-
@kkostask said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@giorgosd-0 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Καταπληκτική και η ΕΤΕ, τι να λέμε τώρα…ευτυχώς τα έκλεισα όλα και ησύχασα εδώ και χρόνια.
Πάω ένα πρωί στο υποκατάστημα Περαίας γιατί ήθελα να προσθέσω τη σύζυγο στον μισθοδοτικό μου λογαριασμό. Η υπάλληλος -που έπαιζε πασιέντζα- μου λέει «θα πάτε εκεί που ανοίξατε τον λογαριασμό». Όταν της είπα ότι τον λογαριασμό τον άνοιξα στη Ρόδο μου είπε απόλυτα φυσικά «να πας στη Ρόδο τότε» και συνέχισε την πασιέντζα. Τους έκοψα εντελώς μόλις με ενόχλησε εισπρακτική γιατί δεν πλήρωσα δυο συνεχόμενες ελάχιστες καταβολές στην πιστωτική….συνολικά 30 ευρώ….δεν κοίταξε βέβαια κανείς ότι η τελευταία πληρωμή ήταν το 85% της συνολικής οφειλής.
Για πες μας εσείς στην ΕΤΕ, πόσο καιρό κάνετε να βγάλετε μια απλή προέγκριση στεγαστικού 40.000?Αυτό με την Ρόδο ..ασχολίαστο.Δεν μπορεί να έγινε έτσι.Δεν το πιστεύω.Ακόμα και αν πράγματι δε το επέτρεπε η τράπεζα μπορούσε να δείξει λίγη κατανόηση και ίσως να βοήθαγε αλλιώς, κάνοντας κάποια αλληλογραφία.
Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε και την πασιέντζα την είδα με τα μάτια μου….δεν κάνω πλάκα.
Δηλώνω άναυδος-όχι για την πασιέντζα είναι στάνταρ στα windows- αλλά για την αντιμετώπιση.Ακόμα και αν ήταν πρώτη μέρα στη δουλειά πάντα μπορείς να μιλήσεις ανθρώπινα σε κάποιον η΄να ζητήσεις βοήθεια από άλλους αν δεν ξέρεις.
-
@lap said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Εμένα μου έχουν πει, πως αν θελήσεις να αποκτήσεις σπίτι, εφόσον έχεις τα λεφτά καρμίρη, (το τελευταίο το λέει η γλώσσα του σώματος τους και το βλέμμα στα μάτια τους) εάν δεχτεί ο πωλητής να γίνει μεσω δανείου για να εισπράξει τότε αυτό είναι καλό σημάδι διότι οι τράπεζες ελέγχουν καλα κάθε ακίνητο πριν χρηματοδοτήσουν ένα δάνειο σπιτιού
Αυτή τη γνώση που διαβάζετε τη σκέψη από το ύφος και τη γλώσσα του σώματος θα την ήθελα και εγώ.Υπάρχει κανένα βιβλίο σχετικό;;Εννοείται πως οι τράπεζες ψάχνουν τα πάντα.Δείτε και την άλλη πλευρά αυτή των κόκκινων δανείων.Διεθνώς οι τράπεζες πτωχεύουν από τις αθετήσεις πληρωμών και παίρνουν πολλούς στον λαιμό τους.
-
Τι λέω τόσες μέρες? Ότι δεν υπάρχει πλέον ανθρώπινη αντιμετώπιση…ότι η πλειοψηφία είναι ανάγωγοι, εριστικοί και αλαζόνες. Θέλεις να σου και για Eurobank? Ή μήπως για την Alpha?
-
Εμένα μου έχουν πει, πως αν θελήσεις να αποκτήσεις σπίτι, εφόσον έχεις τα λεφτά καρμίρη, (το τελευταίο το λέει η γλώσσα του σώματος τους και το βλέμμα στα μάτια τους) εάν δεχτεί ο πωλητής να γίνει μεσω δανείου για να εισπράξει τότε αυτό είναι καλό σημάδι διότι οι τράπεζες ελέγχουν καλα κάθε ακίνητο πριν χρηματοδοτήσουν ένα δάνειο σπιτιού
Αυτή τη γνώση που διαβάζετε τη σκέψη από το ύφος και τη γλώσσα του σώματος θα την ήθελα και εγώ.Υπάρχει κανένα βιβλίο σχετικό;;Εννοείται πως οι τράπεζες ψάχνουν τα πάντα.Δείτε και την άλλη πλευρά αυτή των κόκκινων δανείων.Διεθνώς οι τράπεζες πτωχεύουν από τις αθετήσεις πληρωμών και παίρνουν πολλούς στον λαιμό τους.
Χεχεχε
Είναι φυσικό τάλαντο. Μια μικροκίνηση των φρυδιών και των μυών γύρω από τα μάτια αρκεί για να αντιληφθείς το τι σκέφτεται κάποιος όταν σου μιλάει.
-
Και όμως υπάρχει τέτοια βιβλίο! Σοβαρά τώρα…ακόμα και θέση των χεριών, η κατεύθυνση της παλάμης ή ακόμα και που κοιτάνε τα μάτια όταν κάνεις ερώτηση…
Οι εν Ελλάδα τράπεζες έδιναν αβέρτα δάνεια χωρίς κανένα έλεγχο και μετά κλαίγονταν να τις σώσει η εκάστοτε κυβέρνηση με δικά μας λεφτά. Αν είχες εσύ επιχείρηση που αντιμετώπιζε πρόβλημα θα σε έσωζε κανένας? Όχι βέβαια, μόνο τα λαμόγια. -
Τίποτα από όλα αυτά δεν υφίστατο στην περίπτωση μου. Μηδενικά δάνεια, όλα ξοφλημένα εδώ και χρόνια, credit score 99%, ακίνητο πλήρως τακτοποιημένο και με personal banker λόγω ύψους καταθέσεων. Οι γελοίοι που ανέλαβαν την αίτηση κοιτούσαν περισσότερο να μου πουλήσουν συνταξιοδοτικά και αμοιβαία παρά την αίτηση. Μετά από 44 μέρες αναμονής τους έστειλα στο διάολο. Όπως και να χει, το σπίτι το πήρα χρησιμοποιώντας μέρος των καταθέσεων και είχαν την απαίτηση να τους προσκομίσω το συμβόλαιο επειδή χρησιμοποίησα μέρος των καταθέσεων. Φυσικά τους έγραψα στα @@ μου.
Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα βρισκόταν στο εγκριτικό κέντρο.Γίνονται συχνά αλλαγές προσώπων κανονισμών και αναδιοργανώσεις οι οποίες χτυπάνε σε λειτουργικά θέματα.Δύσκολο να το εξηγήσεις ακόμα και στον αδερφό σου.Και φυσικά προσπαθούν να κάνουν πωλήσεις συνταξιοδοτικών και αμοιβαίων, αυτό λένε όλες οι τράπεζες στους υπαλλήλους τους.Μετράει στους δείκτες και στα κέρδη.
-
Σόρρυ, ότι και να μου πεις δεν με πείθεις. Υπάρχουν με τα δικά μου λεφτά και δεν δέχομαι καμία μα καμία δικαιολογία. Σε τελική ανάλυση δεν είναι σούπερ μάρκετ επενδυτικών προϊόντων και ουδόλως με ενδιαφέρει η κερδοφορία τους.
Ρε μπας και ήταν ο Ερμής ανάδρομος? -
Τι λέω τόσες μέρες? Ότι δεν υπάρχει πλέον ανθρώπινη αντιμετώπιση…ότι η πλειοψηφία είναι ανάγωγοι, εριστικοί και αλαζόνες. Θέλεις να σου και για Eurobank? Ή μήπως για την Alpha?
Οχι , δεν είμαι συνδικαλιστής ούτε δημοσιοσχεσίτης και βεβαίως και εγώ έχω χτυπήσει πειράκια πολλές φορές τόσο με συνάδελφους όσο και με πελάτες.Και φυσικά και εγώ έχω λειτουργήσει άσχημα κάποιες φορές.Και μου χαλάει την μέρα και την επόμενη αυτό είτε φταίω είτε όχι.Η απανθρωπιά όμως να ξέρετε είναι χαρακτηριστικό των ημερών μας και υπάρχει παντού.Σκεφτείτε μόνο πόσους πολέμους έχουμε δει όλοι στην τηλεόραση live με φόνους εκρήξεις κλπ.Είμαστε όλοι εθισμένοι στην βία ψυχολογικά τα τελευταία 30 χρόνια.κάπου αυτό θα φαίνεται και στην καθημερινότητα μας.
-
Σόρρυ, ότι και να μου πεις δεν με πείθεις. Υπάρχουν με τα δικά μου λεφτά και δεν δέχομαι καμία μα καμία δικαιολογία. Σε τελική ανάλυση δεν είναι σούπερ μάρκετ επενδυτικών προϊόντων και ουδόλως με ενδιαφέρει η κερδοφορία τους.
Ρε μπας και ήταν ο Ερμής ανάδρομος?Δεν θέλω να σε πείσω για κάτι που έζησες ούτε να σε παραπλανήσω.Πες μου όμως αν μια επιχείρηση δεν προσπαθεί να κερδίσει τότε πως θα συνεχίσει να υπάρχει;;Η μήπως υπάρχει κανείς που δεν δουλεύει για το κέρδος του;;Γιατί είναι θεμιτό μια εμπορική επιχείρηση να ανεβάζει τιμές όταν δει ότι μπορεί να το κάνει ενώ μια τράπεζα δεν μπορεί ούτε να προτείνει διαφορετικό πλαίσιο συνεργασίας από αυτό που θέλει ο πελάτης;;Ναι μπορεί να ενοχληθείς και πολύ καλά θα κάνεις να το πείς και αν έχεις περιθώρια να κάνεις και διαπραγματεύσεις αλλά δεν είναι και έγκλημα να προσπαθεί ο υπάλληλος να κάνει ότι του λέει ο εργοδότης του.
-
Μην παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα μαζί σου…μιλάω για τις εμπειρίες που είχα σε συγκεκριμένα υποκαταστήματα με συγκεκριμένους υπαλλήλους. Όταν όμως συμβαίνει τόσο συχνά και σε διαφορετικές τράπεζες διαπιστώνεις ότι υπάρχει ένα pattern συμπεριφοράς. Ειλικρινά σιχάθηκα, δεν θέλω να έχω καμία παρτίδα.
-
Ρε μπας και ήταν ο Ερμής ανάδρομος?Δεν θέλω να σε πείσω για κάτι που έζησες ούτε να σε παραπλανήσω.Πες μου όμως αν μια επιχείρηση δεν προσπαθεί να κερδίσει τότε πως θα συνεχίσει να υπάρχει;;Η μήπως υπάρχει κανείς που δεν δουλεύει για το κέρδος του;;Γιατί είναι θεμιτό μια εμπορική επιχείρηση να ανεβάζει τιμές όταν δει ότι μπορεί να το κάνει ενώ μια τράπεζα δεν μπορεί ούτε να προτείνει διαφορετικό πλαίσιο συνεργασίας από αυτό που θέλει ο πελάτης;;Ναι μπορεί να ενοχληθείς και πολύ καλά θα κάνεις να το πείς και αν έχεις περιθώρια να κάνεις και διαπραγματεύσεις αλλά δεν είναι και έγκλημα να προσπαθεί ο υπάλληλος να κάνει ότι του λέει ο εργοδότης του.
Άλλο η κερδοφορία και άλλο η αισχροκέρδεια…τι επιτόκια καταθέσεων και τι χορηγήσεων έχουμε?
-
Και όμως υπάρχει τέτοια βιβλίο! Σοβαρά τώρα…ακόμα και θέση των χεριών, η κατεύθυνση της παλάμης ή ακόμα και που κοιτάνε τα μάτια όταν κάνεις ερώτηση…
Οι εν Ελλάδα τράπεζες έδιναν αβέρτα δάνεια χωρίς κανένα έλεγχο και μετά κλαίγονταν να τις σώσει η εκάστοτε κυβέρνηση με δικά μας λεφτά. Αν είχες εσύ επιχείρηση που αντιμετώπιζε πρόβλημα θα σε έσωζε κανένας? Όχι βέβαια, μόνο τα λαμόγια.Άρα αν κάποιος έχει διαβάσει το βιβλίο μπορεί να παραπλανήσει ένα γνώστη ;;Δεν πείθομαι.
Νόθος καπιταλισμός αλλά ελληνικά.Τα δάνεια τα έδιναν με άνωθεν εντολή και επειδή η ΕΚΤ έδινε άφθονο χρήμα με τυπικό επιτόκιο.Προσπάθησαν για οικονομική ενοποίηση της ευρωζώνης και κλείσιμο της ψαλίδας βορρά-νότου.Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν!Λαμόγια δάνεισαν Λαμόγια με Λαμόγια για επίβλεψη .Τι μπορούσε να πάει καλά;;Χώρια που όλος ο κόσμος ήθελε να ζήσει τα όνειρά του και απλά χάσαμε την μπάλλα. -
Άλλο η κερδοφορία και άλλο η αισχροκέρδεια…τι επιτόκια καταθέσεων και τι χορηγήσεων έχουμε?
το spread των τραπεζών που ενδιαφέρει είναι στο 4% - 8% αλλά αρχίζει σταδιακά η αποκλιμάκωση.BE PATIENT.
Τα επιτόκια μη τα κοιτάς δεν είναι συγκρίσιμα αναμεταξύ τους. ¨Ολα εξαρτώνται από τον τρόπο υπολογισμού των τόκων.Το 10% μπορεί να παράγει ίδιους τόκους με το 12 η το 15% ανάλογα με τα ψηλά γράμματα των όρων.Ομοίως και των καταθέσεων.Προσέξτε όμως.Οι καταθέσεις προθεσμίας στην τράπεζα λειτουργούν διαφορετικά από τις ειδικές προθεσμιακές και τα επενδυτικά προίοντα.Αυτά που δίνουν αποδόσεις είναι αυτά που επενδύονται σε Ξένους οργανισμούς FUNDS οι οποίοι επενδύουν 'όπου εντοπίζουν ευκαιρίες διεθνώς.Απλά στο Λουξεμβούργο δεν δέχονται μικροκαταθέτες με μικρό χρονικό ορίζοντα διότι εκεί που επενδύουν(λχ tesla) θέλει χρόνο για να πάρεις κέρδη. -
Τι επενδυτικά προιοντα θα πρότεινες;
-
Το τίποτα…..σου δίνουν ένα ξεροκόμματο και τα λεφτά σου τα δανείζουν με 12-20%.
-
Μια χαρά...που να δείς σε άλλες χώρες της ΕΕ ή στην Αμερική. Τα Spread μεταξύ των 2 είναι πάνω κάτω σταθερά εδώ και πολλά χρόνια.
ΥΓ: Έχω δουλέψει σε 4 τράπεζες, με διαφορά η Alpha η χειρότερη, σε ΟΛΑ της.
-
Στην Ελλάδα με διαφορά οι χειρότερες τράπεζες είναι οι:
Εθνική Τράπεζα
Τράπεζα Πειραιώς
Eurobank
Alpha Bank
Aegean Baltic Bank
Attica Bank
Optima bank
Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα
Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου
VivabankΚαι οι καλύτερες είναι οι:
Monopoly Bank -
@fanis75 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Μια χαρά...που να δείς σε άλλες χώρες της ΕΕ ή στην Αμερική. Τα Spread μεταξύ των 2 είναι πάνω κάτω σταθερά εδώ και πολλά χρόνια.
ΥΓ: Έχω δουλέψει σε 4 τράπεζες, με διαφορά η Alpha η χειρότερη, σε ΟΛΑ της.
Οι οικονομίες των χωρών είναι διαφορετικές, πρόκειται για βιομηχανικές χώρες όπου τα spread και τα επιτόκια που μας φαίνονται χαμηλά εκεί τους φαίνονται τοκογλυφικά, διότι παντού όλες οι επιχειρήσεις δουλεύουν με πολύ χαμηλά ποσοστά κέρδους κάτω από 1% ίσως και 0,1 % και όχι ...30 %. Η κερδοσκοπία Ελληνικού τύπου δεν είναι ανεκτή στις βιομηχανικές χώρες ούτε από το κράτος. Βλέπετε έχουν πολύ αναπτυγμένη καταναλωτική συνείδηση και μεγάλη ευεσθησία σε θέματα κοινωνικά γενικά όσο και αν δεν τους φαίνεται λειτουργούν οι πολίτες πολύ ποιο ιδεαλιστικά σε σχέση με εμάς και αυτό αντικατοπτρίζεται στην φιλική πρός τον άνθρωπο καθημερινότητα τους ..έτσι μου έχουν πεί γνωστοί και φίλοι.
-
@storm said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Στην Ελλάδα με διαφορά οι χειρότερες τράπεζες είναι οι:
Εθνική Τράπεζα
Τράπεζα Πειραιώς
Eurobank
Alpha Bank
Aegean Baltic Bank
Attica Bank
Optima bank
Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα
Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου
VivabankΚαι οι καλύτερες είναι οι:
Monopoly BankΤο ερώτημα είναι με τι να τις αντικαταστήσουμε ή πως να τις φέρουμε σε κάποιο επίπεδο και με τι κόστος και για ποιόν. Με δεδομένο ότι τόσα λεφτά δεν υπάρχουν εκτός και αρχίσει η ΕΚΤ να κόβει αβέρτα για να σώσει πρώτα τις γερμανικές τράπεζες και μετά από σπόντα τις ελληνικές.
-
Το τίποτα…..σου δίνουν ένα ξεροκόμματο και τα λεφτά σου τα δανείζουν με 12-20%.
Αν κάποιος σου παίρνει τα λεφτά σου για ένα ξεροκομματο και τα δανείζει με 12-20% το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να είσαι μαζί του και να έχεις τις Μετοχές του, θα γίνεις πλούσιος!! Αν δεν το κάνεις κάπου μπάζει η συλλογιστική.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα