-
@criuser said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
- Οι μετρητές θερμίδων μπαίνουν σε ατομικές δουλειές. Οχι σε πολυκατοικίες, γιατί εκεί πρέπει να τηρείται ο τύπος που έχει βγεί από το κράτος για την αυτονομία θέρμανσης και προβλέπει ωρομετρητές.
Αρα για τους ωρομετρητές που έχουν οι πολυκατοικίες μια χαρά τα είπα.
-
Για το άνοιγμα της ηλεκτροβάνας το ξέρω αυτό που λες. Δεν είπα όμως κάτι σχετικό, οπότε άκυρη η απάντηση σου.
-
Σωστά, είπα πρακτικά τα ξέρω, δεν είναι ειδικότητα μου.
Μην το πάμε στο επιστημονικό, δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά οι μηχανολόγοι που δουλεύουμε είναι γνωστοί και πολύ έμπειροι και σε μεγάλα έργα που φτιάχνουμε όπως ξενοδοχεία.
-
Όχι Βασίλη! Οι σωστές εγκαταστάσεις πολυκατοικιών έχουν θερμιδομετρητές, γιατί μόνο έτσι γίνεται σωστά η μέτρηση της κατανάλωσης.
-
Οι μηχανολόγοι σωστά θα σου τα έχουν πει. Εσύ κάτι έχεις χάσει / ξεχάσει σχετικά με την κατανάλωση του λέβητα και τη λειτουργία του κυκλοφορητή.
-
Καμία σχέση. Οι μετρητές μετράνε ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΟΧΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.
Επίσης η ηλεκτροβάνα από την στιγμή της εντολής στον θερμοστάτη, θέλει περίπου 1 λεπτό να ανοίξει και να κλείσει, από ότι μου έχουν πει.
Ο κυκλοφορητής κλείνει και ανοίγει από τους υδροστάτες που είναι πάνω στον λέβητα.
Επίσης βγήκε και η τελευταία μελέτη του ΕΜΠ για το κόστος θέρμανσης σε κάθε τρόπο.
(εγραφα παραλληλα και πολυ ωρα το ποστ)
Υπάρχουν εγκαταστάσεις που μετρανε θερμίδες (και οι τριπλης ενέργιας ηλιακοι δεν ειναι στον ιδιο διακοπτη γιατι μετρανε διαφορετικές θερμίδες).
Σε εμενα που μετραει ώρες και με ο τριπλης ειναι με κοινο διακόπτη, θεωριτικά όπως δεν επιτρεπεται να αλλαξεις μεγεθος σωμάτων, δεν επιτρεπεται να αλλαξεις και όγκο ηλιακού (αλλα πιασε το αυγό και κουρευτο)
-
- Οι μετρητές θερμίδων μπαίνουν σε ατομικές δουλειές. Οχι σε πολυκατοικίες, γιατί εκεί πρέπει να τηρείται ο τύπος που έχει βγεί από το κράτος για την αυτονομία θέρμανσης και προβλέπει ωρομετρητές.
Αρα για τους ωρομετρητές που έχουν οι πολυκατοικίες μια χαρά τα είπα.
-
Για το άνοιγμα της ηλεκτροβάνας το ξέρω αυτό που λες. Δεν είπα όμως κάτι σχετικό, οπότε άκυρη η απάντηση σου.
-
Σωστά, είπα πρακτικά τα ξέρω, δεν είναι ειδικότητα μου.
Μην το πάμε στο επιστημονικό, δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά οι μηχανολόγοι που δουλεύουμε είναι γνωστοί και πολύ έμπειροι και σε μεγάλα έργα που φτιάχνουμε όπως ξενοδοχεία.
- ψάξε - ρώτα καλύτερα.
- έγραψες σχετικά με άνοιγμα κλείσιμο
- ούτε και εμένα άμεσα ηλεκτρολόγος είμαι
4)Δεν μου λέει κάτι..
-
Ξαναλέω στις πολυκατοικίες που φτιάχνονταν με ΓΟΚ, δηλαδή με άδειες πριν το 12, η αυτονομία ήταν με ώρες.
Υπήρχαν περιπτώσεις με θερμίδες κυρίως σε συστήματα που ήταν παλιές πολυκατοικίες που δεν είχαν αυτονομία και έβαζαν διακόπτες με θερμιδομετρητές πάνω στα σώματα.
Γενικά είχαν τεράστιο ποσοστό αποτυχίας, από ότι ξέρω από κάποιες περιπτώσεις.
Σε πιο ειδικές δουλειές και σε μικρότερα κτίρια έμπαιναν και μετρήσεις με θερμίδες και ανά σώμα.
Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία από το 80 και μετά που ξεκίνησε η αυτόνομη θέρμανση είναι με ώρες.
Σαν ηλεκτρολόγος είσαι πιο σχετικός από μένα.
Τέλος πάντων δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε.
Η ουσία είναι ότι τώρα λόγω του ότι πρέπει να βγαίνουν Α τα κτίρια, πάμε όλοι σε αντλίες θερμότητας, ατομική ανά διαμέρισμα.
-
Τι να έγινε άραγε στην γενική συνέλευση του κοινοβίου; Καλή ερώτηση.
Το μόνο που ξέρω και το ένιωσα καλά είναι ότι με έψαχναν.
Απανωτές κλήσεις στο κινητό, κλήσεις στο σταθερό και σίγουρα κουδούνια και χτυπήματα στην πόρτα...
Για ποιο λόγο να με ψάχνουν; Για να μου πετάξουν το μπαλάκι. Ρε ουστ! Ουστ λέμε!!!!!!Όποιος έχει παιδιά, (κοπρο)σκυλιά, γατιά, πεθερούς, πεθερές, καταναλώνει πετρέλαια, χρησιμοποιεί ασανσέρ και θεωρεί ότι του ανήκει το κοινόβιο να πάρει επ' ώμου την υπεργολαβία της διαχείρισης.
Ταφόπλακα στη παράγκα του κοινοβίου.
Αμ ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη μου...!...
-
@storm said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
κοπρο)σκυλιά, γατιά, πεθερούς, πεθερές, καταναλώνει πετρέλαια, χρησιμοποιεί ασανσέρ και θεωρεί ότι του ανήκει το κοινόβιο να πάρει επ' ώμου την υπερ
@storm έχω γενική συνέλευση την Παρασκευή (μεταξύ άλλων να ξεφορτωθώ τη διαχείριση), θα σου πω εντυπώσεις.
-
Εγώ λέω ναι σε όλα, σαν τους πολιτικούς στα μνημόνια.
Ότι κόστος και αν βγει σε βλάβες και ότι θέλουν να κάνουν λέω ναι. Όσο και αν κοστίζει.
Πάντα όμως κάποιος δεν μπορεί να δώσει και το κόβει. Βέβαια αν δείτε το σπίτι του και τα αυτοκίνητα του συγκριτικά με αυτά που μένω εγώ και αυτά που εχω θα μείνετε κάγκελο.
Αλλά δεν μπορεί να πληρώσει....
-
@xenos said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
κοπρο)σκυλιά, γατιά, πεθερούς, πεθερές, καταναλώνει πετρέλαια, χρησιμοποιεί ασανσέρ και θεωρεί ότι του ανήκει το κοινόβιο να πάρει επ' ώμου την υπερ
@storm έχω γενική συνέλευση την Παρασκευή (μεταξύ άλλων να ξεφορτωθώ τη διαχείριση), θα σου πω εντυπώσεις.
Ωχ! Θα πας; Καλό κουράγιο σύντροφε!!!!! Περιμένουμε τα νέα από τη μάχη, των μαχών...
-
Θα πάω για να βρω το επόμενο θύμ........... συνάδελφο!
Εδώ και 10 χρόνια λένε να βάλουν πόρτες/κάγκελα γιατί γίνεται χαμός. Μάζεψα τα κομμάτια μου και πήρα προσφορές. Έτσι και πουν όχι, πραγματικά θα τους γράψω κανονικά μετά, γιατί μας τη λένε κιόλας (και άνθρωποι που δε δουλεύουν). -
Δεν ξέρω το δικό σας το κοινόβιο, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
Για μένα πάντως γενικές συνελεύσεις τέλος. Και φυσικά ποτέ ξανά διαχείριση.
Δεν με ενδιαφέρει τίποτα στο κοινόβιο.
Το δωμάτιο που έμενα σε ένα ξενοδοχείο στην βιομηχανική περιοχή του Ντόρτμουντ το ένιωθα περισσότερο σπίτι μου. -
Ωχ! Θα πας; Καλό κουράγιο σύντροφε!!!!! Περιμένουμε τα νέα από τη μάχη, των μαχών...
Ωχ αν δεν ξαναγράψεις θα ξέρουμε τι έγινε
-
Έχουμε ένα κλειστό διαμέρισμα, έρχεται παίρνει την αλληλογραφία, τα κοινόχρηστα δεν τα πληρώνει. Θέλει ειδική πρόσκληση!
-
1η συνέλευση δεν είχε απαρτία. Παρόλα αυτά ήρθε η κλασσική μεγαλο-ιδιοκτήτρια της πολυκατοικίας να μας επιβάλλει τη γνώμη της και να μας τα πρήξει λίγο. Με εκνευρίζει γιατί πετάει κάτι τσιτάτα του στυλ "ο κανονισμός δεν το επιτρέπει", όπου λέει κατάφορα ψέματα, γιατί ο κανονισμός είναι αρχαίος και φρόντισα να τον πάρω στα χέρια μου (σαν λόγος του Φλωράκη είναι).
Σήμερα λοιπόν έχουμε round 2, όπου προβλέπω φωτιά και τσεκούρι! -
Μου ρθε και διαφήμιση για αυτό... πολύ μπαίνω σε αυτό το topic.
-
Να σχολιάσω; Άστο μωρέ μέρα που είναι.
Και έχουμε ξεμείνει και από ασανσέρ στο κοινόβιο και γίνεται της Κορέας στην πολυκατοικία. Προφανώς στα πα@άρια μου. Εγώ μένω στο 1ο όροφο. -
Σήμερα όμως θα σχολιάσω γιατί έχω ξυπνήσει μπαρουτιασμένος.
Αυτό το βιβλίο παραπάνω έχει καμιά απάντηση για το πως μπορεί κάποιος που μένει σε κοινόβιο να πληρώνει κοινόχρηστα χωρίς να βαράει τα κουδούνια των διαχειριστών και χωρίς να βλέπει τις φάτσες των άλλων;
Σιγά μην έχει απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα.
-
Ζήτα του ένα τραπεζικό λογαριασμό, και βάλτα εκεί. Κουδούνια και φάτσες τέλος, είναι απλό.
-
Το καλύτερο και πιο βολικό θα ήταν να έχει η πολυκατοικία έναν λογαριασμό με ebanking και μια πιστωτική για τα έξοδα και όλα να γίνονται ηλεκτρονικά.
άκου στορμ εδώ, που ξέρω σου αρέσουν. Ενοικιαστής χρωστάει τον πάτο του σε κοινόχρηστα, έχει θέμα στα υδραυλικά (τρέχουν νερά από κάτω), του χτυπάμε να του πούμε για τα νερά και δεν ανοίγει μην του πούμε για τα κοινόχρηστα. Καλό;
-
-
@dstou said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Ζήτα του ένα τραπεζικό λογαριασμό, και βάλτα εκεί. Κουδούνια και φάτσες τέλος, είναι απλό.
Δεν το δέχεται κανείς αυτό μέσα στο κοινόβιο. Άσε που αν βάζω τα χρήματα σε λογαριασμό ιδιώτη δεν φαίνεται πουθενά ότι πληρώνω κοινόχρηστα αφού δεν θα παίρνω και το απόκομμα πληρωμής.
Γουστάρουν ρε παιδί μου η διαχείριση να είναι στο στυλ της εποχής του 1950. Δεν θέλουν με τίποτα να εκσυγχρονιστούν λίγο. Με το τεφτέρι όλα και φυσικά μαύρο χρήμα.
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας