-
Και ο 90αρης τα ίδια είχε. Δακρυζε στο ιδιο σημείο.
Μονο ο 1.6με τα 110 αλογα είχε μεταλλική φλατζα και γενικως είχε καλή διαχειρηση της θερμοκρασιας.
Ο 1.6 ακόμα και σήμερα θεωρώ πως είναι από τους καλύτερους ατμοσφαιρικόυς.
-
Δυστυχώς τότε που το πήρα τα 1600κ.εκ ήταν ακριβά...
-
Απ'οτι ειπε ο φιλος ειχε ξαναλλαξει φλατζα στις 120.000χλμ οποτε δεν του αντεξε 300.000 το οποιο θα ηταν εξωπραγματικο εντελως.
Εχουμε παντως αλλο κινητηρς, αυτος τιν 8βαλβιδο με τα 75 αλογα, εγω τον 16βαλβιδο με τα 90. Αλλα αλλαγες στην κεφαλη εχουν μονο νομιζω, το προβλημα με τη φλατζα παραμενει. Εμενα οντως εχει αρκετη φλατζοκολλα, εμφανη και στο ματι εξωτερικα του μοτερ. Ισως γι'αυτο να αντεχει ακομα χωρις διαρροη. Και ουτε εγω το σκιζω, παντα του κανω σωστο ζεσταμα κλπ. Παραφκου αλλαζω στην 4ετια και βαζω τα total glacelf.
Aπο λαδια τα total δεν μου αρεσαν. Και πιο πολυ κροταλισμα εκανε ο κινητηρας και κατι δεν μου κολλουσε γενικα, παροτι μου τα'χαν προτεινει κι εμενα. Τα magnatech ειχαν κατσει αψογα και ειχαν και φοβερη τιμη. Και τα edge παντως παρομοια ειναι, απλα τα τσιμπαει ενα κλικ περισσοτερο (1 λιτρο στα 10.000χλμ χοντρικα) και ειναι και πιο ακριβα αρα αν δεν τα'παιρνα και για το αλλο μου αμαξι θα συνεχιζα με τα magnatech που τα προτεινω ανεπιφυλακτα.
Ειναι ωραιο μοτερακι παντως, ελαστικο με σπιρταδα παντα για τα δεδομενα του. Και αξιοπιστο γενικα εκτος απο το θεμα της φλατζας. Μακαρι ν'αντεξει γιατι ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το 207 γενικα.
-
178000χλμ δεν τα λες και λίγα
-
AUDI A4 B5 1,8 20βαλβιδο ατμοσφαιρικό του 1995 με 300.000 χλμ (τα 90.000 με υγραέριο) χωρίς κανένα πρόβλημα στο μοτέρ και απλά συνεχίζουμε
-
Toyota corolla 2006 1.4 5πορτο 430000χλμ τα 170 αν θυμάμαι με lpg, στα 400 άλλαξα δίσκο πλατο, προχθές γρανάζι στην μίζα μου είπαν.
-
Καλά έκανες και φάνηκε. Η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασιας δεν λειτουργούσε πολύ καλά σε αυτό το μοτερ. Το 1.6 είχε μεταλλική φλατζα και λίγο διαφορετική σχεδίαση στο κεφαλάρι και δεν είχε θέματα με αποτομες αλλαγές θερμοκρασίας.
Παντως να ξέρεις σε Ολα μα Όλα τα μοτέρ το έβγαλε αυτό και σε εσένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αργά. Οπότε συνέχισε έτσι.
Οι TU1 και TU3 όντως είχαν αυτό το σχεδιαστικό θέμα. Για ανάκληση δεν ξέρω, αλλά μετά την επισκευή, όπου κ ο μάγκας μηχανικός έβαλε μεταλλική φλάντζα όπως λες, έχω κάνει άπειρα 'κακά' χιλιόμετρα, σταματά ξεκίνα και διαδρομές των 2-3 χλμ χωρίς το παραμικρό θέμα...
-
Toyota corolla 2006 1.4 5πορτο 430000χλμ τα 170 αν θυμάμαι με lpg, στα 400 άλλαξα δίσκο πλατο, προχθές γρανάζι στην μίζα μου είπαν.
Λόγω υγραερίου έχεις μετρήσει διάκενα βαλβιδών , έχεις δεί διαφορά σε όλα αυτά ντα χιλιόμετρα χρήσης με υγραέριο ;
-
Lap wrote:
Καλά έκανες και φάνηκε. Η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασιας δεν λειτουργούσε πολύ καλά σε αυτό το μοτερ. Το 1.6 είχε μεταλλική φλατζα και λίγο διαφορετική σχεδίαση στο κεφαλάρι και δεν είχε θέματα με αποτομες αλλαγές θερμοκρασίας.
Παντως να ξέρεις σε Ολα μα Όλα τα μοτέρ το έβγαλε αυτό και σε εσένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αργά. Οπότε συνέχισε έτσι.
Οι TU1 και TU3 όντως είχαν αυτό το σχεδιαστικό θέμα. Για ανάκληση δεν ξέρω, αλλά μετά την επισκευή, όπου κ ο μάγκας μηχανικός έβαλε μεταλλική φλάντζα όπως λες, έχω κάνει άπειρα 'κακά' χιλιόμετρα, σταματά ξεκίνα και διαδρομές των 2-3 χλμ χωρίς το παραμικρό θέμα...
Μετα πολλά που ρωτούσα πριν δεκαετια και βάλεδεν θυμάμαι πολλές λεπτομερείες για χρονολογιες κτλ έμαθα πως υπήρχε μια ανάκληση για θέμα φλατζας. Όταν ρώτησα αν ήταν για το γνωστό θέμα.... Έκαναν νεύμα πως ναι.
Βεβαια όλα αυτά σε όσους ήταν μέσα σε εγγύησμου άφησαν να εννοηθεί.παλαι ήταν 2 ετη η εγγύηση.. Οποτε,τρέχα γύρευε δηλαδή.
-
Πολυ πετυχημένα αυτα τα corola αυτής της εποχής
-
Έχω opel corsa 2011 με αεριο,έχω κάνει μέχρι στιγμής 260000χλμ.λογω δουλειάς.
-
Έχω το Volkswagen up 1.0 με 60 άλογα. Έχει 220.000 χιλιόμετρα όλα τα σέρβις στην αντιπροσωπεία. Πόσο πιστεύετε μπορεί να αντέξει σε χιλιόμετρα αν συνεχίσω να το πηγαίνω για σέρβις αντιπροσωπεία; Πιστεύετε μια 3ετια θα την βγάλει; Μέχρι τα 180.000 όλα ήταν γραμμένα εθνική οδό και ελάχιστα έμπαινε σε κέντρο.
-
@vastil said in Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;:
Έχω το Volkswagen up 1.0 με 60 άλογα. Έχει 220.000 χιλιόμετρα όλα τα σέρβις στην αντιπροσωπεία. Πόσο πιστεύετε μπορεί να αντέξει σε χιλιόμετρα αν συνεχίσω να το πηγαίνω για σέρβις αντιπροσωπεία; Πιστεύετε μια 3ετια θα την βγάλει; Μέχρι τα 180.000 όλα ήταν γραμμένα εθνική οδό και ελάχιστα έμπαινε σε κέντρο.
Είσαι στην επικίνδυνη ζώνη για vag... Πάντως φίλος με up ΦΑ πηγαινοέρχεται καθημερινά Αθήνα-Χαλκίδα για τη δουλειά του και έχει φτάσει περίπου 330k χιλ. απροβλημάτιστα.
Τα εύχομαι και για το δικό σου up... -
Αφού είναι στον ανοιχτό δρόμο, δε το καταπονούν. Προχώρα άφοβα.
-
@vastil said in Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;:
220.000 χιλιόμετρα εθνικής αντιστοιχούν σε κάτι τύπου 100.000χλμ μέσης χρήσης χιλιόμετρα. Οπότε θα ξεπεράσεις χαλαρά τα 400.000χλμ και πιθανά στα 600.000χλμ να έχεις θέματα.
Αυτό πάντα με σέρβις αντιπροσωπείας που θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να κάνεις. Βάλε και το service computer για τις αλλαγές των λαδιών ώστε να τα κρατάς όσο πρέπει που θα σου δώσει το μέγιστο σε οικονομία στα σέρβις αλλά και πρόσδόκιμο ζωής για το μοτέρ σου. -
Μιας και λέτε για τα αναξιόπιστα vag, φίλος με ibiza 1.4 75 2004 έχει ήδη 390.000κμ με αέριο από τις 110.000 χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, κάτι θερμοστάτες και αισθητήρες λ έχει αλλάξει.
-
@ptsiaggas said in Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;:
Toyota corolla 2006
Εκτός από εμφανισιακά.
Ειδικά το sedan, πίσω δεν βλέπεται. -
@nickolas said in Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;:
Γράψτε πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας ή αν έχετε κινητήρα με πάνω από 200.000χλμ. που να αντέχει ακόμα. Κυρίως για νεότερα μοντέλα που νομίζω θα ενδιαφέρουν περισσότερο.
Επίσης κάθε πότε κάνατε αλλαγές λαδιών (και κάθε πότε λέει ο κατασκευαστής), την ηλικία του οχήματος (και αν ήταν μεταχειρισμένο) και αν τα χιλιόμετρα ήταν κυρίως σε πόλη ή σε ταξίδια.
Τέλος γράψτε και για ζημιές που δεν απαίτησαν αλλαγή κινητήρα ή ανακατασκευή του.Προσωπικές εμπειρίες κατά προτίμηση!
Ο original poster εδώ... Άνοιξα αυτό το θέμα πριν 15 χρόνια και πλέον ήρθε η ώρα να γράψω και εγώ.
Το Corsa C Twinport 1.4 είναι του 2003 κατασκευή και σε λίγο κλείνει 20ετία, όπως και πλέον αισίως έφτασε τις 200.000χλμ.
Στα χέρια μου ήρθε 1 έτους με 25.000χλμ.
Αλλαγές λαδιών με Dexos 2 5W-30 στην Opel ανά διετία^ και συχνά με 25.000χλμ. ανά αλλαγή λαδιών. Όποτε δηλαδή έβγαζε ένδειξη ο μετρητής λαδιού.
Το μοτέρ τραβάει όπως την 1η ημέρα, από το ρελαντί στις ~650σαλ έως τον κόφτη. Έχει μπει Μέγαρα (πίστα), έχει ζήσει βουνά Καρπενησίου (ενίοτε με ρυθμούς Ακρόπολις) και αρκετή πόλη.
Προβλήματα μοτέρ μηδέν με εξαίρεση τον θόρυβο της καδένας που εμφανίστηκε λίγο αφού το πήρα και στα πλαίσια ανάκλησης της Όπελ αλλάχθηκε δωρεάν... για να εμφανιστεί πάλι ο ήχος λίγο πιο μετά που παραμένει σταθερός μέχρι τώρα. Παρενέργεια το ότι ανοίχτηκε τότε το μοτέρ και έκτοτε δακρύζει τουλάχιστον η εξωτερική φλάτζα χωρίς άλλα παρατράγουδα όμως τα 15+ χρόνια που πέρασαν. Δεν καίει καθόλου λάδια (ίσως 200ml στα 25.000χλμ/2 έτη)Οπότε 15 χρόνια μετά την έναρξη αυτού του τοπικού (και) εκ πείρας μπορώ να σας πω: 1)Ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή και μη κάνετε άλλα ή και άσκοπα πράγματα.
2)Μην αφήσετε κανένα χέρι να ακουμπήσει το μοτέρ εκτός αν πραγματικά πρέπει.^(ή περισσότερο αν ήταν ακινητοποιημένο)
ΥΓ. Όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο πρέπει να έχει αλλαχτεί τουλάχιστον 1 φορά. Ειδικά ρουλεμάν ακρόμπαρα ημίμπαρα ζαμφόρ κλπ. πρέπει να έχουν αλλαχτεί σε κάθε γωνία με κόστος πολλών χιλιάδων ευρώ από το 2004 που το πήρα.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;