό όλοι τους. Τους έβαλα δύσκολα. Πολύ δύσκολα.
Αν μπορούσα να πατήσω ένα κουμπί και να εξαφανιζόμουν εντελώς από εκεί μέσα. Θάνατος η ζωή μέσα σε πολυκατοικία. Θάνατος.
-
@dstou said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Ζήτα του ένα τραπεζικό λογαριασμό, και βάλτα εκεί. Κουδούνια και φάτσες τέλος, είναι απλό.
Δεν το δέχεται κανείς αυτό μέσα στο κοινόβιο. Άσε που αν βάζω τα χρήματα σε λογαριασμό ιδιώτη δεν φαίνεται πουθενά ότι πληρώνω κοινόχρηστα αφού δεν θα παίρνω και το απόκομμα πληρωμής.
Σώπα ρε συ, εμείς το ρίχνουμε κάτω από την πόρτα αν τυχόν δεν δοθεί εκείνη την ώρα.
Δεν τους εμπιστεύομαι καθόλου. Κανέναν δεν εμπιστεύομαι εκεί μέσα.
-
Το καλύτερο και πιο βολικό θα ήταν να έχει η πολυκατοικία έναν λογαριασμό με ebanking και μια πιστωτική για τα έξοδα και όλα να γίνονται ηλεκτρονικά.
Όταν το ανέφερα αυτό παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό όλοι τους. Τους έβαλα δύσκολα. Πολύ δύσκολα.
Αν μπορούσα να πατήσω ένα κουμπί και να εξαφανιζόμουν εντελώς από εκεί μέσα. Θάνατος η ζωή μέσα σε πολυκατοικία. Θάνατος.
δεν ειναι απλο αυτο. θελει αφμ πολυκατοικίας, και να κανει η πολυκατοικία φορολογικη δηλωση.
ουτε στον εχθρο σου αυτο -
ΑΦΜ έχουν όλες οι πολυκατοικίες νομίζω, για να περνούν έξοδα (πετρέλαιο κλπ).)
-
Γουστάρουν ρε παιδί μου η διαχείριση να είναι στο στυλ της εποχής του 1950. Δεν θέλουν με τίποτα να εκσυγχρονιστούν λίγο. Με το τεφτέρι όλα και φυσικά μαύρο χρήμα.
Εσύ που είσαι λοιπόν εκσυγχρονιστής, αλλά δε θες ούτε να βλέπεις τις σκατόφατσες των γειτόνων ούτε να κάνεις κατάθεση σε λογαριασμό του διαχειριστή, μπορείς να εκπαιδεύσεις ταχυδρομικά περιστέρια!
Θα στέλνεις με το περιστέρι τα λεφτά και θα σου στέλνει πίσω ο διαχειριστής (με το ίδιο περιστέρι εννοείται) την απόδειξη πληρωμής. Εννοείται ότι θα το εκπαιδεύσεις να μην παραδίδει τα λεφτά, αν δεν πάρει πρώτα απόδειξη. Μην μας πιάσουν και κώτσους τα λαμόγια!
Problem solved!
-
This post is deleted! -
Όχι δεν ισχύει αυτό. Μπορεί κάποια κοινόβια να έχουν ΑΦΜ, αλλά δεν είναι κανόνας.
Προφανώς στο κοινόβιο που μένω όχι μόνο δεν έχει ΑΦΜ, αλλά παίζει μαύρο χρήμα και το βιβλίο διαχείρισης είναι ένα πατσαβούρι με σκισμένες σελίδες που το χρησιμοποιούν μόνο για την αλλαγή διαχείρισης.
Που θεωρητικά θα έπρεπε μετά από κάθε γενική συνέλευση να συμπληρώνεται και να υπογράφουν όσοι παρευρίσκονται.
-
Όχι δεν ισχυει αυτό. Λογικά δινει ο διαχειριστής το δικο του. Στη δικη μου δεν εχουμε πχ.
Αν θες όμως τραπεζικους λογαριασμούς σε όνομα "Πολυκατοικία" κτλ τότε θέλει και αφμ και δηλωση και αποφαση συνελεύσης για το ποιοι μπορουν να κανουν κινήσεις ως εκπροσωποι (όπως στις εταιρίες).
Παντως και στο προσωπικό λογαρισμό του διαχειριστή μια χαρα γίνεται
153,12 Κοιν. Μαίου Παπαδοπουλοςκαι δεν χρειάζεσαι καμια αλλη αποδειξη
-
Βασικά η λύση είναι να δοθεί όλη η διαχείριση σε εταιρεία ώστε να έχει δικαίωμα το κάθε διαμέρισμα να μπορεί να απευθυνθεί κάπου αν και εφόσον υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ακόμη και για το ποιο απλό πρόβλημα που μπορεί να έχει.
Με web banking να πληρώνονται τα κοινόχρηστα και αν υπάρχουν απορίες περί των χρεώσεων να απευθύνεται στην εταιρεία ο ιδιοκτήτης για να πάρει απαντήσεις.
π.χ. όταν κάποιο διαμέρισμα χρεώνεται με ποσά για πράγματα τα οποία δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και δεν είναι κοινόχρηστης χρήσης τότε να μπορεί με κάποιο τρόπο να βρει το δίκιο του και να αρνηθεί την πληρωμή.
Στην εταιρεία διαχείρισης πολύ απλά θα πληρώσει αυτά που πρέπει και όχι αυτά που θέλουν ορισμένοι μέσα στα κοινόβια οι οποίοι έχουν βρει τρόπους να βγάζουν μεροκάματα ή να κάνουν δουλίτσες για τα δικά τους διαμερίσματα. -
Αυτά μόνο με εταιρία που κάποια κάνει καλά, αλλά θα σε κλέβει ασύστολα στα πάντα.
@στορμ έχω ιστορία για σένα χθεσινή. Το πετρέλαιο τέλειωσε και λόγω γιορτών δεν έχουν βγει τα κοινόχρηστα, οπότε δεν έχουμε εισπράξει. Τα χρωστούμενα είναι στο θεό (η ανακοίνωση που έχω βγάλει εδώ και μέρες στο ασανσέρ δε συγκίνησε) οπότε δεν υπάρχει χρήμα να κινηθούμε, οπότε και.... έκλεισα τελείως το καλοριφέρ! Άσταδυάλα πια!Εν τω μεταξύ θέλουν να βάλουμε εταιρία. Η εταιρία (από παλιότερη εμπειρία) βάζει δικηγόρο και να δεις μετά πως τα πληρώνουν τα χρωστούμενα.
-
Εμένα μου αρέσει που όταν έψαχνα για διαμέρισμα είχα στη λίστα κριτηρίων "να έχει θέρμανση, κατά προτίμηση αυτόνομη"
Που να ήξερα ο καψερός ότι θα χρυσοπληρώσω την "αυτόνομη θέρμανση" και τελικά θα υποχρεωνόμουν να ζήσω χωρίς θέρμανση;
Αυτόνομες μπούρδες και ιδιοκτησίες και μαlακίες όλα.
Ας τελειώσει και το πετρέλαιο και όλα. Λίγο με ενδιαφέρει.
Και προφανώς προτιμώ να έχω εταιρεία διαχείρισης, να μπορώ να πάρω τηλέφωνο και να τα χώσω ελεύθερα.
-
Που να ήξερα ο καψερός ότι θα χρυσοπληρώσω την "αυτόνομη θέρμανση" και τελικά θα υποχρεωνόμουν να ζήσω χωρίς θέρμανση;
Όσο έχεις αυτόνομη πετρέλαιο, μπορείς να πας σε ατομική αέριο ή αντλία θερμότητας. Ναι είναι έξτρα κόστος, αλλά τουλάχιστον θα ζεσταίνονται τα @@ σου.
-
@antonakis said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Όσο έχεις αυτόνομη πετρέλαιο, μπορείς να πας σε ατομική αέριο ή αντλία θερμότητας. Ναι είναι έξτρα κόστος, αλλά τουλάχιστον θα ζεσταίνονται τα @@ σου.
Αυτός είναι λόγος για γενική πολεμική σύρραξη.
Μην ξεχνάμε ότι για να διεκδικήσω κάτι που δικαιούμαι ως ιδιοκτήτης αναγκάστηκα να φέρω δικηγόρο στη συνέλευση (αφού πρώτα είχα ενημερώσει τον διαχειριστή ότι θα φέρω δικηγόρο). Και φυσικά με χρέωσε 100euro για έξοδα παράστασης και τελικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μπούρδες όλα.
-
Για αυτονόμηση ( μάλλον αλλαγή τρόπου θέρμανσης καλύτερα) διαμερίσματος στο οποίο υπάρχει ήδη η εγκατάσταση της αυτονόμησης ( οι περιβόητες ηλεκτροβάνες εκτός του διαμερίσματός επάνω στις κεντρικές σωληνώσεις) , δε χρειάζεται καμία πολεοδομική άδεια ούτε καμία συναίνεση λοιπών ιδιοκτητών . Ο νόμος είναι σαφέστατος, δε ρωτάς κανένα!
Για το αέριο μόνο χρειάζεται μια μελέτη σύνδεσης με το δίκτυο της εταιρίας , λογικά θα σε κατευθύνουν αυτοί.
Τώρα σεβαστό να μη θέλει κάποιος να ξοδέψει χρήματα σε κάτι που δε τον ικανοποιεί ή να μη θέλει να προκαλεί και να τραβάει τις καταστάσεις στα άκρα. Αν και δίκιο θα έχει , και δε μπορώ να φανταστώ πως μπορεί κάποιος να πατήσει και να μην επιτρέψει την αυτονόμηση διαμερίσματος.
-
Σε ένα περιβάλλον που άντρες πήγαν να χειροδικήσουν σε γυναίκα δικηγόρο, κανείς λογικός και πολιτισμένος άνθρωπος δεν θα προέβαινε σε επένδυση για την ανεξαρτητοποίηση της θέρμανσης.
Χρειάζεται, αν μη τι άλλο, ένα στοιχειωδώς πολιτισμένο περιβάλλον για να υπάρχει μία αντίστοιχη στοιχειώδης συνεννόηση.
Στις παλιές πολυκατοικίες οι καραβανάδες ιδιοκτήτες δεν δέχονται ότι μπορεί να υπάρξουν νέοι ιδιοκτήτες με ίδια δικαιώματα. Ότι και αν λένε οι νόμοι και οι δικηγόροι, εδώ πρόκειται για την κουλτούρα των ανθρώπων.
-
στορμ πρέπει να το νοικιάσεις σε κανένα body builder / μπράβο, να σου κάνει όλες τις δουλίτσες.
Ή να πάρεις ένα σκυλάκι συντροφιάς (cane corso) και να κατεβαίνετε μαζί στις συνελεύσεις. -
Κακώς έβαλες σε bold τη λέξη άντρες γιατί οι συγκεκριμένοι μόνο άντρες δεν είναι...
-
στορμ πρέπει να το νοικιάσεις σε κανένα body builder / μπράβο, να σου κάνει όλες τις δουλίτσες.
Ή να πάρεις ένα σκυλάκι συντροφιάς (cane corso) και να κατεβαίνετε μαζί στις συνελεύσεις.Πωλητήριο φίλε μου. Να πάρω τα φράγκα και οριστικό "άντε γεια" για να μην γράψω "άιντε και γαμ$*thite....".
Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό.
-
Βρε πούλα να ησυχάσεις!
Δεν ξέρω πόσο το είχες αγοράσει , ίσως να βγείς και κερδισμένος σήμερα.
Έχεις και υπόλοιπο δανείου;Λογικά δεν θα σου μείνει κάποιο σεβαστό ποσό;
Και δώστο μάλιστα και σε κάποιον αρχοντορομά , αλλοδαπό , κάποιον που θα το κάνει RBNB να τους πρήξεις τον πάπαρο στους υπόλοιπους , να έχουν να σε θυμούνται!!!
Νοικιάζεις όπου γουστάρεις και σε καλύπτει στα θέλω , σε διαμέρισμα , μονοκατοικία , μεζονέτα κλπ.
Και μετά ξαναλλάζεις , σε λίγα χρόνια μόλις πάρεις και σύνταξη την κοπάνας απο Αθήνα και νοικιάζεις σε οποιο μέρος της χώρα σου κάνει κέφι.
Ελεύθερος απο όλα τα βάρη , όπως κάνεις και με τα αυτοκίνητα , επιλέγεις και που θα μένεις κάθε φορά ανάλογα την επιθυμία σου!
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας