-
Για αυτό την διαχείριση θα πρέπει να την έχει εταιρεία ώστε όποιος ένοικος έχει ερωτήματα ή θέματα ή προβλήματα να μπορεί κάπου να απευθυνθεί.
-
@storm said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
@xenos said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Ήρθε η άλλη να πληρώσει
Ακόμη είσαι διαχειριστής;
1 εβδομάδα έμεινε.
Θα τα δώσουμε έξω, να μας κλέβουν, να τελειώνουμε. -
Όσους ξέρω που ζούνε σε κοινόβια και είναι πολλοί αυτοί, όλοι είναι με εταιρείες διαχείρισης και δεν έχω ακούσει από κανέναν κάποιο πρόβλημα ή παράπονο.
Το αντίθετο. Μου λένε ότι όσο η διαχείριση γινόταν εσωτερικά πάντα υπήρχαν προβλήματα.
Κλοπή πάντως μπορεί εύκολα να γίνει και από την εσωτερική διαχείριση. Πολύ εύκολα.
-
Εγώ έχω να πω ότι όπου υπάρχουν προβληματικοί συνιδιοκτήτες που έμειναν ακλάδευτοι, όταν πρωτοφάνηκαν, τα προβλήματα είτε με εταιρεία, είτε χωρίς εταιρεία είναι μεγάλα.
-
Η διαχείριση κτιρίου με πολλά διαμερίσματα απαιτεί χρόνο. Πολύ χρόνο. Απαιτεί ελέγχους, απαιτεί ανθρώπινη παρουσία, απαιτεί κάποιοι άνθρωποι να είναι stand-by, είτε εντός του κτιρίου, είτε τηλεφωνκά.
Και φυσικά απαιτεί ο διαχειριστής να είναι κοντά στο κτίριο και κυρίως να μπορεί να δίνει άμεσες λύσεις σε περιπτώσεις προβλημάτων. Και πολλές φορές ο διαχειριστής απαιτείται ή απαιτούν να γίνεται και συντηρητής.Ο διαχειριστής στην ουσία γίνεται το "παιδί για τα θελήματα" και ο αποδέκτης όλων των παραξενιών που μπορεί να έχουν οι ένοικοι ενός κοινοβίου.
Όποιος θέλει και μπορεί ας κάνει και τον διαχειριστή και τον συντηρητή συνάμα.
-
Όπως λέει και ο στορμ, υπάρχει μια παρανόηση...
Κάνεις το διαχειριστή για 1 χρόνο ως συμβατική υποχρέωση στο σύνολο. ΔΕΝ είσαι υπάλληλος τους, δεν είσαι υποχρεωμένος 24/7 να απαντάς σε ότι μλκία τους έρθει.Ακόμα και αυτό με τα μάυρα χρήματα είναι θέμα. Οτιδήποτε έξω από την καθημερινότητα θα πρέπει κάτι να έχει συμφωνηθεί και γραφτεί στο βιβλιό συνελέυσεων και να δικαιολογείται.
-
@storm said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Και φυσικά απαιτεί ο διαχειριστής να είναι κοντά στο κτίριο και κυρίως να μπορεί να δίνει άμεσες λύσεις σε περιπτώσεις προβλημάτων.
Και νομίζεις ότι οι εταιρίες είναι πιο κοντά στο κτίριο από τον ιδιοκτήτη που μένει στο κτίριο; Γελασμένος είσαι...
Γενικά έχεις επικεντρωθεί στα αρνητικά μιας κατάστασης, βλέποντας ως λύση "μάνα εξ ουρανού" την άλλη επιλογή. Δεν έχεις όμως σκεφτεί καθόλου τα αρνητικά της εταιρίας διαχείρισης. Οι περισσότερες δεν αναλαμβάνουν αν δεν υπάρχει επαρκές αποθεματικό, το οποίο και τους το παραδίδεις. Επίσης, αν βαρέσουν φαλιμέντο, χάνει η πολυκατοικία αποθεματικό και καταβληθέντα κοινόχρηστα. Και βεβαίως ούτε "κοντά στο κτίριο" είναι ούτε οποιαδήποτε εργασία συντήρησης αναλάβουν, θα την κάνουν φθηνά/χωρίς κέρδος.
Στα λέω αυτά, γιατί σε κόβω σε καναδυό χρονάκια να μας γκρινιάζεις εδώ μέσα για τις εταιρίες συντήρησης...
-
Πάντως, ακόμα και αν δε θες να δώσεις τη διαχείριση σε εξωτερική εταιρία, υπάρχουν πλατφόρμες για αυτοδιαχείριση.
Π Χ.
https://billys.gr/
https://polikatikia.gr/
Και άλλα φαντάζομαι -
-
Εγώ έχω να πω ότι ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!
Τα δώσαμε έξω γιατί κανένας δεν ήθελε να μπει (βέβαια ούτα να πληρώνουμε ήθελαν. Είπαμε μήπως θέλει κάποιος να κάνει και να πάρει αυτός τα λεφτά αλλά μπα!).
Συνεχίζουν βέβαια να έρχονται να πληρώσουν κάποιοι, αλλά οκ. Όποιος παραπονιέται .....ναι, πάρτε τους τηλ! Βλέπω να μας διώχνουν αυτοί πρώτα.@storm άκου το ωραίο. Θέλουν να βάψουμε εξωτερικά την πολυκατοικία (μιλάμε για πολλά $$$$) και λένε "ε να βάζουμε κάθε καλοκαίρι αποθεματικό 5000" και όποτε μαζευτούν το κάνουμε. Τους λέω και αν μαζευτούν 25κ και κλείσει η εταιρεία και μας μπουμπουνίσει;
-
Τα ακούω, αλλά καλύτερα να μην σχολιάσω. Χαλώ το τόσο καλό κλίμα του φόρουμ.
-
Ειμαι διαχειριστής 6 χρονια και τα εχουμε σε εταιρία. Ολα με αποδείξεις να χω το κεφάλι μου ήσυχο.
-
Σε πάνω από 5 διαμερίσματα είναι αδύνατο χωρίς εταιρεία, είναι απαραίτητα ειδικά έντυπα και λογιστικό πρόγραμμα.
-
Σιγά. 10 διαμερίσματα μια χαρά τα φτιάχνουμε με διαχειριστή μέσα από την πολυκατοικία από τους ιδιοκτήτες.
Σιγά μην δίναμε το κεφάλαιο σε εταιρεία να το ψάχνουμε μετά.
Απλά έχουμε συνεργασία με μία για καθαρισμό, έκδοση κοινοχρήστων και πρόγραμμα συντήρησης της αποχέτευσης, του καυστήρα του καλοριφέρ και των πυροσβεστήρων.
-
Εμείς τα δώσαμε έξω, όπως είπα. Ενώ τους δώσαμε κάποιες συμβουλές, ξεκίνησαν λίγο λάθος, πχ:
-
Ενώ είχαμε βάλει πετρέλαιο, επέλεξε να μην τα βάλει στον 1ο μήνα. Να δω τι θα πουν οι άλλοι (δεν σκέφτονται όλοι ότι δεν πλήρωσα τον προηγούμενο που έκαψα, άρα τ απληρώνω τώρα που ΔΕΝ έκαψα).
-
Είχαμε θέμα με κάτι βάνες αυτονομίας, έφεραν σε 1η φάση ένα βλήμα καυστηρατζή, ψήλωσε βάνες και δεν γνώριζε να τις συνδέσει μετά, αφού δεν μας έβαλε φωτιά πάλι καλά. Έφεραν 2ο που τις έβαλε (τον βοήθησα και εγώ, γιατί δεν γνωρίζουν πως να βρουν φάσεις/ουδέτερο κλπ, ζήσαμε μεγάλες στιγμές!). Επιπλέον μείναμε χωρίς καλοριφέρ κοντά 1,5-2 εβδομάδες, ευτυχώς δεν έκανε κρύο.
Να δούμε πόσο θα πήγε όλο το θέμα αυτό τώρα...
Ελπίζω να πάρει ρότα το πράγμα. Για εμάς σαφώς έγινε πιο εύκολο με πληρωμή από ebanking κλπ. και περνάει και 1 φορά το μήνα να πληρωθεί είτε μετρητά είτε με pos!
-
-
@criuser said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Σιγά. 10 διαμερίσματα μια χαρά τα φτιάχνουμε με διαχειριστή μέσα από την πολυκατοικία από τους ιδιοκτήτες.
Απλά έχουμε συνεργασία με μία για καθαρισμό, έκδοση κοινοχρήστων και πρόγραμμα συντήρησης της αποχέτευσης, του καυστήρα του καλοριφέρ και των πυροσβεστήρων.
φυσικα στη πολυκατοικια που κατοικουν εργολαβοι και τραπεζικοι, #ola_mavra
στη δικη μου πολυκατοικια η διαχειριστρια ειναι η ιδια εδω και 15 χρονια που κατοικηθηκε...
μια χαρα.
η εκδοση γινεται απο γραφειο που περναει και παιρνει καθε ειδους λογαριασμο.
και η πληρωμη με τραπεζικη καταθεση ή pos που ομως για να το πετυχεις πρεπει ή να στηθεις τη μερα που περνανε ή να πας απο το γραφειο.
#ola_aspra -
Κοίτα το λίγο γιατί σαν να είναι oliaspri γράφεις
-
Σε εμάς υπάρχει ένας λογαρισμός από πολύ παλιά στο όνομα τριών από τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας που έχει το αποθεματικό (10.000). Ο διαχειριστής παρέλαβε τα 1.000 για να κινείται και τα υπόλοιπα παραμένουν στον λογαρισμό. Όταν πρόκειται για μεγάλα έξοδα καταθέτουμε την προκαταβολή στον συγκεκριμένο λογαριασμό και μετά γίνεται η παραγγελία ή τα έργα.
-
@tgd said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Σε εμάς υπάρχει ένας λογαρισμός από πολύ παλιά στο όνομα τριών από τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας που έχει το αποθεματικό (10.000). Ο διαχειριστής παρέλαβε τα 1.000 για να κινείται και τα υπόλοιπα παραμένουν στον λογαρισμό. Όταν πρόκειται για μεγάλα έξοδα καταθέτουμε την προκαταβολή στον συγκεκριμένο λογαριασμό και μετά γίνεται η παραγγελία ή τα έργα.
10k αποθεματικο?
ρε σεις πολυ λαρτζ....
τα 4k που εχουμε μαζεψει στη δικη μου σε 15 χρονια λιγα-λιγα τα θεωρουσα και πολλα! ok, 5 διαμεριζματα
ποσα διαμερισματα υμεις?ΑρΕς
αχχχχ
ηρθαν τα κοινοχρηστα του φλεβαρη....
470....
με τις υγειες μου....
αεριο τα 410 απο αυτα! -
10 χιλιάδες για 10 διαμερίσματα.
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας